skwierczy i nie pryska przy smażeniu i nie ma opcji by się nie udała. Gdy tylko panierka się zrumieni wątróbka jest gotowa i pyszna. Składniki: 350-400 g wątróbki drobiowej 1 jajko mąka do oprószenia bułka tarta sól, pieprz 1 szklanka mleka - opcjonalnie olej lub smalec do smażenia Wykonanie: wątróbkę obrać z błonek i naczyń krwionośnych, opłukać.Namoczyć w mleku
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wątróbki drobiowej 2 cebule 2 łyżki pesto z natki pietruszki 2 łyżki mąki sól pieprz 1 łyżeczka majeranku tłuszcz do smażenia Wątróbkę umyć, osączyć na durszlaku. Mąkę wymieszać na talerzyku z majerankiem, solą i pieprzem. Cebulę pokroić na plasterki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, przyrumienić cebulę z obu stron, po czym zdjąć ją z patelni, wątróbkę panierować w mące z przyprawami
Gotowanie jest łatweKapitalna alternatywa dla tzw. gotowców. Po schłodzeniu w lodówce świetnie kroi się w plastry i nie rozpada. Składniki: 4 małe lub 2 duże piersi z kurczaka 100 gramów wątróbki drobiowej 1 dymka 1 marchewka sól pieprz przyprawa do kurczaka Piersi myjemy i oczyszczamy z błonek To samo robimy z wątróbką Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w grube kawałki Wszystkie
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comtakiego połączenia! Jak dla mnie był to strzał w dziesiątkę, czasem warto eksperymentować. Dzieci zajadały się z apetytem! Wątróbka z rabarbarem i jabłkiem jest pyszna Składniki: – 60 dag wątróbki drobiowej; – 2 małe cebule; – 3 łodygi rabarbaru; – 1 małe jabłko; – 1 szklanka mleka+3 łyżki; – sól; – pieprz; – majeranek – mąka Wykonanie: Wątróbkę pokroić
dom-agi.plSkładniki / Ingredients: 10 sztuk wątróbki drobiowej / 10 pieces of chicken liver 2 szalotki / 2 shallots masło / butter 1 łyżeczka tymianku / 1 teaspoon thyme 1 łyżeczka czosnku / 1 teaspoon garlic szkocka whisky / scotch whiskey szczypta czarnego pieprzu / pinch of black pepper szczypta soli / pinch of salt 1 pomarańcza / 1 orange 1 łyżka cukru / 1 tablespoon sugar żelatyna / gelatine plasterek pomarańczy(...)orange slice Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: 20 min, smażenie: ok. 40 min, ilość: 1 sztuka Wątróbki myjemy i suszymy, a szalotki kroimy. Na patelnię kładziemy kawałek masła, kładziemy szalotki, dodajemy czosnek i tymianek. Smażymy aż cebula zmięknie. Następnie kładziemy wątróbki i wlewamy odrobinę whiskey. Smażymy wątróbki około 10 minut z obu stron. Potem pozostawiamy wątróbki do ostudzenia. Po ostudzeniu
Projekty ze smakiemMój mąż bardzo lubi wątróbkę drobiowa, dlatego oprócz tradycyjnie smażonej na patelni staram się ją robić mu też w formie pasty na kanapki. Tym razem do wątróbki użyłam wina, kaparów i filecików anchois co dodało zmieniło jej smak na bardziej wyrazisty. Polecam, bo pastę robi się szybko i może być bardzo fajnym elementem ekspresowej przekąski dla gości czy kolacji
Bernika - moj kulinarny pamietnikDzisiaj czując się już znacznie lepiej, po okropnym choróbsku, zrobiłam obiad tylko dla siebie;) Inspiracje zaczerpnęłam z przepisu Ewy Wachowicz . Jeśli lubicie wątróbkę, częstujcie się proszę...;) Składniki: 500 g wątróbki drobiowej ½ cebuli 1 jabłko 1 łyżka suszonego tymianku 2 łyżki oleju sól pieprz Przygotowanie: Na dużej patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy wątróbkę. Smażymy na ostrym ogniu ze wszystkich stron, zmniejszamy
