sos czosnkowy - 6423 przepisów (strona:280/429)

G... Gnocchi pomodoro&mięso mielone&mozarella 237

postawiłam na gnocchi , czyli rodzaj włoskich klusek, których tradycyjny, ziemniaczany smak kojarzy się z naszymi kopytkami. Podaje się je z przeróżnymi sosami. Ja postawiłam na klasykę czyli bardzo czosnkowy i bazyliowy sos pomidorowy z mięsem mielonym. Proste, a jakie pyszne! Składniki: 1 opakowanie gnocchi (u mnie smak naturalny) 1 puszka pomidorów z puszki 1 duża cebula 2 ząbki czosnku

Kitchens Alphabet
Czosnkowa pasta do kanapek 143

Czosnkowa pasta do kanapek jest propozycją dla każdego fana czosnku, ale także dla każdego, kto jeszcze nie miał okazji skosztować tej pyszności. Czosnkowa pasta pasuje nie

Magiczny Garnek
Tatowy pomysł na obiad 154

poprzedniego obiadu dzięki czemu było szybciej) garść mrożonych warzyw typu mieszanka chińska 4 zamarynowane kotlety schabowe (przepis we wpisie z dnia 6 czerwca 2013 ) 1 łyżka masła czosnkowego 1/2 łyżeczki sosu sojowo-grzybowego Tao-Tao Przygotowanie: Warzywa przysmażamy przez chwilę na maśle czosnkowym. Masełko - też mężowej produkcji... ... a na masełku warzywa Dodajemy ugotowany na sypko ryż i skrapiamy sosem sojowym

Kuchnia po mojemu
Cepeliny wegetariańskie / Kartacze wegetariańskie 191

mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej  sól  Składniki na farsz: pół szkalnki soczewicy pół szklanki ryżu 2 cebule olej majeranek pieprz papryka słodka pieprz czosnkowy sól  Składniki na sos pieczarkowy: 400 g pieczarek 250 ml bulionu warzywnego 250 ml śmietanki 8 % sól, pieprz, suszony koperek, pieprz czosnkowy 2 łyżki mąki pszennej  Wykonanie:  Ciasto: 1. Ziemniaki(...)gotowe pieczarki cały czas gotując wlewamy śmietanę, kiedy się zagotuje cały czas mieszając wlewamy nasz zagęszczacz (wymieszaną mąkę ze śmietaną), całość doprawiamy szczypta pieprzu czosnkowego,  suszonego koperku, soli i pieprzu.  5. Zagotowany sos gotowy Na koniec wykładamy nasze cepeliny na talerz polewamy sosem i danie gotowe. :)  Smacznego

Mój pomysł na
Wegetariańskie burgery 101

ugotowanej lub konserwowej i odsączonej połowa papryczki chilli 2 łyżki oleju 2 całe gałązki świeżej bazylii łyżka listków świeżego tymianku przyprawy: łyżeczka kminu rzymskiego łyżeczka mielonej kolendry 2 łyżki sosu sojowego łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki szczypta cukru sól i pieprz do smaku Czas przygotowania 30 minut Czas pieczenia 25 minut Liczba porcji 6 burgerów(...)minut. Po 15 minutach warto kotlety przewrócić na drugą stronę. Wege burgery podajemy od razu tak, jak te klasyczne, czyli w bułce z warzywami i sosem (świetnie pasuje tutaj sos jogurtowo-czosnkowy) lub w wersji solo z sałatką i sosem. Smacznego! Artykuł Wegetariańskie burgery pochodzi z serwisu Analiza Smaku

Analiza Smaku
Czosnkowe grzanki 139

Czosnkowe grzanki idealnie sprawdzają się jako dodatek do wielu potraw choćby sałatek. Jednak mogą być także świetną przekąską albo lekką kolacją. Czosnkowe grzanki bardzo często są

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Malma – per l’amore della pasta 100

świetnie, makarony Malma w niczym nie ustępowały tym z restauracji w Mediolanie, Florencji czy Wenecji. Polecamy! Znajdziecie u nas na blogu przepisy na pasty z tuńczykiem, jarmużem i sosem cytrynowo-czosnkowym , z łososiem i kaparami i z pieprznym sosem dyniowo-gruszkowym . Zróbcie je i spróbujcie dobrać do nich wina, tak by jak najlepiej do nich pasowały. Smacznego! Click to view

GRUBY WAŁEK
Drożdżowe pierogi z soczewicą 50

paszteciki, ale o niebo lepsze, miękkie i smaczne nawet następnego dnia. Świetnie smakują na ciepło, prosto z piekarnika, odsmażane na masełku lub zimne. Zrobiłam do nich jogurtowy sos koperkowo-szczypiorkowo-czosnkowy i myślę, że świetnie się razem komponują. Ciasto na pierogi około 50-60 sztuk: ok 560 gr mąki u mnie Luksusowa z Lubelli. 250 gr ciepłej wody lub mleka(...)rozgrzanym piekarniku przez 25-30 min bez termoobiegu, do złotego koloru, nie warto piec dłużej bo ciasto będzie bardziej suche. Po upieczeniu lekko przestudzić i pałaszować z sosem. Sos jogurtowy koperkowo-szczypiorkowo-czosnkowy 400 gr jogurtu greckiego 1/2 pęczka koperku 1/2 pączku szczypiorku 1 ząbek czosnku sól pieprz Koperek i szczypiorek posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki wymieszać. Gotowe

moj przepis na
Drożdżowe pierogi z soczewicą 61

paszteciki, ale o niebo lepsze, miękkie i smaczne nawet następnego dnia. Świetnie smakują na ciepło, prosto z piekarnika, odsmażane na masełku lub zimne. Zrobiłam do nich jogurtowy sos koperkowo-szczypiorkowo-czosnkowy i myślę, że świetnie się razem komponują. Ciasto na pierogi około 50-60 sztuk: ok 560 gr mąki u mnie Luksusowa z Lubelli. 250 gr ciepłej wody lub mleka(...)rozgrzanym piekarniku przez 25-30 min bez termoobiegu, do złotego koloru, nie warto piec dłużej bo ciasto będzie bardziej suche. Po upieczeniu lekko przestudzić i pałaszować z sosem. Sos jogurtowy koperkowo-szczypiorkowo-czosnkowy 400 gr jogurtu greckiego 1/2 pęczka koperku 1/2 pączku szczypiorku 1 ząbek czosnku sól pieprz Koperek i szczypiorek posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki wymieszać. Gotowe

moj przepis na
Drożdżowe pierogi z soczewicą 118

paszteciki, ale o niebo lepsze, miękkie i smaczne nawet następnego dnia. Świetnie smakują na ciepło, prosto z piekarnika, odsmażane na masełku lub zimne. Zrobiłam do nich jogurtowy sos koperkowo-szczypiorkowo-czosnkowy i myślę, że świetnie się razem komponują. Ciasto na pierogi około 50-60 sztuk: ok 560 gr mąki u mnie Luksusowa z Lubelli. 250 gr ciepłej wody lub mleka(...)piekarniku przez 25-30 min bez termoobiegu, do złotego koloru, nie warto piec dłużej bo ciasto będzie bardziej suche. Po upieczeniu lekko przestudzić i pałaszować z sosem. Sos jogurtowy koperkowo-szczypiorkowo-czosnkowy 400 gr jogurtu greckiego 1/2 pęczka koperku 1/2 pączku szczypiorku 1 ząbek czosnku sól pieprz Koperek i szczypiorek posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki wymieszać. Gotowe. *jeżeli

moj przepis na
Drożdżowe pierogi z soczewicą 145

paszteciki, ale o niebo lepsze, miękkie i smaczne nawet następnego dnia. Świetnie smakują na ciepło, prosto z piekarnika, odsmażane na masełku lub zimne. Zrobiłam do nich jogurtowy sos koperkowo-szczypiorkowo-czosnkowy i myślę, że świetnie się razem komponują. Ciasto na pierogi około 50-60 sztuk: ok 560 gr mąki u mnie Luksusowa z Lubelli. 250 gr ciepłej wody lub mleka(...)piekarniku przez 25-30 min bez termoobiegu, do złotego koloru, nie warto piec dłużej bo ciasto będzie bardziej suche. Po upieczeniu lekko przestudzić i pałaszować z sosem. Sos jogurtowy koperkowo-szczypiorkowo-czosnkowy 400 gr jogurtu greckiego 1/2 pęczka koperku 1/2 pączku szczypiorku 1 ząbek czosnku sól pieprz Koperek i szczypiorek posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki wymieszać. Gotowe. *jeżeli

moj przepis na
Grzanki czosnkowe a'la pizza 89

salami 1 kulka mozzarelli Garść oliwek  4 łyżeczki sosu pomidorowego/ketchupu/koncentratu  2 łyżeczki ziół prowansalskich Przygotowanie : Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Bagietkę kroimy. Smarujemy masłem czosnkowym, a następnie sosem pomidorowym. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na bagietkę nakładamy salami, pokrojoną w plastry mozzarellę i oliwki pokrojone na pół. Całość posypujemy ziołami. Pieczemy przez

Czarnawisienka
Wegetariańska zapiekanka ziemniaczana :) 199

plasterki szalotki i np. oliwki lub cokolwiek innego co lubicie :) Wstawimy zapiekankę na 20 min. do piekarnika nagrzanego do 180 C. To wszystko podajemy i polewamy np. ketchupem, sosem chili lub czosnkowym, co kto woli :) Jeśli macie inny pomysł na sosy, proszę bardzo, tylko nie zapomnijcie nas o tym powiadomić. Chętnie wypróbujemy Wasze pomysły. Pozdrawiamy i życzymy smacznego

vegetanie
Chrupiący kurczak miodowo-czosnkowy 207

Chrupiący kurczak miodowo-czosnkowy – bez smażenia! Pyszne kawałki pieczonego kurczaka w panierce panko z dodatkiem sosu miodowo-czosnkowego to coś, co uwielbiam :) Świetnie sprawdzą się jako danie na obiad, np. podawane z ryżem, ale także jako The post Chrupiący kurczak miodowo-czosnkowy appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Czosnkowe pieczarki – chrupiąca przekąska 152

Czosnkowe pieczarki – chrupiąca przekąska Prosta i pyszna propozycja, którą serwuję najczęściej jako przekąskę lub dodatek do innego dania. Takie pieczarki wyśmienicie smakują same lub w towarzystwie ulubionych sosów. I ten czosnkowy posmak… dla mnie bomba Kiedyś po prostu dodawałam do jajek starty na tarce czosnek, ale gotowy koncentrat  Hotz   sprawdza się lepiej. Może to za sprawą(...)pieprzem. Mieszamy wszystko widelcem. Do drugiego talerza wsypujemy bułkę tartą. Pieczarki obieramy (używam samych kapeluszy, ogonki dodaję np. do sosu). Każdą maczamy dokładnie w jajku (warto zostawić na dłużej zwłaszcza po stronie blaszek, aby pieczarka „przejęła” czosnkowy smak), a następnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym

Słodkie okruszki