O ile sushi jest z pewnością najbardziej rozpoznawalnym na świecie japońskim daniem, o tyle ramen wydaje się prawdziwą podstawą żywienia w kraju kwitnącej wiśni. Tak mi się wydaje i to nie tylko dlatego, że w swoim czasie obejrzałem wiele odcinków Naruto ;) Popularność ramenu poza Japonią wciąż rośnie (goniąc sushi) i zupa ta podawana jest już chyba wszędzie, nie tylko na ściśle wschodni sposób, ale również w wersjach zamerykanizowanych lub zeuropeizowanych. To stwierdzenie może być podstawą do produkcji na... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...