szpatułką. Jeżeli już znacie wszystkie zasady, pora wziąć się za smażenie Najbardziej wątróbkę lubię z podsmażoną cebulką i ugotowanymi ziemniaczkami – najlepsze zestawienie! Składniki na 2 porcje: 500 g wątróbki drobiowej mąka do obtaczania wątróbki 2 duże cebule łyżka sosu sojowego/maggi sól i pieprz olej do smażenia listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_content='500 g wątróbki drobiowej mąka
Kuchnia Bazyliitego dania użyłam wątróbek drobiowych, ale bardzo często korzystam z wątróbki wieprzowej. Przyznam , że drobiowe są o wiele delikatniejsze w smaku i bardziej miękkie. Polecam tą wersję, o wiele lepsza:) Składniki: 1,2 kg wątróbek drobiowych 3 cebule 1/2 pojemnika śmietany 18% 1/2 słoika musztardy francuskiej 2 szklanki bulion warzywnego (może być z kostki) sól pieprz majeranek oregano słodka mielona
Bea(u)ty kitchenzmieniła po pierwszym kęsie. Takie czary! Ps. Dopiero oswajam się z nowymi zdobyczami fotograficznymi (filtrami makro i konwerterem), więc zdjęcia mogą ostrością jeszcze nie zachwycać, ale to się zmieni! :) WĄTRÓBKA DROBIOWA Z SOSEM MALINOWYM Składniki na wątróbkę: - 1 kilogram wątróbki drobiowej - olej - pieprz - sól Przygotowanie: Wątróbkę oczyszczamy z błonek i myjemy. Osuszamy dokładnie ręcznikiem papierowym i smażymy na rozgrzanym tłuszczu
Życie zamknięte w smakuwieprzowa z cebulą: Wątróbka wieprzowa z cebulą ma swoich wielbicieli i tyle samo przeciwników. Jednak dobrze usmażona i z odpowiednimi dodatkami to prawdziwy rarytas. Wątróbka wieprzowa różni się od wątróbki drobiowej oczywiście wielkością, ale także smakiem. Drobiowa jest delikatniejsza, a w wieprzowej jest wyczuwalny dość charakterystyczny metaliczny posmak. Jak dobrze przyrządzić wątróbkę? Musimy pamiętać o kilku ważnych zasadach podczas przygotowywania(...)cieszyć się wspaniałym smakiem dania. Smażenie wątróbki wieprzowej nie różni się praktycznie niczym od smażenia wątróbki drobiowej. Podczas smażenia nie należy nakłuwać wątróbki. Najlepiej przewracać ją szpatułką. Z nakłutej wątróbki wypłynie płyn, który w zetknięciu z gorącym tłuszczem będzie pryskał i parzył. Wątróbkę smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Pamiętajcie o tym, że wątróbkę solimy dopiero na samym końcu. Należy też
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnesetny. Mam też świadomość tego, że nieskomplikowane rzeczy można robić na wiele ciekawych sposobów i że nastolatki, wchodzące w świat garnków mogą szukać zwykłych, codziennych rzeczy. Składniki na smażoną wątróbkę drobiową z cebulą (2 - 3 porcje): wątróbka drobiowa około 450 g duża cebula sól Cebulę pokroić w piórka i zalać wrzątkiem w oddzielnym naczyniu. Wątróbkę umyć i wrzucić na rozgrzaną
Karola gotujeGotowe w : 50 min Klasyczne szaszłyki są pyszne, ale dlaczego nie zrobić z nich czegoś nowego? Uznałam, że czas no coś zaskakująco innego tak więc kupiłam drobiowe wątróbki, szynkę parmeńską i powstały takie oto mini szaszłyczki. Okazały się rewelacyjne, a nikt z gości nie miał pojęcia czego może się spodziewać w środku. Dopiero po pierwszym kęsie było widać ogromne
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisygrillu można położyć wszystko, no prawie wszystko: różne mięsa , drób , ryby , sery , warzywa , owoce , grzyby . Polecam wątróbkę drobiową z grilla. Aby chronić jej delikatną strukturę i aby jej nie wysuszyć proponuję zawinąć ją w boczek. Jeden ładny, cienki plaster boczku wędzonego, na jeden kawałek wątróbki. wątróbka drobiowa, plastry boczku wędzonego (jeden na kawałek wątróbki), miód (może być wielokwiatowy), musztarda francuska
królestwo garówUwielbiam tradycyjną wątróbkę w cebuli, ale przyznam że ta wersja jest jeszcze smaczniejsza. Połączenie wątróbki drobiowej z boczkiem? Czemu nie! Składniki: 1 kg wątróbki drobiowej 4 łyżki masła 25 dag wędzonego boczku 2 cebule białe Sól i pieprz do smaku 1 łyżka mąki Wykonanie: Wątróbkę opłukać, przełożyć do głębokiej patelni i odparować rumieniąc z mąką, po zrumienieniu doprawić solą
