sos czosnkowy - 6423 przepisów (strona:245/429)

Sałatka kabanosowa z brokułami i jajkiem. 301

przez praskę, lub posiekanym czosnkiem. Odstawiamy na chwilę do lodówki. Do miski przekładamy brokuły, układamy jaja, ogórki, kabanosy, pomidorki i całość posypujemy pestkami słonecznika. Przed samym podaniem polewamy przygotowanym sosem czosnkowym. Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Wam smacznego

Malinowe Pocałunki
ryżowe kotlety z cukinią,kalafiorem,marchewką,chilli... 190

mięsne kotlety na gorącym mocno oleju smażyć na rumiano kotlety i odkładać na ręcznik papierowy są pyszne takie kotlety i na ciepło ale też i na zimno np. z sosem czosnkowym...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pizza? bez drożdży..z patelni.. 179

już jest na blogu.....ta jest szybsza do zrobienia ,,tylko smażymy na patelni bez żadnego zapiekania w piekarniku..pomysł podpatrzony tutaj . 2 jajka 4 łyżki śmietany 4 łyżki majonezu [ sosu czosnkowego ] 2/3 szklanki mąki (8-10 łyżek) szczypta soli ketchup, majonez 1 pomidor 100 g kiełbasy lub salami 100 g sera żółtego lub mozzarella Przygotować ciasto: lekko roztrzepać jajka, dodać

Moje domowe kucharzenie
Kalafior w cieście pomidorowym 786

rozgrzewam olej. Ostudzone różyczki kalafiora zanurzam w cieście, pozwalam mu nieco ociec i przekładam do garnka z rozgrzanym olejem. Smażę na rumiano z każdej strony.  Podałem z pysznym sosem czosnkowym - przepis znajdziesz TUTAJ oraz kilkoma frytkami również w cieście pomidorowym lecz tylko do połowy. Smacznego

Mechanik w kuchni
Placki z kukurydzy z chili i szczypiorkiem 191

drobno , dodajemy do masy wraz z serem . Sprawdzamy konsystencje ew. dosypujemy troszkę mąki .  Smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor . Możemy podawać z ketchupem lub sosem czosnkowym   tu przepis

Od kuchni czyli o wszystkim po trochę
Koszyczek wątróbek. 137

nich usmażone wątróbki. Możemy podać np. z sosem czosnkowym.Z podanych składników wychodzi 6 - 7 koszyczków.  Przepis na sos, wg. najlepszy mnie, a robiłem i jadłem różne, poniżej.   Sos czosnkowy: 1 główka obranego i przeciśniętego przez praskę czosnku 125 ml. Majonez 75 ml. Śmietana 18% 1 łyżeczka curry Szczypta vegety 1 łyżeczka soku z cytryny 50 ml.soku z pomarańczy

Kulinarny karnet Christophera
Ziemniaczki na hiszpańską nutę. 186

grillować na patelni. Na każda połówkę ziemniaka położyć kawałek sera, następnie paprykę i oliwkę. Łączymy wykałaczką i opiekamy w piekarniku w temp.200stop.,aż ser zacznie się topić. Możemy podać sos czosnkowy lub ajwar. PS. Jeżeli zaserwujemy jeszcze kawałek mięska i miskę sałaty to mamy elegancki obiadek

Kulinarny karnet Christophera
Verrines. 134

szynki konserwowej    plasterki selera naciowego +sok z cytryny +sól, pieprz    paski pomidorów suszonych    łyżeczka kawioru czerwonego    plasterek cytryny lub łyżeczka  sosu czosnkowego. 2.Układamy w górę warstwami:.    łyżka twarożku zmieszana z bazylią i zielonym ogórkiem    plasterki łososia posypane koperkiem    cząstki limonki, pieprz młotkowany.   3.Uk

Kulinarny karnet Christophera
Mielone z cukinii i ziemniaków - placuszki. 190

przełożyć do miski, dodać przesmażoną cebulę, jajka ,mąkę, koperek, przyprawy. Wszystko wymieszać. Formować małe kulki, rozpłaszczyć  i smażyć  na gorącym oleju z obu stron. Doskonale smakują z sosem czosnkowym

Kulinarny karnet Christophera
Chrupiący makaron - Paccheri. 167

Mięso, ser i pozostałe składniki wymieszać. Powstałą masą nadziewać makaron. Panierować w bułce, jajku, bułce. Smażyć we frytkownicy ew. na patelni na dobrze rozgrzanym oleju. Bardzo dobrze smakuje z sosem czosnkowym

Kulinarny karnet Christophera
Małe calzone. 225

połówki oliwek ,posypać startą mozzarellą. Ciasto  złożyć na połowę i dokładnie skleić. Wierzch calzone posmarować białkiem i posypać suszonym oregano. Piec w temp.220stop.przez 15 min. Możemy podać z sosem czosnkowym, jogurtowym-ziołowym. Na ciasto do calzone możecie wykorzystać swój sprawdzony przepis na cienką pizzę

Kulinarny karnet Christophera
Szparagi w cieście francuskim. 145

Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z majonezem, koperkiem, sokiem z cytryny, curry i dodać odrobinę Kucharka. Szparagi obgotować w wodzie z solą i cukrem. Plastry szynki lekko posmarować sosem czosnkowym i posypać startą mozzarellą. Na każdym plastrze położyć 2 - 3 szparagi i całość zawinąć w szynkę. Z ciasta francuskiego wyciąć radełkiem paski i owinąć nimi szynkę. Ułożyć w naczyniu

Kulinarny karnet Christophera
Flądra w gniazdku 165

pieprzem. Do każdej foremki wlać po 2 łyżki i wstawić do nagrzanego  do 190 oC piekarnika. Zapiekać 10 - 12 minut. Podałem z sosem mojo, ale dobry też jest sos czosnkowy czy jogurtowo-koperkowy

Kulinarny karnet Christophera
Hot wings. Pikantne skrzydełka a'la KFC 8643

wypala wnętrzności. Jest też odpowiednio chrupiąca a mięso delikatne. Jeśli lubicie tego typu jedzenie to na pewno będą Wam smakowały. Do skrzydełek można zrobić jeszcze domowe frytki i sos czosnkowy i będzie zupełnie jak w restauracji. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Sałatka z brokułami, fetą i prażonymi migdałami 1695

dnie naczynia (najlepiej przezroczystego) układamy ugotowane na parze brokuły, na nie rozkruszamy ser feta. W miseczce mieszamy drobno posiekane ząbki czosnku oraz koperek, doprawiamy solą i pieprzem. Powstałym sosem czosnkowym polewamy składniki w naczyniu. Na średnim ogniu i suchej patelni prażmy migdały aż osiągną piękny złoty (lekko brązowy) kolor. Kiedy migdały ostygną, posypujemy nimi sałatkę, najlepiej tuż przed podaniem

Mango Papaja