wątróbka drobiowa - 999 przepisów (strona:20/67)

Wątróbka drobiowa w panierce. 119

lubi wątróbki? są tu tacy?! tą w panierce naprawdę polubicie bo smakuje rewelacyjnie! Zapraszam! Składniki; 30 dag wątróbki drobiowej 2 jajka 3 łyżki mąki 3/4 szkl. bułki tartej mleko do namoczenia wątróbki sól do doprawienia po usmażeniu olej do smażenia   Przygotowanie; Wątróbkę oczyszczamy, myjemy a następnie zalewamy mlekiem i moczymy przynajmniej godz. Po tym czasie odsączamy

Radość kipiąca uśmiechem.
Wątróbka drobiowa 79

Wątróbka to źródło żelaza, cynku, białka oraz witamin z grupy B. Warto raz na jakiś czas dodać ją do naszego menu.  Składniki: 30 dag wątróbki drobiowej  2 duże cebule mąka do obtoczenia  masło klarowane przyprawy: sól, pieprz Przygotowanie Wątróbkę dokładnie umyłam, zagotowałam w lekko osolonej wodzie na bardzo małym ogniu. ( nie gotować) Następnie odcedziłam.  Ciepłą wątróbkę

Kukuleczki
Pasta z wątróbki 138

digotuje.blogspot.com   Pomysł na pastę "skradłam" od mojej mamy - dawniej często ją przyrządzała. Pasta jest pyszna i najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem posmarowanym masłem. 300-400g wątróbki drobiowej   1 duża cebula olej do smażenia sól, pieprz   Dodatkowo (opcjonalnie): 50g masła Wątróbkę pokroić na mniejsze kawałki. (Uprzednio można namoczyć w mleku.) Smażyć po kilka minut

Di gotuje
wątróbka zawijana w plaster wędzonego boczku z grilla 131

wątróbka zawijana w boczek z grilla składniki na osiem szaszłyków 600 g wątróbki drobiowej 300 g wędzonego boczku sól, pieprz dodatkowo szpatułki do szaszłyków sposób przygotowania Wątróbki myjemy, czyścimy z błon, i z każdej wykrajamy foremny, spory kawałek ( udało mi się z jednej zakupionej wątróbki, po oczyszczeniu uzyskać jedną porcje), lekko go solimy i pieprzymy a następnie odstawiamy do lodówki

Miód i pieprz
wątróbka z grilla 131

wątróbka zawijana boczkiem z grilla składniki na osiem szaszłyków 600 g wątróbki drobiowej 300 g wędzonego boczku sól, pieprz dodatkowo szpatułki do szaszłyków sposób przygotowania Wątróbki myjemy, czyścimy z błon, i z każdej wykrajamy foremny, spory kawałek ( udało mi się z jednej zakupionej wątróbki, po oczyszczeniu uzyskać jedną porcje), lekko go solimy i pieprzymy a następnie odstawiamy do lodówki

Miód i pieprz
Wątróbka z jabłkiem i cebulką 126

smakuje i to nawet bardzo. Jest delikatna, a dodatek cebuli i jabłka bardzo do niej pasuje nadając temu daniu ciekawy smak. Wątróbka z jabłkiem i cebulką SKŁADNIKI: 400 g wątróbki drobiowej 1 duża cebula 1 jabłko szklanka mleka sól pieprz olej do smażenia Wątróbkę myjemy i kroimy na mniejsze kawałki, następnie przekładamy do miseczki i zalewamy mlekiem.  Wstawiamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
100. Na setkę zamiast tortu... podroby, czyli wątróbka z jabłkami i karmelizowaną cebulą. 191

posypaną solą, smażoną z cebulką- najprościej i na wiele innych sposobów... My dziś zapraszamy na wątróbkę ze smażonymi jabłkami i karmelizowaną cebulą ... Składniki (dla 2-3 osób) 15 drobiowych wątróbek kilka łyżek mąki odrobina soli Wątróbki myjemy, oczyszczamy i jeśli są duże, kroimy na pół. Mąkę z solą wysypujemy na duży talerz i obtaczamy w niej wątróbki. Na karmelizowaną cebulę

