tylko pilnować żeby się dobrze smażyło i jeśli potrzeba lekko podlewać wodą ewentualnie bulionem i następnie poddusić. Jako dodatek można dodać ziemniaki gotowane ze smażoną cebulką albo frytki z sosem czosnkowym i ketchupem. Składniki: 4 plastry karkówki (ok 0.5kg?:), 4 duże cebule, przyprawa do Karkówki firmy Prymat, oliwa Przygotowanie: 1. Karkówkę kroimy w plastry. 2. Cebulę kroimy w piórka
Kuchnia Pełna Pasjitarce. Wszystkie składniki wykładamy na ciasto, doprawiamy oregano. 5. Włączamy piekarnik, rozgrzewamy. Sakiewki pieczemy w temperaturze 220*C nie dłużej niż 15 minut:) Taką przekąskę możemy serwować z sosem czosnkowym
Kuchnia Pełna Pasjicienkie. Farsz szupinkowy rozsmarowywać cienko na naleśniku. Składać w trójkąt lub, jak kto woli prostokąt, rulon. Naleśniki podpiec na gorącym masełku z obu stron. Podawać z sosem jogutrtowo- czosnkowym. Przygotowanie sosu: Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Czosnek wycisnąć przez praskę, wymieszać. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewyminut z każdej strony. Gotowe pieczarki przekładam do naczynia żaroodpornego i wstawiam do piekarnika aby utrzymać ich ciepło aż do momentu podania (choć zimne są również dobre). Podaję z sosem czosnkowym albo serowym. Tak przygotowane pieczarki mogą stanowić ciepłą przekąskę, ale mogą być również elementem wegetariańskiego obiadu. U mnie pojawiają się na obiad w towarzystwie kaszy bulgur i surówki. Smacznego
Magiczna kuchnia Dariiciasto zyskało fajną puszystość? Trudno to opisać, nie jest puste i wyrośnięte, ale takie fajne mięciutkie, oczywiście wyrośnięte :) Smak jako całość? Rewelacja! Porcja idealna na dwie osoby. Podałam z sosem czosnkowym, moją wersją light i dla leniwych :) Źródło: White Plate . Ciasto: 100 g mąki pszennej typ 0 (użyłam ze sklepu Mantini) 50 g mąki pszennej
Blondynka Gotujeostrym nożem pokrój na plastry. Na dużej formie rozłóż papier do pieczenia i ułóż na nim pojedyncze ślimaki. Piecz w 200stopniach 12-15 minut. Do ślimaków bardzo dobry będzie sos czosnkowy lub dressing jogurtowy :) Gotowe :) Smacznego
Lawendowe Niebobulion. całość duszę 10 minut po czym dodaję przepłukaną fasole i kukurydzę. Przykrywam i duszę kolejne 5 minut. Dosmaczam solą i pieprzem. Podaję zawinięte w podpieczona tortillę z sosem czosnkowym, salsą pomidorową i surówkami
Magiczna kuchnia Dariialbo dałam zbyt dużo farszu bo pierożki trochę się rozeszły, farsz jednak był dość gęsty i nie wypłynął, więc w niczym to nie przeszkadzało. Pierogi podałam na ciepło z sosem czosnkowym. Z podanego przepisu wyszły mi 33 pierogi, część która pozostała po wczorajszym obiedzie (pierogi są dość sycące) jest doskonałą przekąską na zimno
Magiczna kuchnia DariiBardziej przypomina mi barankową pizzę, ale skoro zagraniczne strony pokazują, że nazwa własna to ta z "monkey", niech więc tak pozostanie. Sosy: czosnkowy i pikantny pomidorowy- obowiązkowe! Pizza idealna do wspólnego odrywania :) Czytaj więcej
bistro mamachcemy zapanierować mniejsze trójkąty. Wtedy należy zrobić to bardziej starannie. A dodatki sera dowolne. Ja najbardziej lubię z żurawiną lub ostatnio odkrytą borówką z gruszką. Mąż woli z sosem czosnkowym. Migdałową panierką był zachwycony. Do tego obowiązkowo sałata z ulubionymi dodatkami. Czytaj więcej
bistro mamamarchewka pocięta w słupki, również z parowaru, czas dla niej to 20 minut. Nie myślcie tylko sobie, że moim postanowieniem noworocznym jest przejście na dietę :P. Do ryżu podałam sos czosnkowy , żeby ilość kalorii podwyższyć :) Składniki, 1 porcja ryby: 1 filet z morszczuka 1 duży ząbek czosnku 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki kilka kropel soku z cytryny 1 łyżeczka oliwy
cooklifeduże smażyć na rumiano z każdej strony i odkładać na ręcznik papierowy bardzo smaczne kotlety na obiad ale też i smakują na zimno, można podać np. z sosem czosnkowym, keczupem..................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięprzysmaków, które podbiły moje podniebienie. Na początek - moja ulubiona przystawka. Podawana była zgodnie we wszystkich restauracjach i chyba nigdy mnie nie zawiodła. Gambas al ajillo, czyli krewetki w sosie czosnkowym. Serwowane na małych patelenkach, z jeszcze skwierczącym olejem, rozpływały się w ustach. Moim pierwszym pomysłem po przyjeździe do domu było oczywiście podjęcie próby przyrządzenia ich dla rodzinki. Czy się
Gotowanie to kochanieZielone placuszki z groszku to fajny pomysł zarówno na śniadanie, obiad, jak i kolację. Dobrze komponują się z sosem czosnkowym, koperkowy lub po prostu posypane koperkiem :) ~ Placki z zielonego groszku ~ Składniki: puszka zielonego groszku jajko łyżeczka mąki pełnoziarnistej sól, pieprz, czosnek Wszystkie składniki dokładnie miksujemy. Małe porcje przekładamy łyżeczką na lekko natłuszczoną, rozgrzaną patelnię i formujemy placuszki. Smażymy
Kuchenny Skrawek Nieba