wątróbka drobiowa - 999 przepisów (strona:24/67)

Wątróbka z migdałami 163

SKŁADNIKI: 0,5 kg wątróbek drobiowych 2 cebule garść migdał (w płatkach lub słupkach) 100 ml białego wytrawnego wina 100 ml mleka sól, pieprz KROK 1: wątróbkę dokładnie umyć, osuszyć, usunąć "błonki" zalać mlekiem i odstawić na około 0,5 h Cebulę oczyścić i pokroić w piórka Na suchej rozgrzanej patelni podprażyć płatki migdał (dzięki takiemu "zabiegowi" staną się chrupkie

smacznieinatemat
Wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkami 84

Składniki: 1 kg wątróbki drobiowej 2 duże cebule 1 duże słodkie jabłko 1 kostka masła - ja polecam to Łaciate mąka do obtoczenia 2 patelnie Przygotowanie: Wątróbkę myjemy i oczyszczamy z tłuszczu i żyłek.  Obtaczamy ją w mące. Na patelni na której będziemy smażyć wątróbkę rozpuszczamy 3/4 kostki masła. Wkładamy kolejno kawałeczki wątróbki i smażymy z obydwu stron

ClauditteMissCooking
Zapiekanka z wątróbką, ziemniakami i groszkiem (385 kcal) 126

porcje, a ponieważ są smaczne, to je całe zjadam, a kilogramów przybywa :p Dzisiaj proponuję wątróbkę – prawie tradycyjną – z jabłkiem w wersji zapiekanej. Składniki (3 porcje) : 300 g wątróbki drobiowej 5 średnich ziemniaków jabłko puszka groszku duża cebula 200 ml jogurtu naturalnego tymianek, sól morska, pieprz świeżo zmielony olej Przygotowanie Wątróbkę płuczemy, oczyszczamy i podsmażamy z cebulką pokrojoną

e-PrzepisyKulinarne
Wątróbki drobiowe w sosie winno-morelowym 187

Składniki : 40 dag wątróbek drobiowych 2 -3 łyżki masła 6 suszonych moreli bezsiarkowych ok. szklanki czerwonego wina 2 łyżki musztardy sok z cytryny, mąka, sól Przygotowanie : Wątróbkę umyć, osuszyć i obtoczyć w mące, krótko smażyć na patelni z obu stron Morele pokroić, zalać winem i poddusić w garnuszku pod przykryciem  Dodać do moreli musztardę, doprawić do smaku sokiem

Proste Potrawy
Pasztet bez pieczenia 116

smarowidełko, świetne z pajdą świeżego chleba, z dodatkiem suszonych pomidorów, które nadaje mu charakterku :) Doskonała alternatywa dla tradycyjnego pasztetu pieczonego. Polecam gorąco! 300 g. fileta z kurczaka/indyka 300 g. wątróbki drobiowej kilka suszonych pomidorów sól pieprz 2 ząbki czosnku rozmaryn tymianek 1/4 kostki margaryny bezmlecznej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Filet pokroić w kostkę, wątróbkę oczyścić, pokroić w większe kawałki i dorzucić

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Wątróbka drobiowa smażona z cebulą i jabłkami. Aromatyczna z majerankiem. 159

Jabłko nadaje oryginalnego, lekko kwaśno-słodkiego smaku, majeranek i cebulka cudnego zapachu. Tak przygotowana wątróbka jest bardzo soczysta i dosłownie rozpływa się w ustach :) Polecam :) Składniki ( dla dwóch osób ) - wątróbka drobiowa 40 dkg - jabłka najlepsze będą twarde i lekko kwaskowe - 2 sztuki - cebula 1 duża - olej - majeranek, sól, sos sojowy ciemny Wykonanie Wątróbkę dokładnie obieram z żyłek i innych niedoskonałości

Kuchnia z widokiem na ogród
Pasztet drobiowy zapiekany 146

naczynie z pasztetem. Kapiący z kurczaka tłuszcz, świetnie wzbogaci smakowo nasz pasztet. Jeśli natomiast chcecie  przygotować  go samodzielnie, dodajcie do przepisu jedną łyżkę masła. Składniki: 70 dkg wątróbki drobiowej 2 bułki pszenne 2 jajka  pęczek natki pietruszki 1/2 łyżeczki majeranku szczypta gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Wątróbkę , umyć oczyścić z plewek i drobno

Gosia gotuje
Gulasz z indyczych wątróbek 108

Danie zadowoli wielbicieli wątróbki, szczególnie drobiowej. Składniki 600 g wątróbki indyczej 2 gruszki 100 g wędzonej szynki 1 łyżka masła 3 ząbki czosnku tymianek 700 ml rosołu drobiowego 2 łyżki słodkiej śmietany 18% 1 łyżka mąki natka pietruszki sól, pieprz Przygotowanie Wątróbkę oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki. Gruszki obieramy, kroimy w kostkę, szklimy na maśle, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę

R'n'G Kitchen
WĄTRÓBKA DROBIOWA Z JABŁKIEM 121

Dziś proponuję danie z wątróbki.Najsmaczniejsza według mnie jest wątróbka drobiowa.Odpowiednio usmażona z cebulką i jabłkiem a do tego ziemniaczki  i surówka z kiszonej kapusty SKŁADNIKI ok.400g wątróbki drobiowej 3 cebule duże jabłko lub dwa mniejsze 1/2 szklanki mąki szklanka mleka sól,pieprz majeranek olej lub masło klarowane do smażenia WYKONANIE Wątróbkę dokładnie oczyszczamy z włókien i żyłek wkładamy

Mała w garnku miesza
Wątróbka ze śmietaną i jabłkiem 113

wątróbką przepadają. Na szczęście pozostali członkowie rodziny także, więc gdy zapowiadam, że na obiad będzie wątróbka z jabłkiem, nie muszę dwa razy wołać do stołu;) Składniki: 400g wątróbki drobiowej 1 duża cebula ok 5cm kawałek pora (jasnozielona część) 1 duże jabłko (szara reneta, antonówka, bojken) 200ml śmietany 18% mąką do obtoczenia wątróbki olej do smażenia sól pieprz pieprz ziołowy majeranek

Obiad gotowy
Kaczka faszerowana 155

kaczka wiejska ponad 2 kg 1 kg mięsa mielonego mieszanego 1 jajko szczypta cynamonu 1/3 szkl kaszy gryczanej sól pieprz szczypta chili pieprz ziołowy 1 łyżeczka oregano 3-4 wątróbki drobiowe 1 jabłko 2 łyżki sosu sojowego Kaczkę oczyszczamy i luzujemy z kości i nacieramy wewnątrz solą. Mięso mieszamy z przyprawami i jajkiem, wątróbkę miksujemy i dodajemy do masy, dodajemy

Gotowanie jest łatwe
Pâté z kurzych watróbek 91

około 15 minut. Wątróbka flambirowana koniakiem nabiera wyrazistego, a jednocześnie łagodnego smaku. Tymianek dodaje pasztetowi prowansalskiego aromatu. Po prostu musicie spróbować :) SKŁADNIKI: Porcja dla 3 - 4 osób. 500 g wątróbki drobiowej 50 g masła 2 ząbki czosnku 50 ml koniaku świeże gałązki tymianku lub łyżeczka suszonego tymianku sól, pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Wątróbkę oczyszczamy, płuczemy pod zimną wodą

W kuchni Katie
Sałatka z wątróbką w winie 90

delikatność i niepowtarzalny charakter. Doskonale smakuje schłodzona, podana z pysznym jedzeniem. Jak się bawić, to się bawić!  Potrzebujemy (z podanych składników wyjdą 2-3 porcje sałatki): 500 g wątróbki drobiowej 2 łyżki oliwy z oliwek 50 ml czerwonego wytrawnego wina 4 garści rukoli 4 garści szpinaku 1/2 owocu granatu sok z limonki sól Wątróbkę dokładnie myjemy, usuwamy błony

MamaOskarka
Pâté z kurzych watróbek 190

około 15 minut. Wątróbka flambirowana koniakiem nabiera wyrazistego, a jednocześnie łagodnego smaku. Tymianek dodaje pasztetowi prowansalskiego aromatu. Po prostu musicie spróbować :) SKŁADNIKI: Porcja dla 3 - 4 osób. 500 g wątróbki drobiowej 50 g masła 2 ząbki czosnku 50 ml koniaku świeże gałązki tymianku lub łyżeczka suszonego tymianku sól, pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Wątróbkę oczyszczamy, płuczemy pod zimną wodą

W kuchni Katie
PAPRYKA FASZEROWANA 99

paprykę można faszerować na różne sposoby, ja postanowiłam użyć do farszu kaszy kuskus i wątróbki, danie wyszło przepyszne     SKŁADNIKI 3 papryki Farsz: 25 dag wątróbki drobiowej, 1 cebula, ½ szkl. kaszy kuskus błyskawicznej, 150 g sera feta, sól, pieprz, papryka słodka WYKONANIE Cebulę kroimy w kostkę, obsmażamy na złoto, dodajemy wątróbkę i obsmażamy ze wszystkich stron, gdy wystygnie drobno

słodki bratek