wątróbka drobiowa - 999 przepisów (strona:25/67)

Wątróbka z pieczarkami i papryką 189

czasu do czasu sobie ją przyrządzić :)  Kiedyś miałam okazję jeść wątróbkę z pieczarkami i papryką - bardzo mi posmakowała. Dlatego też sama ją niedawno przyrządziłam :) Składniki: 300 g wątróbki drobiowej 1 szklanka mleka 200 g pieczarek 1 duża papryka 1 duża cebula sól, pieprz olej do smażenia mąka do panierowania Sposób przygotowania: 1. Wątróbkę oczyszczamy z wszelkich żyłek i błonek

Kuchnia domowa Ani
ZRAZY Z WĄTRÓBKI Z KASZĄ JAGLANĄ 155

najlepsze! Zraziki zrobione z usmażonej na cebulce wątróbki i tak lubianej przeze mnie kaszy jaglanej , podane z grzybowym sosem zrobiły furorę! Gwarantuję , że i Wam posmakują! Polecam! SKŁADNIKI: * wątróbka drobiowa – 200 g * cebula – 2 szt * kasza jaglana – 1 szkl * marchew – 1 szt * duże jajko – 1 szt * bułka tarta do panierowania * mleko do moczenia wątróbki

Ostra na Słodko
Domowy pasztet i karkówka z majerankiem na kanapki! 280

mięsko do kanapek - jako alternatywa dla "sklepowej wędliny". Mam takich więcej... Domowy pasztet. Składniki: ok. 700 g mięsa z łopatki lub szynki; 300 g boczku lub podgarla; 300 g wątróbki drobiowej; 1 marchewka; 1 cebula; 1 kajzerka; 2 - 3 jajka; sól, pieprz ziołowy, papryka lub pasta paprykowa, gałka muszkatołowa. Mięso obgotowujemy, gdy zmięknie dodajemy wątróbkę, marchewkę i cebule. Gotujemy jeszcze

Miksturownik
Dietetyczna wątróbka drobiowa (nie pryska) 126

Wątróbka drobiowa tym razem w wydaniu dietetycznym, bo nie smażona na patelni, ale upieczona w piekarniku. Po tym eksperymecie nie wiem, czy jeszcze kiedykolwiek będę smażyć wątróbkę na patelni, na pewno nie. Nie dość, że całą robotę robi za nas piekarnik, omija nas nieprzyjemne pryskanie to jest dodatkowo lżej strawna, po prostu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Wielkanocny gulasz w bułce 149

Szybki przepis na smaczną przekąskę na stół świąteczny. Przepis mojej cioci z Żywca. Składniki: Wątróbka drobiowa ½ kg Cebula biała 2 szt. Ketchup pikantny 2 łyżki Pieczarki 25 dag Sól i pieprz do smaku Natka pietruszki Bułeczki Tłuszcz do smażenia Wykonanie: Wątróbkę dokładnie oczyścić, opłukać i osuszyć. Rozgrzać tłuszcz na patelni, włożyć wątróbkę, pokrojone pieczarki i cebulę. Smażyć do zrumienienia, następnie

Tradycyjna Kuchnia
Drobiowy pasztet 233

Klasyczny, prawdziwy - domowy pasztet. Przygotowujemy: 30dkg wątróbki drobiowej 3 udka z kurczaka 1 jajko 1 średnia cebula pieprz sól 1 ząbek czosnku Przygotowanie: Na udkach ugotować rosół, mięso ostudzić obrać z kości, wątróbkę podgotować osobno w garnku. Zmielić przez maszynkę wątróbkę, mięso z udek i cebulę, dodać jajko i przyprawy,wymieszać, przełożyć do foremki (ja użyłam aluminiowej 23x11cm) piec około

Nutka ciekawości, szczypta wyobraźni...
Drobiowy pasztet 240

Klasyczny, prawdziwy - domowy pasztet. Przygotowujemy: 30dkg wątróbki drobiowej 3 udka z kurczaka 1 jajko 1 średnia cebula pieprz sól 1 ząbek czosnku Przygotowanie: Na udkach ugotować rosół, mięso ostudzić obrać z kości, wątróbkę podgotować osobno w garnku. Zmielić przez maszynkę wątróbkę, mięso z udek i cebulę, dodać jajko i przyprawy,wymieszać, przełożyć do foremki (ja użyłam aluminiowej 23x11cm) piec około