Symfonia Smaków
Szaszłyk z wątróbki na jabłuszku. 121

Skewers of chicken livers. Składniki: 8 szt. wątróbka z drobiu 8 szt. szynka szwarcwaldzka 2 cebule 1 jabłko przyprawa Kucharek pieprz świeżo mielony majeranek olej do smażenia Wykonanie: Wątróbki drobiowe przyprawić i odstawić na 0,5 godziny, następnie przesmażyć na patelni. Każdą wątróbkę owinąć plastrem szynki szwarcwaldzkiej. Cebulę pokroić w plastry i nabijać naprzemiennie z wątróbką na szpikulce do szaszłyków

Kulinarny karnet Christophera
Pasztet drobiowy z wiśniami 232

gdyż nie obciążą zbytnio naszej kieszeni. Polecam też inne przepisy na pasztety: przepis na pasztet pieczony. i najlepszy pasztet wielkanocny z mięs mieszanych Składniki 5 ćwiartek kurczaka 400 g wątróbki drobiowej 2 czerstwe kajzerki 1 cebula 2 ząbki czosnku sól do smaku, ½ łyżeczki pieprz ziarnisty, 2 ziarna ziela angielskiego, 2 listki laurowe 2 łyżki: majeranek ok. 1/3 łyżeczki: gałka muszkatołowa(...)miodu Przygotowanie: Kajzerkę moczymy w mleku. Luzujemy z kości ćwiartki kurczaka, skórę zostawiamy. Rozgrzewamy patelnię, podsmażamy 4 kawałki kurczaka skórą do patelni, 1 zostawiamy, odwracamy. Gdy będą rumiane, dodajemy wątróbkę, posiekaną w kostkę cebulę i pokrojony czosnek, przyprawiamy solą, pieprzem, zielem i listkiem laurowym, smażymy jeszcze chwilę. Studzimy , mielimy 2-krotnie wraz z odciśniętymi kajzerkami, jednym surowym kawałkiem kurczaka, przyprawami

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Domowy pasztet z wątróbki drobiowej 114

Składniki: 700g wątróbki z kurczaka 2 cebule 2 ząbki czosnku 3 łyżki brandy szczypta gałki muszkatołowej 3 łyżki suszonej natki z pietruszki 3 łyżki masła sól pieprz Wykonanie: 1. Wątróbkę drobiową umyć, oczyścić z błon i pokroić na grubsze kawałki. 2. Cebulę i ząbki czosnku drobno posiekać, zeszklić na maśle, dodać wątróbkę i smażyć około 5 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Pasztet pieczony z mięsa z rosołu-pychotka! 250

mięsa i warzyw z rosołu(może być drobiowe ,wieprzowe,wołowe,obrane z kości,do tego marchewka,cebula,seler,pietruszka-co macie w rosole) 3 jajka 25 dag wątróbki drobiowej 1 cebula ząbek czosnku łyżeczka suszonego lubczyku(lub inne zioła) 4 łyżki bułki tartej sól pieprz łyżka masła Przygotowanie: Mięso z rosołu(bez kości i chrząstek )razem z warzywami z rosołu

Swojskie jedzonko
Pasztet z wątróbek drobiowych 153

razem pokusiliśmy się na własnoręcznie zrobiony pasztet drobiowy. Przepis kuchni kaszubskiej zapewne posmakuje amatorom pasztetów. Delikatny w smaku i bardzo prosty w przygotowaniu. Składniki 500 g wątróbek drobiowych 3 cebule średniej wielkości łyżeczka tymianku 200 g gęsiego smalcu sól ,pieprz Przygotowanie Cebulę drobno siekamy.  W rondelku roztapiamy smalec ,wrzucamy cebulę i dusimy na wolnym ogniu przez 30 min. Często

R'n'G Kitchen
Kopytka i wątróbka z cebulką 120

podane z wątróbką i cebulką – danie rewelacyjnie smakuje. PRZEPIS NA KOPYTKA I WĄTRÓBKA Z CEBULKĄ Składniki na kopytka i wątróbka z cebulką: 500g kopytek – przepis tutaj 150g wątróbki drobiowej 50g boczku 1 cebula olej lub smalec sól pieprz Jak zrobić kopytka i wątróbka z cebulką: Wątróbkę myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku, kroimy w mniejsze kawałki i układamy

Dorota Smakuje
Carpaccio z buraków 149

anemię;/) Pani doktor powtarzała PROSZĘ PIĆ SOK Z BURAKÓW I JEŚĆ WĄTRÓBKĘ! hmmm buraczki uwielbiam, ale nie wiedzieć czemu buraczanego soku czy barszczu nie jestem w stanie skonsumować;p Wątróbkę drobiową chętnie zjem, ale gorzej z obróbką, mam pewne obiekcje co do oporządzenia surowej wątróbki, może to przekroczyć moje możliwości ;p Tak więc pozostałam przy samych burakach które mają masę

