wątróbka drobiowa - 999 przepisów (strona:19/67)

PASZTET Z KASZĄ JAGLANĄ 164

Trzech Króli też można. Nic aby jeść :-)  Składniki: 700 g mięsa ( wieprzowo- drobiowego w proporcjach pół na pół) 4 łyżki ( takie z czubkiem) kaszy jaglanej  100 g wątróbki drobiowej  1 cebula  2 ząbki czosnku  60 g suszonej żurawiny  2 duże marchewki  1 pietruszka  1 por 1 cebula ziele angielskie, liść laurowy, sól(...)pół łyżeczki gałki muszkatołowej  1 bułka namoczona w mleku i odciśnięta  2 jajka  bułka tarta olej Sposób przyrządzenia: Podsmażyć mięso na oleju i kolejno dodawać warzywa, wątróbkę, przyprawy. Smażyć przez chwilę, zalać wodą tak aby przykryć zawartość garnka. Dusić bez przykrycia przez 45 min,  często mieszając, żeby się nie przypaliło. Po tym czasie dodać kasze jaglaną

pieprzny smaczek
Grillowana wątróbka w boczku 170

świetną przekąską w oczekiwaniu na pozostałe pyszności. Fani wątróbki na pewno będą zachwyceni Przepis banalnie prosty z wykorzystaniem tylko dwóch składników, a efekt fenomenalny! Grillowana wątróbka w boczku Składniki: wątróbka drobiowa (tyle sztuk ile chcemy) cieniutkie plasterki boczku wędzonego (tyle plasterków ile wątróbki) Wątróbkę oczyszczamy z błonek, dokładnie myjemy i osuszamy. Każdą z nich owijamy w plasterek boczku i spinamy

PatiGotuje
Jajka sadzone po staroplolsku 162

podane jaja są niesamowite, warte wypróbowania. Do przygotowania dania potrzebna jest wątróbka drobiowa, która jest przepyszna tak podana i wszystkich którzy nie przepadają za wątróbką zapewniam że tak podana jest rewelacyjna. Zachęcam do spróbowania. Jaja sadzone po staropolsku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sałatka z wątróbką i szparagami oraz "Czereśnie zawsze muszą być dwie" 172

łatwy zamiennik typowego obiadu. A jest w nim i białko, i witaminy, i sole mineralne, więc taka sałatka dostarcza odpowiedniej porcji energii do dalszej pracy. Dziś kolejna propozycja na wątróbkę drobiową i wykorzystanie stwardniałych końcówek szparagów. Składniki (na 2 porcje): 250 g wątróbki indyczej końcówki szparagów (z całego pęczka) łyżka oleju do smażenia sałata (u mnie mix lodowej, masłowej

Weekendy w domu i ogrodzie
Wątróbka z jabłkiem i cebulką 120

dzieciństwa....jadało się ją albo z chlebem albo z ziemniakami. I dlatego ostatnio przygotowałam ów wątróbkę, którą pamiętałam jak jadłam za dzieciaka :) Składniki:       0,5 kg wątróbki drobiowej       2 jabłka       2 cebule       około 3 łyżki mąki       sól       pieprz

Amatorka kuchenna
Smażona wątróbka drobiowa z cebulką 640

wątróbka pokrojona na małe kawałki, z dużą ilością cebuli (czasem 1:1), gdyż   wtedy ma lepszy smak, nie jest taka sucha i szybciej się ją smaży. Składniki: ½ kg wątróbek drobiowych 2 duże cebule (lub więcej) Ok. 30 – 50g margaryny Sól Pieczywo Wątróbki myjemy, okrawamy z żył etc. i kroimy na drobniejsze kawałki. Obraną cebulę kroimy w plastry. Na patelnie

Smakowy Raj
Wątróbka wieprzowa z ryżem- dirty rice with pork liver 314

Zapraszam na przepyszny ryż z wątróbką wieprzową- w drugim przepisie znajdziecie wątróbkę drobiową- tutaj . Przygotowując tą potrawę musimy pamiętać by nie solić przed smażeniem wątróbki- inaczej będzie twarda  i niesmaczna. Co o wątróbce :Wątroba wieprzowa zawiera blisko dwa razy więcej żelaza niż inne wątróbki oraz jest bardzo dobrym źródłem witaminy D. Wołowa jest równie bogata w witaminę

