Pierś kurczaka w tempurze
Pierś kurczaka w tempurze
Przepis na : obiad
Smaczne i bardzo szybkie do przygotowania danie z piersi kurczaka w tempurze. Tempura to mieszanka mąki pszennej, ryżowej i kukurydzianej z przyprawami, wykorzystywana najczęściej w kuchni azjatyckiej do panierowania w niej mięsa, ryb lub warzyw i smażeniu na mocno rozgrzanym tłuszczu. Kawałki piersi kurczaka smażone w tempurze, w środku są miękkie i soczyste, zaś z zewnątrz złociste i chrupiące. Wcześniej tempurę w stylu japońskim używałam do panierowania krewetek wykorzystywanych do sushi, a że sushi zbyt częs... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchcik gotuje
Autor
Kuchcik gotuje
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kurczak, piersi, pierś, ciasto, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, ryby, sushi, krewetki, naleśniki, imbir, naleśnik, mięso, ryż, ryba, surówka, marchewka, dania obiadowe, ciasto na naleśniki, dania z piersi kurczaka, dania z kurczakiem, kurczak z ryżem, ryby smażone, soczysta pierś z kurczaka, kurczak z warzywami, chrupiący kurczak, ryż smażony, ryż z warzywami i kurczakiem, ryż z warzywami, tanie ciasto
Inne przepisy z Kuchcik gotuje
Dodaj komentarz