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pasztet drobiowy 169

bułeczkami własnej roboty ....np tymi z przedziałkiem Składniki : - 800 g mięsa z kurczaka ,najlepiej nóżki bo mają lepszy smak od piersi ( waga już po ugotowaniu i obraniu ) - 250 g wątróbki drobiowej - 1pietruszka - 1/4 średniego selera - 2 marchewki - 2 jajka - 1/2 bułki - 2 duże łyżki masła - 2 liście laurowe - 2 ziarenka ziela angielskiego - 1/2 łyżeczki majeranku - 1/2 łyżeczki tymianku - 2 ząbki(...)czosnku - sól i pieprz do smaku Sposób wykonania : Do garnka w wodą wrzucić mięso drobiowe ,warzywa, ziele ,liście laurowe i lekko posolić ,gotować na wolnym ogniu ok 2 godzin . Wrzucić wątróbkę i gotować jeszcze pół godziny ,wystudzić i obrać mięso z kości . Zmielić wszystko dwa razy ,bułkę namoczyć w wywarze i nie wyciskać ,zmielić do masy mięsnej ,dodać majeranek ,tymianek

Wypieki Rene
Faszerowany kurczak 376

zazwyczaj podaję go na zimno. Kurczak pozbawiony jest kości co pozwala na łatwe i estetyczne krojenie w plastry.  Jeśli chodzi o nadzienie to można użyć mięsa wieprzowego lub drobiowego jak w tym przypadku i dodać ulubione warzywa i składniki. Potrzebny nam będzie duży kurczak około 2 kg.  Dokładnie myjemy go i osuszamy. Umiejętnie przy pomocy ostrego noża wyciągamy(...)przecinając skóry. Tak samo postępuję z udkami. Po usunięciu wszystkich kości nacieram kurczaka przyprawami i pozostawiam na 2-3 godziny. farsz: 700 g filetu z piersi kurczaka 300 g wątróbek drobiowych 300 g pieczarek 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1 jajko sól świeżo mielony pieprz przyprawa do kurczaka 2-3 łyżki masła Wątróbkę  usmażyć w całości na maśle

Kolorowa kuchnia Elki
Pasztet drobiowy 122

już szukać pomysłów na świąteczne potrawy. Dzisiaj zaprezentuję Wam mój pasztet drobiowy. Wyszedł kremowy, delikatny i pachnący - świetna propozycja na Wielkanocny stół. Składniki: 3 ćwiartki z kurczaka 500 g wątróbki drobiowej 3 pokrojone w kostkę cebule 2 obrane i pokrojone na kawałki pietruszki 4 obrane i pokrojone na kawałki marchewki 4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 3 jajka 2 namoczone(...)suszonej) sól, pieprz olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: 1. Ćwiartki ugotowałam z marchewką i pietruszką, ostudziłam. 2. Mięso oddzieliłam od kości (wywar można wykorzystać jako bazę do zupy). 3. Wątróbkę z cebulką podsmażyłam na oleju rzepakowym, ostudziłam. 4. Kurczaka, wątróbkę z cebulką, marchewkę, pietruszkę i odciśnięte bułki zmieliłam dwukrotnie w maszynce do mięsa. 5. Do masy dodałam jajka, czosnek, natkę

Kulinarny Pamiętnik
Pasztet wołowo-drobiowy z migdałami 158

Składniki : udzieć z indyka - 760 g wołowina bez kości - 650 g boczek surowy - 500 g wątróbka drobiowa - 250 g jajka - 3 szt migdały tarte - 1 szkl cebula - 2 szt  przyprawa do pasztetu - 2,5 łyżki   Pasztet - typ wielkanocny (Turbo Smak CN) sól i pieprz marchewka - 1 szt pietruszka - 1 szt seler - 1 szt jałowiec - 4 ziarenka   liście(...)przełożyć do garnka, zalać wodą, gotować . Następnie warzywa obrać, opłukać dodać do mięsa, razem z jałowcem, listkiem laurowym, solą i pieprzem, gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Boczek , wątróbkę i obraną cebulę, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu. Ugotowane mięso i podsmażone składniki , przekręcić trzy razy przez maszynkę, dodać jajka, przyprawę do pasztetu i migdały tarte, dokładnie wszystko wymieszać

Kuchnia Danusi

Proponowane wyszukiwania