wątróbka drobiowa - 999 przepisów (strona:7/67)

Wątróbka wieprzowa z cebulą 150

wieprzowa z cebulą: Wątróbka wieprzowa z cebulą ma swoich wielbicieli i tyle samo przeciwników. Jednak dobrze usmażona i z odpowiednimi dodatkami to prawdziwy rarytas. Wątróbka wieprzowa różni się od wątróbki drobiowej oczywiście wielkością, ale także smakiem. Drobiowa jest delikatniejsza, a w wieprzowej jest wyczuwalny dość charakterystyczny metaliczny posmak. Jak dobrze przyrządzić wątróbkę? Musimy pamiętać o kilku ważnych zasadach podczas przygotowywania(...)cieszyć się wspaniałym smakiem dania. Smażenie wątróbki wieprzowej nie różni się praktycznie niczym od smażenia wątróbki drobiowej. Podczas smażenia nie należy nakłuwać wątróbki. Najlepiej przewracać ją szpatułką. Z nakłutej wątróbki wypłynie płyn, który w zetknięciu z gorącym tłuszczem będzie pryskał i parzył. Wątróbkę smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Pamiętajcie o tym, że wątróbkę solimy dopiero na samym końcu. Należy też

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Smażona wątróbka drobiowa z cebulą 728

setny. Mam też świadomość tego, że nieskomplikowane rzeczy można robić na wiele ciekawych sposobów i że nastolatki, wchodzące w świat garnków mogą szukać zwykłych, codziennych rzeczy. Składniki na smażoną wątróbkę drobiową z cebulą (2 - 3 porcje): wątróbka drobiowa około 450 g duża cebula sól Cebulę pokroić w piórka i zalać wrzątkiem w oddzielnym naczyniu. Wątróbkę umyć i wrzucić na rozgrzaną

Karola gotuje
Mini szaszłyki z wątróbki 115

Gotowe w : 50 min   Klasyczne szaszłyki są pyszne, ale dlaczego nie zrobić z nich czegoś nowego? Uznałam, że czas no coś zaskakująco innego tak więc kupiłam drobiowe wątróbki, szynkę parmeńską i powstały takie oto mini szaszłyczki. Okazały się rewelacyjne, a nikt z gości nie miał pojęcia czego może się spodziewać w środku. Dopiero po pierwszym kęsie było widać ogromne

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Wątróbka z grilla 142

grillu można położyć wszystko, no prawie wszystko: różne mięsa , drób , ryby , sery , warzywa , owoce , grzyby . Polecam wątróbkę drobiową z grilla. Aby chronić jej delikatną strukturę i aby jej nie wysuszyć proponuję zawinąć ją w boczek. Jeden ładny, cienki plaster boczku wędzonego, na jeden kawałek wątróbki. wątróbka drobiowa, plastry boczku wędzonego (jeden na kawałek wątróbki), miód (może być wielokwiatowy), musztarda francuska

królestwo garów
Wątróbka pieczona w boczku 154

Uwielbiam tradycyjną wątróbkę w cebuli, ale przyznam że ta wersja jest jeszcze smaczniejsza. Połączenie wątróbki drobiowej z boczkiem? Czemu nie! Składniki: 1 kg wątróbki drobiowej 4 łyżki masła 25 dag wędzonego boczku 2 cebule białe Sól i pieprz do smaku 1 łyżka mąki Wykonanie: Wątróbkę opłukać, przełożyć do głębokiej patelni i odparować rumieniąc z mąką, po zrumienieniu doprawić solą

Tradycyjna Kuchnia
Wątróbka drobiowa z jabłkami 176

dziś, a że moje towarzystwo nie chce ich jeść to zwykle sama zostaję z całą patelnią (w tym przypadku) pysznej  wątróbki sama. Ta wątróbka jest obok wątróbki drobiowej z cebulą   jedną z moich ulubionych. 300 g. wątróbki drobiowej 1 cebula 2 jabłka 1 łyżka margaryny bezmlecznej sól pieprz czarny tymianek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wątróbkę umyć, oczyścić

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkiem 284

Już kiedyś przedstawiałam wątróbkę, ale cielęcą. Dzisiaj  proponuję wątróbkę drobiową z jabłuszkiem. Pychota, oczywiście dla miłośników. Nic więcej nie dodam. Składniki: Dowolna ilość wątróbki drobiowej ( miałam około 800 gram ) 2 jabłka Mąka Olej Sól Pieprz Wykonanie: Wątróbkę oczyszczamy , płuczemy i bardzo dokładnie osuszamy ( dokładne osuszenie zapobiegnie nadmiernemu pryskaniu tłuszczu i „ skakaniu” wątróbki na patelni   ). Obtaczamy w mące. Cebulę

Smaki Ewy
Kotlety z wątróbki z ciecierzycą 247

Delikatne kotlety z wątróbki drobiowej z cieciorką i warzywami.     Składniki: -1/2 kg wątróbki drobiowej -filet z piersi kurczaka -puszka cieciorki -suszone pomidory -cebula -2 marchewki -papryka -natka pietruszki -3 jajka -bułka tarta -przyprawa do mięs -słodka papryka, sól, pieprz -olej    Wątróbkę przyprawiamy przyprawą do mięs, słodką papryką, skrapiamy olejem i odstawiamy na czas przygotowania warzyw

