wywaru z gotowania mięsa. Polecam! Pasztet drobiowy z żurawiną Składniki na 2 formy 11 x 11cm: 2 udka z kurczaka 400g piersi z indyka 250g wątróbki drobiowej pęczek włoszczyzny 2 kajzerki 2 cebule 2 jajka 2 łyżki kaszy manny 100g żurawiny suszonej przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa w całości, 2 liście laurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego(...)angielskie, liście laurowe i łyżeczkę soli i wstawiamy na panik o średniej mocy i gotujemy, aż mięso będzie miękkie (1h). Wyłączamy palnik, do wywaru wrzucamy na 5-10 minut wątróbkę, by się sparzyła. Wyjmujemy, a mięso odstawiamy do wystudzenia. Następnie mięso z udek oddzielamy od kości. Cebule kroimy w kostkę lub piórka, podsmażamy na łyżce masła
Smak mojej kuchniciasta i wycięcie kwadratów Farsz mozecie dobrać dowolny- kapusta z grzybami, mięsny, a'la ruskie: ser biały+cebulka lub tak jak u mnie- wątróbka ! Zakochalam się w tym smaku :) wątróbka drobiowa(500g)cebulka(45g)olej MCT/smalec/olej kokosowy(25g)natka pietruszkisól, pieprz, majeranek, gałka muszkatołowa, lubczyk Przygotowanie: wątróbkę oczyść i podsmaż z cebulką na tluszczu. Doprawiamy na samym końcu
Keto PrzepisyCalibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 500-700 g wątróbki drobiowej 2-3 średnie cebule 2-3 łyżki mąki sól, pieprz masło klarowane do smażenia Przygotowanie: Wątróbkę umyć w zimnej wodzie. Wycinamy żyłki i błony. Następnie wątróbkę kroimy
bistro mamaŚwietny pomysł na potrawę z wątróbki! Składniki: 25 dag wątróbki drobiowej 4 jajka 2 białe cebule sól do smaku cukier do smaku pieprz do smaku Wykonanie: Wątróbkę ugotować bez soli i odcedzić. Jajka ugotować na twardo, następnie obrać i drobno posiekać. Ugotowaną wątróbkę , 2 jajka, oraz cebulę zmielić w maszynce. Dodać trochę tłuszczu, przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić
Tradycyjna KuchniaZapraszam na kolejna sałatkę z wątrobką drobiową . Po tej z makaronem , proponuję wersję bardziej, że tak powiem zieloną z dodatkiem rzodkiewek, rzeżuchy i brzoskwiń...Polecam. Składniki: 10 dużych wątróbek drobiowych 150 g rukoli 50 g radachio 1 duża pomarańcza 1 czerwona cebula pęczek dużych rzodkiewek garść rzeżuchy * 1 łyżka masła sól, pieprz i majeranek do smaku(...)łyżeczka musztardy francuskiej 1/2 łyżeczki miodu 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki oliwy kilka płatków chili 1 zabek przeciśniętego przez praskę czosnku sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Wątróbkę umyć, oczyścić, przekroić na pół i usmażyć na maśle obtoczoną w przyprawach. Na półmisku ułożyć umyte, osuszone liście sałat,rzeżuchę, wątróbkę i kawałeczki pomarańczy bez skórki( tzw. segmenty). Rzodkiewki powycinać
Gosia gotujeapetytem. Mój mąż, który nie przepada za wątróbką również się zajadał ;) Jeśli szukacie pomysłu na wątróbkę inaczej niż tradycyjna z cebulką to polecam ten przepis :) Składniki: * około 300 g wątróbki drobiowej * kilka plasterków boczku * sól i pieprz do smaku (użyłam Skworcu ) * płaska łyżeczka majeranku (użyłam Skworcu ) Wykonanie: Wątróbki dokładnie oczyścić, umieścić w misce. Wsypać sól, pieprz, majeranek
Zrób to smaczniechce mi się stać przy kuchni godzinami. Wolę przygotować cos na szybko. Obróbka takiej wątróbki jest ekspresowa, żadnej chemii, tylko pieprz i sól i zieleninka. Składniki: 0,5 kg wątróbki drobiowej pęczek natki pietruszki pęczek koperku jedna duża cebula pieprz i sól ok. pół szklanki wody Wykonanie: Wątróbkę oczyścić, pokroić, oprószyć solą i pieprzem Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić
