wątróbka drobiowa - 999 przepisów (strona:14/67)

Pasztet pomidorowy 122

innego apetytu lub mama nie ma pomysłu na kolację ... Spróbowałam więc odtworzyć smak w wersji zdrowszej. Mała zjadła ze smakiem :) 200 g mięsa gulaszowego drobiowego 150 g wątróbki drobiowej 100 g serc drobiowych cebula ząbek czosnku 2 - 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki margaryny ( masła dla nie alergików ) olej rzepakowy czerwona słodka papryka sól i pieprz Serca ugotować. Następnie odciąć(...)górne części a pozostałe pokroić. Cebulkę drobno pokroić. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażyć. Dodać mięso drobiowe i wątróbkę. Doprawić papryką, pieprzem i solą. Podsmażyć do zrumienienia mięsa. Dodać koncentrat pomidorowy i ugotowane serduszka. Smażyć do odparowania. Ciepły pasztet przełożyć do miksera, dodać margarynę i zmiksować na gładką masę. Miseczkę wyłóż folią spożywczą

Atlas Smaków
Smażona wątróbka z mango i pomidorkami 119

koktajl z mango, jabłka z imbirem Koktajl z mango, miętą i miodem Dietetyczny koktajl z pomarańczy i mango Składniki na smażoną wątróbkę z mango, 2 porcje: 250-300 g wątróbki drobiowej 1/2 szklanka mleka 1 łyżka pszennej mąki sól świeżo zmielony czarny pieprz 1 łyżki masła 1 łyżka oleju 1 dojrzałe mango pomidorki koktajlowe 2 x po 50 g mixu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wątróbka drobiowa z jabłkami i cebulą 149

Składniki: 70 dag wątróbki drobiowej 2 cebule 2 jabłka olej majeranek szklanka mleka sól, pieprz Sposób wykonania: Wątróbkę myjemy pod bieżącą, zimną wodą. Wykrawamy widoczne żyłki, możemy pokroić na mniejsze kawałki. Wkładamy do miski, zalewamy mlekiem i odstawiamy na około 1 godzinę (moczymy wątróbkę w mleku aby straciła gorzkawy posmak).  Cebulę kroimy w półpiórka i przesmażamy na patelni

Qchnia po prostu
Słodko-ostra wątróbka 100

Wątróbka drobiowa jest delikatna, ale absolutnie nie pozbawiona tego specyficznego smaku, za który jedni ją kochają a inni nienawidzą. Ja kiedyś jej nie znosiłam, a teraz zastanawiam się jak to było możliwe. Teraz wręcz coraz częściej ją przyrządzam i coraz odważniej doprawiam i łączę z różnymi składnikami. Dzisiaj wersja, która zaskoczyła mnie niesamowicie. Koniecznie wypróbujcie! Czytaj więcej

Pichceniomania
delikatny pasztet z cielęciny i wieprzowego boczku 114

cielęcego pasztetu, uzyskana dzięki pianie z białek jaj, doskonale współgra z wyrazistym wieprzowym smakiem. składniki 1 kg cielęciny ( mięso z łaty, mostka, lub gulaszowe)  300 g wątróbki cielęcej, lub drobiowej 3-4 łyżki smalcu  600 g boczku wieprzowego 3 jajka 2-3 cebule 2 liście laurowe 3-4 ziarna ziela angielskiego 1/4 szklanki bułki tartej kieliszek koniaku sól(...)dodajemy do niej liście laurowe i ziele angielskie nakrywając patelnię przykrywką.  Mięso cielęce dusimy, na małym ogniu, przez 25-30 minut, dodając na pięć minut przed końcem duszenia drobiowe wątróbki ( dziś użyłem drobiowych, ale równie dobrze sprawdza się wątroba cielęca). Mięso z patelni lekko studzimy i jeszcze ciepłe, mielimy maszynką do mięsa ( na pasztetowym sicie) razem z przesmażoną cebulą

Miód i pieprz
Wątróbka drobiowa z karmelizowanym jabłkiem 63

Składniki wątróbka drobiowa 700 g marynata szklanka mleka 1 łyżka miodu pozostałe składniki 1 jabłko olej do smażenia. 1 łyżka masła 1 cebula żółta 1 cebula czerwona 1 łyżeczka miodu cynamon natka pietruszki i odrobina kolendry Przygotowanie Oczyść wątróbkę i opłucz pod zimną wodą. Następnie namocz ją w mleku z łyżką miodu i pozostaw na minimum dwie godziny w lodówce

