Alternatywa do sosu czosnkowego. Delikatny, śmietankowy dip. Idealny do pasztecików, przystawek a także do obiadu. Składniki ( na 250g dipu): 150g jogurtu naturalnego, 50g majonezu, mały ząbek czosnku, 20 ml śmietany 18%, 30g świeżego koperku, cukier, sól do smaku Koperek myjemy i drobno siekamy. Jogurt, majonez, śmietanę łączymy w jednolitą masę, dodajemy przeciśnięty czosnek i koperek. Doprawiamy do smaku ( można
Pudełko rozmaitościSos czosnkowy, podstawa do wielu dodatków, sałatek, do mięs, albo jako dip. Czytaj więcej
Pasja tworzeniacelu osuszenia z nadmiaru tłuszczu. Aby być pewnym ,że stripsy są wypieczone w środku możemy je wsadzić do piekarnika obok ziemniaczków na 3 minutki. Z pieczonego czosnku możemy zrobić sos czosnkowy w następujący sposób: Do miseczki wyciskamy czosnek, przyprawiamy solą i pieprzem a następnie dodajemy jogurt naturalny i odrobinę koperku, mieszamy wszystko i odstawiamy na chwilę do lodówki w celu
Wspólne smakipiersi z kurczaka 1 opak. Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr 1 kg ziemniaków 400 ml śmietany 18% 200 g startego żółtego sera 100 ml zimnej wody Zapiekanka ziemniaczana à la kebab, to ciekawa forma połączenia ziemniaków i mięsa drobiowego. Aromat dania podczas pieczenia jest tak wyjątkowy, że po wstawieniu zapiekanki do piekarnika cała rodzina, w jakiś magiczny sposób - nagle
Świat Domowej Kuchniśniadanie wykonał Mąż :) Składniki: -parówki drobiowe lub wieprzowe -10 g sera żółtego Gouda -ketchup, musztarda, sos czosnkowy -półbagietki lub inne pieczywo Wykonanie: Jeśli parówki posiadają osłonki, obieramy je. Następnie nacinamy nożem wzdłuż i nadziewamy plasterkami sera. Wkładamy do piekarnika na kilkanaście minut aby się zapiekły, a ser lekko roztopił. Gotowe ciepłe paróweczki podajemy z dowolnym pieczywem lub w półbagietkach
KasiekGotujepleśniowego, brokułu i po 2 plasterki pomidorka koktajlowego. Zapiekam ok 10 minut w 180oC. Po upieczeniu posypuję pieprzem (aby nie powiedzieć "pieprzę"(: ) Do podawanych na zimno idealnie pasuje sos czosnkowy
Mechanik w kuchnibrzegi widelcem. Pierogi wrzucam na lekko osoloną, wrzącą wodę i czekam parę minut aż "wypłyną", uważając żeby nie przywarły do dna garnka. I to koniec. Najlepiej podawać z sosem czosnkowym "własnej roboty" !!! Miłego popołudnia
Życie na widelcuukładamy w formie do muffinek. Do środka każdego koszyczków nakładam farsz delikatnie przymykamy koszyczki. Pieczemy ok. 20-25 min w temp. 200 stopni. Podajemy na ciepło z sosem czosnkowym. Bon Appetit
Pudełko rozmaitościblachę. Wyłożyć sos oraz cebulę. Posypać serem i piec w 250 stopniach przez około 15-20 minut. Na upieczoną pizzę wyłożyć roszponkę, plasterki ogórka oraz kawałki awokado. Podawać z sosem czosnkowym
Magiczne Życie MartyNaleśniki układamy na blasze wyłożonej folią aluminiową. Na wierzchu posypujemy startym serem żółtym. Zapiekamy w piekarniku w temp.150 st.C, aż ser stopi się i lekko zarumieni. Idealnie pasuje z sosem czosnkowym (przepis znajdziecie tutaj ) Smacznego
tojestpyszne.blogspot.commałym ogniu, aż ser się rozpuści, a chleb przyrumieni. W tym czasie warzywa pokroić na plasterki. Gdy tosty będą gotowe, składamy kanapkę. Na pierwszą kromkę nakładamy warstwę majonezu (lub sosu czosnkowego), sałatę, plastry piersi z kurczaka i po 2-3 plasterki warzyw, posypujemy oregano, solą i pieprzem. Przykrywamy następną kanapką, którą smarujemy ketchupem i nakładamy pozostałe warzywa. Czas na ostatnią
Kuchnia w opałachpieczemy około 15 max. 20 minut zmniejszając temperaturę do 200 stopni, (gdy pizza zacznie się podpiekać można jednym ruchem spod spodu usunąć papier). Swoją pizzę obowiązkowo podaje z sosem czosnkowym
Kuchnia w opałachSałatka z pora Przystawka z serem korycińskim i gruszką Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym Sałatka makaronowa Sałatka warzywna z tortelini Rukola z gruszką i granatem Jajka z farszem z bobu Sałatka z tortellini tricolore Sałatka z wędzonym kurczakiem Bruschetta z pomidorami Sałatka świąteczna z śledziem i buraczkami Sałatka makaronowa Sałatka z tuńczyka z groszkiem Sałatka jajeczna z kukurydzą chili Sałatka
Ala piecze i gotujeTaki domowy fast food wszystkich zadowoli w weekendowe popołudnie. Zamiast pikantnej salsy można podać sos czosnkowy przepis tutaj (klik) Aby zmniejszyć ilość tłuszczu a tym samym nuggetsy nie były tak tuczące można je upiec w piekarniku. Składniki: 4 ćwiartki z kurczaka lub 4 piersi z kurczaka przyprawa do mięsa (np. Delicat) 1/4-2 łyżeczek chili (opcjonalnie) w zależności
IMPRESJA SMAKUskładnikami i duszę parę minut. Na usmażone naleśniki nakładam farsz i zawijam. Naleśniki można jeść na ciepło jak i na zimno, dobrze komponują się z sosem czosnkowym
Zdrowo i kolorowo