wątróbkę mój mąż lubi najbardziej i to dla niego ją przygotowuje. Ja z wątróbki lubię tylko sos, niestety ;) Składniki na 1-2 osoby: 2 cebule około 300-400 g wątróbki drobiowej 2-3 łyżki mąki pszennej sól, pieprz do smaku olej/olej smakowy do smażenia 1. Najpierw szklimy na oleju cebule pokrojoną w piórka trwa to około 10 minut
Gotowanie...to proste !wątróbką i bazylią? I właśnie o to chodzi - cała magia kuchni aby żonglować rozmaitymi, wydawałoby się skrajnie pasującymi do siebie, składnikami. Spaghetti z bazylią i aromatyczną wątróbką Oczyszczoną wątróbkę drobiową (150 g) marynowałem w pokojowej temperaturze przez 30 minut w takiej o to miksturze: ocet balsamiczny, jasny miód, musztarda stołowa (po łyżeczce) oraz odrobina soli, pieprzu i łyżka oliwy
Right Behind The Kitchenprocent zrobię pasztet z kurczaka, którym ostatnio się zajadaliśmy. Obiecałam, że przed Świętami podzielę się z Wami tym przepisem na pasztet z kurczaka z suszonymi grzybami. Pasztet drobiowy z grzybami jest pyszny, aromatyczny i wilgotny. A z dodatkiem suszonych grzybów… to idealny pasztet na świąteczny stół, ale też na zwykłą kanapkę. Na blogu możecie też znaleźć przepisy na pasztet(...)fasoli i pieczarek czy pasztet z ciecierzycy i dyni. Zapraszam Pasztet z kurczaka z grzybami Składniki: 800g ugotowanych – z rosołu- udek z kurczaka (waga bez kości) 400g wątróbki drobiowej 1 cebula 1-2 garści suszonych grzybów 1 ugotowana marchewka 3 jajka (żółtka i białka oddzielnie) 2 łyżki majeranku 1 łyżka papryki słodkiej 1 łyżka pieprzu mielonego 1 płaska łyżka
UgotujmyTo.pludka ok 1,2 kg 450 g wątróbki drobiowej kawałek podgardla wieprzowego ok 400 g 4 marchewki kawałek selera pietruszka 1 cebula sól pieprz ziele anielskie listek laurowy lubczyk pieprz ziołowy 2 łyżki mączki grochowej 4 łyżki kaszy manny Mięso oczyszczamy (wątróbkę odkładamy) Do garnka wkładamy udka i tłustą wieprzowinę, dodajemy marchewkę, selera, pietruszkę, ziele angielskie, listek laurowy, lubczyk
Gotowanie jest łatweakcent nadaje wyraźnego smaku dzięki czemu sos nie jest mdły. Polecam wielbicielom wątróbki ale nie tylko, mój mąż jej nie znosi a w takiej postaci zjadł. Składniki: 500 g wątróbki drobiowej 1 cebula ząbek czosnku 2 ogórki kiszone (nie konserwowe!) 1/2 szklanki wody z ogórków kiszonych sól biały pieprz zielona cebulka 2 łyżki oleju ziele angielskie liście laurowe łyżka
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaJakie będą u Was? Może takie z farszem wątróbkowym? Dla wielbicieli tego podrobu będzie to na pewno ciekawa odmiana :) Składniki: Na 10 jajek: 5 jajek ugotowanych na twardo 4 wątróbki drobiowe 1 cebula biała 2 łyżki majonezu 2 łyżki margaryny lub oleju 1 łyżka mąki pęczek szczypiorku sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Jajka delikatnie obieramy ze skorupek, kroimy
Kuchnia w czekoladzietradycję w naszej rodzinie a do tego jest dziecinnie łatwy. Składniki: 700 g łopatki wieprzowej 500 g mięsa wołowego 500 g piersi z kurczaka 500 g boczku 100 g wątróbek drobiowych 3 czerstwe bułki 5 jaj 1 duża cebula smalec (do wysmarowania formy) bułka tarta (do wysypania formy) szczypta gałki muszkatołowej 3 ziela angielskie 1 listek laurowy sól pieprz
