Sztuka kulinarna Japonii – japońskie potrawy, jakie musisz spróbować

Sztuka kulinarna Japonii – japońskie potrawy, jakie musisz spróbować

Sztuka kulinarna Japonii – japońskie potrawy, jakie musisz spróbować

Jeśli jednak rozsmakujemy się w kuchni japońskiej , naprawdę będziemy mieli o wiele więcej powodów do kulinarnej satysfakcji, niż sushi i zupa miso. Bo japońskie jedzenie , choć bazuje na dość ograniczonej liczbie składników, gwarantuje niemal nieograniczoną liczbę ich naprawdę zaskakujących połączeń… Japońskie przekąski Ze względu na sposób przyrządzania, tempura jest jedną z nielicznych smażonych w głębokim tłuszczu japońskich przekąsek. Potrawę tę najprawdopodobniej sprowadzili do Japonii Portugalczycy, lecz w obe... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu codojedzenia

Autor

codojedzenia

Molekularny biolog z wykształcenia, kulinarna blogerka z zamiłowania

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, ryby, śniadania, ryba, sosy, przekąski, przekąska, zupa, makaron, makarony, krewetki, grzyby, sushi, dania obiadowe, ciasto, mielone, schab, ziemniaki, dynia, wołowina, owoce morza, mięso, wiśnia, dania z makaronem, danie jednogarnkowe, schab gotowany, ryż z warzywami, mięso mielone, szybkie ciasto

Inne przepisy z codojedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.