Pyszna i prosta sałatka idealna do obiadu. Dostałam ten przepis od koleżanki, od tamtej pory robię ją praktycznie codziennie do obiadu.
Prosty przepis nasmaku serami, u mnie była to łagodna gouda. Rolada z kurczaka z serem i pieczarkami dobrze smakuje podana na obiad z ziemniakami i zestawem surówek. Pasują do niej sosy: pomidorowy, czosnkowy, koperkowy i chrzanowy. Jeśli nie macie pomysłu jak przygotować pierś z kurczaka, koniecznie wypróbujcie. Smacznego:) Jeśli szukacie ciekawego przepisu na obiad, polecam również moją pieczeń z mięsa mielonego
Lekcje w kuchniMakaron z zielonym kalafiorem Dzisiejszy makaron z zielonym kalafiorem, to wspaniałe danie. Kremowy sos z czosnkową nutą, chrupiący, wyjątkowy kalafior i w moim przypadku makaron tagliatelle, którego jestem fanem… To wszystko składa się na udany obiad! Opowiem Ci jeszcze o tym, czym w ogóle jest zielony kalafior, bo nie różni się on tylko kolorem od tego zwyczajnego! Inna jego
BlendmanMakaron z zielonym kalafiorem Dzisiejszy makaron z zielonym kalafiorem, to wspaniałe danie. Kremowy sos z czosnkową nutą, chrupiący, wyjątkowy kalafior i w moim przypadku makaron tagliatelle, którego jestem fanem… To wszystko składa się na udany obiad! Opowiem Ci jeszcze o tym, czym w ogóle jest zielony kalafior, bo nie różni się on tylko kolorem od tego zwyczajnego! Inna jego
BlendmanSałatka chłopska to pyszna i prosta do zrobienia sałatka. Można ja jeść solo a także jako dodatek do mięsa. Wystarczy tylko kilka składników! Taką sałatkę polecam
Pieprzyć z FantazjąPieczywo czosnkowe z żółtym serem to błyskawiczna i ciesząca się ogromną popularnością przekąska. Możemy ją zrobić dosłownie w kilka chwil, a jesteśmy pewni, że wszystko potrzebne
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ogórkiem to prosta i smaczna propozycja na ciepłe śniadanie lub kolację. Dodatkami mogą być także pomidory, cukinia, cebula, pieczarki, papryka, ogórki wszelakie, warzywa, te świeże lub marynowane, rozmaite sosy, np. czosnkowy, tatarski lub pasta ajwar. Gorące tosty podaję ze świeżą rukolą i dobrym kakao. SKŁADNIKI: 12 kromek chleba tostowego 6 plastrów żółtego sera 6 plastrów szynki 2 ogórki kiszone posiekane
Zasmakuj Kuchniwierzchu możemy dodatkowo wyłożyć podsmażone pieczarki, jeżeli nam zostały *** *** Naleśniki zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez 20 minut – bez przykrycia *** *** Podajemy na ciepło polane ulubionym sosem np. czosnkowym lub ketchupem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY
Blog z Apetytemkliknij w zdjęcie. Pasztet z cukinii sprawdza się właściwie na każdej okazji. Możecie podać go zarówno na ciepło, jak i na zimno. Warto też przygotować do niego parę sosów np. czosnkowy lub żurawinowy. 8. Sylwestrowe przekąski: hummus Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie. Hummus jest genialnym rozwiązaniem, kiedy musicie przygotować przekąskę dla dużej ilości ludzi. Wystarczy podać go z chlebkami
okolicepalnika.plpropozycja na smaczny obiad. Dodatek kurkumy nadaje im piękny kolor i wpływa na trawienie posiłku. Z pewnością wrócę do nich bo smak mnie zaskoczył. Placki doskonale smakują z sosem jogurtowo - czosnkowym. Składniki: garść szpinaku 2 jajka 4 łyżki mąki orkiszowej 1 - 2 ząbki czosnku 1 łyżka szczypiorku posiekanego 1/2 łyżeczki kurkumy sól.pieprz Szpinak umyć,posiekać. Przełożyć do miski.doda
Niespełnione zdolności kulinarnerównież gotować na wolnym ogniu, bez przykrycia około 1,5 godziny, aż większość bulionu wyparuje. Podajemy dolmy na ciepło z sosem pozostałym w naczyniu lub na zimno z sosem jogurtowo – czosnkowym i pestkami granatu. Smacznego! Przepis zaczerpnięty z książki “ Kaukasis ” – Olia Hercules
Tajemnice Smakuciepło Amerykańska Fasolka Barbecue. Samo danie to dla mnie za mało, jednak jako półprodukt do zrobienia np. placków będzie znakomite. Zaczynamy zatem smażyć placki? Podałam je z sosem jogurtowo - czosnkowym i czipsami z chorizo, było pysznie. Placki z fasolką. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieułożyć na patelni "szwem" do dołu, smażyć z obu stron na średnim ogniu. Najlepiej smakuje na ciepło, gdy ser w środku jest ciągnący. Można podać z ulubionym sosem (np. czosnkowym, tysiąca wysp ). Smacznego
Obiad gotowygrzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Środkową półkę z wyposażenia piekarnika wykładam papierem do pieczenia. Szaszłyki piekę ok. 20-25 minut do ładnego złotego koloru. Podaję z sosem pomidorowym, czosnkowym lub ketchupem. Smacznego
Zasmakuj Kuchni