ostrym nożem pokrój na plastry. Na dużej formie rozłóż papier do pieczenia i ułóż na nim pojedyncze ślimaki. Piecz w 200stopniach 12-15 minut. Do ślimaków bardzo dobry będzie sos czosnkowy lub dressing jogurtowy :) Gotowe :) Smacznego
Lawendowe Niebobulion. całość duszę 10 minut po czym dodaję przepłukaną fasole i kukurydzę. Przykrywam i duszę kolejne 5 minut. Dosmaczam solą i pieprzem. Podaję zawinięte w podpieczona tortillę z sosem czosnkowym, salsą pomidorową i surówkami
Magiczna kuchnia Dariialbo dałam zbyt dużo farszu bo pierożki trochę się rozeszły, farsz jednak był dość gęsty i nie wypłynął, więc w niczym to nie przeszkadzało. Pierogi podałam na ciepło z sosem czosnkowym. Z podanego przepisu wyszły mi 33 pierogi, część która pozostała po wczorajszym obiedzie (pierogi są dość sycące) jest doskonałą przekąską na zimno
Magiczna kuchnia DariiBardziej przypomina mi barankową pizzę, ale skoro zagraniczne strony pokazują, że nazwa własna to ta z "monkey", niech więc tak pozostanie. Sosy: czosnkowy i pikantny pomidorowy- obowiązkowe! Pizza idealna do wspólnego odrywania :) Czytaj więcej
bistro mamachcemy zapanierować mniejsze trójkąty. Wtedy należy zrobić to bardziej starannie. A dodatki sera dowolne. Ja najbardziej lubię z żurawiną lub ostatnio odkrytą borówką z gruszką. Mąż woli z sosem czosnkowym. Migdałową panierką był zachwycony. Do tego obowiązkowo sałata z ulubionymi dodatkami. Czytaj więcej
bistro mamamarchewka pocięta w słupki, również z parowaru, czas dla niej to 20 minut. Nie myślcie tylko sobie, że moim postanowieniem noworocznym jest przejście na dietę :P. Do ryżu podałam sos czosnkowy , żeby ilość kalorii podwyższyć :) Składniki, 1 porcja ryby: 1 filet z morszczuka 1 duży ząbek czosnku 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki kilka kropel soku z cytryny 1 łyżeczka oliwy
cooklifeduże smażyć na rumiano z każdej strony i odkładać na ręcznik papierowy bardzo smaczne kotlety na obiad ale też i smakują na zimno, można podać np. z sosem czosnkowym, keczupem..................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięprzysmaków, które podbiły moje podniebienie. Na początek - moja ulubiona przystawka. Podawana była zgodnie we wszystkich restauracjach i chyba nigdy mnie nie zawiodła. Gambas al ajillo, czyli krewetki w sosie czosnkowym. Serwowane na małych patelenkach, z jeszcze skwierczącym olejem, rozpływały się w ustach. Moim pierwszym pomysłem po przyjeździe do domu było oczywiście podjęcie próby przyrządzenia ich dla rodzinki. Czy się
Gotowanie to kochanieZielone placuszki z groszku to fajny pomysł zarówno na śniadanie, obiad, jak i kolację. Dobrze komponują się z sosem czosnkowym, koperkowy lub po prostu posypane koperkiem :) ~ Placki z zielonego groszku ~ Składniki: puszka zielonego groszku jajko łyżeczka mąki pełnoziarnistej sól, pieprz, czosnek Wszystkie składniki dokładnie miksujemy. Małe porcje przekładamy łyżeczką na lekko natłuszczoną, rozgrzaną patelnię i formujemy placuszki. Smażymy
Kuchenny Skrawek Niebasposób szaszłyki będą soczyste, a nie wyschnięte na wiór ;) Podawać z ulubionymi dodatkami. Ja podałam z najprostszą surówką z kapusty pekińskiej, chrupiąca bułką i czosnkowym sosem jogurtowo-pomidorowym. Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennapółmisku układamy frytki, dodajemy zielony groszek, kukurydzę oraz usmażone pieczarki, wszystko posypujemy tartym serem i doprawiamy mieloną papryką. Zapiekamy przez chwile w piekarniku aż ser się rozpuści. Podajemy z sosem czosnkowym albo z keczupem i majonezem. frytki przed upieczeniem
Bon Appetit Małgorzatyposypać serem. Złożyć i skleić ze sobą boki ciasta. Zrobić zakładkę by nic nam nie wyciekło podczas pieczenia. Piec w 250 stopniach przez około 15-20 minut. Podawać z sosem czosnkowym
Magiczne Życie Martyzawsze grają smakowite potrawy lub ich składniki. Bryan Bruce poszukuje źródeł powstania czekolady w Meksyku, uczy się, jak przyrządzać najprawdziwszą nowoorleańską jambalayę z sosem Tabasco, przekonuje się, czy transylwański sos czosnkowy chroni przed wampirami. " To mi się podoba. Książka historyczna o jedzeniu, którą można czytać z wypiekami na twarzy niczym najlepszy kryminał! Cena: 59,90 zł Moja kuchnia w Paryżu
Chilli Czosnek i OliwaPyszna i szybka przekąska na ciepło Można przygotować wcześniej, a przy gościach tylko usmażyć lub wrzucić na grill/patelnię grillową i gotowe! Podawać z sosem czosnkowym lub majonezowo-keczupowym. SKŁADNIKI: 12 kromek chleba tostowego (u mnie wieloziarnisty) 12 plastrów sera żółtego ew. 1-2 łyżki masła 1. Z kromek chleba tostowego usunąć skórki a pozostały miąższ lekko rozwałkować
Kto ugości moich gości?