ładnie się rozpuścił. Polecam. Najlepsze jest w tym daniu to, że wszystko może być przygotowane dużo wcześniej :) Do burrito idealnie pasuje guacamole (u nas z płatkami chilli) i sos szczypiorkowo-czosnkowy. 'burrito w pełnoziarnistej tortilli' Składniki (na 10-12 porcji): - 300g mięsa mielonego wołowego - 200g mięsa mielonego drobiowego - puszka pomidorów bez skórki - puszka czerwonej fasoli - 1 duża papryczka chilli(...)papryczkę chilli i przyprawiamy. Smażymy, aż mięso nabierze złotego koloru. Pomidory miksujemy z przyprawami (2 łyżeczki oregano, 1 łyżeczka bazylii, 2 ząbki czosnku i papryka -wg smaku). Pomidorowym sosem zalewamy usmażone mięso. Dodajemy pokrojoną paprykę, fasolkę z puszki i szczyptę kminku mielonego. Smażymy do miękkości. Tortille delikatnie podgrzać na patelni (żeby była elastyczna). Na środku tortilli położyć trochę sera
CookYourselfwysokość bazylia Samo pomidorowe risotto nie byłoby jednak tak pyszne i aromatyczne, gdyby nie sos bazyliowy. Robi się go banalnie prosto, bo wrzuca się tylko 4 składniki do blendera, miksuje i gotowe! Ale ten smak i ten zapach są po prostu obłędne. Nie omijajcie tego sosu przy przygotowaniach, bo wiele stracicie! Drukuj Pomidorowe risotto Jamiego Olivera To pomidorowe risotto(...)litra bulionu warzywnego 400 g krojonych pomidorów 300 g ryżu do risotto np. arborio 300 g serka wiejskiego Sos bazyliowo-czosnkowy pęczek świeżej bazylii 1 ząbek czosnku oliwa Kroki Cebulę, marchewkę i selera pokrój w kostkę. Przełóż do garnka z grubym dnem. Wlej 1-2 łyżki oliwy i smaż
Na-talerzu.plSmażyć, aż kurczak będzie gotowy. Na patelnię wlać mieszankę sosu sojowego i przypraw (przed wlaniem sosu Teriyaki, na patelni nie powinien znajdować się płyn spod kurczaka, można go szybko odparować albo odlać. Dzięki temu sos Teriyaki będzie gęsty i błyszczący). Po wlaniu sosu patelnią kilka razy potrząsnąć, aby sos rozprowadził się po patelni i pokrył mięso z każdej strony(...)sosie z czosnkiem i karmelizowaną cebulą. Składniki: 2-3 duże piersi z kurczaka (bez kości i skóry), przekrojone poziomo wzdłuż na pół mąka do panierowania 4 łyżeczki startego parmezanu 1 łyżeczka czosnku mielonego sól i pieprz sos: 3 łyżki oliwy 3 łyżki masła 1 niewielka cebula, drobno posiekana 1 główka czosnku, ząbki obrane (można posiekać, sos będzie bardziej czosnkowy) 300ml
Moja Książka Kucharskaświeżo mielony pieprz. Mieszamy i odstawiamy. Pomidory myjemy, cienko kroimy i układamy na talerzu. Ser ścieramy na tarce na średnich oczkach. Pomidory doprawiamy solą i pieprzem, polewamy je sosem jogurtowo-czosnkowym, posypujemy serem żółtym i poszatkowanym szczypiorkiem. 4. Sałatka z pomidorkami koktajlowymi i fetą Składniki: 20 pomidorków koktajlowych 150-200 g sera feta 2 ząbki czosnku parę liści bazylii(...)paprykę myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w talarki, fetę na mniejsze części. Wszystko wykładamy na talerz, dodajemy oliwki. Z oliwy i soku z cytryny robimy sos, którym polewamy sałatkę. Całość posypujemy solą, świeżo zmielonym pieprzem i oregano. Przed podaniem sałatkę można przemieszać (ja robię to raczej sporadycznie). W lodówce miałam jeszcze resztę ziół (koperek i natkę), którymi
Kardamonovyskładników odżywczych. Podoba Wam się przepis? Zobaczcie w takim razie: Lekki obiad: makaron z łososiem, cukinią i pomidorem Dorsz w sosie cytrynowym z warzywami Przepis na krewetki w sosie maślano-czosnkowym Trudność Początkujący Czas przygotowania 15 min. Czas gotowania 20 min. Całkowity czas 35 min. USTAW TIMER SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA 2 PORCJE) 200 g świeżego łososia(...)dodaj odrobinę wody i podsmaż szpinak. Jak tylko szpinak zmięknie, dodaj fetę. Smaż wszystko około 3 minuty – aż ser się rozpuści. 5 Wyłóż ugotowany makaron na talerz, następnie polej sosem szpinakowym i połóż łososia. Polej rybę jeszcze raz sokiem z cytryny, dosól, dopieprz. Smacznego! Składniki SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA 2 PORCJE) 200 g świeżego łososia 140 g makaronu razowego
A to pestkasmaki. Takie drobiowe kotleciki z piersi kurczaka są bardzo delikatne i miękkie. Będą idealne z ziemniakami albo frytkami i chrupiącą surówką z kapusty. Świetnie pasują do nich różne sosy, na przykład czosnkowy lub koperkowy. Smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej moich pomysłów na kurczaka :) Polecam również mojego kurczaka zapiekanego pod pierzynką: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube Drobiowe kotleciki(...)odstawić na około godzinę. Dokładnie oblepione ciastem kawałki mięsa smażyć partiami na gorącym tłuszczu do miękkości i zarumienienia. Podawać z frytkami lub ziemniakami i surówką oraz opcjonalnie z zimnymi sosami. Oryginalny przepis na stronie: przyslijprzepis.pl Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami? Obserwuj mój profil na Facebooku: Lekcje w kuchni Chicken Cutlets with Ketchup and Mustard Recipe: approx
Lekcje w kuchnibananowe i są naprawdę przepyszne. Często wieczorem robię sobie placki na słodko bądź na słono i wkładam do pudełka jako II śniadanie w pracy, w drugim pojemniku wkładam sos np. pomidorowy, czosnkowy albo dżem malinowy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Placki bananowe – Składniki 1 dojrzałe banany (im są bardziej dojrzałe tym są słodsze) 2 jajka 200 ml mleka 150 g mąki(...)Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Placki bananowe przez Paulina 2021-07-17 Placki z cukinii z marchewką przez Paulina 2021-07-13 Ciasto z rabarbarem przez Paulina 2021-07-10 Sos tzatziki przez Paulina 2021-07-07 Puree ziemniaczane przez Paulina 2021-07-06 Domowe sposoby na żylaki nóg- Naturalne produkty na żylaki przez Paulina 2021-07-05 Artykuł Placki bananowe
To Musisz Wiedziećkebab z kurczakiem czy sałatkę kebab , tym razem zapraszam Was na idealną propozycję na sałatkę gyros, idealną na każdą imprezę. Mój przepis to zestaw mnóstwa warzyw i idealnego sosu który dzięki czosnkowi i tabasco stanowi najlepszy dodatek do tego dania. Musicie sami spróbował. Lubisz jedzenie fast food w domowej wersji, zajrzyj też do przepisów na: – zapiekanki z pieczarkami(...)salaterki, a następnie układaj kolejne pietra z warzyw – cebula, pomidory, papryka, kukurydza, ogórki świeże i ogórki konserwowe, sałata. Z majonezu, ketchupu i przeciśniętego przez praskę czosnku przygotuj sos. Jeśli lubisz bardziej pikantne smaki dodaj jeszcze tabasco. Sałatkę podawaj z sosem. SMACZNEGO! Artykuł Sałatka gyros pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże
nietylkopasta.pltrickowi. Sosu zrobiliśmy znacznie więcej niż potrzeba: z 500 g mielonego indyka. Połowa znalazła się w spaghetti, a drugą połowę zachowaliśmy na dzień następny. We wtorek była Dynia makaronowa zapiekana z sosem al ragu Sos był już gotowy, wystarczyło tylko upiec dynię: rzecz prosta jak grzywka Donalda Trumpa. Czas: 40 minut. Potem 20 minut zapiekania z sosem. Sos al ragu(...)inny, gdyż wzbogaciliśmy go o gotowaną soczewicę (7 minut i jest gotowa – tu znajdziesz przepis ). Całość okrasiliśmy kawałkami pleśniowego sera. Środa to był dzień na Polędwiczki w sosie miodowo-czosnkowym Dawno nie jedliśmy wieprzowiny, a że wpadł nam w ręce ciekawy przepis na polędwiczki (w taki sam sposób można zrobić kurczaka), no to żeśmy go wypróbowali. Tu zastosowaliśmy zasadę
Niedzielny kucharzbliskowschodnie składniki, aby stworzyć pyszną propozycję na wegetariański obiad. Papryki Ramiro nafaszerowałam kaszą bulgur z ciecierzycą, szpinakiem i serem halloumi, doprawioną pikantną pastą harissa i przełamaną łagodnym sosem jogurtowo-czosnkowym z tahini. Danie jest aromatyczne i pełne smaku! Słodkie papryki Ramiro o spiczastym kształcie są idealne do faszerowania, ponieważ praktycznie nie posiadają pestek. Wystarczy naciąć taką paprykę wzdłuż, szybko(...)czubate łyżeczki harissy od Jasmeen (można najpierw dać 2 i spróbować) kilka gałązek świeżej mięty i natki pietruszki ewentualnie sól i pieprz do smaku na sos tahini: 130 g (5 łyżek) jogurtu naturalnego 2 łyżki pasty sezamowej Tahini od Jasmeen sok z 1/2 cytryny 1 ząbek czosnku 2-3 łyżki wody szczypta soli
Chilli Czosnek i OliwaMasło Klarowane Ghee 300g 42,86 zł Dodaj do koszyka Oliwa z oliwek BIO OLIVI extra virgin 500 ml 23,80 zł Dodaj do koszyka Sos Chili Louisiana Gold 57ml 11,94 zł Dodaj do koszyka Oslov. – Papryka wędzona słodka 50g 2,85 zł Dodaj do koszyka Oslov. – Kmin rzymski(...)Koncentratu Czosnkowego Hotz 1 Duża Cytryna 2 Cebule Ostry sos ((do smaku)) Sól i pieprz ((do smaku)) Natka kolendry Wymieszaj kumin, słodką paprykę, połowę kurkumy z ostrym sosem (według upodobań ostrości), koncentratem czosnkowym, ghee i 1 łyżką oliwy na pastę. Natrzyj zrobioną pastą mięso i odstaw na 30 minut lub dłużej. Cebulę pokrój w ćwiartki. Odkrój 1/3 cytryny, a resztę
Oslov.ciasto przygotowywać z podwójnej porcji i zamrażać. Po rozmrożeniu i podrośnięciu w kilka chwil mam gotową przekąskę z dowolnymi dodatkami. Placek drożdżowy z tuńczykiem świetnie smakuje z różnymi sosami, na przykład czosnkowym lub pomidorowym. Bardzo polecam, smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów na spotkania w większym gronie:) Placek drożdżowy z tuńczykiem i kukurydzą, składniki: na blaszkę o wymiarach 25x36
Lekcje w kuchniprostu pyszna, mocno czosnkowa, podana w sosie z pieczonego czosnku. Idealna na obiad, do tego bardzo prosta w przygotowaniu. Można ją podać z młodymi ziemniaczkami lub kaszą czy ryżem, do tego ulubiona surówka. Mniam.... Uwielbiam takie przepisy kiedy można nakarmić całą rodzinę pysznym obiadem przy naprawdę małym nakładzie pracy. Polecam
Swojskie jedzonkostartym lub pokrojonym w paseczki serem, zapiecz krótko w piekarniku – najlepiej pod górnym grillem. Kapsalon przed zapieczeniem. Zapieczone mięso i ser polej ketchupem, wyłóż składniki sałatki, polej sosem majonezowo-czosnkowym. Można posypać mieloną papryką. Przepis na shoarmę: Shoarma z kurczaka. Znasz ją z restauracji, bardzo łatwo zrobisz w domu [PRZEPIS] Artykuł Kapsalon. Holenderski przysmak, który z tym przepisem przyrządzisz
Kulinarna Polskaobiadu ! Pierś kurczaka z piekarnika Pieczone ziemniaki są wspaniałym dodatkiem do mięs obiadowych, np kotleta schabowego . Podaję je także jako samodzielna potrawa. Polewam je wówczas śmietaną lub ulubionym sosem np chrzanowo czosnkowym . Na 5 minut przed końcem pieczenia, możesz także posypać ziemniaczki startym serem żółtym. Smakują obłędnie i nie znam osoby, która by się im oparła. Kto raz spróbuje nieziemskiego
Ania gotujesiemieniem lnianym, z ziołami, może kiedyś zaryzykuję z brokułem, zieloną papryką. Ostropest? Brukselka? Czemu nie. Napiszę Wam o tym, kiedy coś wyczaruję. Z czym podałam kotlety? Z sosem jogurtowo-czosnkowym. Świetnie do nich pasował. Żeby jednak nie było zawsze tak samo, następnym razem chyba zrobię do nich jakąś surówkę. Chodzi za mną surówka z kiszonego ogórka. Lecę ją zapisać. Oczywiście
Kardamonovystopni), aby pozostały ciepłe. Dla bardziej wprawionych i wyposażonych w kuchni jest też opcja działania na 2 lub 3 patelnie. Quesadillę podajemy ze świeżą salsą, guacamole, sosem pomidorowym lub czosnkowym. Smacznego! Artykuł Quesadilla z kurczakiem pochodzi z serwisu Analiza Smaku
Analiza Smakuposmarowanego olejem. Gotowe naleśniki posypać pozostałym serem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Pieczemy ok. 20 minut, aż ser ładnie się zarumieni. Podawać z ulubionym sosem. U mnie czosnkowy. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub mnie na Facebooku Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego
Kulinarne przygodySos Adżika jest doskonałym dodatkiem do zup, sosów, mięs, potraw z grilla, serów i właściwie z czym tylko Wam posmakuje. Pochodzi z rejonu Kaukazu, używają go gospodynie z Turcji, Armenii, Rosji, no i oczywiście Gruzji. Podstawą tego sosu jest papryka i czosnek, resztę można dodać w zależności od potrzeby smaku. Ja dodałam jabłka. Sos jest mocno czosnkowy i delikatnie pikantny
Bułka z Chlebemplastry, smażymy na grillu około 2-3 minuty z każdej strony, dodajemy do warzyw i całość delikatnie mieszamy. Sałatka smakuje na ciepło i na zimno podana z sosem balsamicznym lub czosnkowym. Smacznego
Andzia Pichciprzygotowania koft użyłam mielonej łopatki wieprzowej; wystarczy wymieszać mięso z przyprawami, uformować i nadziać na patyczki. Dosłownie kilka minut i pyszne mięsne danie gotowe. Kofty podajemy z sosem jogurtowo-czosnkowym. Kofty z grilla Kofty z grilla Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 500 g mielonej łopatki wieprzowej 1/2 małej cebuli 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka kolendry 1 łyżeczka
Kulinarne przygody GatityKawałki cukinii zanurzyć w jajku i obtoczyć w bułce z serem, ułożyć na blasze. Piec ok 20 minut w temp 200stC (góra+dół lub termoobieg). Podawać z ulubionym sosem (np jogurtowym, czosnkowym, tzatziki). Smacznego
Obiad gotowyupieczenia bezików . Takie kotleciki z piersi kurczaka są bardzo delikatne i miękkie. Będą idealne z ziemniakami albo frytkami i chrupiącą surówką z kapusty. Świetnie pasują do nich różne sosy, na przykład czosnkowy lub koperkowy. Jeśli macie pomysł, skąd wzięła się ich nazwa, dajcie znać w komentarzach :) Smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej moich pomysłów na kurczaka :) Polecam również mojego kurczaka zapiekanego
Lekcje w kuchnismażyć na piękny złoty kolor. Łyżką cedzakową ostrożnie wyjmować gotowe stripsy z kurczaka na papierowy ręcznik. Stripsy można podawać z ulubionymi dodatkami: ryż, sałata, słodko-kwaśny sos chili, sos curry, majonez czosnkowy. Miłego gotowania! Stripsy z kurczaka
Moja Książka Kucharskaalbo mieszanka suszonych ziół. Pieczona pierś z kurczaka z serem i warzywami świetnie smakuje z ziemniakami, ryżem, kuskusem i prostą sałatką. Możecie też podać do niej ulubione zimne sosy, na przykład czosnkowy lub koperkowy. Smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów na kurczaka :) Polecam również kurczaka pieczonego pod pierzynką: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Pieczona pierś z kurczaka
Lekcje w kuchnipomidorów. Dobrze wiedziałam, która będzie miała większe wzięcie. Pomidorowa. Ta z groszku w sumie trochę mnie rozczarowała (aczkolwiek zjedzona na drugi dzień była dużo smaczniejsza). Pokroiłam dojrzałe pomidory, potem sos, przyprawy, ser i szczypiorek (dla odmiany cienki) i dobra, biorę się za zdjęcia. Tak, siak, z dołu, z góry, na parapecie, na dworze (lało jak z cebra). Ostatecznie poprosiłam Zuzkę(...)świeżo mielony pieprz. Mieszamy i odstawiamy. Pomidory myjemy, cienko kroimy i układamy na talerzu. Ser ścieramy na tarce na średnich oczkach. Pomidory doprawiamy solą i pieprzem, polewamy je sosem jogurtowo-czosnkowym, posypujemy serem żółtym i poszatkowanym szczypiorkiem. Artykuł Pomidory pod pierzynką pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovycałych nasion i przed zmieleniem uprażyć je na suchej patelni, albo mielonych, co jest szybsze i łatwiejsze. Połączenie gorącego grillowanego kurczaka ze schłodzoną sałatką izraelską z ziołami i sosem tzatziki jest niesamowicie orzeźwiające, lekkie i pyszne. Grillowany kurczak Shoarma (Shawarma) Shoarma - minimum składników, maksimum smaku - pokochacie tego grillowanego kurczaka. Do przygotowania Shoarmy można użyć filetu(...)oliwy 1/4 łyżeczki cayenne 1-2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka mielonego imbiru 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego 1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego Dodatki, które mogą Ci się spodobać: sos tzatziki lub czosnkowy sałatka izraelska grillowana tortilla, chlebki pita hummus ryż Basmati Grillowany kurczak Shoarma - przepis: Krok 1. Filety z kurczaka oczyścić z błonek i kostek, następnie pokroić w równe kawałki
Moja Książka Kucharskapostaci soli i pieprzu. Keto kotlety jajeczno – brokułowe smakują wyśmienicie w towarzystwie wiosennej sałatki ze świeżych warzyw w typie mizerii lub coleslaw. Można także pokusić się o sos do nich – czosnkowy lub serowy powinny dobrze tutaj pasować. Jeśli podobają Wam się treści prezentowane na moim blogu i chcecie okazać wsparcie dla mojej działalności, to zachęcam do postawienia mi wirtualnej kawy
Modern Cave Girlsłodka camembert garść mixu sałat czubata łyżka ziaren słonecznika łyżka konfitury z żurawiny sos: łyżka oliwy, łyżka jogurtu naturalnego, szczypta soli, pół łyżeczki suszonego czosnku Robimy! Mięso nacieramy przyprawami. Smażymy na patelni grillowej po 5 min z każdej strony Na talerzu kładziemy mix sałat. Skrapiamy sosem jogurtowym. Na to układamy pokrojony w paski plaster karkówki Całość układamy tak, aby zostało(...)widelca, zmieszany ze słodyczą żurawiny, smakiem mięsa i chrupiącą sałatą i słonecznikiem. Poezja! Share 0 Tweet 0 Pinterest 0 0 Shares The post Camembert na rukoli z mięsem, sosem jogurtowo-czosnkowym i prażonym słonecznikiem first appeared on Latosiowy
Latosiowydomwielkości ziemniaków. Gdy ziemniaki są dobrze upieczone mamy pyszną, chrupiącą, lekko odchodzącą skórkę i miękki środek. Takie pieczone ziemniaki jemy same, z masłem i solą, w towarzystwie ulubionego sosu (u mnie czosnkowy) lub podajemy jako dodatek do innych dań. Smacznego The post Ziemniaki jak z ogniska – pieczone ziemniaki first appeared on Słodkie okruszki
Słodkie okruszkipatelnię pokrywką i smażę, aż drugi placek się zarumieni i całość ładnie sklei stopiony ser. Ściągamy quesadille z patelni i kroimy ostrym nożem na kawałki. Podajemy z ulubionym sosem (u mnie czosnkowy). Smacznego The post Quesadilla z kurczakiem, pieczarkami i kukurydzą first appeared on Słodkie okruszki
Słodkie okruszkigotowe. Jak i z czym podawać? Nowatorski kurczak w sezamie przygotowany w ten sposób jest świetną alternatywą dla popularnych nuggetsów, świetnie smakuje z ulubionymi sosami – najlepiej komponuje się z sosem ostrym lub czosnkowym. Tak przygotowane mięso można również wykorzystać do obiadu zamiast tradycyjnego kotleta, świetnie smakuje również podany z zestawem ulubionych surówek. Wystarczy wówczas tylko podczas przygotowania mięso rozbić
sierotka maRysia w kuchniPolecam: Grillowany łosoś ze szpinakiem i serem feta Lekki obiad: makaron z łososiem, cukinią i pomidorem Śledzie w zalewie cytrusowej z czarnuszką Dorsz w sosie cytrynowym z warzywami Przepis na krewetki w sosie maślano-czosnkowym Trudność Średnio zaawansowany Czas przygotowania 10 min. Czas gotowania 25 min. Całkowity czas 35 min. USTAW TIMER SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA DWIE PORCJE
A to pestkaprzyprawa gyros. Domowy gyros z baraniny można podać w wersji błyskawicznej, zawijając pieczone lub smażone mięso w tortillę lub podać w chlebkach pita z pomidorami, czerwoną cebulą, sałatą i sosem. Ja podałam z ziemniakami i sałatką z kiszonych ogórków . Polecam też domową shoarmę. Do doprawienia wykorzystałam gotową mieszankę, ale w domu w oparciu o skład przyprawy można skomponować swoją własną(...)mieć bardziej rumiane te ziemniaki, dodajemy je wcześniej, podajemy Domowy gyros z baraniny na talerzu z ziemniakami i np. surówką z kiszonych ogórków i cebulą, można podać z sosem tzatziki. jogurtowym, czosnkowym itp.. Smacznego! The post Domowy gyros z baraniny appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniębardzo smaczne danie. Tak przygotowane kalafiory mogą stanowić samodzielną przekąskę, ale również dodatek do dań z mięsem lub z rybą. Wyśmienicie smakują z różnego typu sosami, np. sosem tatarskim lub czosnkowym. Składniki: 1 kalafior, woda z mlekiem (w stosunku 3 do 1), 1 łyżeczka cukru (na 1 litr płynu), 1/3 łyżeczki soli. Ciasto
Świat Domowej KuchniRoladki z tortilli to super smaczna przekąska na zimno, którą wykonacie w kilka chwil. Są idealne do pracy, szkoły, piknik, kolację z dodatkiem sałat i np. sosu pomidorowego. Szybka i ładnie prezentująca się przekąska, którą postawisz na imprezowym stole. Na roladki z tortilli jest sporo pomysłów – od sposobu podania po rozmaite farsze. Jeśli lubisz przekąski z dodatkiem placków tortilli(...)serka dać żółty ser i kilka plastrów szynki, dorzucić warzywa marynowane (np. paprykę, ogórka) i lekko podpiec je w piekarniku. Smacznym dodatkiem do podania roladek będą także domowe sosy: aioli, pomidorowy, czosnkowy, salsa meksykańska, quacamole. Roladki z tortilli SKŁADNIKI: 4 placki tortilli 200 g serka kremowego typu Philadelphia lub puszystego naturalnego np. Twój Smak lub Łaciaty 4 suszone pomidory
Zasmakuj Kuchnipieczone, przyprawione ziemniaki, które dobrze jest podać w towarzystwie innych dodatków, by uzupełnić danie i uwydatnić jego walory. Pieczone ziemniaki będą się dobrze komponować z sosami, np. sosem Tzatziki lub z sosem jogurtowo-czosnkowym. Lubię też ziemniaki Hasselback w towarzystwie sałatki, np. z gotowanego buraka, fety i rukoli. Tylko trzy składniki, a smak wyśmienity. ZIEMNIAKI PIECZONE HASSELBACK Składniki
Wiszniówkakażdą z nich rozwałkowujemy na małe placki. Każdy placek smażymy w rozgrzanym głębokim oleju, z każdej strony na złoty kolor ( jak pączki). Podawać można różnymi sosami, z masłem czosnkowym lub tradycyjnie, z kwaśną smietaną i tartym żółtym serem. Smacznego
pieprzny smaczekZnalazłam ten przepis w starej książce z 1961 roku. Bardzo mnie zaciekawił i postanowiłam wypróbować. Wyszło super, mogę Wam go polecić bez chwili zastanowienia. Podałam go z sosem tatarskim. Ryby wyfiltrować, obrać ze skóry. Małe ości mogą zostać, po zmieleniu nie będą wyczuwalne. Uzyskałam z tej ilości ryb 520 g czystej ryby. Bułki połamać na mniejsze kawałki i zalać mlekiem(...)nagrzać piekarnik góra – dół do 180 C i piec 60 minut. Zostawić pasztet w foremce aż całkowicie ostygnie. Pasztet smakuje super pokrojony w grube plastry z sosem tatarskim lub czosnkowym, jak i na chleb. Polecam, smacznego
Kuchnia Pokoleńselera, pomimo tego że niektórzy już na sama myśl o tym warzywie się krzywią, smakuje naprawdę całkiem nieźle a idealnie już wprost gdy podamy go w towarzystwie ulubionego sosu np. pomidorowego, czosnkowego, curry. Jeśli lubicie warzywne pasztety, po więcej inspiracji zapraszam as do działy Pasztety-przepisy . PRZEPIS PASZTET Z SELERA Z ORZECHAMI Składniki: 1 kg selera korzeniowego 3 cebule 150g
Dorota Smakujewróć – zanim polędwiczki trafią do piekarnika trzeba je wcześniej zalać sosem. I tu właśnie jest moment wymagający uwagi: przed wlaniem sosu, trzeba wrzucić na rozgrzaną patelnię i sekundę później dodać sos. Chodzi o to, żeby nie spalić czosnku, lecz by oddał cały aromat do sosu. W gruncie rzeczy sprawa jest bardzo prosta. Polędwiczki pieczone w miodzie można podawać(...)Zdejmij polędwiczki z patelni, odłóż, następnie podkręć temperaturę, żeby zredukować i odparować sos. Powinien on mieć konsystencję gęstego syropu. Włóż do sosu polędwiczki o obtocz w glazurze. Krok 6 Pokrój polędwiczki w plastry. Polej sosem. Podawaj z kaszą i brukselkami. Podawaj. Smacznego! Artykuł Polędwiczki w sosie miodowo-czosnkowym pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzjęzyk chili. Kształtne i sycące wypełniają brzuchy samą przyjemnością i troskliwym, jesiennym ciepłem, a do tego szybko się je przyrządza. Można zajadać same, można podać z domowym sosem jogurtowo-czosnkowym i ulubioną zieleniną. Do kotlecików najlepiej wykorzystać dynię Hokkaido lub piżmową ze względu na ich mięsisty i zwarty miąższ, jeśli jednak użyjecie dyni o większej zawartości wody, możecie dodać
Kuchnia w Słońcu SkąpanaSmażyć kolejne 8 minut (także pod przykryciem), na 2 minuty przed końcem na zrumieniony placek położyć kawałek masła wielkości łyżeczki. Kubdari z jagnięciną podawać na ciepło np. z sosem jogurtowo-czosnkowym, można także posypać posiekaną kolendrą lub pietruszką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Kubdari z jagnięciną pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary
niecodziennikparywłoskich makaronów, np. spaghetti alla putanesca możecie nim także doprawić pasty kanapkowe na bazie roślin strączkowych, np. zrobić hummus albo pastę z grochu łuskanego albo przygotować prowansalską zupę czosnkową Francuski kurczak z 40 ząbkami czosnku W dzisiejszym wpisie mam dla Was kolejny, bardzo smakowity przepis z czosnkiem w roli głównej. Jest to klasyczna, francuska potrawa - Sauté de poulet(...)czyli kurczak z 40 ząbkami czosnku. Nie przestraszcie się jednak tą ilością, ponieważ długie gotowanie ząbków czosnku w bulionie z winem łagodzi ich ostry smak, tworząc przepyszny, maślano-czosnkowy w smaku sos. Istnieje wiele wersji tego dania, w oryginalnym przepisie wykorzystuje się całego kurczaka pokrojonego na części. Ja jednak lubię upraszczać sobie życie, dlatego postanowiłam przygotować go na bazie
Chilli Czosnek i Oliwapiekarniku gazowym w 225°C przez około 30-35 minut. W połowie czasu pieczenia, frytki przełożyć na drugą stronę. Gotowe frytki muszą się lekko zarumienić. Podawać z ulubionym sosem, np. pomidorowym, czosnkowym.. Frytki podałam z pieczonym łososiem oraz warzywami na parze (fasolką szparagową i marchewką
UgotowaćAromatyczny gulasz z orientalnym smaczkiem Składniki biodrówka 1/2 kg pieczarki 30 dkg papryka czerwona 1/2 szt grzyby mun 1 garść cebula 1 szt czosnek 3 ząbki sos chili-czosnkowy 1 łyżka … Czytaj dalej Orientalny gulasz z ryżem
czarrna od kuchnijednego za dużo, tak mam. A może odchudzimy trochę placki i je upieczemy? Są tak samo dobre a tłuszczu mniej, znacznie mniej. Polecam zatem placki pieczone z ulubionym sosem, u mnie czosnkowy. Placki ziemniaczane. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieselera, pomimo tego że niektórzy już na sama myśl o tym warzywie się krzywią, smakuje naprawdę całkiem nieźle a idealnie już wprost gdy podamy go w towarzystwie ulubionego sosu np. pomidorowego, czosnkowego, curry. Jeśli lubicie warzywne pasztety, po więcej inspiracji zapraszam as do działy Pasztety-przepisy . PRZEPIS PASZTET Z SELERA Z POMIDORAMI SUSZONYMI Składniki: 1 kg selera korzeniowego 3 cebule
Dorota Smakujewiększych i 10 mniejszych kotletów, Zazwyczaj robię podwójną porcję, ponieważ moja rodzina oprócz kotletów do obiadu w formie na ciepło często je kotlety mielone na kanapkę z dodatkiem sosu pomidorowego bądź czosnkowego. Mięso jakie wykorzystuje do przygotowania kotletów to zazwyczaj mieszanka szynki wieprzowej z łopatką wieprzową, Miele je za pomocą maszynki do mięsa na średnich oczkach. Jeśli mam możliwość
To Musisz Wiedziećspokrewnione są z ostem. Młode świeże karczochy można jeść na surowo. Starsze – takie kupujemy w sklepach- można gotować, piec, zapiekać faszerowane. Można podawać na zimno lub ciepło z sosami holenderskim, majonezowym, czosnkowym, vinaigrette... Należy kupować ciężkie zwarte główki. W lodówce można je przechowywać kilka dni. Gdy mamy świeże młode karczochy proponuję przygotować karczochy pieczone . 4 karczochy, sól, świeżo zmielony pieprz
królestwo garówgrillowej patelni albo nadziać na patyczki na przemian i upiec na grillu. Podawać z chlebkami naan, posypane ziołami (pietruszka, kolendra). Można dodatkowo skropić je sokiem z limonki, polać sosem jogurtowo-czosnkowym - wg uznania. Smacznego
Obiad gotowyzdecydujecie się na młode ziemniaki, polecam ich nie obierać a dobrze wyszorować. Do młodych ziemniaków z piekarnika idealnie pasować będzie np. młoda kapusta. Ziemniaki pieczone można podać z sosem aioli lub czosnkowym albo zwyczajnie posypać posiekaną świeżą natką lub koperkiem. Pieczone ziemniaki SKŁADNIKI: 5 dużych ziemniaków 1 duża czerwona papryka 1 średnia cebula przyprawy: świeżo zmielony pieprz, vegeta natur, słodka
Zasmakuj Kuchnimożesz dodać również inne ulubione warzywa i sosy. Bazą zawsze jest dobrej jakości parówka i lekko przypieczona bułka. Możesz dodać ogórka świeżego, szczypiorek, prażoną cebulkę, tarty ser, dowolny sos np. BBQ, czosnkowy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Domowy hot dog – Składniki 4 podłużne bułki 4 parówki bardzo dobrej jakości garść mieszanki sałat czerwona cebula 2 ogórki kiszone 4 pomidorki koktajlowe musztarda
To Musisz Wiedzieć170C z termo obiegiem- 20 minut. Dodatki: Warzywa podsmażać do miękkości na maśle z dodatkiem czosnku. Sos Na maśle podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek do zrumienia. Całość polać sosem maślano-czosnkowym. Smacznego Makro w 100g 147kcl B- 16,5g T-9g W-0,5g Makro w porcji 584g 860 kcl B- 79g T-53g W-3g oznorWO_vivi
serzmiesemblasze tak, aby kawałki się ze sobą nie stykały. 8. Pieczemy nuggetsy w 190℃ przez 20 minut, grzanie góra-dół. Do nuggetsów idealnie będzie pasował sos koperkowo-czosnkowy . Smacznego
Prosto z Kotładziś proponuję domową pitę typu greckiego, która po przekrojeniu tworzy kieszonkę doskonale nadającą się do faszerowania. W moim domu najbardziej lubimy nadzienie z kurczaka i warzyw z dodatkiem sosu jogurtowo-czosnkowego. Domowe pity są łatwe w przygotowaniu i dużo smaczniejsze od sklepowych, a do tego są bardzo tanie. Na 12 chlebków 3 szklanki mąki pszennej
Krylowa Kuchniaparze, postawić na ogniu i gotować 20-25 minut. Paprykę na parze z kalafiorem i suszonymi pomidorami podawać od razu na gorąco, może również przygotować do potrawy sos ziołowy lub czosnkowy na bazie jogurtu i śmietany. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Papryka na parze z kalafiorem i suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary
niecodziennikparyprzechowywać zawinięty najlepiej w papier do pieczenia do 2 tygodni. Łososia można podawać na różne sposoby: – jak carpaccio, posypane wędzonym twarożkiem i lekko skropione oliwą – z sosem chrzanowym , koperkowym, czosnkowym.. – lub zajadać się jak sashimi -lub??? A to już Wasza tajemnica smaku Inspiracją był przepis Jamie’go Oliviera z książki Kulinarne wyprawy Jamiego
Tajemnice Smakuindyka. W ten sposób ma on jeszcze mniej tłuszczu. Warzywa dodane do masy poprawiają smak i dodają witamin. Takiego burgera najlepiej zjeść w pełnoziarnistej bułce polanej domowym sosem jogurtowo-czosnkowym i wypełnionej rukolą i pomidorem. Stopień trudności: łatwe w przygotowaniu Liczba porcji: 3 Typ potrawy: kolacja Składniki: 300 g mielonego mięsa z piersi indyka 1 jajko
jakszef.plserem pleśniowym Sałatka z kurczakiem, kukurydzą i winogronami Sałatka z fasolką szparagową Sałatka z zielonym kuskus i mozzarellą Sałatka z pieczonych buraków z fetą Młode ziemniaki w sosie jogurtowo-czosnkowym Sałatka szwajcarska Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 200 g żółtego sera 200 g szynki konserwowej 4 konserwowe ogórki sól pieprz sok z 1/2 cytryny 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu
Kulinarne przygody GatityPieczone nuggetsy , czyli kawałki piersi kurczaka obtoczone w panierce z płatków kukurydzianych. Całość upieczona w piekarniku. Nuggetsy są proste do przygotowania i bardzo smaczne. Najlepiej smakują podane z sosem, np. pomidorowym, czosnkowym. 2. Rolada serowa nadziana piersią z kurczaka, pieczarkami i szpinakiem. 3. Paszteciki z ciasta francuskiego nadziane mielonym mięsem są łatwe i szybkie do przygotowania. 4. Tatar z surowego
UgotowaćWykładałam masę po 2-3 łyżki (1placuszek) i smażyłam placuszki na rozgrzanym oleju na średnim ogniu na złoto brązowy kolor. Notatki: * można je jeść z sosem jogurtowym bądź czosnkowym Smacznego! Lidka Artykuł Placuszki z dyni i szpinaku pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z FantazjąNasz ulubiony kawałek mięsa na chlebek. Można roladę również podać pokrojoną w plasterki z dodatkiem sosu chrzanowego lub czosnkowego. Odciąć skórę z boczku, doprawić solą, pieprzem, majerankiem, papryką ostrą i słodką. Mocno wszystko wetrzeć z obydwu stron. Odstawić. Przygotowanie nadzienia – mięso mielone wrzucić do miski. Cebulkę i pora pokroić drobno, dodać do mięsa. Wbić jajko, dodać bułkę tartą
Kuchnia Pokoleńwsypujemy mąkę i solimy. 7. Łączymy wszystkie składniki razem nakładamy łyżką na rozgrzany olej, smażymy z obu stron. 8. Placuszki gotowe. 9. Podajemy z ulubionym sosem u mnie czosnkowy. 10. Smacznego
Kulinarna Chwilaosobnym talerzu nasypujemy bułkę tartą. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Ruloniku maczamy w jajku a następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Podajemy z ulubionym sosem np. grzybowym, czosnkowym
Domowy Smak JedzeniaUwaga: należy przestrzegać czasu pieczenia, ponieważ dzięki temu kawałki kurczaka będą soczyste w smaku. Nuggetsy są p roste do przygotowania i bardzo smaczne. Najlepiej smakują podane z sosem, np. pomidorowym, czosnkowym. Składniki na 3-4 porcje: 1 duża, podwójna pierś z kurczaka sól, pieprz słodka papryka ciasto naleśnikowe 1 szklanka mleka 1/2 szklanki mąki pszennej (75 g) 1 jajko
Ugotowaćglikemiczny Przepisy z ogórkiem 1) CHŁODNIK OGÓRKOWY Z RZODKIEWKĄ 2) SURÓWKA Z SAŁATY I OGÓRKA 3) SEROWE KULECZKI Z OGÓRKIEM I ZIOŁAMI 4) ZUPA ZE ŚWIEŻYCH OGÓRKÓW 5) SOS OGÓRKOWO-CZOSNKOWY
Kuchnia MagdaLenyglikemiczny Przepisy z ogórkiem 1) CHŁODNIK OGÓRKOWY Z RZODKIEWKĄ 2) SURÓWKA Z SAŁATY I OGÓRKA 3) SEROWE KULECZKI Z OGÓRKIEM I ZIOŁAMI 4) ZUPA ZE ŚWIEŻYCH OGÓRKÓW 5) SOS OGÓRKOWO-CZOSNKOWY
Kuchnia MagdaLenyfajna alternatywa dla zwykłej smażonej ryby w panierce. Idealnie nadaje się zarówno do frytek jak i opiekanych ziemniaczków lub jako samodzielny obiad z dodatkiem soku z cytryny oraz sosu tatarskiego lub czosnkowego. Prosty i szybki przepis, może nie do końca „fit” ale raz się żyje i czasami można sobie pozwolić na odrobinę przyjemności (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki
Blog kulinarny S9.PLsolą, papryką i dosypałam paprykę słodką w płatkach. Smażyłam placuszki na rozgrzanym oleju na średnim ogniu na złoto brązowy kolor. Notatki: * można je jeść z sosem jogurtowym bądź czosnkowym Smacznego! Lidka
Pieprzyć z Fantazjąjajkami następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym głębokim tłuszczu jak np. frytki. Po usmażeniu przekładamy na ręcznik papierowy aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Bardzo smaczny z sosem holenderskim lub czosnkowym
Andzia Pichcipozostałą z obiadu. Wszystkie składniki wystarczy rozdrobnić w malakserze lub w prostszej wersji, wymieszać widelcem w misce (wówczas ziarenka kaszy będą bardziej wyczuwalne). Najlepiej smakują z dipem czosnkowym, mizerią lub sosem pieczarkowym . Można podać do mięs i ryb z grilla lub gulaszy. SKŁADNIKI / 8 sztuk 150 -200 g (1-1i1/2 szklanki) ugotowanej kaszy gryczanej 50 g sera, najlepiej
cool and mintyRazowe tortille wypełnione s ą niezwykle aromatycznym wołowo-wieprzowym ragù a dodatkami oliwki, papryka, pomidorki oraz miks sa ł at. Tortille doskonale smakują podane na ciepło z sosem pomidorowym lub czosnkowym. Polecam serdecznie ;) **** Il piatto che volevo oggi presentarVi, piacerà sicuramente agli amanti dello street food. Quelli che ho qui intenzione di suggerirVi sono le tortille fatte in casa
La grande e la piccola cuocawołowym ragù, niezwykle aromatycznym sosem mi ę sno-pomidorowym, który nadaje daniu wyjątkowego charakteru. Ravioli doskonale smakują na ciepło i zimno z sosem pomidorowym lub czosnkowym. Polecam serdecznie ;) **** Il piatto che volevo oggi presentarvi, piacerà sicuramente agli amanti dei ravioli e delle torte salate lievitate. Quelli che voglio qui suggerirVi sono i ravioli ripieni
La grande e la piccola cuocapokrojone jajka *** *** Pomiędzy jajkami oraz na środku talerza układamy pokrojone pomidorki *** *** Jogurt naturalny oraz przeciśnięty czosnek mieszamy w małej miseczce. Całość doprawiamy solą i pieprzem *** *** Sałatkę polewamy równomiernie sosem jogurtowo-czosnkowym *** *** Całość posypujemy z wierzchu posiekaną zieloną pietruszką. Możemy też dodatkowo oprószyć mielonym pieprzem. Z podanych składników otrzymamy dwie porcje sałatki po około 250 kalorii każda *** *** SMACZNEGO *** POLECAM
Blog z Apetytemnastępnie spłaszczamy. Obtaczamy w mące, smażymy na maśle klarowanym lub oleju, po 5 minut z każdej strony, do zrumienienia. Odsączamy na papierowym ręczniku. Podajemy np. z bułką, sosem jogurtowo-czosnkowym, ajvarem, cebulą, pomidorem i sałatą
cool and mintybędzie upieczone). W przypadku większych filetów z piersi kurczaka czas pieczenia należy odpowiednio wydłużyć, by kotlety nie były surowe w środku. Podawać z domowymi frytkami i np. polane sosem farmerskim lub czosnkowym . Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Kotlety z kurczaka po farmersku appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojewkładam do rozgrzanego do 170 stopni Celsjusza piekarnika i trzymam je tam 18 minut. Po tym czasie wyjmuję i dekoruję rukolą oraz pomidorkami papryczkowymi. Proponuję podawać z sosem pomidorowym lub czosnkowym. Pasują do nich idealnie :) Smacznego! Pizzerinki na cieście francuskim Pizzerinki na cieście francuskim
Przepis na Dzień Dobryzostawiamy żeby wystygła . Wszystko zależy od tego czy ma to być danie obiadowe na ciepło , czy zimna przekąska – tapas do piwa . Doskonała z salsą lub jakimkolwiek sosem pomidorowym , choć czosnkowy ( nasz ulubiony ) też nie wydaje się profanacją . Smacznego ! Artykuł Tortilla z ziemniaków i cukinii , hiszpańskie tapas pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyburgery. Ostatnio do domowych burgerów upiekłam własnoręcznie małe bułeczki. Miękkie, puszyste, wyszły idealnie. Moje mini-burgery przełożyłam plastrami mielonych kotletów (zostały od obiadu), pomidorem, ogórkiem, czerwoną cebulą oraz sosem majonezowo-czosnkowym. Wyszło pysznie! 😉 Składniki: (na 10 małych bułeczek) 500 g mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki cukru 150 ml ciepłego mleka 150 ml letniej wody 7g suchych drożdży
Walijskie Pichceniesposób kalmary smażymy na mocno rozgrzanym oleju przez 30-60 sekund z każdej strony – powinny być złoto brązowe. Odkładamy na papierowy ręcznik. Kalmary podajemy z czosnkowym majonezem lub sosem jogurtowym. Post Smażone kalmary w panierce pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakujedną wielką, jednolitą masę. Placuszki najfajniej smakują podane z keksem śmietany i posypane świeżą miętą. Lubisz cukinie? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Panierowaną cukinię z sosem serowo-czosnkowym . The post Fit placuszki z cukinii appeared first on MeCooks
mecooksgrzanie góra-dół. O kaszy jaglanej możecie poczytać w mojej recenzji książki „Jaglany detoks” . Bon apetit! Artykuł Kotleciki z łososia i kaszy jaglanej z sosem miętowo-czosnkowym pochodzi z serwisu Kate's Kitchen
Kate's KitchenMakaronowe krokiety to moją propozycja na smaczny obiad. Do tego proponuję surówkę z pora i Wasz ulubiony sos. Ja dałam czosnkowy. Krokiety można przygotować z makaronu, który pozostał Wam z poprzedniego dnia. Są syte, smaczne i szybkie do zrobienia. Jeśli przygotowaliście coś Państwo z moich przepisów, to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Z góry bardzo dziękuję
O kuchni z uczuciemnastępnie zawijam według uznania. Każdy naleśniki posypuję serem żółtym i wkładam do piekarnika na ok 3 minuty w 200 stopniach by ser się roztopił. podaje z sosem tzatziki lub czosnkowym
Gotowanie Patkiniewielką ilość oleju i smażymy cukinie z obydwu stron na złoty kolor. Po usmażeniu placki układamy na ręcznik papierowy aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Smażoną cukinię podajemy np. z sosem pomidorowym lub czosnkowym (przepis znajdziesz tutaj
Qchnia po prostuLżejsza wersja frytek znanych na mieście. Moje pieczone frytki z batatów, lekkie, nie chrupiące podaję z domowymi dipami, najczęściej świeżym czosnkowym na jogurcie, sosem tzatziki lub ostrym pomidorowym. Domowa i zdrowa pieczona przekąska gotowa, podaję ją od razu, znika szybko! Składniki: 2 duże bataty sól, pieprz, ostra papryka olej Przygotowanie: Bataty obieram, kroję w słupki. Skrapiam olejem i przyprawiam. Wstawiam
Zasmakuj Kuchnijedno jajko. Powinna mieć dość zwięzłą konsystencję. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy niewielkie placki aż będą rumiane. Gotowe odsączamy z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Podajemy z sosem koperkowym lub czosnkowym. Smacznego
Życie ze smakiemmoim domu na pierwszym miejscu zawsze były standardowe placki ziemniaczane podawane z gulaszem. Potem przyszła kolej na coś lżejszego, czyli placki z kalafiora , które wraz z sosem koperkowym lub czosnkowym goszczą na moim stole latem. Kolejną propozycją na danie tego typu są siekane placuszki z kurczaka, sera żółtego i pieczarek. Mięciutkie, dobrze doprawione i po prostu rozpływające się w ustach
Życie ze smakiemzlepiamy dociskając do siebie. Tak przygotowane szaszłyki przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 15-20 minut do zrumienienia. Podajemy z dowolnymi sosami np. meksykańskim, czosnkowym lub ketchupem
Podróż w kulinariaskórce, pokrojone na plasterki Kiszone rzodkiewki Kiszone papryki Kiszona kapusta Pomidorek Brokuł - wodę zagotowujemy, wkładamy różyczki brokuła, od zagotowania gotujemy 5 minut - przecedzamy Fasola Jaś Karłowy - ugotowana Sos koperkowo-czosnkowy - do naczynia, np słoika wkładamy pęczek koperku, 5 łyżek słonecznika, 2 ząbki czosnku, zalewamy dowolnym olejem tłoczonym na zimno - blendujemy
Szkrab Je SamZiemniaki faszerowane pieczarkami i serem to wyśmienite, bezmięsne danie na obiad. Podajemy je z ulubioną surówką, sosem tzatziki czy czosnkowym albo z barszczem czerwonym. Składniki: 4 duże ziemniaki 300 g pieczarek cebula 150 g sera żółtego garść natki pietruszki jajko sól, pieprz Przygotowanie Ziemniaki szorujemy i gotujemy w mundurkach na półmiękko. Studzimy, obieramy ze skóry i przekrawamy wzdłuż na pół
e-PrzepisyKulinarnejestem zwolenniczką tej pierwszej wersji czyli wytrawnej, przygotowanej na wzór tradycyjnych placków ziemniaczanych. Bataty ścieramy na tarce o grubych oczkach, dzięki temu po usmażeniu są chrupiące. Podane z sosem koperkowym lub czosnkowym smakują wyśmienicie! Idealna propozycja na podwieczorek lub kolację 😊 Składniki: 500-600 g batatów 2 jajka 2-3 łyżki mąki pęczek natki pietruszki 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki papryki
Kuchnia MagdaLenydrobnych oczkach żółtym serem. Naleśnik zwijamy w kopertę. Każdy krokiet panierujemy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Obsmażamy na rumiano na patelni. Takie krokiety możemy podać z sosem koperkowym lub czosnkowym
VioletoweKucharzenieSzybkie placuszki z cukinii to wyśmienity dodatek do dań obiadowych z mięsa. Można również podać jako samodzielne danie z jogurtem, sosem tzatziki czy czosnkowym. Składniki: mała cukinia jajko 3/4 szklanki mąki pół szklanki mleka sól, pieprz, papryka wędzona Przygotowanie Cukinię ścieramy na tarce o małych oczkach, posypujemy solą i odstawiamy na 15 minut. Następnie odciskamy z niej sok. Mąkę, jajko
e-PrzepisyKulinarnemiksujemy na gładką masę następnie smażymy placek na suchej patelni bez tłuszczu; - placek faszerujemy sałatą i kurczakiem, zamykamy w pół i posypujemy świeżą rukolą. Polecam dodać do środka sos jogurtowo-czosnkowy - przepis znajdziesz -> tutaj . SMACZNEGO
MintTastepółpłynne, ale nie za rzadkie. Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nakładamy porcje ciasta. Smażymy na złoty kolor - ok. 1 minutę z każdej strony. Podajemy na ciepło z sosem pomidorowym lub czosnkowym. Dzisiaj do placków dorzuciliśmy kilka pieczarek i kawałek czerwonej papryki. Do tej pory dorzucaliśmy również cebulę, kukurydzę, salami i cienką kiełbasę. W każdym przypadku było smacznie :) Jeśli chodzi
Kuchnia od dwojgaalbo polać gęstą passatą pomidorową ). Kawałki cukinii napełnione farszem ustawić w głębokiej blaszce. Wstawić do nagrzanego w 200 stopnich piekarnika i piec ok.45 minut. Cukinię faszerowaną podawać z sosem pomidorowym, grzybowym, czosnkowym (ja uwielbiam) lub samą, prosto z piekarnika. * Jeśli zostanie nam farsz można zrobić z niego pyszne kotleciki albo całość zapiec jako pieczeń . * Do pieczenia cukinii używałam głębokiej
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieDomowa tortilla pełna drobiowego mięsa i warzyw. Z przyprawą do kebaba, sosami chili i czosnkowym jest ostra i pikantna. Ciasto na tortillę warto przygotować samodzielnie. Czytaj dalej
Przepisy Kulinarnejako przystawka na imprezie. Świetnie smakują na zimno, jeszcze lepiej na ciepło. Wielbiciele dipów mają duże pole do popisu, mogą maczać pieczone pierogi i zajadać je z sosami takimi jak; czosnkowy, ziołowy czy śmietanowy Składniki: Farsz: pierś z kurczaka przyprawa Kotani Gyros pół opakowania świeżego baby szpinaku ( biedronka) kilka suszonych pomidorów w oleju ( najlepsze z Biedronki z dynią ) Pierś
Rusty Forkprzepisami na wielkanocny stół, zainspiruj się i wypróbuj moje przepisy Możesz wybierać spośród lekkich przystawek, w których główną rolę ogrywa jajko – wypróbuj jajka z sosem miętowo-czosnkowym na bazie jogurtu lub jajka w gniazdach z kiełków z szynką i chrzanem . A może zamiast żurku zrobisz w tym roku krem szpinakowo – czosnkowy z jajkiem i rzeżuchą? Możesz skorzystać również
Eat me! Fit me!dużo około jedna łyżka i zawijać jak na gołąbki. Panierować w jajku i bułce tartej. Część smażę, część mrożę wkładając w woreczki śniadaniowe. Podaje z ulubionym sosem u mnie czosnkowy:) alt="Codziennie baw się smakiem
Kubki smakuminut. Następnie wstawić do piekarnika włączonego na opcji grill i piec, aż góra całkowicie się zetnie. Frittatę podawać pokrojoną na kawałki. Ja podaję do niej dodatkowo sos jogurtowo-czosnkowy i sałatkę z pomidorów, albo dobry domowy ketchup. Jest doskonała na śniadanie, lekki obiad czy kolację. Na drugi dzień (jak zostanie, co nie jest takie pewne) można ją zabrać
Moja Mama GotujeDzielimy ciasto na kulki wielkości jajka i rozwałkujemy. 7. Nakładamy plaster sera żółtego, przygotowany farsz i lepimy jak dużego pieroga. 8. Smażymy na głębokim oleju. Świetnie smakują z sosem jogurtowo-czosnkowym :) Smacznego
FITBUuKlitry rosołu 450 gram rozmrożonych brokułów 2 steki ( 400 gram rostbefu wołowego ) 1 cm kawałek imbiru 3 ząbki czosnku 1 biała cebula czosnkowa 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oleju sezamowego 1 łyżeczka sambal oelek ( nie przesadź bo to ostre jest ) ostra papryka szczypta ugotowany makaron azjatycki ( u mnie udon ) Wołowinę
Kuchnia na wzgórzucarpaccio z ośmiornicy z orzechami w sosie serowo-śmietanowym. Sałatka z serem rougette, prażonymi orzechami w sosie miodowo-musztardowym. Sałatka z grillowanym kurczakiem, bekonem i grzankami oraz sosem jogurtowo-czosnkowym. * Korba Kuchnia | ul. Św. Mikołaja 18-20, Wrocław
Food Squaresmażymy, formując nie za grube placuszki, aż do zrumienienia z obu stron. Można je podawać jako dodatek do choćby mięsnych potraw, albo jako samodzielne danie z ulubionym sosem, na przykład czosnkowym
Pichceniomaniawlewamy olej na wysokość ok. 1 cm. Kebaby smażymy na złoty kolor z obu stron. Smakują wyśmienicie zarowno na ciepło, jak i na zimno. Idealne w duecie z sosem miętowym lub czosnkowym. Smacznego
Kuchnia od dwojgapatelnie kapeluszem do góry. Smażymy z każdej ze stron na z ł oty kolor. Usmażone pieczarki odkładamy na papierowy ręcznik, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Podajemy z ulubionym sosem, u mnie czosnkowy. Smacznego
kulinarne odsłony patiAromatyczne pierogi z suszonymi pomidorami, oliwkami i serem feta. Farsz zamknięty w delikatnym cieście drożdżowym. Polecam np. z sosem koperkowo-czosnkowym na bazie jogurtu. Z podanych poniżej składników powstanie około 4o średniej wielkości pierogów. Ciasto: ok. 0,7 kg mąki pszennej 20 g drożdży pół szklanki mleka 2 łyżeczki cukru 3 łyżeczki soli szklanka letniej wody 2 łyżki oliwy
BullioPRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 90 MINUT (+ 12 GODZIN MARYNOWANIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 18 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-8 Składniki: Około 1-1 ,2 kg boczku surowego, 4 łyżki oleju czosnkowego, 2 łyżki sosu sojowego, 4 duże ząbki czosnku, łyżeczka pieprzu pomarańczowego, łyżeczka cząbru, łyżeczka bazylii, łyżeczka tymianku, 2 łyżeczki majeranku, 2 łyżeczki soli, 2 łyżeczki chili. Przygotowanie: Przygotowuję marynatę z oleju
JejKuchniawykorzystaniem. Powiem Wam, że w tej formie smakuje mi jeszcze bardziej. Kto nie lubi może się jednak przekona… Mąż się przekonał… chociaż trochę . Można podać z sosem tzatziki lub czosnkowym. Składniki: 500 g bobu jajko 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki bułki tartej garść papryki konserwowej 2 ząbki czosnku opcjonalnie 6 szt. mini mozzarelli przyprawy: sól, zioła prowansalskie
Mama z miastaamatorów czosnku – smakowita propozycja🙂 Składniki 1 kg udek 4 ząbki czosnku sos chili-czosnkowy czosnek suszony w płatkach sól, pieprz słodka papryka olej Sposób przygotowania Czosnek kroimy w plasterki, … Czytaj dalej Udka potrójnie czosnkowe
czarrna od kuchniminut (w zależności od wielkości ryby). Gdy ryby będą gotowe, rozbić ostrożnie solną skorupę, zdjąć skórę ryb i podawać. Moja propozycja na dodatki do ryby to sos jogurtowo-czosnkowy z koperkiem, frytki z batatów i ulubiona tahini z siemienia lnianego
Kuchnia Bon Appetitsłodka papryka, czerwona ostra papryka, 1 łyżka oleju, 1 świeża czerwona papryka, 5 kawałków suszonych pomidorów, 1/2 szklanki mrożonej kukurydzy, 1 szklanka mrożonego groszku, 200g startego sera żółtego, Sos majonezowo-czosnkowy: 200ml jogurtu naturalnego, 4 czubate łyżki majonezu, 1 czubata łyżka pikantnego ketchupu, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz. Przygotowanie
W kuchni u Monikidługiej szklanki. Parówki obieramy z osłonki, przecinamy na pół i maczamy całe w cieśnie. Smażymy na rozgrzanym, głębokim oleju z jednej i drugiej strony. Podajemy ciepłe z sosami pomidorowym i czosnkowym. Polecam obejrzyeć
Kulinarne Fantazje Mariolifaszeruję babeczki. Na wierzch kładę ser żółty. Piekę w piekarniku przez 30 min Góra-dół w 180 stopniach. Przekąskę podaję na ciepło lub zimno z dodatkiem sosu chilli lub czosnkowego
Gotowanie Patkibardzo gęste, jeśli jest na tyle suche, że nie da się rozprowadzić mąki - dodaj odrobinę mleka. Ciasto nakładaj łyżką na lekko natłuszczoną patelnię. SMACZNEGO! Polecam zrobić do placuszków sos jogurtowo-czosnkowy :) Wartość energetyczna *: 175 kcal 8,2 g białka 3 g tłuszczów 35 g węglowodanów ogółem 6,2 g błonnika ŻELAZO
Vroblewska-fitlifepieczemy przez 60-70 minut. Gotowy pasztet studzimy, po czym wstawiamy do lodówki na 12 godzin. Pasztet podajemy z pieczywem. Świetnie pasuje do niego ketchup, sos jogurtowy bądź czosnkowy. Notatki * można pominąć ** można zastąpić oliwą by Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl
Wędrówki po kuchniDusić przez chwilę, doprawić solą. Wymieszać delikatnie z ugotowaną kaszą. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać około 20 minut w temperaturze 180°C. Podawać z ulubionym sosem (u mnie czosnkowy), posypać natką pietruszki lub kolendrą
zadanie-gotowaniekażdej strony. Usmażone falafele przekładaj na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Falafele podawaj gorące w bułce pita czy też zawinięte w chlebowy placek razem z dodatkami - sosem tzatziki lub czosnkowym, cebulą, pomidorami, listkami botwinki czy inną ulubioną zieleniną. Falafele możesz także przechowywać przez 2 dni w lodówce i odgrzać przez zjedzeniem w piekarniku lub mikrofalówce. *** Jeżeli
Chilli Czosnek i OliwaAromatyczny gulasz z orientalnym smaczkiem Składniki biodrówka 1/2 kg pieczarki 30 dkg papryka czerwona 1/2 szt grzyby mun 1 garść cebula 1 szt czosnek 3 ząbki sos chili-czosnkowy 1 łyżka … Czytaj dalej Orientalny gulasz z ryżem
czarrna od kuchniPrzygotowanie : Olej wymieszać z oregano i pieprzem. Warzywa pokroić na dowolne kawałki i posolić. Wymieszać z olejem i odstawić na 15 minut. Grillować 7-8 minut. Podawać z sosem jogurtowym bądź czosnkowym
Magiczne Życie Martykamieniu do pieczenia pizzy i piekę w nagrzanym piekarniku przez 15- 20 minut, do zrumienienia spodu i boków. Gotową pizze kroję na kawałki i podaję z sosem pomidorowym i czosnkowym. Smacznego, Klaudia
Mango Papajarodzynkami KURCZAK W CURRY Z RODZYNKAMI 400 g piersi z kurczaka 4 cebule ziarenka smaku 1 kopiasta łyżeczka curry 1/3 szklanki oleju 3/4 szklanki keczupu (ja użyłam bazyliowo - czosnkowy) 2 łyżki sosu sojowego 100 g rodzynek czosnek granulowany pieprz Piersi kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy na niewielkie kawałki i układamy w żaroodpornym naczyniu. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w piórka. Dodajemy
peggiwkuchnipółmiska rwiemy sałatę lodową, układamy pokrojone na ćwiartki pomidorki, jajka, następnie dodajemy plasterki lub krążki rzodkiewek, układamy schab i kiełbasę, ozdabiamy rzodkiewką, Do sałatki można podać sos winegret lub czosnkowy, jak kto lubi-podajcie go w małym dzbanuszku(każdy doda sobie ile chce, a sałata zachowa chrupkość
Kuchnia Beatyśniadanie :) Składniki 4 jajka 1/2 fileta z kurczaka 1 marchewka kawałek selera korzeniowego 1 łodyga selera naciowego 8 łyżek mąki sos sojowy sos chili-czosnkowy przyprawa do dań z … Czytaj dalej Orientalny omlet z kurczakiem
czarrna od kuchniMięsko samo się robi i smakuje pysznie :) Składniki pałki z indyka na każdą pałkę: 1 łyżka sosu sojowego ciemnego 1 niepełna łyżka sosu chili-czosnkowego 1 łyżeczka przyprawy do dań … Czytaj dalej Orientalne pałki z indyka
czarrna od kuchniokoło 15 min, po tym czasie blaszkę wyjmujemy a frytki odwracamy na druga stronę i znów pieczemy około 15 min. do momentu aż będą miękkie. Podajemy z sosem pomidorowym lub czosnkowym. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.wykładamy na papier do pieczenia i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy ok. 20 minut w 200°C . Wyjmujemy i studzimy na kratce. Empanadillas można wcinać solo lub z sosem (szczególnie polecam czosnkowy
Food Squaresię niezbyt trudno. Farsz jest pełen smaku i przyznam szczerze, że niejeden mięsożerca by się nabrał. Smakują mięsem :) żeby nie były zbyt suche podałam je z sosem jogurtowo-czosnkowym. Pierogi z soczewica ciasto: 2 i 1/4 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. oleju 1/3 szkl. gorącej wody 10 g suszonych drożdży sól Wszystkie składniki wkładamy do miski i wyrabiamy
Dzieje kuchennej WiewiórySkładniki 2-4 kotlety schabowe 1/2 czerwonej papryki 1 jajko bułka tarta sól, pieprz Dodatki 1/2 opakowania ziemniaków ( u mnie ćwiartki ziemniaków z Lidla) Brokuły na ostro ulubiony sos u mnie czosnkowy Może wszyscy będą mieli mi za złe te ziemniaczki ale przyznam się że jest to najszybsza opcja obiadowa. Kotlety rozbijamy, najlepiej je owinąć folia spożywczą wówczas
Piekielna Kuchnia PatiZrobione specjalnie na życzenie córek..pyszne małe kąski drobiowe w cieście...a do tego sos majonezowy, gyros, czosnkowy...kto co lubi..idealne na jakąś imprezkę.. 2 podwójne piersi z kurczaka sól, vegeta 2 jajka 2 szkl. mąki 1 szkl. mleka przyprawa do kurczaka Pierś z kurczaka zalać zimną wodą, dodać vegetę, sól, doprowadzić do wrzenia i gotować kilka minut
Moje domowe kucharzeniebułce tartej.Smażymy w głębokim oleju (lub innym tłuszczu), przewracając co jakiś czas, aby z każdej strony były rumiane. Trwa to ok. 10 minut. Najlepiej smakuje oczywiście z sosem moim ulubionym czosnkowym
Kubki smakuSuper na zimno jak i na ciepło. Na zimno idealnie smakuje z sosem tatarskim lub czosnkowym. Pomysł na taki schabik mam od mojej bratowej Moniki, ona ma często super pomysły, które mi czasami podsuwa,dziękuję. Schab umyć i osuszyć. Cienkim nożem przebić schab przez środek i lekko go naciąć. Białą kiełbasę włożyć do zamrażarki, kiełbasa musi być lekko przymrożona
Kuchnia Pokoleńlodówki. Po tym czasie roladki wygładzić za pomocą zwilżonych dłoni. Smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu (na ręczniku kuchennym). Podawałam z ryżem i sosem serowo-czosnkowym
Di gotujeJeśli lubicie owoce w wytrawnych sałatkach, ta propozycja powinna przypaść Wam do gustu. Słodki smak mandarynek dobrze się łączy z ostrym sosem chrzanowo-czosnkowym. Zrobiłam taką sałatkę na przyjęcie i zniknęła w mgnieniu oka. Znaczy więc, że była pyszna. Składniki: 1/2 główki kapusty pekińskiej puszka mandarynek w syropie szklanka tortellini z szynką 300 g szynki konserwowej w kawałku
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamenu każdej pizzerii. Gotowe mini pizze z cukinii wkładamy do nagrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika i pieczemy ok. 1 godziny. Podajemy na ciepło. Można również zaserwować z sosami;) (p.s. najlepszy czosnkowy
Kuchnia Pani Wiosnyrazem anyżkową nutą. Pycha! Dynia jest tak wyjątkowa, że nie dodałam do niej żadnych przypraw. W sałatce jest miękka, słodkawa i przyjemnie kontrastuje z ostrym koprem i sosem bazyliowo-czosnkowym. Również wyhodowana przez moją Mamę, zresztą jak wszystkie warzywa w tej sałatce. Bez jej pracy nie byłaby ona taka sama. Sałatka z fenkułem, dynią i prażonymi orzechami jest lekka
Kuchnia Pani Wiosnywolę je dodać świeże już w daniu. Polecam bo pracy jest niewiele a smak wspaniały. Idealna propozycja do zimowych dań aby przynajmniej delikatnie przypomnieć sobie smaki lata Sos paprykowo-czosnkowy do słoików Składniki: 3 kg papryki 1 cebula 3-4 główki czosnku (zależy jak lubimy można dodać mniej albo więcej) 2 słoiczki koncentratu pomidorowego (słoiczek 200g) 2 szklanki cukru
sierotka maRysia w kuchnihitów dostępnych na Narutowicza 13 jest falafel - usmażone kuleczki/kotleciki z przyprawionej ciecierzycy podane w chrupiącej, cieniuteńkiej bułce z surówką (biała kapusta, koperek, kukurydza i chyba por...). Wszystko polane sosem sezamowo-czosnkowym (tahini). Po prostu lekka propozycja wegetariańskiego fast-food'u. Do tego można zamówić sok ze świeżych owoców i posiłek za dychacza gotowy. Atutem tego miejsca jest także
Right Behind The Kitchenczerwonej cebuli. Wierzch pizzy posypać startym, żółtym serem. Przygotowaną pizzę zapiekać ok. 15 minut w 195ºC (ciasto powinno lekko zarumienić się od spodu). Przygotowaną pizzę podawać, np. z sosem szczypiorkowo-czosnkowym
Ugotowaćminut w temperaturze 200 stopni C. W połowie przewrócić na drugą stronę. Polecam posmarować je z wierzchu niewielką ilością oleju rzepakowego - ładnie się zezłocą. ;) Najlepiej smakują z sosem jogurtowo-czosnkowym i sałatką. Smacznego
Kuchnia EllieCzebureki to tradycyjne danie regionalne Tatarów krymskich. Pierogi z pysznym farszem smażonego na głębokim tłuszczu. Podajemy z barszczem albo sosem pomidorowym czy czosnkowym. Składniki: 2,5 szklanki mąki 250 g twarogu 2 jajka łyżka oleju łyżka spirytusu lub octu pół łyżeczki soliFarsz: ok. 450 g pieczarek 2 cebule sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie Ser ucieramy z jajkami, octem
e-PrzepisyKulinarneregionu Walencji, w którym gościliśmy. Żeby jednak było ciekawiej to w wersji z homarem. Czekając na ucztę zajadaliśmy się podanymi jako starter ciepłymi bułeczkami z 3-ma rodzajami sosów - najsmaczniejszy był czosnkowy i pomidorowy ( inny niż u nas, bo ze świeżych pomidorów ) Uważajcie! To pułapka! Są tak pyszne, że możecie najeść się już przed obiadem. Zwłaszcza, że jak znikną
Smaki Ewypędzone ogórasy , a dodatkowo oszczędza nasz cenny jak zawsze czas. Wystarczy tylko odkręcić pokrywkę , zlać sok i dodać łyżkę , albo dwie gęstego jogurtu , najlepiej greckiego ..i to wszystko sos gotowy . Wyraźnie czosnkowy , wystarczająco pikantny , no można sypnąć ciut pieprzu jeśli ktoś lubi , pasuje do wszystkiego Składniki na około 2 szt , 250 ml słoiczków : 6 ogórków gruntowych, średniej wielkości 4 duże
Ogrodnik w podróżyczosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki dodajemy do startej cukinii, doprawiamy solą oraz pieprzem. Niewielkie placuszki smażymy z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy z sosem mięsnym lub czosnkowym. (Inspiracja z przepisu s. Anastazji
Domowy Smak Jedzeniajedli świeżego (surowego) szpinaku. Zgadłam? Jeśli tak, to tym bardziej powinniście spróbować takiej tortilli. Świeży szpinak bardzo dobrze smakuje w sałatkach z dodatkiem sosu vinaigrette lub czosnkowego na bazie naturalnego jogurtu. Jakkolwiek go przygotujecie i zawiniecie w naleśnik, też będzie pysznie :) Gdybyście jednak woleli w naleśnikach szpinak w innej formie, to zerknijcie na naleśniki
Codzienna kuchnia niecodziennatajską. Mięso w bardzo chrupiącej panierce jest idealne na każdą okazję! Świetne na rodzinny obiad – np. z frytkami i ulubioną surówką. Świetne na imprezę – ze słodkim sosem chili albo czosnkowym. Świetne na romantyczną kolację czy też na przekąskę przed tv. Robi się go niezwykle szybko ze składników, które najczęściej mamy w kuchennych szafkach. Gwarantuję, że jest to jeden
Ostra na Słodkozimnej wodzie i uformować kotleciki. Ułożyć je na blaszce i piec około 30 min w nagrzanym na 180*C piekarniku. Podałam je w bułce z dynią, z sosem pomidorowym i czosnkowym, sałatą, cebulą i ogórkiem. Niestety nie zdążyłam zrobić zdjęcia w całej okazałości. Całkiem udany eksperyment :) Polecam
Jemy Pijemyposypałam serem i zapiekałam kolejne 10-15 minut aż ser się dokładnie roztopił, ale nie podpiekł. Ja podałam z surówką z kapusty pekińskiej z sosem koperkowo-czosnkowym. Wypróbujcie koniecznie
Kuchnia Prezydentowejbędą miękkie, soczyste i bardzo smaczne. Do przygotowania poniższego dania nie trzeba używać oleju, dzięki temu mięso nie będzie tłuste. Piersi kurczaka w krakersach możecie podać, np. z sosem jogurtowym lub czosnkowym i ulubioną sałatką. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 200 g jogurtu naturalnego 100 g krakersów solonych sól, pieprz przyprawa do kurczaka Pierś umyć, osuszyć i przekroić
Ugotowaćmakaron. Całość polałam sosem beszamelowym i zapiekłam. W efekcie powstało danie na dzisiejszy obiad. Przyprawiłam je dość mocno pieprzem (wolimy bardziej ostre potrawy) podałam z sałatą lodową w sosie śmietanowo-czosnkowym. Przy okazji zużyłam zalegający w szafce makaron bucatini kupiony przez pomyłkę, zamiast spaghetti. Przepis dodaję do akcji Ag Pe - Tylna ścianka Czytaj więcej
Wiem co jemzamiast obiadu. Bo jak tak ciepło to i jeść mniej się chce. Zimą zmagazynowałem dostatecznie duże zapasy sadła :) A jak przekąski to koniecznie z jakimś sosem. A jak sos to tylko czosnkowy! Zatem pomyślałem sobie, że skoro prawdopodobnie często będę go używał, może nawet tutaj na blogu, to jako osobny przepis go zamieszczę. Tak żeby potem jak będę go używał
Marder&Marder Manufacturelekkostrawne, bo pieczone bez dodatku tłuszczu. Podałam je z pieczonymi młodymi ziemniaczkami (przepis wkrótce pojawi się na blogu), sałatką z pomidorkami i słonecznikiem oraz pysznym, lekkim sosem jogurtowo-czosnkowym. Serdecznie polecam! Składniki : 1 podwójna pierś z kurczaka (ok. 0,5 kg) 2 szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych pół szklanki mleka/jogurtu jajko 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki czosnku
Kuchnia Elliezamykamy worek worek wkładamy do żaroodpornego naczynia i pieczemy w temp. 170 stopni przez około 30 minut (na ostatnie 10 minut włączyłam termoobieg) gotowe danie możemy podawać z sosem jogurtowym lub czosnkowym, jak kto woli ;) SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćtalerzu. Próbowaliście wersje z grilla? Przepis jest banalny! Szparagi umyć i surowe położyć na rozgrzany grill. Grillować aż staną się miękkie i chrupiące. Do szpargów polecam sos jogutowy lub czosnkowy. Do tego kurczak z grilla w marynacie miodowo-musztardowej. Mmmm pycha! fot. Justyna Hącza Continue Reading
Głodni Wrażeń - fit przepisyAromatyczne pierogi z suszonymi pomidorami, oliwkami i serem feta. Farsz zamknięty w delikatnym cieście drożdżowym. Polecam np. z sosem koperkowo-czosnkowym na bazie jogurtu. Z podanych poniżej składników powstanie około 4o średniej wielkości pierogów. Ciasto: ok. 0,7 kg mąki pszennej 20 g drożdży pół szklanki mleka 2 łyżeczki cukru 3 łyżeczki soli szklanka letniej wody 2 łyżki oliwy
BullioResztę składników starłam na grubej tarce. Podzieliłam wyrośnięte ciasto na 2 części. Wywałkowałam. Posmarowałam pastą pomidorową i wyłożyłam nadzienie. Zalepiłam pierogi. Znowu wyszły gigantyczne. Jeśli chodzi o sos pomidorowy i czosnkowy to odsyłam do poprzednich pizzowych wpisów , jako że nic się w ich względzie nie zmieniło. Również jeśli chodzi o wyrobienie ciasta i przygotowanie blachy także nie zmieniam sprawdzonej
Kuchnia po mojemuciepło. Równie dobrze smakują na ciepło jak i na zimno. Nadzienie można dowolnie komponować z ulubionych (lub akurat dostępnych) składników ;) Tak przyrządzone tortille doskonale smakują z meksykańskim sosem salsa, dipem czosnkowym lub musztardowo - miodowym - w zależności od nadzienia i gustu. Przepis bierze udział w konkursie POTRAVEL. Szczegóły na stronie http://potravel.pl/2013/09/25/konkurs/
Kuchnia po mojemukluski, a ja przygotowuję krokiety ziemniaczane na kolację. Czasami z samymi ziemniakami, czasami dodaję kiełbaskę z cebulką, a dzisiaj warzywnie, brokułowo i z kurczakiem. To tego sos na przykład czosnkowy albo Wasz ulubiony. Takie krokiety świetnie nadają się na przystawkę lub imprezę :) Składniki: 500 g ziemniaków 1 marchewka 1 pierś kurczaka ok 500 g brokuła 1 czerwona cebula
Niezły Młynek