sushi - 1073 przepisów (strona:18/72)

Sushi z holenderskim matjasem i musem z fenkuła 150

Uwielbiam sushi i szczerze mówiąc zamiast robić je sama wolę je jeść gdy przygotował je dla mnie kto inny.A kto inny może to byc oczywiście tylko dobry japoński shef kuchni. I co prawda moja dzisiejsza propozycja nie ma z prawdziwym sushi nic wspólnego,przynajmniej jeśli chodzi o składniki to wizualnie bardzo je przypomina.Brutalnie zaporzyczyłam sobie te nazwę tylko i wyłacznie(...)dlatego,że na pierwszy rzut oka można pomyśleć,że to jest sushi właśnie.To alternatywa dla tych wyjątków którzy za sushi nie przepadają. Jedna porcja zawiera dość mało kalorii (70 Kcal) więc będąc na diecie można sprawiać wrażenie,że bierze się na przyjęciu wraz z innymi czynny udział w konsumcji.Porównując:jedno jabłko ma +/- 50 Kcal. Do tej przystawki idealnie

Sztuka gotowania w/g Samiry
Spam Musubi 21

Spam…Spam…Spam…Spam…Spam…Spam…Spam…Spam…Spam…Spam…Spam…Spam…Spam… Składniki Ryż do sushi 250 gram Ocet do sushi kilka łyżek Algi Nori do sushi arkusze 2-3 sztuki Imbir różowy marynowany Sos Sos sojowy 3-5 łyżek Sos ostrygowy 3-5 łyżek Cukier(...)łyżek Spam konserwa Amerykański żołnierz w czasie drugiej wojny światowej z puszką-Spam. Przygotowanie Po pierwsze ugotuj ryż według instrukcji na opakowaniu, dodaj ocet do sushi, są już gotowe w marketach i sklepach azjatyckich, tudzież internetowych i odstaw do przestygnięcia. Po drugie wyjmij mięso z puszki, ostrożne by go nie rozwalić i pokrój na 5-6 plastrów. Po trzecie rozgrzej

RafalCook
Sałatka tortowa a'la sushi 952

Bardzo efektowna i zarazem smaczna salatka ryżowa a'la  sushi. Wspaniała przekąska na imprezę podana w formie tortu. Tak przygotowany torcik sushi z pewnością zaskoczy waszych gości wyglądem i smakiem ryż do sushi 250 g Kremowy serek kanapkowy opakowanie 150 g 1 mała puszka tuńczyka w sosie własnym 1 kopista łyżka majonezu 1 łyżeczka chrzanu większy kawałek świeżego mango(...)lodówce minimum 1 godzinę. Wierzch sałatki  odwinąć z folii spożywczej  położyć talerz i całość obrócić do góry dnem, delikatnie zdjąć pudełko/naczynie, folię spożywczą.  Torcik sushi udekorowałam szczypiorkiem i marynowanym imbirem Smacznego :)  Ktoś zapyta jak to jeść? Ja pokroiłam sałatkę bardzo ostrym nożem na małe porcje, goście nakładali sobie taką porcyjkę na talerz polewali sosem, całość

Andzia Pichci
Wege sushi z serkiem migdałowym i warzywami 33

Uwielbiam sushi w każdej postaci, także to wegańskie! Wykorzystałam wege pastę na bazie migdałów do przygotowania tych kolorowych roleczek z serkiem, awokado, mango i czerwona kapustą. Są banalnie proste w przygotowaniu! Zapraszam Was serdeznie na wege sushi z serkiem migdałowym i warzywami! Wege sushi z  … Artykuł Wege sushi z serkiem migdałowym i warzywami pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
Sushi ze szparagami i łososiem – domowe futomaki 40

Sushi zawsze kusi! Próbowaliście już robić je w domu? To wcale nie jest trudne, a już 18.06 obchodzimy Dzień Sushi, więc warto spróbować! Na gifie, który zamieściłam na moim Instagramie zobaczycie wszystkie kroki, a poniżej znajdziecie przepis na sushi ze szparagami i łososiem – czyli  … Artykuł Sushi ze szparagami i łososiem – domowe futomaki pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
SUSHI 64

Wieczory coraz dłuższe, niekiedy nie ma co ze sobą zrobić, więc umilając sobie i wam  czas przygotowałam krótki filmik, jak zrobić  w warunkach domowych  sushi. Na dzień dzisiejszy (uczę się innych) będą, to tak zwane maki, czyli taki najprostszy rodzaj sushi.Bardzo dokładnie i skrupulatnie przeczytałam literaturę "googlową" w poszukiwaniu informacji  i wszędzie są obszerne wiadomości(...)chcę  wam przedstawić wszystko w skrócie bez zbędnych pierdoletów. Wiadomo, że głównym  składnikiem sushi jest  ryż, który wbrew pozorom jest trudnym składnikiem, bo należy go przygotować z jak największą precyzją a mianowicie, płukanie jest tą newralgiczną czynnością. Odmierzoną ilość ryżu płuczemy  trzy razy, najpierw w misce "masując ziarenko do ziarenka". Następnie raz jeszcze, dokładnie pod bieżącą

pieprzny smaczek
Domowe sushi – dokładny i prosty przepis 45

Domowe sushi jest bardzo smaczne, niskokaloryczne danie, idealne na wiele okazji. Domowe sushi pochodzi od pani Maji. Dziękuję ślicznie za przesłanie przepisu. Sushi w Polsce jest bardzo popularne. Polacy, jak i miliony ludzi na całym świecie , pokochali ryż łączony z kawałkami ryby oraz innymi  … The post Domowe sushi – dokładny i prosty przepis appeared first on Smaczne potrawy

