Dip czosnkowy to idealny dodatek do każdego rodzaju mięsa: do pałeczek kurczaka, skrzydełak, kiełbas a nawet szaszłyków. Do mięs podawanych na ciepło jak i na zimno
Magiczny GarnekSos bazyliowo-czosnkowy. Idealny do chrupiącego kurczaka i dań z grilla. Prosta i szybka propozycja, która wzbogaci nie jedną potrawę. Taki sos możecie również wykorzystać do różnych sałatek. U nas najlepiej sprawdza się w towarzystwie kęsków z kurczaka , chrupiących polędwiczek z kurczaka (na zdjęciu) oraz rożnych dań z grilla (czy to mięsnych czy warzyw). Polecam. Składniki: 2-3 ząbki czosnku(...)próbujemy. Opcjonalnie dodajemy więcej jogurtu (w zależności jakiej gęstości sos chcemy uzyskać) i / lub doprawiamy do smaku. Sos najlepiej schłodzić w lodówce, aby smaki ładnie przeszły. Tak przygotowany sos bazyliowo-czosnkowy podajemy do chrupiącego kurczaka lub dań z grilla. Smacznego
Słodkie okruszkiJeśli potrzebujecie pomysłu na fajną przekąskę polecam Wam domową bagietkę z masłem czosnkowym. Taka przekąska jest idealna na spotkanie ze znajomymi, albo na wieczór spędzany przez
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!zdrowe. Bardzo często kanapki to także pierwszy posiłek jaki zjadamy w ciągu dnia i możesz sprawić, aby były naprawdę wyjątkowe. Zobacz prosty przepis na chrupiące bajgle z pysznym sosem serowo-czosnkowym. Bajgle z dodatkiem szynki z pomidorem, serem i sałatą. Część sałaty można zastąpić np. rukolą. Dip serowo-czosnkowy, przygotowany do tych kanapek, doskonale także pasuje(...)przez praskę (ilość wg. gustu). Sos przyprawić do smaku solą i pieprzem, schłodzić. Krok 2. Bajgle przekroić i podpiec na rumiano w piekarniku lub tosterze. 2 połówki bajgla posmarować cieniutko masłem, położyć liście sałaty, plasterki szynki i pomidora, można położyć po plasterku sera żółtego, dodać rukolę. Wierzchnie połówki bajgli posmarować sosem serowo-czosnkowym, przykryć całość i gotowe. Smacznego
Moja Książka Kucharskaczarnego. (4-5 osób) Składniki paprykarz: 3 duże papryki (2 czerwone, 1 żółta) 1 duża cebula czosnkowa 1 młoda cukinia 1 puszka pomidorów w soku 1/2 opakowania świeżego szpinaku garść pestek z dyni oliwa z oliwek pieprz, ostra papryka, gruzińska przyprawa Chumeli Suneli, sos sojowy Papryki, cebulę i cukinię kroimy w grubsze kawałki. W głębokiej patelni rozgrzewamy 3-4 łyżki(...)Kolejno zanurzamy plasterki w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z paprykarzem. Możecie również do ziemniaków zrobić jakiś fajny sos, który lubicie. My podaliśmy do nich sos jogurtowo - czosnkowy z miętą oraz tajski słodki sos chili. Polecamy Wam to danie. Jest naprawdę wyśmienite. Przyprawy robią swoje :) Pozdrawiamy
vegetaniezastanowienia... Jak opisać to co widzicie? Delikatną rybę przenika aromat kilku przypraw. Proporcję są wyważone. Królować musi łosoś. Dodatki jednak nie są zupełnie nieme. Duszony szpinak skąpany w sosie śmietanowo - czosnkowym, dziki ryż, lekko kwaśny sos malinowy i intensywnie fioletowe borówki. Talerz jest przepełniony kolorami i uzupełniającymi się smakami. Składniki dla 4 osób: 4 kawałki łososia, każdy
Kuchnia Pani WiosnySos majonezowo czosnkowy jest zdecydowanie moim ulubionym sosem. Składniki: mała śmietana 18%, dwie czubate łyżki majonezu, 1 łyżka ketchupu, pieprz, kilka wyciśniętych ząbków czosnku ( ilość ząbków czosnku zależy od tego kto jaką intensywność smaku woli - ja daję ok.7 dużych ząbków). Przygotowanie: Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Ja używam blendera. Sos wychodzi dość gęsty
W kuchni u Monikimięsa. Mąki nie należy dociskać do mięsa. Stripsy smażymy w głębokim oleju n a złoty kolor (przez ok. 4-5 minut z każdej ze stron). Podajemy z dowolnymi sosami. Polecam czosnkowy i koperkowy i słodki sos chili . Moje posty
Słodka StronaPrzepis na szybki obiad z makaronem w sosie jogurtowo-czosnkowym. Czas porzucić ciężkie śmietanowe sosy do makaronu na rzecz lekkiej wiosennej jogurtowo-czosnkowej wersji! :) Przepyszny makaron z grzybami, szynką parmeńską i tymiankiem to idealny obiad dla całej rodziny. Jak zrobić makaron z sosem - wypróbowany przepis krok po kroku. SKŁADNIKI : 4 porcje 300g makaronu penne 1 szklanka oczyszczonych i pokrojonych grzybów