Wielki apetytpisanek i przypraw poświęconych w koszyczku. Pasztet przygotujecie wg przepisu: Składniki: 700 g łopatki wieprzowej 500 g mięsa wołowego 500 g piersi z kurczaka 500 g boczku 100 g wątróbek drobiowych 3 czerstwe bułki 5 jaj 1 duża cebula smalec (do wysmarowania formy) bułka tarta (do wysypania formy) szczypta gałki muszkatołowej 3 ziela angielskie 1 listek laurowy sól pieprz
Wielki apetytZapraszamy na pyszny pasztet. Jak nazwa mówi: z mięs różnych, bo i wieprzowy, i wołowy, i cielęcy, a nawet również drobiowy. Wszystko co najlepsze. Pasztet wyszedł świetny, taki lekko miękki, nie sztywny i suchy. Lubimy taki. Smakował doskonale, a po kilku sekundach od zjedzenia pozostawiał na języku delikatną, ledwo wyczuwalną nutkę pikantności. Tak, że nawet już po zjedzeniu jeszcze się(...)spróbowania: Składniki na 1 foremkę (ok. 22 x 9 x 6 cm): 200 g łopatki wieprzowej 100 g wołowiny 100 g cielęciny 100 g tłustego boczku 100 g wątróbki drobiowej 1 sucha kajzerka 1 jajko 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 10 ziaren czarnego pieprzu 3 ziarna jałowca 22 g mieszanki przypraw "Pasztet domowy" od Dobrej Kiełbasy do posmarowania
Marder&Marder Manufacturejest to marchewka, pietruszka, innym razem brokuł. A co najważniejsze dla naszego sierściucha i dla mnie: jest radość na pyszczku kiedy jest ciasteczko! ;) SKŁADNIKI: Na 12 ciasteczek. 300 g wątróbki drobiowej (może być kurza lub indycza) 1 średniej wielkości marchewka (lub inne warzywo lubiane przez Waszego pupila) 1 jajko 50 ml oliwy z oliwek lub oleju roślinnego 2 - 3 łyżki
W kuchni Katiebardziej prostszego i smaczniejszego. Tym bardziej, że wiemy co w nim znajduje się. Idealny na kanapki. Jeśli chcemy zrobić więcej, to do słoików i pasteryzujemy. Składniki 500 g wątróbek drobiowych z kurczaka 500 ml mleka 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonej bazylii 5 suszonych pomidorów z zalewy kilka łyżek oleju z suszonych pomidorów 1/2 szklanki soku pomarańczowego
R'n'G Kitchenpięknie prezentował na stole-polecam gorąco Składniki: 100-150 g suszonej żurawiny 1 kg mięsa z udek kurczaka 150 g wędzonego boczku 200 g boczku surowego 100 g wątróbek drobiowych 2 cebule 2 marchewki 2 pietruszki 10 ziarenek pieprzu 5 ziarenek ziela angielskiego 3 liście laurowe 1 gwiazdka anyżu 1 jajko, rozkłócone sól i pieprz 3-4 łyżki bułki
Swojskie jedzonkoodrobiną czosnku. To potrawa szybka i prosta do przygotowania, może więc można ją zrobić na obiad, kiedy mamy mało czasu. Składniki na 2-3 porcje: 500 g drobiowej wątróbki 2 średnie cebule 2-3 duże ząbki czosnku sól i pieprz masło do smażenia mąka do oprószenia wątróbki Wątróbkę oczyścić z ewentualnym błonek. Opłukać pod zimną bieżącą wodą i dokładnie
Codzienna kuchnia niecodziennarównież u Pana Boczka Składniki - proporcje na 3 słoiki o pojemności 300 ml 450 g wieprzowiny (szynka lub łopatka) 200 g podgardla lub bardzo tłustego surowego boczku 100 g wątróbki drobiowej 200 ml wywaru z mięsa pół kajzerki 1 jajko 8 g soli 1,5 g czarnego pieprzu 0,5 g gałki muszkatołowej duża szczypta ziela angielskiego 1 mały liść
