Pieczywo czosnkowe z żółtym serem to błyskawiczna i ciesząca się ogromną popularnością przekąska. Możemy ją zrobić dosłownie w kilka chwil, a jesteśmy pewni, że wszystko potrzebne
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ogórkiem to prosta i smaczna propozycja na ciepłe śniadanie lub kolację. Dodatkami mogą być także pomidory, cukinia, cebula, pieczarki, papryka, ogórki wszelakie, warzywa, te świeże lub marynowane, rozmaite sosy, np. czosnkowy, tatarski lub pasta ajwar. Gorące tosty podaję ze świeżą rukolą i dobrym kakao. SKŁADNIKI: 12 kromek chleba tostowego 6 plastrów żółtego sera 6 plastrów szynki 2 ogórki kiszone posiekane
Zasmakuj Kuchniwierzchu możemy dodatkowo wyłożyć podsmażone pieczarki, jeżeli nam zostały *** *** Naleśniki zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez 20 minut – bez przykrycia *** *** Podajemy na ciepło polane ulubionym sosem np. czosnkowym lub ketchupem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY
Blog z Apetytemkliknij w zdjęcie. Pasztet z cukinii sprawdza się właściwie na każdej okazji. Możecie podać go zarówno na ciepło, jak i na zimno. Warto też przygotować do niego parę sosów np. czosnkowy lub żurawinowy. 8. Sylwestrowe przekąski: hummus Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie. Hummus jest genialnym rozwiązaniem, kiedy musicie przygotować przekąskę dla dużej ilości ludzi. Wystarczy podać go z chlebkami
okolicepalnika.plpropozycja na smaczny obiad. Dodatek kurkumy nadaje im piękny kolor i wpływa na trawienie posiłku. Z pewnością wrócę do nich bo smak mnie zaskoczył. Placki doskonale smakują z sosem jogurtowo - czosnkowym. Składniki: garść szpinaku 2 jajka 4 łyżki mąki orkiszowej 1 - 2 ząbki czosnku 1 łyżka szczypiorku posiekanego 1/2 łyżeczki kurkumy sól.pieprz Szpinak umyć,posiekać. Przełożyć do miski.doda
Niespełnione zdolności kulinarnerównież gotować na wolnym ogniu, bez przykrycia około 1,5 godziny, aż większość bulionu wyparuje. Podajemy dolmy na ciepło z sosem pozostałym w naczyniu lub na zimno z sosem jogurtowo – czosnkowym i pestkami granatu. Smacznego! Przepis zaczerpnięty z książki “ Kaukasis ” – Olia Hercules
Tajemnice Smakuciepło Amerykańska Fasolka Barbecue. Samo danie to dla mnie za mało, jednak jako półprodukt do zrobienia np. placków będzie znakomite. Zaczynamy zatem smażyć placki? Podałam je z sosem jogurtowo - czosnkowym i czipsami z chorizo, było pysznie. Placki z fasolką. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieułożyć na patelni "szwem" do dołu, smażyć z obu stron na średnim ogniu. Najlepiej smakuje na ciepło, gdy ser w środku jest ciągnący. Można podać z ulubionym sosem (np. czosnkowym, tysiąca wysp ). Smacznego
Obiad gotowygrzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Środkową półkę z wyposażenia piekarnika wykładam papierem do pieczenia. Szaszłyki piekę ok. 20-25 minut do ładnego złotego koloru. Podaję z sosem pomidorowym, czosnkowym lub ketchupem. Smacznego
Zasmakuj Kuchnicieście francuskim. Mimo, że obie potrawy robi się z tych samych składników to efekt końcowy jest zupełnie inny, a smak niepowtarzalny! Taki gyros szpinakowy można podawać z ulubionym sosem np. czosnkowym, tysiąca wysp czy z ketchupem. Gorąco polecam do wypróbowania! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 płat ciasta francuskiego około 300 g filetu z kurczaka 1 cebula 1/2 czerwonej papryki
Danka PichciPołącz składniki z obu misek (masa powinna być gęsta). Nakładaj masę za pomocą łyżki na rozgrzaną patelnię, posmarowaną olejem i smaż do zarumienienia z każdej strony. Podawaj z sosami, np. czosnkowym lub z ketchupem. Wartości odżywcze (sztuka): Kcal: 118 | Białko: 6 | Węglowodany: 11,9 | Tłuszcze: 5,3 Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie . Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu
Przepisy na widelcuDomowy kebab na patyku jak z kebabowni? Tak to możliwe. W dodatku zdrowy, bo bez sztucznych, gotowych mieszanek przyprawowych czy dań z torebki. Posiłek w domu
Bernika - moj kulinarny pamietnikprzygotowanym farszem wypełnić bataty, ponownie ułożyć w blaszce, posypać mozzarellą i zapiekać 15 minut w temp 200 stopni. Po upieczeniu posypać startym parmezanem. Można podawać z dodatkiem sosów np czosnkowy, pomidorowy. Smacznego:) Artykuł Pieczone Bataty pochodzi z serwisu
gotuj ze mnąulubione warzywa a tuńczyka zamienić na mięso. Żeby zaoszczędzić czas na obróbce mięsa, polecam wykorzystać gotowe wędzone mięsko. Na koniec możecie dodać odrobinę (lub więcej jak kto woli) sosu np. czosnkowego, oczywiście domowej roboty (jogurt+czosnek). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polecam przepis na NALEŚNIKOWE WRAPY Z KURCZAKIEM, które również idealnie sprawdzą się na obiad w upalne dni. LINK Wartości odżywcze
zdrowo i aktywnie