Moja Książka Kucharskaziemniaków (ok.0,5kg po obraniu) - 2 jajka - 180g mąki orkiszowej białej (u mnie typ750) - 60g skrobi (mąki)ziemniaczanej - 1 płaska łyżeczka soli - olej kokosowy (bezzapachowy) do smażenia Składniki sosu jogurtowo-czosnkowego: - 400g jogurtu greckiego - 1 łyżka majonezu (nie trzeba) - 2 ząbki czosnku - 1/2 pęczka koperku - sól i pieprz do smaku Koperek pokroić, dodać zmiażdżone ząbki czosnku, sól, pieprz, oraz pozostałe(...)chwili można już podawać odsączone placuszki. Przed smażeniem kolejnej partii dołożyć ok.1 łyżki oleju, w większej ilości tłuszczu lepiej się przypiekają, są wówczas super chrupiące, Świetnie smakują z sosem jogurtowo-czosnkowym, ale można dodać własne dodatki. Smacznego
Smaczne Zdrowekażdym razie, to jest nasza ulubiona wersja. Konkretny i lekko pikantny smak. W mojej sałatce oprócz ziemniaków królują ogórki kiszone, gotowane jajka, szczypior z cebulą i pyszny sos jogurtowo-czosnkowy "podkręcony" musztardą Dijon. Ja najczęściej przygotowuję sałatkę z ziemniaków gotowanych w mundurkach, takie bowiem preferujemy, ale dobre sałatkowe, gotowane bez skórki również się sprawdzą. Kartoffelsalat idealnie sprawdza się jako dodatek(...)sałatki, gotuję po prostu od razu większą ilość ziemniaków. Składniki: - 400g ugotowanych (obranych już) ziemniaków - 4 średnie ogórki kiszone - 2 jajka ugotowane na twardo - 1 cebula ze szczypiorem - sos jogurtowo-czosnkowy: *150g jogurtu naturalnego *2 łyżki dobrego majonezu *2 ząbki czosnku *1 płaska łyżeczka musztardy Dijon *sól (u mnie ok.1/3 łyżeczki, ziemniaki gotuję bez soli) *świeżo mielony pieprz do smaku
Smaczne ZdroweŚwięta za pasem, ale trzeba coś zjeść. Kolacja sałata cezar z grillowanym czosnkowym tofu. Łatwo, szybko, ze smacznym sosem. tofu czosnkowe 1 opakowanie sałata lodowa lub rzymska 1 szt. kilka kromek np. bagietki oliwa z oliwek ok. 30 ml cytryna 1/2 szt. otarta skórka z cytryny do smaku kapary 2 łyżeczki(...)dwóch stron na niewielkiej ilości oleju na grillowej patelni. Sałatę myjemy i szatkujemy. Z oliwy, skórki cytryny i z soku z połówki cytryny, kaparów i pieprzu robimy sos. Polewamy sałatę i tofu. Podajemy z dowolnym pieczywem
AZgotuj!jedna duża cukinia – 1 sztuka szynka lub boczek – 10 – 12 plasterków ser żółty (najlepiej cheddar) – 4 plasterki cebula – 1 sztuka pieczarki – 8 sztuk oliwa z oliwy sos tatarski lub czosnkowy – 2 łyżki keczup sól i pieprz PRZYGOTOWANIE : Bagietki naciąć wzdłuż boku, żeby zrobić dziurę. Uważać, żeby nie przeciąć za bardzo bo wszystko się będzie rozpadać. Obrać pieczarki i posiekać(...)szynkę lub boczek. Dodać przesmażone pieczarki. Pokroić drobno ser i posypać górę bagietki. Zapiekać w piekarniku przez 8-12 minut w temperaturze 200º. Na koniec dodać po łyżce sosu tatarskiego lub czosnkowego i keczup. Można się objadać
kuchniabellissima.wordpress.complasterki, ułożyć na sałacie. Jajka pokroić na ćwiartki, ułożyć między warzywami, posiekać drobno szczypiorek i posypać nim po wierzchu sałatki. Na koniec rozłożyć kiełki rzodkiewki i polać sosem koperkowo-czosnkowym. Do kubka wlać jogurt, dodać koperek, obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, doprawić do smaku solą, pieprzem czarnym mielonym i wymieszać. Warzywa umyć i osuszyć. Na talerzach ułożyć porozrywane(...)plasterki, ułożyć na sałacie. Jajka pokroić na ćwiartki, ułożyć między warzywami, posiekać drobno szczypiorek i posypać nim po wierzchu sałatki. Na koniec rozłożyć kiełki rzodkiewki i polać sosem koperkowo-czosnkowym. Artykuł Sałatka wiosenna z jajkami pochodzi z serwisu emame kitchen
ememe kitchenPrzepis na pyszne ziemniaczki a’la hasselback podane z sosem śmietanowo-czosnkowym. Składniki oraz sposób przygotowania: Umyte ziemniaczki ponacinałam (ułatwiłam sobie wkładając każdego na dużą łyżkę, w ten sposób uniknęłam przecięcia całego ziemniaka). Każdego posmarowałam pędzelkiem wcześniej zrobioną marynatą (oliwa z oliwek, czosnek, sól morska, pieprz, tymianek, papryka). Przez 40 minut piekłam w piekarniku rozgrzanym do 180°C (przykryłam(...)cytryny, sól, pieprz. Na wierzch dużo szczypiorku (lub koperek). Ziemniaczki są chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku. Autor przepisu: Monika Prętkowska Artykuł Pieczone ziemniaki z sosem śmietanowo-czosnkowym pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisy