Szaszłyk z wątróbki na jabłuszku.

Szaszłyk z wątróbki na  jabłuszku.

Szaszłyk z wątróbki na jabłuszku.

Skewers of chicken livers. Składniki: 8 szt. wątróbka z drobiu 8 szt. szynka szwarcwaldzka 2 cebule 1 jabłko przyprawa Kucharek pieprz świeżo mielony majeranek olej do smażenia Wykonanie: Wątróbki drobiowe przyprawić i odstawić na 0,5 godziny, następnie przesmażyć na patelni. Każdą wątróbkę owinąć plastrem szynki szwarcwaldzkiej. Cebulę pokroić w plastry i nabijać naprzemiennie z wątróbką na szpikulce do szaszłyków. Szaszłyki grillować na patelni, albo pod grillem w piekarniku. W trakcie grill... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.