Wątróbka drobiowa z jabłkami i wiśniówką

Wątróbka drobiowa z jabłkami i wiśniówką

Wątróbka drobiowa z jabłkami i wiśniówką

Nie wiem czemu, ale wątróbka zawsze kojarzy mi się z dzieciństwem.  Tylko, że w moim przypadku nie chodzi o niesmak jaki pozostawiła w mojej pamięci. Wręcz przeciwnie. Wątróbkę uwielbiałem, i to już od najmłodszych lat.  Mój przepis na wątróbkę przygotowałem na bazie wspomnień z mojego dzieciństwa. Jednak dodatkowo pozwoliłem sobie na odrobinę szaleństwa. Jabłka flambirowałem w wiśniówce. Pycha. Czas przygotowania: 25 min. Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 7,00 zł SKŁADNIKI: 400 g wątróbki dro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarnyJa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.