Pysznie & Piękniewątróbkę , ale dość dawno jej nie przygotowywałam , więc dziś naszła mnie ochota . I zapraszam na moją wersie wątróbki , jest równie smaczna . Składniki ( dla 3 osób ) 150 dag wątróbki drobiowej 3 średnie cebule 1 średnie jabłko 1 duża łyżka oleju kokosowego 6 łyżek kaszy jaglanej Wykonanie Wątróbkę bardzo dokładnie oczyszczamy z żółtej błonki
Mój Smakpiersi z kurczaka woda do zalania mięsa cały pęczek włoszczyzny (do pasztetu daję 1 marchewkę z ugotowanej włoszczyzny z rosołu) 2 listki laurowe 4 kulki ziela angielskiego 200 g wątróbki drobiowej 1 cebula 300 g słoniny 1 bułka namoczona w rosole 2 jajka sól pieprz Mięso (oprócz wątróbki i słoniny) podzielić na mniejsze kawałki, oczyścić z kości (jeśli trzeba
Posadzone i zjedzonenutą tymianku jest delikatna, ma wyrazisty smak i posmakuje nawet niejadkom. I kolejna ważna rzecz- wątróbkę doprawiamy po usmażeniu - tylko wtedy będzie miękka i soczysta. 800-900g wątróbki drobiowej (może być wieprzowa) 200g pieczarek 2 cebule (duże) tymianek sól , pieprz Dodatkowo: mąka olej do smażenia Wątróbkę pokroić i dokładnie obtoczyć w mące. (Uprzednio można namoczyć w mleku.) Smażyć
Di gotujeplacuszkach doskonale smakuje, a z serkiem i pomidorem, to efektowne danie na przekąskę, kolację i obiad. Powinniśmy ją spożywać, gdyż stanowi doskonałe źródło żelaza, Składniki: 0,5 kg. wątróbki drobiowej 3 jajka 3 łyżki mąki pszennej 3 cebule 1 opakowanie serka twarogowego czosnkowego pomidory olej Wykonanie: Wątróbkę płuczemy, czyścimy z błonki, mielimy w maszynce do mięsa o średnich oczkach. Cebulę
kgwjanczewosamotności, po cichu. Bo śmierdzą, bo są tfu i są tfu. Parę dni temu zrobiłam je podczas nieobecności My w domu, z gruszkami. Były pyszne. Składniki: 300 g wątróbek drobiowych 1 duża cebula 1 gruszka 2 łyżki mąki sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 2 małe porcje) Wątróbki oczyszczamy, kroimy w mniejsze kawałki, obtaczamy w mące. Smażymy na średnim
Kardamonovycebuli, jabłka oraz ugotowanych jajek. Proste i bardzo smaczne połączenie smaków. Taką pastę możecie podać na świeżym pieczywie bądź zgodnie z tradycją żydowską - na chałce. Składniki: 250 g wątróbki drobiowej 3 jajka ugotowane na twardo 1/2 średniej wielkości cebuli 1/2 kwaśnego jabłka odrobina oleju majeranek sól, pieprz Wątróbkę oczyścić, ewentualnie pokroić na mniejsze części. Cebulę obrać i pokroić
Ugotowaćszklanki mąki pszennej chlebowej 25 g drożdży pół łyżeczki cukru płaska łyżeczka soli 3 łyżki oleju oraz mąka do podsypywania Dodatki: 200 g sera żółtego 1/2 cebuli 4 wątróbki drobiowe 1 mała lub pół dużej gruszki ok. 2/3 trójkąta sera pleśniowego majeranek 3 łyżki zielonego pesto olej Wątróbkę oczyścić z białych włókien, pokroić na kawałki im podsmażyć. W ciepłej wodzie
Czerwień i błękitpamiętać, aby użyć twardych jabłek - po duszeniu pozostaną chrupiące i nie staną się "maziste". I kolejna ważna rzecz- wątróbkę doprawiamy po usmażeniu - tylko wtedy będzie miękka i soczysta. 500g wątróbki drobiowej (może być wieprzowa) 1-2 jabłka (koniecznie twarde) 1 duża cebula mąka olej do smażenia sól, pieprz Wątróbkę pokroić i dokładnie obtoczyć w mące. (Uprzednio można namoczyć
Di gotuje