spożycia od razu po zrobieniu. Przepis leżał dosyć długo w jednym z segregatorów z przepisami w kuchni na półce i w końcu nadszedł czas by go zrobić. Składniki: 500g wątróbki drobiowej 4 marchewki ugotowane 1 cebula 3 łyżki majonezu sół, pieprz, majeranek do smaku oliwa z oliwek Przygotowanie: 1. Wątróbkę oczyścić z błon i żyłek, umyć, zamoczyć w mleku
Motylkowa Kuchniataką właśnie wątróbkę na obiad. Z podsmażoną cebulką, kwaśnym jabłkiem i majerankiem wyszła obłędnie. Rzadko jem wątróbkę, ale w takiej postaci mogłabym ją jeść niemal codziennie. Składniki: * 1/2 kg wątróbki drobiowej * 2 kwaśne jabłka * 2 cebule * 1 łyżeczka majeranku * sól, pieprz * mąka do obtoczenia wątroby * olej do smażenia Wykonanie: Wątróbkę delikatnie oprószyć solą i pieprzem. Każdy kawałek obtoczyć w mące
Zrób to smacznieSkładniki 600 g wątróbki drobiowej 2 cebule jabłko 2 ząbki czosnku łyżeczka miodu sól, pieprz szczypta majeranku, lubczyku odrobina octu balsamicznego (opcjonalnie) Przygotowanie Wątróbkę sparzyć wrzątkiem. Osuszyć, oczyścić z błonek i pokroić w paseczki. Oprószyć mąką i smażyć na odrobinie oleju. Dodać pokrojoną w piórka cebulę, wymieszać i przyprawić majerankiem, lubczykiem i dwoma ząbkami czosnku. Sól i pieprz
Gaździnka warzywymaga czasu ale pozwala też celebrować to co smakuje najlepiej. Na takie weekendowe śniadania często robię szakszukę albo właśnie wątróbkę z papryką Składniki : 400 g wątróbki drobiowej 2 średnie cebule szczypiorek z cebulką 1 czerwona papryka 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz odrobina wody Wykonanie: Wątróbki oczyściłam
Kuchnia u Krysipieczony,bardzo szybki do zrobienia i nie drogi,można go kroić nawet bardzo cieniutko,bardzo delikatny,w sam raz do małosolnego ogóreczka lub pomidorka-polecam serdecznie.... Składniki: 40 dag wątróbki drobiowej 25 dag zmielonego boczku 35 dag łopatki wieprzowej zmielonej 2 jajka 60 g smalcu sól,pieprz,maggi Przygotowanie: wątróbkę miksujemy blenderem,dodajemy mielony boczek i łopatkę i dalej miksujemy
Swojskie jedzonkowarzywami i wątróbką. Szaszłyki są szybkie i łatwe do przygotowania. Zachwycą zaproszonych na przyjęcie grillowe gości. www.alma24.pl SKŁADNIKI: 1 cukinia, 1 papryka żółta, 3 cebule, 2 pomidory, 300g wątróbki drobiowej, 1,5 łyżki oleju, 1 łyżeczka majeranku, 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej, bazylia, sól, pieprz, oliwa. PRZYGOTOWANIE: 1. Wątróbkę oczyszczam z błonek. Olej mieszam z majerankiem, papryką mieloną oraz
Tradycyjna kuchnia Kasidomu robiła wątróbkę to ja nigdy nie byłam głodna, albo zakopywałam ją na talerzu pod ziemniaki. Smaki jednak się zmieniają i dzisiaj jem ze smakiem. Składniki 600 g wątróbki drobiowej 3 łyżki masła klarowanego 1 łyżka mąki pszennej 2 średnie cebule 1 duże jabłko natka pietruszki sól pieprz Wątróbkę umyć i pokroić w mniejsze kawałki, a następnie każdy kawałek
O kuchni z uczuciemwątróbki drobiowej, 2 cebule, 6 - 8 fig, masło do smażenia, kilka listków rozmarynu, sól, Figi umyć, osuszyć pokroić w ćwiartki. Wątróbkę oczyścić –usunąć błony i różne przyległości, umyć, osuszyć. Cebulę pokroić w półplasterki i poddusić, lekko przysmażając na 2 - 3 łyżkach masła, dodając szczyptę soli oraz posiekany rozmaryn. Cebulę zdjąć, przełożyć do miseczki. Na patelnię dołożyć 1 - 2 łyżki masła
królestwo garówWątróbka. Smutne wspomnienie czasów dzieciństwa. Ale pieczona wątróbka z jabłkiem to zupełnie inna historia. Składniki 500 g wątróbki drobiowej 1 jabłko 1 cebula 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu balsamicznego sól morska świeżo mielony pieprz Wątróbkę myjemy, oczyszczamy i osuszamy na ręczniku papierowym. Następnie wkładamy do miski i dodajemy łyżkę oliwy z oliwek. Odstawiamy do lodówki. Jabłko myjemy
My Chcemy JeśćKurczak 2 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera, 1 cebula, 3 ziarna ziela angielskiego, 5 ziaren pieprzu czarnego, listek laurowy, ząbek czosnku, 250 g wątróbki drobiowej, tłuszcz do smażenia, 100 ml sherry, 100 ml gęstej śmietany, łyżka świeżych listków tymianku, sól, pieprz, Ja użyłam wątróbkę z gęsi, ale może być z kurczaka lub kaczki. Smażyłam na smalcu z gęsi
królestwo garówdzieciństwa. Jednak dodatkowo pozwoliłem sobie na odrobinę szaleństwa. Jabłka flambirowałem w wiśniówce. Pycha. Czas przygotowania: 25 min. Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 7,00 zł SKŁADNIKI: 400 g wątróbki drobiowej 1 duże jabłko 1 cebula biała 60 ml wiśniówki 1 łyżeczka majeranku natka pietruszki sól, pieprz mąka PRZYGOTOWANIE: Wątróbkę myjemy, osuszamy i oczyszczamy. Cebulę siekamy w piórka. Jabłko obieramy
kulinarnyJapiekarniku. Jest doskonały również jako farsz do pierogów (tak tak) czy to tart :) Polecam :) Mała uwaga. Wybierając wątróbkę do pasztetu kierujcie swoim smakiem. Wątróbka drobiowa jest w swojej strukturze dużo delikatniejsza, jednak ma intensywniejszy smak, więc będzie idealna dla osób lubiących taką właśnie wątróbkę. Mój mąż wątróbki w ogóle
Codzienna kuchnia niecodziennamalin. Prosto, szybko i bardzo smacznie. Sałatkę najlepiej jeść od razu po przygotowaniu. Składniki na 3-4 porcje: 2-3 garście świeżego szpinaku około 350 g oczyszczonej wątróbki drobiowej 200 g mrożonych malin 1 jabłko sól, pieprz majeranek olej do smażenia mąka do obtoczenia ziarna słonecznika do dekoracji Wątróbkę oczyścić, ewentualnie pokroić na mniejsze części i obtoczyć w mące
UgotowaćKapitalna alternatywa dla tzw. gotowców. Po schłodzeniu w lodówce świetnie kroi się w plastry i nie rozpada. Składniki: 4 małe lub 2 duże piersi z kurczaka 100 gramów wątróbki drobiowej 1 dymka 1 marchewka sól pieprz przyprawa do kurczaka Piersi myjemy i oczyszczamy z błonek To samo robimy z wątróbką Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w grube kawałki Wszystkie
Szczęśliwa kuchnia