Bułkę rozkrawam na pół, kładę plaster sera żółtego. Wkładam do piekarnika i piekę az ser się rozpuści ok 10 min w 180 stopniach. Nastepnie smaruję ulubionym sosem np. czosnkowym. Kolejno dodaję kotlet oraz konfiturę z cebuli, oraz dodaję ogórki surowe. Podaję odrazu. Smacznego. Polecam każdemu kto lubi domowe fast foody
Gotowanie Patkibazylią. Mozzarellę drobno rwę i rozkładam na cieście. Następnie przekladam mięso tikka. Na koniec posypuję kukurydzą. Tarte piekę ok 20min w 180 stopniach Góra - dół. Podaję z ulubionym sosem np. Czosnkowym
Gotowanie Patkikażdym przyjęciu lub smaczną niespodzianką podczas obiadu. Pieczarki smażone są w cieście piwnym, nadziewane bryndzą i pachnące pietruszką. Mogą być podane z różnym ulubionymi sosami np. czosnkowym, lub z surówkami. Składniki: – 500 g niedużych pieczarek, ok. 25 sztuk Farsz – trzonki pieczarek – 150 g bryndzy – 2 łyżki posiekanej natki pietruszki – pieprz
To co kochampatelni około 4-5 minut z każdej strony. Gdy zaczną się robić złote wykładamy je na talerz. Placki z cukinii serwujemy z pietruszką, świeżą bazylią, rukolą i sosem np. czosnkowym lub innym ulubionym. Smacznego! Artykuł placki z cukinii z quinoa (paleo bezglutenu) pochodzi z serwisu paleolife
PaleoLifespokojnego sobotniego popołudnia zabrałam się za robótki ręczne i na bazie mojego bagietkowego przepisu wyplotły się drożdżowe warkocze z duża ilością sezamu i maku. Dzieci schrupały je z sosem jogurtowo czosnkowym i dzisiaj domagają się nowej porcji, a ja chyba dam się namówić na powtórkę, bo nic tak pięknie nie pachnie w domu jak wypiek pieczywa. Składniki na 12 warkoczy
Apetyczna babeczkałódeczkę ziemniaka , lekko solimy , napełniamy farszem . Zapiekamy w piekarniku około 10 minut , po tym czasie posypujemy serem i jak tylko się roztopi – podajemy . Gotowe , najlepiej smakują z sosem jogurtowo – czosnkowym lub koperkowym . Smacznego Post Faszerowane ziemniaki a’la gyros pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyZimową, obiadową i głodną porą, sama myśl o BURGERACH Z... Artykuł Burgery z gorgonzolą i czerwoną kapustą pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEduszeniu. Doprawiamy odrobinę do smaku i delikatnie wyrabiamy. Z masy formujemy nieduże placuszki i smażymy je na mocno rozgrzanej oliwie ok. 2 minut z każdej strony. Podajemy z sosem śmietanowo – czosnkowym, skropione sokiem z cytryny. Kategoria: żarło powszednie Tagged: ziemniaki , łosoś , śmietana
Dobra zagrycha u Krychy i ZdzichaSkładniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej tortowej ( 445g ), plus do podsypywania, 7g suchych drożdży, 5 łyżek oleju ( 60ml ), 220ml ciepłej wody, 1 łyżeczka soli, 1 jajko ( temp. pokojowa ). Sos majonezowo czosnkowy: 1 mała śmietana 18% lub jogurt naturalny, 4 łyżki majonezu, 1 czubata łyżka ketchupu pikantnego, 5 ząbków czosnku, sól, pieprz. Ponadto: 170g sera żółtego ( ja użyłam cheddar
W kuchni u MonikiSkładniki: jogurt naturalny 180 g 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka cukru 4 łyżki majonezu sól do smaku pieprz do smaku 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki oregano
Przepisy kulinarne babci Antoninypodsypywania, 45g cukru ( 3 płaskie łyżki ), 14g suszonych drożdży ( 2 saszetki ), 200g obranych ziemniaków ( 2 średnie ziemniaki ), 1 łyżeczka soli, 2 łyżki oleju, 400ml ciepłego mleka. Sos majonezowo czosnkowy: 3 łyżki majonezu, 3 łyżki jogurtu naturalnego, 1 łyżka ketchupu pikantnego, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz. Ponadto: starty ser żółty ( ilość wedle uznania ), posiekana natka pietruszki, olej. Przygotowanie
W kuchni u MonikiSałatka z brokułem, jajkiem i parmezanem – świetnie nadaje się jako posiłek do pracy (chociaż niektórym może przeszkadzać zapach czosnku ;) ) lub jako sałatka na imprezę. Gorąco
Kulinarne PrzebojeZłociste, chrupiące z zewnątrz i miękkie, aromatyczne w środku. Dodajcie do nich sosu pomidorowego, czosnkowego lub jogurtu z koperkiem a Wasze danie zamieni się na coś wyjątkowego. Uwielbiam krokiety, szczególnie z kapustą i grzybami, ale widziałam też wiele przepisów z pieczarkami, jajkami, szpinakiem. Wszystkiego trzeba spróbować;) Zakwalifikowałam je do sekcji Kolacje, gdyż najczęściej je o tej porze jemy, ale równie
Zasmakuj Kuchnidociskać do kurczaka. Bitesy smażymy na średnim ogniu, w głębokim oleju na złoty kolor (przez ok. 3-4 minut z każdej ze stron). Podajemy z frytkami i dowolnymi sosami np. czosnkowym oraz chili. Moje posty
Słodka Stronarozpoczął się sezon na cukinię, chciałabym Wam przedstawić przepis na bardzo smaczne placuszki z cukinią i ziemniakami. Są chrupiące, sycące i bardzo smaczne. Można je podawać z sosem jogurtowo -czosnkowym, lub z ketchupem. Idealne na obiad. No to zaczynamy SKŁADNIKI -1 kg obranych ziemniaków -600g cukinii, bez pestek, ja używałam żółtej -6 kopiastych łyżek mąki -2 jajka -2 małe
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku