Faszerowany kurczak

Faszerowany kurczak

Faszerowany kurczak

 Faszerowanego kurczaka robię na specjale uroczystości rodzinne i zazwyczaj podaję go na zimno. Kurczak pozbawiony jest kości co pozwala na łatwe i estetyczne krojenie w plastry.  Jeśli chodzi o nadzienie to można użyć mięsa wieprzowego lub drobiowego jak w tym przypadku i dodać ulubione warzywa i składniki. Potrzebny nam będzie duży kurczak około 2 kg.  Dokładnie myjemy go i osuszamy. Umiejętnie przy pomocy ostrego noża wyciągamy kości. Ja robię to w następujący sposób: Układam kurczaka na des... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kolorowa kuchnia Elki

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Ela JasińskaEla Jasińska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, pieczarki, mięso, piersi, skrzydełka, pierś, udka , mielone, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, wątróbka drobiowa, kurczak z pieczarkami, udka z kurczaka, filet z kurczaka, kurczak z papryką , przekąski, przekąska, pieczarki przekąska, kurczak z warzywami, dania z kurczakiem, papryka faszerowana, jajka z farszem, kurczak pieczony, pieczone udka, mięso mielone, mielone z warzywami, mięsa pieczone, dania z piersi kurczaka, jajka faszerowane , przekąski na ciepło

Inne przepisy z Kolorowa kuchnia Elki