Tradycyjna Kuchniadziś, a że moje towarzystwo nie chce ich jeść to zwykle sama zostaję z całą patelnią (w tym przypadku) pysznej wątróbki sama. Ta wątróbka jest obok wątróbki drobiowej z cebulą jedną z moich ulubionych. 300 g. wątróbki drobiowej 1 cebula 2 jabłka 1 łyżka margaryny bezmlecznej sól pieprz czarny tymianek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wątróbkę umyć, oczyścić
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieJuż kiedyś przedstawiałam wątróbkę, ale cielęcą. Dzisiaj proponuję wątróbkę drobiową z jabłuszkiem. Pychota, oczywiście dla miłośników. Nic więcej nie dodam. Składniki: Dowolna ilość wątróbki drobiowej ( miałam około 800 gram ) 2 jabłka Mąka Olej Sól Pieprz Wykonanie: Wątróbkę oczyszczamy , płuczemy i bardzo dokładnie osuszamy ( dokładne osuszenie zapobiegnie nadmiernemu pryskaniu tłuszczu i „ skakaniu” wątróbki na patelni ). Obtaczamy w mące. Cebulę
Smaki EwyDelikatne kotlety z wątróbki drobiowej z cieciorką i warzywami. Składniki: -1/2 kg wątróbki drobiowej -filet z piersi kurczaka -puszka cieciorki -suszone pomidory -cebula -2 marchewki -papryka -natka pietruszki -3 jajka -bułka tarta -przyprawa do mięs -słodka papryka, sól, pieprz -olej Wątróbkę przyprawiamy przyprawą do mięs, słodką papryką, skrapiamy olejem i odstawiamy na czas przygotowania warzyw
Maminek kulinarnyPasztet z pistacjami i Calvadosem Smażony pasztet z wątróbek drobiowych, flambirowany z Calvadosem. Dodatek pistacji wzbogaci zarówno smak wątróbek, jak i konsystencję, ponieważ dodajemy je na sam koniec, posiekane. To danie nabierze dodatkowo wykwintności, kiedy podamy je w małych kokilkach, dekorując klarowanym masłem i przyprawami. Składniki 500g drobiowych wątróbek 70 ml Calvadosu* 1 cebula 2 ząbki czosnku listek laurowy
Tajemnice Smakumacie, należy najpierw ... ugotować wywar mięsno - warzywny, czyli rosół. Składniki (na kwadratową formę o rozmiarach 35x12 cm) 1,5 kg mięsa drobiowego (kurczak, kurczak i indyk) 0,5 kg wątróbki drobiowej włoszczyzna jak do rosołu (bez kapusty) 2-3 średnie cebule 3-4 ząbki czosnku 100 gramów masła 2 łyżki mąki oliwa 2 jajka 1,5 łyżki majeranku(...)żelatyny spożywczej 3 łyżki gorącej wody Wykonanie: Wykorzystujemy mięso pozostałe z rosołu lub gotujemy wywar mięsno - warzywny (rosół). Po ugotowaniu mięso i warzywa wyjmujemy z wywaru, odstawiamy do wystygnięcia. Wątróbkę drobiową myjemy, oczyszczamy z błon. Obtaczamy w mące i smażymy na oliwie, aż się zarumieni. Odstawiamy do wystygnięcia. Cebulę i czosnek siekamy, następnie na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy cebulę
Garniec MagalieMamy dziś początek grudnia,robię próbny pasztet Bożonarodzeniowy. Pasztet na kanapki jest idealny. Rozsmarowuje się go lekko. Taka kanapeczka każdemu zasmakuje :) Składniki: wątróbka drobiowa 500 g pierś z kurczaka 300 g schab wieprzowy 200 g 1 szklanka bulionu drobiowego sól do smaku pieprz biały do smaku czosnek 8 ząbków ( sprasowanych lub zmielonych) Wykonanie: Wątróbka drobiowa zawsze(...)Pierś z kurczaka myje i kroje drobno. Schab myje i tez kroje jak najdrobniej. Mięsko i wątróbkę razem smażę na patelni, doprawiam solą i pieprzem. Czosnek sprasowałam i przesmażyłam . Ostudzone składniki przełożyłam do blendera kielichowego. Nie chciał ruszyć skubany, więc wlałam szklankę bulionu drobiowego. Całość miksowałam do momentu , aż powstała gładka masa. Posmakowałam i brakowało mi ostrości , dodałam jeszcze troszkę
Różowa kuchniaPomysł na szybki do przygotowania i tani obiad - wątróbka drobiowa podana z cebulą i duszonym jabłkiem. Aby danie miało nieco inny smak, całość posypałam suszonym cząbrem. Jak dla mnie wątróbka podana ze słodko-kwaśnym jabłkiem to strzał w dziesiątkę! Uwielbiam takie połączenia smaków :) Zachęcam do przygotowania. Składniki na 4 porcje: 0,5 kg wątróbki drobiowej 3 średniej wielkości cebule
Ugotować