KUCHNIA POLSKA
Chrupiąca wątróbka drobiowa z jabłkiem 172

Cóż tu można napisać o wątróbce ? Chyba tylko tyle, że w ten prosty sposób można tanim kosztem przygotować wyśmienity obiad Składniki 0.5 kg wątróbki drobiowej 2 twarde, kwaskowe jabłka 2 cebule  olej do smażenia mąka pszenna do obtoczenia wątróbki sól i pieprz do smaku opcjonalnie majeranek  Przygotowanie Wątróbkę umyć, oczyścić z błon, odsączyć z nadmiaru wody i zasypać

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Wątróbka drobiowa z pieczarkami 150

Składniki: 500 g wątróbki drobiowej 200 g pieczarek 1 jabłko 1 cebula 250 g makaronu 200 ml śmietany 30% 1/2 pęczka koperku olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, przelać wodą i odcedzić. Wątróbkę umyć, oczyścić z błonek i pokroić na mniejsze kawałki. Pieczarki oczyścić i pokroić w dużą kostkę. Cebulę pokroić w półksiężyce, jabłko

magiczna kuchnia Kasi
Wątróbka drobiowa z jarmużem w sosie malinowym 152

zależności od wielkości porcji i dodatków może być przekąską, daniem obiadowym lub kolacją. Do przygotowania w 15 minut. Czas przygotowania: 15 minut Porcje: 2-4 Składniki: 500 g wątróbki drobiowej, 1 duża cebula, 3 liście jarmużu, mąka do obtoczenia wątróbki, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia. Sos malinowy: 350 g mrożonych malin (w sezonie świeżych owoców

SzczyptaSmaQ
kotlety z wątróbki 529

wątróbce, a efekt? Spróbujcie sami. Moja rodzina jest zdecydowanie na TAK ;-) Jeśli lubicie zamienić czasem tradycyjny mielony na coś innego, proponuję spróbować pysznych kotletów z ryżu . składniki: 1/2 kg wątróbki drobiowej 1 średnia cebula 2 jajka 2 pełne łyżki mąki sól, pieprz olej do smażenia wykonanie: Wątróbkę myję, osuszam papierowymi ręcznikami i kroję w drobną kostkę jednocześnie oczyszczając

babka w formie
Wątróbka smażona z jabłkiem 120

wspomnień z dzieciństwa, w których wątróbka jest koszmarem. Moja mama dobrze gotuje, nawet bardzo dobrze i wszystko co przygotowała było smaczne. Szpinak też :)  Składniki: 500g wątróbki drobiowej (moja jest z kurczaka) 3 łyżki masła 1 cebulka szalotka łyżeczka majeranku 1 jabłko sól i pieprz Wątróbkę oczyszczam, cebulę kroję w plasterki, jabłko (umyte) razem ze skórką ścieram na tarce. Masło

Gotowanie i blogowanie
Wątróbki z curry i octem balsamicznym 159

Porcja dla 2 osób 0,5 kg wątróbki drobiowej 3 małe cebule 2 ząbki czosnku ocet balsamiczny sól, pieprz, curry natka pietruszki Umytą wątróbkę kroimy na malutkie cząstki. Do wątróbki dodajemy curry, pieprz, sól i zalewamy octem balsamicznym. Cebulę kroimy w talarki  podsmażamy, podlewamy wodą, by zmiękła. Dodajemy wątróbkę, którą smażymy do podrumienienia na dużym ogniu. Następnie zmniejszamy ogień

Humanistka w kuchni
Drobiowa wątróbka z rydzami 137

Blueberry Corner by "jagodzianka" Drobiowa wątróbka z rydzami to danie dla miłośników podrobów. Do tego dania użyłam wątróbek z kurczaków zagrodowych – kurczaki te … Przeczytaj cały artykuł Post Drobiowa <span>wątróbka z rydzami</span> pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Wątróbka drobiowa z Morelami w Malinowym sosie 223

Składniki: 30 dkg wątróbki drobiowej 1 puszka moreli w lekkim syropie, lub 7-10 świeżych moreli 1 kubek świeżych malin 1 kubek ciemnych winogron oliwa z oliwek sól  pieprz 1 kubek kaszki kuskus 2 kubki ciepłej wody kurkuma mięta Przygotowanie: wątróbkę myjemy, oczyszczamy, zalewamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy na około 30 minut morele odcedzamy, smażymy na suchej

Luźna Kuchnia
Pasztet z wątróbek drobiowych 142

jest bardzo delikatny, aczkolwiek z wyczuwalną nutą goryczki. Aby tę goryczkę złagodzić dodałam do pasztetu majonez. Wyszedł bardzo smaczny. A inspiracja był przepis  Roberta Makłowicza . Składniki: 1 kg wątróbek drobiowych 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 kostki masła 200 ml czerwonego wytrawnego wina 2 łyżki majonezu sól pieprz tymianek Wykonanie: Wątróbki smażę  na maśle, porcjami,  na rumiano

Bea(u)ty kitchen

Proponowane wyszukiwania