Pasztet z wątróbek drobiowych

Pasztet z wątróbek drobiowych

Pasztet z wątróbek drobiowych

Pasztet jest bardzo delikatny, aczkolwiek z wyczuwalną nutą goryczki. Aby tę goryczkę złagodzić dodałam do pasztetu majonez. Wyszedł bardzo smaczny. A inspiracja był przepis  Roberta Makłowicza . Składniki: 1 kg wątróbek drobiowych 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 kostki masła 200 ml czerwonego wytrawnego wina 2 łyżki majonezu sól pieprz tymianek Wykonanie: Wątróbki smażę  na maśle, porcjami,  na rumiano, ale nie ścinam ich całkiem w środku. Pozostawiam krwiste. Osączam na durszlaku.  Cebulę kr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bea(u)ty kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.