połówki oliwek ,posypać startą mozzarellą. Ciasto złożyć na połowę i dokładnie skleić. Wierzch calzone posmarować białkiem i posypać suszonym oregano. Piec w temp.220stop.przez 15 min. Możemy podać z sosem czosnkowym, jogurtowym-ziołowym. Na ciasto do calzone możecie wykorzystać swój sprawdzony przepis na cienką pizzę
Kulinarny karnet ChristopheraCzosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z majonezem, koperkiem, sokiem z cytryny, curry i dodać odrobinę Kucharka. Szparagi obgotować w wodzie z solą i cukrem. Plastry szynki lekko posmarować sosem czosnkowym i posypać startą mozzarellą. Na każdym plastrze położyć 2 - 3 szparagi i całość zawinąć w szynkę. Z ciasta francuskiego wyciąć radełkiem paski i owinąć nimi szynkę. Ułożyć w naczyniu
Kulinarny karnet Christopherapieprzem. Do każdej foremki wlać po 2 łyżki i wstawić do nagrzanego do 190 oC piekarnika. Zapiekać 10 - 12 minut. Podałem z sosem mojo, ale dobry też jest sos czosnkowy czy jogurtowo-koperkowy
Kulinarny karnet Christopherawypala wnętrzności. Jest też odpowiednio chrupiąca a mięso delikatne. Jeśli lubicie tego typu jedzenie to na pewno będą Wam smakowały. Do skrzydełek można zrobić jeszcze domowe frytki i sos czosnkowy i będzie zupełnie jak w restauracji. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzadnie naczynia (najlepiej przezroczystego) układamy ugotowane na parze brokuły, na nie rozkruszamy ser feta. W miseczce mieszamy drobno posiekane ząbki czosnku oraz koperek, doprawiamy solą i pieprzem. Powstałym sosem czosnkowym polewamy składniki w naczyniu. Na średnim ogniu i suchej patelni prażmy migdały aż osiągną piękny złoty (lekko brązowy) kolor. Kiedy migdały ostygną, posypujemy nimi sałatkę, najlepiej tuż przed podaniem
Mango Papajanożem trójkąty, następnie smażyć na patelni bez tłuszczu, z dwóch stron aż będą chrupiące Porcja 100g to miseczka z poniższego zdjęcia Nachosy możemy chrupać same lub podawać z domowym sosem czosnkowym. Do jego przygotowania potrzebujemy 100g jogurtu greckiego(ja używam tego firmy Piątnica), ząbek czosnku, dodatkowo czosnek granulowany, pieprz, sól oraz zioła prowansalskie. Ząbek czosnku przeciskamy przez praskę i dodajemy
peanutbuttermonsterPyszne i chrupiące mieszane placuszki z cukinii i ziemniaków. Podałam je z sosem czosnkowym z dużą ilością koperku. Smakowały rewelacyjnie. składniki: 750 g młodej cukinii 750 g obranych ziemniaków 1 jajko 3 łyżki mąki olej do smażenia Cukinię umyć i razem ze skórką zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Delikatnie posolić i odstawić na sicie
Monia miesza i gotujeDobry wieczór! Postanowiłam wziąć udział w akcji kanapkowej na durszlaku do której Was też zapraszam! Była smaczna, chociaż następnym razem dodam do niej domowy sos czosnkowy! Składniki: Grillowana pierś kurczaka Ogórki konserwowe Pomidor Mozzarella Sałata Sól, pieprz, sezam Miłego wieczoru
Chocolate Stop Temptingmleka, jajka, majeranek oraz sól i pieprz. Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Formujemy z nich kotlety i obtaczamy w bułce tartej. 3. Smażymy. Podajemy ze śmietaną, sosem czosnkowym, jogurtem naturalnym, lub ulubionym dipem
Apetyczna babeczkapaprykę. Warzywa z puszki odsączamy. Kapustę pekińską myjemy i drobno kroimy. Mieszamy wszystkie warzywa ze sobą. Placki do tortilli podgrzewamy w mikrofalówce albo na suchej patelni. Nakładamy na środek sos czosnkowy, usmażonego kurczaka oraz sałatkę warzywną. Zawijamy tortillę i owijamy folią aluminiową
Aga w kuchniciasta, rozprowadzamy łyżką. Smażymy z każdej strony po 2 minutki. sos: Do jogurtu greckiego wyciskamy czosnek i dodajemy posiekany koperek. Odstawiamy na godzinkę, aby składniki się przegryzły. Podajemy z sosem czosnkowym
Aga w kuchnibrokuła. Sałatkę polać sosem i podawać. Z tej ilości składników wyszedł taki jeden duży półmisek jak na zdjęciu i jeszcze jedna pojedyńcza porcja. Polecam też: Sałatkę z brokułem pod sosem czosnkowym
Monia miesza i gotujeTrzeba wziąć mały oddech i zacząć przygotowywać się do Sylwestra, który już lada moment. Był na blogu przepis na mojego ulubionego śledzia w sosie czosnkowym , dzisiaj pojawi się przepis na klasycznego śledzika w oleju. Nie może go zabraknąć na żadnym imprezowym stole. Śledzie powinniśmy przygotować co najmniej jeden dzień przed Sylwestrem, najlepsze będą
Kulinarne przygody GatityJajka w żółtym sosie chrzanowym Jajka faszerowane pastą krabową Jajka faszerowane pastą łososiową Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Śledź w buraczkowej pierzynce Śledź w oleju z cebulą Śledź w sosie czosnkowym Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Szpinakowe roladki z łososiem Świąteczna galantyna drobiowa Wiosenna galaretka z kurczakiem Wiosenna sałatka z groszkiem Sałatka z ryżem kurczakiem i ananasem Sałatka ziemniaczana
Kulinarne przygody Gatitymnie jedną z ważniejszych rzeczy przy jego przygotowaniu jest posiekanie a następnie roztarcie czosnku. Wierzcie mi, że przeciśnięty przez praskę smakuje zupełnie inaczej i ja takiego urządzenia nie używam. Sos czosnkowy będzie pasował także do Torciku naleśnikowego - spróbujcie ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyza