sushi - 1073 przepisów (strona:25/72)

Roladka ze śledziem - oszukane sushi po polsku 159

Klasyczne sushi jadam okazyjnie, bo nie przepadam za surową rybą. Co innego nasze śledzie, które bardzo lubię ;) Po lekturze pewnego artykułu na temat bakterii, które lubią rozwijać się na odstawionych węglowodanach, obiecuję sobie, że nie będę jeść ryżu, który trochę postał po ugotowaniu. Ale co jakiś czas, szczególnie wtedy, gdy przechodzę obok półek z żywnością azjatycką ;) sięgam po płatki nori(...)przypominam sobie super atmosferę podczas sprezentowanych pracownikom mojej firmy warsztatów w jednej z warszawskich suszarni. Składniki: pół szklanki ryżu do sushi 2 płaty śledziowe awokado imbir marynowany 3 płatki nori kiełki gorczycy  ewentualnie przyprawy do doprawienia ryżu sos sojowy  Sposobów na gotowanie ryżu jest kilka. Ja najpierw kilka razy ryż płuczę. Zalewam wodą w proporcji 1 porcja ryżu

Weekendy w domu i ogrodzie
Kurczak teriyaki 526

Than. Nowy lokal mieści się w samym centrum miasta, bliziutko Dworca Centralnego - przy Al. Jerozolimskich 63 (wejście do pasażu od strony ul. Emilii Plater) i można tam znaleźć wspaniałe sushi oraz pyszne drinki. Naprawdę polecam restauracje Izumi bo podają tam świetne jedzenie - nie jestem jakąś znawczynią sushi, ale wszystko co miałam okazję tam jeść było świeżutkie i bardzo mi smakowało(...)Znajomi też zachwalają. Na bankiecie było oczywiście bardzo smakowicie - poza różnymi wersjami sushi podano smażone krewetki w kilku odsłonach, sałatki makaronowe i kurczaka teriyaki, za którym po prostu przepadam. Cały wieczór serwowano gościom pyszne drinki - zarówno z alkoholem jak i bez, do wyboru. Po chyba trzeciej dokładce mojego ulubionego kurczaka postanowiłam, że muszę spróbować zrobić takie danie w domu. Oczywiście

Smaczna Pyza
Rice Paper Sushi Rolls 50

nibh erat. In sed massa sed erat consectetur convallis vel vitae felis. Vivamus in tempus erat. Cras porta nisi sit amet leo ... The post Rice Paper Sushi Rolls first appeared on Pogotujmy.pl . Artykuł Rice Paper Sushi Rolls pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Prawdziwa kuchnia japońska. Ochazuke, ryżowo-herbaciana zupa 89

daniem głównym. To świetny pomysł na wykorzystanie ryżu z dnia poprzedniego. Ilość składników jest tylko propozycją, w przypadku tej zupy proporcje i dodatki zależą tylko od nas. Ryż do sushi, zieloną herbatę, pastę wasabi, arkusze nori, sezam możemy kupić w większych sklepach lub przez internet np. w Kuchnie świata Składniki 350 g ugotowanego ryżu – ryż do sushi

Tajemnice Smaku
Jak zrobić sushi? 177

Sushi robi się z surowej ryby - my z mężem robimy często z pieczoną lub wędzoną rybą, a nawet czasem z kurczakiem! - Tak z piersią kurczaka i powiem Wam, że równie dobrze smakuje, a dzieciaki i goście taką wersję uwielbiają. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Jak zrobić sushi? 177

Sushi robi się z surowej ryby - my z mężem robimy często z pieczoną lub wędzoną rybą, a nawet czasem z kurczakiem! - Tak z piersią kurczaka i powiem Wam, że równie dobrze smakuje, a dzieciaki i goście taką wersję uwielbiają. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Tatar z łososia – w japońskim stylu 148

Sushi. Każdy z nas ma pewnie ulubioną „suszarnię” i swoje ulubione rolki, które zamawia zawsze. Nie inaczej jest z nami – w każdym naszym zamówieniu musi znaleźć się sushi z ogórkiem i pikantnym tatarem z łososia. Oboje w domu jesteśmy fanami surowego mięsa i surowych ryb, a tatar przygotowany ze świeżego łososia to nasz zdecydowany faworyt. Kilkukrotnie próbowałam odtworzyć w domu

Karo in the Kitchen
18 CZERWCA – ŁÓDZKI DZIEŃ SUSHI – ŁÓDŹ 182

Sushiżercy ze wszystkich krain pałeczki w dłoń! Już 18 czerwca... Artykuł 18 CZERWCA – ŁÓDZKI DZIEŃ SUSHI – ŁÓDŹ pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Rolowane mięso mielone w panierce z czosnku niedźwiedziego nadziewane serem 225

ostra - papryka słodka - chilli - pieprz kolorowy - sól - czosnek niedźwiedzi Przygotowanie: Mięso mielone doprawiamy: paprykami, pieprzem i solą. Dodajemy jajko i bułkę tartą. Ser kroimy w grube słupki. Matę do sushi wykładamy folią spożywczą. Na niej płasko układamy mięso. Około 1-2 centymetrów od brzegu powinny znaleźć się słupki sera. Całość zwijamy ściśle, jak sushi. Obtaczamy w czosnku niedźwiedzim.  Smażymy

Życie zamknięte w smaku
Maki w kolorze innym niż czerwony 160

Pierwsze sushi zrobiłam jakiś rok temu i od tej pory nałogowo zajadam się makami. Jest to najlepszy sposób na prosty i szybki obiad. Oczywiście prosty i szybki staje się po kilkukrotnym przygotowaniu (nie mówiąc o odwróconych makach.. ale o tym może później). Zwinięcie podstawowych maków nie jest trudne i nie wymaga szczególnych umiejętności. Po perfekcyjne sushi możemy udać się

wegetalerze
Sushi 242

Składniki: 250 g ryżu do sushi  3 łyżki octu ryżowego  2 łyżki cukru  6 listków nori  250 g łososia ugotowanego na parze i wystudzonego  ogórek pokrojony w słupki (bez pestek)  szczypiorek papryka pokrojona w paski  kanapkowy serek śmietankowy  sos sojowy  pasta wasabi  dodatkowo: mata do zwijania sushi Przygotowanie: Ryż dokładnie

Kulinarny Pamiętnik
Kanapka z Tuńczykiem i Gruszką 53

atún, czyli kanapkę z tuńczykiem na bagietce z dodatkiem oliwek i papryczek. Nie można zapomnieć także o japońskiej wersji kanapki z tuńczykiem znanej jako tekka maki. Jest to rolka sushi, w której nadzienie stanowi świeży tuńczyk z dodatkiem ryżu ogórka i sosu sojowego. Te kanapki są również popularne w innych częściach Azji takich jak Filipiny czy Tajlandia. Warto również wspomnieć(...)zatem wszechstronnym i smacznym daniem, które znajduje się w menu wielu kultur i kuchni na całym świecie. Niezależnie od tego, czy preferujemy tradycyjną amerykańską wariant śródziemnomorski smak, czy japońskie sushi możesz cieszyć się różnorodnością i smakiem kanapek z tuńczykiem mój drogi czytelniku – podglądaczu. Składniki Bagietka Ser żółty Cebula Pomidor Gruszka, by chrupało 🙂 Pasta Tuńczykowa Tuńczyk Ogórek zielony Szczypiorek Pieczona

RafalCook
Sałatka z burakiem i roszponką 38

zakupy na imprezę urodzinową. Poplanowałam sobie różne opcje posiłków, żeby było w miarę zdrowo, żeby się przy nich dobrze siedziało. Najpierw wjechało ciasto (jak to na Śląsku), później wymyśliłam sushi, na końcu mieliśmy posiedzieć przy sałatkach i wegetariańskiej zimnej płycie. Skończyło się na sushi. Objedliśmy się jak foki, nie mieliśmy już siły zjeść czegokolwiek więcej. Zostało więc sporo półproduktów, które

Kardamonovy
Tempura 44

zrobić można z niemalże większości produktów ale najpopularniejszymi są krewetki, cukinia, oberżyna, grzyby oraz kurczak. Jako, iż danie to wywodzi się z kuchni japońskiej , w owej kuchni również sushi w tempurze jest dość popularne. Osobiście miałam okazję skosztować takiego sushi i obiektywnie stwierdzam, iż smakowało rewelacyjnie. Po obtoczeniu w cieście dane warzywo czy owoc morza wkłada się na gorący olej

MeCooks

Proponowane wyszukiwania