pokruszoną fetę i wymieszać. Dłońmi zwilżonymi w zimnej wodzie formować kotleciki, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na średnio rozgrzanym oleju na rumiany kolor. Ja podałam kotleciki z sosem czosnkowym przygotowanym błyskawicznie z naturalnego jogurtu, przeciśniętego przez praskę czosnku, soli i pieprzu. Kotlety są tak bardzo syty, że nic więcej do nich nie potrzeba. Proporcje możecie dowolnie zmieniać
Codzienna kuchnia niecodziennakiedy na placku zaczną pojawiać się pęcherzyki powietrza, wtedy delikatnie przewracać na druga stronę. Placki są bardzo delikatne w swojej strukturze. Ich smak wspaniale komponuje się z pikantnym sosem czosnkowym, zwyczajną kwaśną śmietaną lub ulubionym dżemem. Ja podałam je na kolację z powidłami z orzechami z Anielskich Przysmaków , które są niezwykle aromatyczne i intensywne w smaku. Bardzo smacznie
Codzienna kuchnia niecodziennabułce tartej i układamy na patelni z rozgrzanym olejem. Smażymy na niewielkim ogniu, kilka razy obracając aż do zrumienienia. Idealnym dodatkiem jest pomidor z cebulą oraz sos czosnkowy. Smacznego
Maminek kulinarnynakładamy porcje masy ziemniaczanej, formując dość duże placki. Wstawiamy do piekarnika na ok. 25 minut. Na talerzu układamy dekorację. Układamy upieczone bliny, polewamy sosem czosnkowym i delektujemy się niesamowitym smakiem. Smacznego
Maminek kulinarnysmaku i mieszamy. Placuszki układamy łyżką na patelnię z rozgrzanym olejem i smażymy z obu stron do zrumienienia. Świetnie smakują z kaszą gryczaną i sosem czosnkowym. Smacznego
Maminek kulinarnysmarujemy je z wierzchu żółtkiem i posypujemy ziołami prowansalskimi, po czym wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza i pieczemy przez 25 minut. Gotowe podajemy z keczupem lub sosem czosnkowym. Smacznego
W poszukiwaniu inspiracjiziołami ,dodatkowo można posypać je serem żółtym ale niestety zabrakło mi go :) . Taką bułeczką gąsieniczką ,będą zachwycone zarówno dzieci jak i dorośli, można podać je z sosem czosnkowym jak i ketchupem. Składniki (na 5 bułek): 200 ml letniego mleka 2 łyżeczki cukru 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka soli 1/3 szkl oleju roślinnego 2 szkl mąki
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniasmakuje. Odrobina gałki muszkatołowej nadała potrawie ciekawego akcentu. C. stwierdził, że odrobina czosnku i chilli by nie zaszkodziła, i ja się z nim w pełni zgadzam. Zjedliśmy ją z sosem czosnkowym, który dodatkowo nadał jej charakteru. Całość wyszła naprawdę fantastyczna, zjedliśmy trzy czwarte na jeden raz. Polecam Wam serdecznie, nie tylko na lunch. Tarta z porami i kurczakiem Składniki
Pożeraczka, czyli raz adobrzenależy sprawić aby ciasto stanowiło jak najgładszą i spójną kulę. Wszelkie niedociągnięcia mogą podczas pieczenia przekształcić się w szczeliny. Podawać z żurkiem np. z tego przepisu i sosem czosnkowym
Gospodyni Miejskapłatków chili. Można użyć papryk o dowolnych kolorach. Można też użyć całych pomidorów w puszce, przy czy należy je przed wrzuceniem na patelnię pokroić. Danie można podać z sosem czosnkowym. Z dodatku pietruszki można zrezygnować. Źródło przepisu: Przyślij przepis
Gospodyni MiejskaSałatka brokułowa z papryką i czerwoną fasolą... Różyczki zielonego, jędrnego brokuła. Pokrojona w drobną kosteczkę czerwona cebula i papryka. Czerwona fasola, jajka i uprażony słonecznik. A całość oblepiona sosem czosnkowym. Chrupiącego smacznego! Składniki: 1 brokuł (o wadze około 500 g); 4 jaja ugotowane na twardo; 1 średnia, czerwona papryka; 1 mała, czerwona cebula; Puszka czerwonej fasoli konserwowej (waga netto
Gospodyni MiejskaSałatka kalafiorowa z kukurydzą i czosnkiem... Chrupiące różyczki kalafiora. Słodkie ziarna kukurydzy. Aromatyczny, drobno posiekany koperek. Oblane sosem czosnkowym na bazie majonezu i śmietany. Pachnąca, smaczna i tania. Polecam! Składniki: 1 średni kalafior (waga około 500 g); Puszka kukurydzy konserwowej (waga netto, po odcedzeniu 285 g); Pęczek koperku; 2 ząbki czosnku; 4 czubate łyżki kwaśnej, gęstej śmietany o zawartości
Gospodyni Miejskarozgrzanym na patelni oleju. Podawać ciepłe. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około 8 sporych kotletów. Kotlety można podawać z sosem pieczarkowym na ciepło, lub z sosem czosnkowym. 1 szklanka ugotowanego ryżu odpowiada około 1/3 - 1/2 surowego ryżu. Szklanka = 250 ml. Z dodatku boczku można zrezygnować. Źródło przepisu: Wielkie Żarcie
Gospodyni Miejskapanierować plastrów w mące, tylko w jajku i samej bułce tartej. Mąka sprawia, że panierka lepiej się trzyma na plastrze cukinii. Kotlety bardzo dobrze smakują np. z sosem czosnkowym lub z ulubioną surówką
Gospodyni Miejskaśledzia można przyrządzić na tysiące sposobów. Dzisiaj bardzo prosty, ale efektowny sposób podania śledzia na wigilijną (i nie tylko!) kolacje. Z dodatkiem czerwonej cebuli, ogórka konserwowego z wyśmienitym, lekko czosnkowym sosem. Pychota! Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 10 minut ( nie licząc czasu potrzebnego na moczenie śledzi) Składniki: 4 filety śledziowe a’la matjas Czerwona cebula 2 ogórki konserwowe Kilka gałązek
Kolizje Smaków