Sałatka brokułowa z papryką i czerwoną fasolą... Różyczki zielonego, jędrnego brokuła. Pokrojona w drobną kosteczkę czerwona cebula i papryka. Czerwona fasola, jajka i uprażony słonecznik. A całość oblepiona sosem czosnkowym. Chrupiącego smacznego! Składniki: 1 brokuł (o wadze około 500 g); 4 jaja ugotowane na twardo; 1 średnia, czerwona papryka; 1 mała, czerwona cebula; Puszka czerwonej fasoli konserwowej (waga netto
Gospodyni MiejskaSałatka kalafiorowa z kukurydzą i czosnkiem... Chrupiące różyczki kalafiora. Słodkie ziarna kukurydzy. Aromatyczny, drobno posiekany koperek. Oblane sosem czosnkowym na bazie majonezu i śmietany. Pachnąca, smaczna i tania. Polecam! Składniki: 1 średni kalafior (waga około 500 g); Puszka kukurydzy konserwowej (waga netto, po odcedzeniu 285 g); Pęczek koperku; 2 ząbki czosnku; 4 czubate łyżki kwaśnej, gęstej śmietany o zawartości
Gospodyni Miejskarozgrzanym na patelni oleju. Podawać ciepłe. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około 8 sporych kotletów. Kotlety można podawać z sosem pieczarkowym na ciepło, lub z sosem czosnkowym. 1 szklanka ugotowanego ryżu odpowiada około 1/3 - 1/2 surowego ryżu. Szklanka = 250 ml. Z dodatku boczku można zrezygnować. Źródło przepisu: Wielkie Żarcie
Gospodyni Miejskapanierować plastrów w mące, tylko w jajku i samej bułce tartej. Mąka sprawia, że panierka lepiej się trzyma na plastrze cukinii. Kotlety bardzo dobrze smakują np. z sosem czosnkowym lub z ulubioną surówką
Gospodyni Miejskaśledzia można przyrządzić na tysiące sposobów. Dzisiaj bardzo prosty, ale efektowny sposób podania śledzia na wigilijną (i nie tylko!) kolacje. Z dodatkiem czerwonej cebuli, ogórka konserwowego z wyśmienitym, lekko czosnkowym sosem. Pychota! Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 10 minut ( nie licząc czasu potrzebnego na moczenie śledzi) Składniki: 4 filety śledziowe a’la matjas Czerwona cebula 2 ogórki konserwowe Kilka gałązek
Kolizje Smakówsolą, pieprzem i ziołami. Zapiekam 30 minut w piekarniku w temperaturze 180 st. C, wyjmuję posypuję serem i zapiekam jeszcze 15 – 20 min w 200 st. Wybornie smakuje z sosem czosnkowym z jogurtu. Do mięsa, ryby lub jako samodzielne danie
pieprzny smaczekok.2 łyżki farszu mięsnego.Zwijamyw rolun,końce zaciskamy. Gotowe ruloniki układamy na papierze na blasze do pieczenia,smarujemy odrobiną rozkłóconego jajka,zapiekamy ok.15 minut w 170 st. Podajemy polane sosem czosnkowym i posypane natką pietruszki
Z Majeczką w kuchniSmarujemy roztrzepanym jajkiem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni i pieczemy około 20 minut, aż ciasto się ładnie zarumieni. Podajemy z keczupem , sosem czosnkowym lub innym ulubionym. Możemy pokroić parówki w krążki i podawać jako zimną przekąskę. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjepozwalamy im wypełnić cały garnek Pieczonki podajemy na talerzykach, choć tak naprawdę największą frajdę sprawia wspólne siedzenie wokół garnka i jedzenie bezpośrednio z niego :) Idealnie smakują z keczupem i/lub sosem czosnkowym :) Smacznego
W kuchni KatiePampuszki to małe bułeczki drożdżowe, które są nieodzownym dodatkiem np. do barszczu ukraińskiego. Są smaczne i doskonale smakują polane zimnym sosem czosnkowym Składniki: 1 jajko 1 i 3/4 szklanki mąki 1/2 szklanki mleka 30 g drożdży 3 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli 1 białko do posmarowania Polewa czosnkowa: 4 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 2 łyżki przegotowanej
Oryginalny smaknasze tarty. Na kurczaka kładziemy kawałki sera, posypujemy oregano, bazylią , delikatnie solą i pieprzem. Całość wkładamy do piekarnika i pieczemy do momentu ładnego zarumienienia się ciasta . Można podać z sosem czosnkowym. Tarty piekły się około 30 minut
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniawyjąć ciasto i przełożyć szpinak. Włożyć jeszcze raz do piekarnika i piec około 15 minut ( wiadomo że każdy piekarnik piecze inaczej ) Po upieczeniu i ostygnięciu taka tartę podaję z sosem czosnkowym lub majonaezowo - ketchupowym moja rodzinka takie dodatki uwielbia
Sama słodycz i szczypta chilijeśli olej będzie za mało gorący krokiety mogą się rozpadać). Podajemy z ulubionym sosem na ciepło np. pieczarkowym, lub z ulubioną surówką, albo na zimno np. z sosem czosnkowym
Walijskie Pichceniesmażymy z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu układamy na papierowym ręczniczku, aby ten wchłonął nadmiar tłuszczu. Podajemy na ciepło jako danie obiadowe lub np. na zimno z sosem czosnkowym czy pomidorowym. Smacznego
Walijskie Pichcenieprzez praskę, lub posiekanym czosnkiem. Odstawiamy na chwilę do lodówki. Do miski przekładamy brokuły, układamy jaja, ogórki, kabanosy, pomidorki i całość posypujemy pestkami słonecznika. Przed samym podaniem polewamy przygotowanym sosem czosnkowym. Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Wam smacznego
Malinowe Pocałunki