Nutka ciekawości, szczypta wyobraźni...
Wątróbka drobiowa i jabłko w panierce 106

wątróbki drobiowej sól pieprz 2 łyżki mąki 2-3 jabłka 1 cebula ziemniaki ok 500 g tłuszcz do smażenia Ziemniaki obrać, pokroić na frytki lub sprężynki. Wątróbkę umyć i osączyć na durszlaku. Jabłka przekroić w ząbki lub zwykłe grube plastry, jedno można pokroić na cienkie plasterki. Cebulę pokroić w talarki. Grube kawałki jabłka wrzucić na chwilę na wrzątek z jednym

Gotowanie jest łatwe
Pasztet mięsno - warzywny. 186

pasztet z przepisu mojej mamy.  Teraz przepis z "Polskie tradycje kulinarne. Przysmaki do chleba." Pasztet mięsno - warzywny. Składniki: 6 udek z kurczaka; 300 g mięsa wołowego; 200 g wątróbki drobiowej; 2 jajka; 2 marchewki; pietruszka; 1/2 selera; 3 łyżki mielonych orzechów włoskich; liść laurowy; 3 ziarna ziela angielskiego; sól, pieprz, rozmaryn. Umyte mięso (poza wątróbką) i obrane i umyte

Miksturownik
"Brudny" ryż z Nowego Orleanu, czyli nowoorleański Dirty Rice z wątróbką 175

znaleźć również w innych obszarach Ameryki Południowe, gdzie określany jest jako kurczak z ryżem lub sos ryżowy. Składniki (4 porcje) -1 1/2 szkl. długoziarnistego białego ryżu -250 g wątróbki drobiowej -250 g mielonego mięsa wieprzowego -1 duża cebula lub 2 małe -1/2 zielonej papryki -2 pałeczki selera naciowego -2 szkl. bulionu drobiowego -3 łyżki oliwy z oliwek -listek laurowy

Zielona Kuchnia
Wątróbka jabłkowa- pieczarkowa 173

czas swojej pasji , czyli gotowaniu , i dziś chciała bym zaprosić na pyszną wątróbkę z jabłkiem oraz pieczarkami , mam nadzieje że znajdzie swoich zwolenników.  Potrzebne nam będą  250 wątróbki drobiowej  2 średnie cebulki  1 średnie jabłko  6 szt średnich pieczarek  pieprz sól  do smaku  2 łyżeczki oleju  5 łyżek mąki  Wykonanie

Mój Smak
Wątróbka jabłkowa- pieczarkowa 156

czas swojej pasji , czyli gotowaniu , i dziś chciała bym zaprosić na pyszną wątróbkę z jabłkiem oraz pieczarkami , mam nadzieje że znajdzie swoich zwolenników.  Potrzebne nam będą  250 wątróbki drobiowej  2 średnie cebulki  1 średnie jabłko  6 szt średnich pieczarek  pieprz sól  do smaku  2 łyżeczki oleju  5 łyżek mąki  Wykonanie

Mój Smak
Wątróbka duszona z papryką i koperkiem 124

wątróbkę zarówno jeść jak i przygotowywać. Dziś zapraszam na wątróbkę duszoną z papryką czerwoną, cebulką oraz świeżym koperkiem. Polecam na obiad dla całej rodziny.    SKŁADNIKI: 500 g wątróbki drobiowej 2 cebule 1 czerwona papryka Sól i pieprz do smaku 2 łyżki kopru Mąka pszenna Olej do smażenia np rzepakowy Mleko ok 2 szklanki   PRZYGOTOWANIE:  Wątróbka myję

Gotowanie Patki
Duszona wątróbka drobiowa z cebulką 178

Składniki na 3 porcje: 500g wątróbki drobiowej 2 średnie cebule pieprz mielony i sól ziołowa lub zwykła  łyżka masła kilka łyżek oleju szklanka ciepłej wody Przygotowanie: Cebulę obierz i opłucz. Drobno posiekaj. Wątróbkę umyj pod bieżącą wodą, usuń ewentualną żółć i inne niechciane elementy. Większe kawałki przekrój na pół. Pamiętaj, by nie solić wątróbki przed smażeniem! Posolona stwardnieje. Rozgrzej

Anioszek w kuchni
Pasta kanapkowa 117

zjeść od razu, ale można także troszkę pokombinować i podać ją na kanapkach :) Tak właśnie zrobiłam z moim farszem wątróbkowym. Składniki: 4 żółtka (z ugotowanych na twardo jajek) 4 wątróbki drobiowe 2 łyżki majonezu 1 cebula 2 łyżki margaryny lub oleju 1 łyżka mąki sól, pieprz do smaku pęczek szczypiorku 2 łyżki prażonego sezamu Sposób przygotowania: Wątróbkę oczyszczamy, myjemy

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania