Prawdziwa kuchnia japońska. Ochazuke, ryżowo-herbaciana zupa

Prawdziwa kuchnia japońska. Ochazuke, ryżowo-herbaciana zupa

Prawdziwa kuchnia japońska. Ochazuke, ryżowo-herbaciana zupa

“Prawdziwa kuchnia japońska. Proste potrawy, oryginalne smaki” Sonoko Sakai “Japońska sztuka kulinarna przypomina orkiestrę – jest połączeniem elementów. Składniki dania budują smak, smaki dania nakładają się na siebie. Tak samo jest z posiłkiem – wszystkie dania się potęgują, aby powstała z nich symfonia smaków i wrażeń” – Sonoko Sakai. Ochazuke, czyli ryżowo-herbaciana zupa. Zupę herbacianą robi się w miseczce, ze świeżego ryżu lub ryżowych resztek. Napar herbaciany ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.