Maminek kulinarny
Pasztet z pistacjami i Calvadosem 90

Pasztet z pistacjami i Calvadosem Smażony pasztet z wątróbek drobiowych, flambirowany z Calvadosem. Dodatek pistacji wzbogaci zarówno smak wątróbek, jak i konsystencję, ponieważ dodajemy je na sam koniec, posiekane. To danie nabierze dodatkowo wykwintności, kiedy podamy je w małych kokilkach, dekorując klarowanym masłem i przyprawami. Składniki 500g drobiowych wątróbek 70 ml Calvadosu* 1 cebula 2 ząbki czosnku listek laurowy

Tajemnice Smaku
Ale pasztet! 293

macie, należy najpierw ... ugotować wywar mięsno - warzywny, czyli rosół. Składniki (na kwadratową formę o rozmiarach 35x12 cm) 1,5 kg mięsa drobiowego (kurczak, kurczak i indyk) 0,5 kg wątróbki drobiowej włoszczyzna jak do rosołu (bez kapusty) 2-3 średnie cebule 3-4 ząbki czosnku 100 gramów masła 2 łyżki mąki oliwa 2 jajka 1,5 łyżki majeranku(...)żelatyny spożywczej 3 łyżki gorącej wody Wykonanie: Wykorzystujemy mięso pozostałe z rosołu lub gotujemy wywar mięsno - warzywny (rosół). Po ugotowaniu mięso i warzywa wyjmujemy z wywaru, odstawiamy do wystygnięcia. Wątróbkę drobiową myjemy, oczyszczamy z błon. Obtaczamy w mące i smażymy na oliwie, aż się zarumieni. Odstawiamy do wystygnięcia. Cebulę i czosnek siekamy, następnie na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy cebulę

Garniec Magalie
Wątróbka drobiowa z jabłkiem i cebulką 219

Pomysł na szybki do przygotowania i tani obiad - wątróbka drobiowa podana z cebulą i duszonym jabłkiem. Aby danie miało nieco inny smak, całość posypałam suszonym cząbrem. Jak dla mnie wątróbka podana ze słodko-kwaśnym jabłkiem to strzał w dziesiątkę! Uwielbiam takie połączenia smaków :) Zachęcam do przygotowania.  Składniki na 4 porcje: 0,5 kg wątróbki drobiowej 3 średniej wielkości cebule

Ugotować
Wątróbka drobiowa z cebulą 201

Bardzo lubię smażoną wątróbkę drobiową. Niedawno naszła mnie ochota na taką mocniej podsmażoną, z cebulką i czosnkiem. Pamiętam jak wyjadałam zawsze wątróbkę z rosołu, który gotowała mama lub babcia. Niestety rodzinka nie podziela mojej miłości i całą wątróbkę zjadłam sama. Ale była pyszna :) Zachęcam do spróbowania! 0,5 kg wątróbki drobiowej 2 cebule 3 ząbki czosnku mąka (u mnie żytnia

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
WĄTRÓBKA Z KURCZAKA Z CEBULKĄ + FILMIK 140

Wątróbka drobiowa usmażona z cebulką to bardzo smaczne danie. Polecam mój przepis.  SKŁADNIKI :  500 g wątróbki drobiowej 2  cebule 1 jajko mąka do obtoczenia sól, pieprz do smaku  odrobina tymianku odrobina oleju do smażenia

Kulinarne Fantazje Marioli
Wątróbka drobiowa z jabłkiem 172

Cześć! Jestem ciekawa jak Wy przyrządzacie wątróbkę drobiową. Ja sama robię ją na kilka sposobów. Tu opisałam jak robię wątróbkę z jabłkiem. W domu uwielbiamy wszelkiego rodzaju podroby między innymi wątróbkę :) Składniki: * 1 kg wątróbki drobiowej * 1 jabłko (najlepiej kwaskowate) * 2 cebule  * majeranek ok. 1 łyżki * sól, pieprz * 1-2 łyżki masła * 3 - 4 liście laurowe  * 6 ziarenek

Pieprzyć z Fantazją
Domowy pasztet z żurawiną 309

jednorazowej formie do pasztetu jak i w zwykłej keksówce. Domowy pasztet można go podać 1,5 rocznemu dziecku. 0,5 kg łopatki wieprzowej 1 ćwiartka kurczaka 0,25 kg wątróbki drobiowej 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 1 jajko 100 g żurawiny suszonej 2 listki laurowe 4 kulki ziela angielskiego łyżka soli 2 łyżki majeranku(...)angielskie wyrzucamy. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę aż się zarumieni. Dodajemy obrany i pokrojony czosnek. Na końcu dodajemy umyte i pokrojone wątróbki drobiowe i podsmażamy chwilę. Studzimy całość. Mięso, warzywa i wątróbkę mielimy dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Do masy dodajemy przyprawy, żurawinę i 1 jajko. Mieszamy dokładnie i przekładamy

Dieta bez mleka