Kulinaria - potrawy z różnych stron światapomarańczy 2 cebule sól, najlepiej gruboziarnista 100 ml porto lub innego słodkiego wina czerwonego 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka mielonych goździków 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej opcjonalnie wątróbka drobiowa/ żołądki drobiowe lub z gęsi masło Wykonanie: Jeśli używacie mrożonej gęsi należy ją rozmrozić w temperaturze pokojowej i najlepiej zacząć ją rozmrażać 24 godzin wcześniej, trochę to trwa. Rozmrożoną
Pociąg Do Kuchnismaku. Uwierzcie mi na słowo - sklepowe pasztety nie mogą z nim konkurować ;) Poniższy pasztet najlepiej smakuje podany z jasnym pieczywem i plasterkami kiszonego ogórka. Składniki: 0,5 kg wątróbki drobiowej (waga po oczyszczeniu!) 230 g surowego wędzonego boczku (waga po odcięciu skóry) 1 średniej wielkości cebula 1 ząbek czosnku 200 ml mleka 2 łyżeczki musztardy sarepskiej sól, pieprz gałka
UgotowaćWszyscy, którzy dobrze mnie znają wiedzą, że od lat jestem miłośniczką podrobów. Ostatnio zdziwiło mnie, że na blogu nie ma przepisu na klasyczną wątróbkę drobiową podsmażoną z cebulką. Ta cebulka właśnie jest tu niezbędnym dodatkiem - zawsze robię jej dużo i wyjadam z przyjemnością, posypuję nią również ziemniaki. Przepis jest bardzo prosty ale bądźcie uważni - tu liczą się minuty, bo wątróbka
Milion SmakówPyszne kluseczki z wątróbki drobiowej i delikatnego mięsa z piersi kurczaka. Doskonały dodatek do niedzielnego rosołu. Zasmakuje małym i dużym. 50 dag wątroby drobiowej 1 pierś z kurczaka łyżka cebuli liofilizowanej kupuję tutaj KLIK 2 jajka łyżeczka czosnku w granulkach pieprz biały mielony sól ( wg smaku ) 1 łyżka kaszy manny 1 łyżka bułki tartej
Takie tam pichcenieBardzo prosty i szybki pomysł na obiad. Uwielbiam wątróbkę i staram się ja przygotowywać na wiele sposobów. Do tego mój ulubiony makaron z jajkiem. 300 g boczku 500 g wątróbki drobiowej 2 cebule Przyprawa do mięsa 0,5 szklanki bulionu Sól Pieprz 300 g makaronu świderki 4 jajka Olej Cebulkę kroimy w piórka, boczek w kosteczkę. Rozgrzewamy olej na patelni
VioletoweKucharzeniesposób będzie bardzo miękka i soczysta. Na prawdę, jeżeli nie jedliście duszonej wątróbki to poniższe danie musicie wypróbować! Składniki na 4 porcje: co najmniej 0,5 kg wątróbki drobiowej 250 g pieczarek 1 duża czerwona papryka 1 cebula 1 łyżka musztardy sarepskiej olej do smażenia sól, pieprz majeranek posiekana zielona pietruszka 2 łyżki śmietany do zup i sosów
UgotowaćSkładniki: 0,5 kg wątróbek drobiowych 2 całe jajka 2 czerstwe bułki 2 średnie cebule olej (do usmażenia cebulki) 4 łyżki kaszy manny 1 łyżeczka majeranku 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Sól pieprz,słodka papryka Wykonanie: Wątróbkę skręcić przez maszynkę. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć i skręcić wraz z mięsem. Cebulkę drobno posiekać i podsmażyć
O kuchni z uczuciem