Opis nadziewany indyk: Nadziewany indyk, jest to idealny pomysł na wystawny obiad. Pieczony indyk to główne danie w amerykańskich domach na Święto Dziękczynienia. W Polsce indyk również był jednym z lepszych dań, jednak coraz rzadziej przygotowujemy go właśnie w takiej formie. W ten sposób przygotowany i pieczony indyk jest bardzo kruchy, aromatyczny i soczysty. Mięso samo odchodzi od kości. Składniki: Indyk 8 wątróbek drobiowych 1 chałka 25 dag masła 10 dag rodzynek Cukier 4 jajka Sól Natka pietruszki Gałą... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...