Smaczne Potrawy
SUSHI ZE SZPARAGAMI I AWOKADO 106

Pyszne sushi z zielonymi szparagami i awokado. Bogate w smaku i  pięknie prezentujące się na stole.  Dosyć łatwe w przygotowaniu, choć wcześniej należy zaopatrzyć się w odpowiednie składniki.  Szparagi  wystarczy lekko natrzeć oliwą i krótko usmażyć lub zgrillować na suchej patelni, pod koniec dodając sezam. Dokładny czas smażenia zależy od grubości szparagów, ale nawet grube(...)wyprzedzeniem. Jednak zwinięte rolki powinny być serwowane od razu. SKŁADNIKI / 3-6 PORCJI 1 pęczek szparagów zielonych 1 łyżka oliwy lub oleju 2 łyżeczki sezamu 2 szklanki ryżu do sushi 6 płatów sushi nori (listki prasowanych alg morskich) 6 płaskich łyżek majonezu 1 łyżeczka pasty wasabi  1 dojrzałe awokado 1 łyżka soku z limonki sól, świeżo zmielony czarny pieprz

cool and minty
Roślinne sushi i "Był sobie pies" 122

Prawdziwe japońskie sushi nie jest przekąską, którą jadam z przyjemnością. W domowym zaciszu lubię natomiast te ryżowe roladki w glonach w wydaniu roślinnym z dobrym sosem sojowym i odrobiną oleju sezamowego. Są tak uzależniające, że rozum podpowiada, by robić je tylko od czasu do czasu, choć podniebieniu nie bardzo się to podoba 😋 Składniki : ok. 200 ml ryżu do sushi(...)Zdjąć z palnika, przykryć pokrywką i odstawić do ostudzenia. Obrane awokado pokroić na podłużne paski. Rzodkiewki pokroić na talarki lub pół-talarki. Płat nori położyć na macie do zwijania sushi.  Na matowej części płatu rozłożyć warstwę ryżu, zostawiając górny margines. Na krawędzi nori przy nas ułożyć rządek z pasków awokado, imbiru, młodziutkich listków sałaty i kawałków rzodkiewek.  Górną

Weekendy w domu i ogrodzie
Sushi Warszawa – Sushi Rock na Mokotowie 125

Lubię jeść i robić sushi. Ale chyba bardziej lubię jeść, dlatego z przyjemnością wybrałam się ze znajomymi do restauracji Sushi na Mokotowie –... The post Sushi Warszawa – Sushi Rock na Mokotowie appeared first on Eksperymentuj z życiem

Eksperymentalnie.com
Sushi Warszawa – Sushi Rock na Mokotowie 95

Lubię jeść i robić sushi. Ale chyba bardziej lubię jeść, dlatego z przyjemnością wybrałam się ze znajomymi do restauracji Sushi na Mokotowie –... The post Sushi Warszawa – Sushi Rock na Mokotowie appeared first on Eksperymentuj z życiem

Eksperymentalnie.com
sushi z tuńczykiem w sosie własnym 123

Przepis został wyróżniony w konkursie organizowanym przed markę Princes. Bardzo dziękuję za wyróżnienie. Moje ulubione sushi coraz częściej gości na moim stole. Kocham sushi za jego różnorodność świeżych produktów i składników, które pozwalają mej myśli swobodnie płynąć przez morze kreatywności i innowacji. Sushi jest bardzo zdrowe, pyszne :) Składniki 250gryż do sushi 250 ml wody

Kulinarne pyszności Molki
Pyszne sushi i z wieprzowiną 139

Sushi jest jedną z ulubionych potraw w naszym domu. Często je przygotowujemy razem, jest bardzo zdrowe. Tradycyjne sushi jest z rybą bądź owocami morza. Dla odmiany zrobiłam sushi z wieprzowiną i domową wędzoną wędliną, którą sama przygotowuję dla naszej rodziny. Składniki 250g ryż do sushi 250 ml wody 2-3 łyżki octu ryżowego dym wędzarniczy Wędzona polędwiczka wieprzowa

Kulinarne pyszności Molki
Sushi – jak jeść, żeby smakowało najlepiej? 119

Jemy sushi coraz częściej. Jak wygląda sushi wiemy doskonale, ale czy na pewno potrafimy jeść sushi prawidłowo? Sprawdź się w quizie! Artykuł Sushi – jak jeść, żeby smakowało najlepiej? pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Owocowe tęczowe sushi 114

jedliście już deserowe sushi? Ale nie takie gdzie nadzienie będzie imitowało tylko sushi, bo ryż będzie ugotowany na słodko i połączony ze słodkimi dodatkami, ale takie sushi gdzie tradycyjnie doprawiony ryż będzie połączony z owocami i czekoladowym batonikiem. Nie? To musicie koniecznie wypróbować. Ta wersja jest pyszna, wręcz genialna. A jeśli się jeszcze pobawicie tak jak ja i zabarwicie ryż(...)kolorową tęczę to wyjdzie wam odjazdowy deser. I nikt się mu nie oprze, nawet największy przeciwnik sushi. I dodam, że barwniki użyte to naturalne metody a nie chemia. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik

Proponowane wyszukiwania