Cześć! Jestem ciekawa jak Wy przyrządzacie wątróbkę drobiową. Ja sama robię ją na kilka sposobów. Tu opisałam jak robię wątróbkę z jabłkiem. W domu uwielbiamy wszelkiego rodzaju podroby między innymi wątróbkę :) Składniki: * 1 kg wątróbki drobiowej * 1 jabłko (najlepiej kwaskowate) * 2 cebule * majeranek ok. 1 łyżki * sól, pieprz * 1-2 łyżki masła * 3 - 4 liście laurowe * 6 ziarenek ziela angielskiego * mleko Wątróbkę oczyściłam z błonek i pokroiłam na mniejsze kawałki. Opłukałam i zalałam mlekiem.... czytaj dalej...
Uwielbiam "stać przy garach". Uwielbiam jeść, testować nowe smaki. Na co dzień pracuję jako księgowa a po pracy kuchnia jest wyłącznie moja :D
Zapraszam do poczytania z moimi zmaganiami z garami:D Smaki dzieciństwa, próby odtworzenia kuchni włoskiej, azjatyckiej.