Życie zaczyna się w kuchniWątróbka drobiowa smażona i podana z uduszoną, słodkawą cebulą to dania bardzo lubiane przez całą naszą rodzinę. W ogóle lubimy podroby, ale wątróbkę chyba najbardziej i to właśnie w tej postaci. To prosta potrawa, ale mimo, że robi się szybko to trzeba mieć trochę cierpliwości przy jej przygotowaniu bo łatwo przedobrzyć i przesmażyć a przesmażona wątróbka nie jest dobra. Cebula
Smaczna Pyzaczas od czasu lubię, a ta wyjątkowo smaczna była. Mąż dodał paprykę, jabłka, cebulę, marchewkę, moją ulubioną mozzarellę, trochę selera, doprawił, zapiekł i coś tam wyszło :))) Składniki: 500 g wątróbki drobiowej 1 duża cebula 1 woreczek ryżu papryka czerwona większa marchewka 3 jabłka świeże oregano starta mozzarella kawałeczek selera sól różowa Wątróbkę podsmażamy z cebulką, selerem, pokrojoną w kostkę papryką
kruche babeczkipostaci po prostu ją uwielbia :-) To Wy poczytajcie sobie co i jak, a ja idę leczyć zaziębienie, do poniedziałku musi mnie opuścić... ;-) SKŁADNIKI ok. 500 g wątróbki drobiowej 4 czubate łyżki gęstego majonezu 2 jajka 2 czubate łyżki mąki pszennej 1 mała cebula sól, pieprz olej do smażenia Wątróbkę myjemy i oczyszczamy. Cebulę ścieramy na drobnej tarce
Czary - gary w kuchniTradycyjny przepis na pyszną i zdrową wątróbkę ! Więcej na temat przygotowania i czyszczenia wątróbki --> tu Składniki: ½ kg wątróbki drobiowej 2 szklanki mleka 3 cebule 2 łyżki mąki sól do smaku pieprz do smaku ½ paczka koperku tłuszcz do smażenia Wykonanie: Wątróbkę umyć, wyczyścić i namoczyć w mleku przez 6 godzin, następnie osuszyć na papierowym ręczniku. Cebulę drobno posiekać i przyrumienić
Tradycyjna KuchniaObok wątróbki z cebulką to drugi mój ulubiony przepis na jej przygotowanie. Składniki: 1 kg wątróbki drobiowej, 4 łyżki mąki, 100 ml wytrawnego białego wina, sól do smaku, pieprz do smaku, tłuszcz do smażenia, natka pietruszki, Wykonanie: Wątróbkę umyć, wyczyścić i wysuszyć na papierowym ręczniku. Następnie włożyć na rozgrzany tłuszcz, posypać mąką i smażyć do zrumienienia. Podlać winem i dusić
Tradycyjna KuchniaSKŁADNIKI: 0,5 kg wątróbek drobiowych 2 cebule garść migdał (w płatkach lub słupkach) 100 ml białego wytrawnego wina 100 ml mleka sól, pieprz KROK 1: wątróbkę dokładnie umyć, osuszyć, usunąć "błonki" zalać mlekiem i odstawić na około 0,5 h Cebulę oczyścić i pokroić w piórka Na suchej rozgrzanej patelni podprażyć płatki migdał (dzięki takiemu "zabiegowi" staną się chrupkie
smacznieinatematSkładniki: 1 kg wątróbki drobiowej 2 duże cebule 1 duże słodkie jabłko 1 kostka masła - ja polecam to Łaciate mąka do obtoczenia 2 patelnie Przygotowanie: Wątróbkę myjemy i oczyszczamy z tłuszczu i żyłek. Obtaczamy ją w mące. Na patelni na której będziemy smażyć wątróbkę rozpuszczamy 3/4 kostki masła. Wkładamy kolejno kawałeczki wątróbki i smażymy z obydwu stron
ClauditteMissCookingporcje, a ponieważ są smaczne, to je całe zjadam, a kilogramów przybywa :p Dzisiaj proponuję wątróbkę – prawie tradycyjną – z jabłkiem w wersji zapiekanej. Składniki (3 porcje) : 300 g wątróbki drobiowej 5 średnich ziemniaków jabłko puszka groszku duża cebula 200 ml jogurtu naturalnego tymianek, sól morska, pieprz świeżo zmielony olej Przygotowanie Wątróbkę płuczemy, oczyszczamy i podsmażamy z cebulką pokrojoną
e-PrzepisyKulinarne