Smaki Edyty
Pasztecik drobiowy do smarowania 116

indeksem glikemicznym. Pasztecik drobiowy do smarowania Składniki na ok 10 porcji: (całość 900 kcal,/ B 90g,/ T 35g,/ W 60g) 400 g mięsa z udek indyka 100 g oczyszczonych wątróbek drobiowych 50 g łyżek płatków owsianych 1 pęczek włoszczyzny 2 litr wody sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, majeranek Wykonanie: Mięso opłukać, ugotować wraz z włoszczyzną, solą, zielem(...)wody i ugotować wątróbki, gotujemy około 10 minut. Odlewamy jeszcze 150 ml rosołu i gotujemy w nim do miękkości płatki owsiane. Przestudzone składniki dokładnie miksujemy na jednolitą masę, doprawić majerankiem, gałką muszkatołową, sola i pieprzem do smaku. Masę przełożyć do słoiczków i używać do smarowania pieczywa. Przechowywać w lodówce do 7 dni.   Artykuł Pasztecik drobiowy do smarowania pochodzi

Pomysłowa kuchnia
Wątróbka drobiowa w sosie własnym 86

jaką mama robiła mi w dzieciństwie. Bo wiadomo, mamy najlepsza :) Tak więc zapraszam na wątróbkę, która to miss fotografii zdecydowanie nie jest, aczkolwiek dzielnie próbowałam jej piękno uchwycić :) Składniki: wątróbka drobiowa (ilość dowolna, ja robię zazwyczaj około 600 - 700 g) mąka do oprószenia wątróbki olej lub smalec 2 cebule - pokrojone w półksiężyce woda do podlania wątróbki sól Przygotowanie: Wątróbkę umyć

Kocham..lubię..gotuję..
Wątróbka drobiowa w panierce. 137

lubi wątróbki? są tu tacy?! tą w panierce naprawdę polubicie bo smakuje rewelacyjnie! Zapraszam! Składniki; 30 dag wątróbki drobiowej 2 jajka 3 łyżki mąki 3/4 szkl. bułki tartej mleko do namoczenia wątróbki sól do doprawienia po usmażeniu olej do smażenia   Przygotowanie; Wątróbkę oczyszczamy, myjemy a następnie zalewamy mlekiem i moczymy przynajmniej godz. Po tym czasie odsączamy

Radość kipiąca uśmiechem.
Wątróbka drobiowa 96

Wątróbka to źródło żelaza, cynku, białka oraz witamin z grupy B. Warto raz na jakiś czas dodać ją do naszego menu.  Składniki: 30 dag wątróbki drobiowej  2 duże cebule mąka do obtoczenia  masło klarowane przyprawy: sól, pieprz Przygotowanie Wątróbkę dokładnie umyłam, zagotowałam w lekko osolonej wodzie na bardzo małym ogniu. ( nie gotować) Następnie odcedziłam.  Ciepłą wątróbkę

Kukuleczki
Pasta z wątróbki 158

digotuje.blogspot.com   Pomysł na pastę "skradłam" od mojej mamy - dawniej często ją przyrządzała. Pasta jest pyszna i najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem posmarowanym masłem. 300-400g wątróbki drobiowej   1 duża cebula olej do smażenia sól, pieprz   Dodatkowo (opcjonalnie): 50g masła Wątróbkę pokroić na mniejsze kawałki. (Uprzednio można namoczyć w mleku.) Smażyć po kilka minut

Di gotuje
wątróbka zawijana w plaster wędzonego boczku z grilla 147

wątróbka zawijana w boczek z grilla składniki na osiem szaszłyków 600 g wątróbki drobiowej 300 g wędzonego boczku sól, pieprz dodatkowo szpatułki do szaszłyków sposób przygotowania Wątróbki myjemy, czyścimy z błon, i z każdej wykrajamy foremny, spory kawałek ( udało mi się z jednej zakupionej wątróbki, po oczyszczeniu uzyskać jedną porcje), lekko go solimy i pieprzymy a następnie odstawiamy do lodówki

Miód i pieprz
wątróbka z grilla 145

wątróbka zawijana boczkiem z grilla składniki na osiem szaszłyków 600 g wątróbki drobiowej 300 g wędzonego boczku sól, pieprz dodatkowo szpatułki do szaszłyków sposób przygotowania Wątróbki myjemy, czyścimy z błon, i z każdej wykrajamy foremny, spory kawałek ( udało mi się z jednej zakupionej wątróbki, po oczyszczeniu uzyskać jedną porcje), lekko go solimy i pieprzymy a następnie odstawiamy do lodówki

Miód i pieprz
Wątróbka z jabłkiem i cebulką 142

smakuje i to nawet bardzo. Jest delikatna, a dodatek cebuli i jabłka bardzo do niej pasuje nadając temu daniu ciekawy smak. Wątróbka z jabłkiem i cebulką SKŁADNIKI: 400 g wątróbki drobiowej 1 duża cebula 1 jabłko szklanka mleka sól pieprz olej do smażenia Wątróbkę myjemy i kroimy na mniejsze kawałki, następnie przekładamy do miseczki i zalewamy mlekiem.  Wstawiamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki