Brokuły i feta to ostatnio moje ulubione połączenie w sałatkach. Do tego pyszny, lekko ostry sos, kilka dodatkowych składników i mamy przepyszną sałatkę.
Prosty przepis narozgrzaną oliwę położyć roladki i smażyć ok 2 minut, następnie obrócić delikatnie na drugą stronę i dusić pod przykryciem do 5 min. Usmażone odstawić na bok by przestygły. Sos pietruszkowo - czosnkowy - natkę pietruszki posiekać drobno, wymieszać z jogurtem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pieprz. Dosolić do smaku. Bagietkę przekroić wzdłuż na pół i włożyć do nagrzanego piekarnika
pink envelopedodatkiem ziemniaków, kaszy, ryżu i ulubioną surówką. U mnie była to surówka z kiszonej kapusty. Kurczaka w takiej formie można również serwować jako przekąska z dodatkiem ulubionego sosu, np. czosnkowego. Zapraszam serdecznie do zapoznania się z przepisem na soczyste pałki z kurczaka w pysznej marynacie. PRZEPIS NA SOCZYSTE PAŁKI Z KURCZAKA Składniki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 15 pałek z kurczaka Marynata
Przepiski.plwyglądała tam kuchnia kiedyś, natomiast to, co zastaliśmy naprawdę nam bardzo smakowało. Restauracja serwuje dania kuchni polskiej i żydowskiej. PanMąż na przystawkę zamówił macę serową z sosem pomidorowo-paprykowym i oliwo-czosnkowym(...)Macę jadał robioną przez swoją prababcię, jednak to nie była taka sama maca jak ta podana u Fryzjera, jednak bardzo mu smakowała. Jedyna rzecz, której nie polecam, to sos oliwo-czosnkowy - miałam okazję go spróbować i miałam wrażenie, że 2 dni później nadal zionę czosnkiem. Zdjęcie pochodzi ze strony http://restauracja-ufryzjera.pl/ Ja na pierwsze danie zamówiłam zupę gulaszową. Była
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Dzisiaj proponuję proste szaszłyki z kurczakiem, boczkiem, czerwoną papryką i cebulką. Zamarynowane w aromatycznych przyprawach będą wyśmienite. Do szaszłyków będzie pasował np. sos tatarski , czosnkowy lub raita Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka około 100 g boczku 4 małe czerwone cebulki 1 czerwona papryka 5 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1 łyżeczka ziaren kolendry 1 łyżka słodkiej
Oryginalny smakmięsa mielonego wieprzowego 150-200 g makaronu conchiglioni 1 cebula biała 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka oregano papryka słodka do smaku jarzynka do smaku 1 łyżeczka sosu chili czosnkowego 4 łyżki pomidorów krojonych z puszki 3 łyżki kukurydzy masło 8 mini mozzarelli light sól PRZYGOTOWANIE: Conchiglione obgotowujemy w osolonej wodzie przez około 7 - 9 minut, (do wody dodałam łyżkę
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiczosnkowy bije ostatnio rekordy popularności. Jako dodatek do pizzy przebił nawet ketchup:) Osobiście nie przepadam ze tymi sosami ze sklepu lub w pizzeriach. Są mało czosnkowe:) A tak naprawę ten dip jest dziecinnie prosty w przygotowaniu. Dip czosnkowy: 3 łyżki majonezu 3 łyżki gęstej śmietany 18% 2-3 ząbki czosnku łyżeczka majeranku sól Czosnek siekamy na drobno lub przeciskamy przez
PatiGotujeBywa, że minimalizm składnikowy rozczula nasze podniebienia, i dokładnie taka sytuacja spotyka moich gości podczas konsumowania przystawki grillowej z pomidorów. Proste, szybkie, przepyszne! Co Nam trzeba
upichconaodsączeniu ok. 250 g) 1/2 szklanki wiórków z buraków 2 łyżki mąki orkiszowej lub innej, dowolnej 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka ziół prowansalskich Do podania: chałka, awokado, dowolny sos, np. czosnkowy, mozzarella – opcjonalnie Fasolę odsączamy, nie płuczemy. Miksujemy na gładką masę, którą następnie łączymy z pozostałymi składnikami. Dłońmi formujemy kotleciki. Układamy je na blasze do pieczenia. Pieczemy(...)grube kromki. Grillujemy lub prażymy na suchej patelni. Gdy delikatnie zbrązowieją, są gotowe. Awokado doprawiamy do smaku solą, ugniatamy widelcem. Wykładamy na ciepłą jeszcze kromkę chałki, wykładamy kotlet. Dodajemy sos i mozzarellę. Przykrywamy drugą kromką
Kucharzycasera mozzarella i innych dość istotnych składników, ale… jest smak. Idealna na imprezę – u nas znika w oka mgnieniu w szczególności w towarzystwie domowych sosów np. czosnkowego. Idealna też na szybki obiad lub gdy po prostu macie ochotę na coś dobrego Spróbujcie. Składniki: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej niespełna szklanka ciepłej wody 1 i 1/2 łyżeczki suchych(...)himalajska w młynku Stovit czarny świeżo mielony pieprz kilka pieczarek 1 czerwona papryka kilka plasterków kiełbasy krakowskiej suchej 2 ząbki czosnku ser (polecam mozzarelle, ja dziś niestety nie miałam) sos pomidorowy, passata pomidorowa lub ketchup na spód Przygotowanie: Do miski (u mnie specjalna do ciast drożdżowych – używam takiej) wsypujemy mąkę, dodajemy drożdże, odrobinę oleju (około 2 łyżeczki), wlewamy ciepłą
Słodkie okruszkiSkładniki: fasolka ugotowana około 1 litr, tarta bułka 3-4 szklanki, olej rzepakowy 1/2 litra Fasola była ugotowana i okraszona smażoną kiełbaską, do smaku dodano majeranek, sól czosnkową, paprykę ostrą. Fasolkę z kiełbasą jeśli jest za rzadka to odlać z niej wywar na durszlaku, fasolkę utłuc tłuczkiem do ziemniaków aby były grudki. Wsypać do fasolki tylko tartą bułkę i wyrobić(...)kotlety. Smażyć na gorącym oleju na średnim ogniu na rumiano z każdej strony, odkładać na ręcznik papierowy, doskonale smakują na ciepło i na zimno z surówką czy z sosem np. czosnkowym - zostało sporo fasolki z kiełbasą, wykorzystałam fasolkę do przygotowania smażonych kotletów, idealny sposób na wykorzystanie fasolki.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięPyszne chrupiące ciepłe pierożki z pieca w dwóch smakach: ze szpinakiem i serem feta oraz kurczakiem w curry, żółtym serem i suszonymi pomidorami, a to wszystko polane ciepłym sosem koperkowo- czosnkowym Składniki: Ciasto: 0,5 kg mąki (np. pełnoziarnistej) 1 jajko 25 g świeżych drożdży 250 ml mleka 2 łyżki stopionego masła 1 mała łyżeczka soli 1 mała(...)liścia pory curry, pieprz, sól , ostra papryka Farsz z szpinakiem: ok. 200 gr szpinaku - może być mrożony 1/2 ząbku czosnku sól 50-100 g sera feta Sos: 1 słoiczek sosu Łowicz sos uniwersalny biały 1-2 ząbki czosnku suszony bądź świeży koperek Wykonanie: Najpierw należy zabrać się za ciasto ponieważ trochę będzie nam musiało poleżeć. Dlatego zaczynamy
W Moim Magicznym Domudziś. Zawsze zajadam go z wielką przyjemnością. Dziś ma dla Was przepyszne naleśnikowe sakiewki z ciasta szpinakowego faszerowane soczystym kurczakiem … i polane jednym z moich ulubionych sosów : śmietanowo – czosnkowym. Sakiewki nie tylko rewelacyjnie wyglądają , ale i tak samo smakują. Zauroczą nawet najbardziej wybrednych smakoszy! SKŁADNIKI: NALEŚNIKI : - szpinak mrożony – 200 g - mąka – 100 g - mleko(...)łyżki FARSZ : - filet z kurczaka – ok. 400 g - ser żółty – 100 g - cebula – 2 szt - olej – 50 ml - sól , pieprz , papryka – 1 szczypta SOS : - śmietana 18 % słodka – 250 ml - masło – 2 łyżki - mąka – 1 łyżka - cukier – łyżeczka - sól , pieprz – 1 szczypta - czosnek – 1 ząbek - szczypiorek – 1 pęczek SPOSÓB
Ostra na SłodkoReaktywacja starej jak świat sałatki, którą każdy już w swojej kuchni z pewnością wypróbował. Zawsze przypominam sobie o niej latem, kiedy poszukuję orzeźwiających, lekkich smaków. Pycha
Cook&Lovemozzarelli 10 dag sera żółtego tartego np cheddar 8 kromek chleba tostowego 1 /2 papryki czerwonej Rukola lub szpinak 1 /2 ogórka zielonego Sól i pieprz Dodatkowo Ulubiony sos np czosnkowy --TU --- PRZEPIS PRZYGOTOWANIE: 1. Filety z kurczaka myję, kroję w plastry ok 1 cm. Doprawiam. Na rozgrzany olej wykładam mięso. Smażę na rumiano. 2.Ser pleśniowy oraz mozzarella kroję(...)się roztopią ok 3 minuty w 200 stopniach. 5.Kiedy zapiekanki już będą gotowe kładę plaster papryki czerwonej i ogórka zielonego, posypuję świeżą rukolą. 6.Podaję z ulubionym sosem. Smacznego
Gotowanie Patki