sos czosnkowy - 6423 przepisów (strona:252/429)

Warzywne szaszłyki 263

czerwona, seler, pomidor koktajlowy, cebula... Szaszłyki układamy na aluminiowych tackach i smarujemy wcześniej przygotowaną marynatą. Pieczemy aż warzywa zmiękną, ale będą kruche. Podajemy polewając sokiem z cytryny. Idealne z sosem czosnkowym. Bon Appetit

Pudełko rozmaitości
Chrupiący kurczak miodowo-czosnkowy 158

Chrupiący kurczak miodowo-czosnkowy – bez smażenia! Pyszne kawałki pieczonego kurczaka w panierce panko z dodatkiem sosu miodowo-czosnkowego to coś, co uwielbiam :) Świetnie sprawdzą się jako danie na obiad, np. podawane z ryżem, ale także jako kąski kurczaka na imprezę – wystarczy po prostu powbijać w nie wykałaczki :) Więcej przekąsek znajdziecie tutaj: przekąski na imprezę (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Chrupiący(...)piersi kurczaka (ok. 440g) pokrojony na ok. 2cm kawałki sól i pieprz do smaku 2 duże jajka 1,5 szklanki Panko lub ewentualnie zwykłej bułki tartej Składniki na sos miodowo-czosnkowy: 5 łyżek miodu 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 2 łyżki sosu sojowego ciemnego mała szczypta chilli (taka na końcówce noża, można pominąć jeśli nie lubicie pikantnych potraw

Kulinarne Przeboje
KOTLETY JAJECZNE Z TUŃCZYKIEM(keto, LCHF, paleo, wege, bez glutenu i laktozy) 190

przekąska od święta. Znakomicie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Świetnie komponują się z sosem holenderskim a w wersji z nabiałem z różnego rodzaju sosami śmietanowymi jak czosnkowy, koperkowy, ziołowy itp. Mogą po nie sięgać zarówno osoby na adaptacji po dodaniu tłuszczu, jak i te które mogą sobie pozwolić na większą ilość białka – aktywne fizycznie, zaadaptowane optymalizujące(...)nakładać masę jajeczną łyżką w niewielkich porcjach na rozgrzany tłuszcz i przewracać po podsmażeniu z jednej strony delikatnie łopatką na drugą. Kotlety jajeczne idealnie smakują z różnego rodzaju sosami jak czosnkowy, majonezowy, koperkowy, tzatziki, curry itp. Z podanej porcji wychodzi 10-12 kotlecików w zależności od wielkości. — BTW całość bez cebuli, czosnku i sosów: 660 g, 1070 kcal

Ola la LCHF
Restauracja I love pizza w Biertowicach 156

sosy: pomidorowy i czosnkowy. Ja zamówiłam sałatkę California. Bardzo dobra i naprawdę do pojedzenia. Mix sałat z pomidorkami koktajlowymi, wiórkami sera żółtego oraz panierowanymi kawałkami kurczaka. Całość polana sosem jogurtowo - czosnkowym. Jako dodatek podano pieczywo czosnkowe. Ja nie dałam rady zjeść całej porcji. Kiedyś nie przypuszczałabym, że sałatką można sobie pojeść w ramach obiadu. Jutro sama robię kolejną. Może

Karola gotuje
Sałatka śledziowa z sosem keczupowo- czosnkowym + film 159

Sałatka śledziowa z ogórkami konserwowymi, cebulą i natką pietruszki z sosem keczupowo-czosnkowym czyli idealna przystawka dla smakoszy śledzi to idealne danie na święta a także inne okazje, szybkie i proste w przygotowaniu.                       składniki na 3 porcje(...)zalewy ogórki konserwowe oraz wymoczone w zimniej wodzie i osuszone płaty śledziowe kroimy w kostkę. Do dużej miski wrzucamy pokrojone śledzie, dodajemy ogórki, cebulę i natkę pietruszki, wlewamy sos keczupowo- czosnkowy i całość dokładnie mieszamy. Gotową sałatkę wstawiamy na 2 godziny do lodówki

Smakowite Dania
Pierścienie kalmarów smażone w cieście z panko 76

/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/07\/kalmary-500x375.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/07\/kalmary-480x270.jpg"],"description":"Chrupi\u0105ce kr\u0105\u017cki kalmar\u00f3w w cie\u015bcie z panierk\u0105 i sosem og\u00f3rkowo - czosnkowym tzatziki. Kalmary w panko idealne na lunch albo przek\u0105sk\u0119.","keywords":["bu\u0142ka tarta","cytryna","czosnek","Jajka","jogurt","kalmary","m\u0105ka","og\u00f3rek"],"author":{"@type":"Person","name(...)osób Autor: Martyna Pietruszka Danie: Przekąska Trudność: Średnie Porcje 4 porcje Przygotowanie 30 min. Smażenie 20 min. Kalorie 290 kcal Chrupiące krążki kalmarów w cieście z panierką i sosem ogórkowo – czosnkowym tzatziki. Kalmary w panko idealne na lunch albo przekąskę. Składniki: 500 g oczyszczonych kalmarów 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne 1/2 łyżeczki białego pieprzu 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki

ProstePesto.pl
Mój sposób na olej smakowy 148

pory zrobiłam dwa takie smakowe oleje - jeden z tymiankiem, drugi z czosnkiem. Po około dwóch tygodniach nabierają już odpowiedniego aromatu. :) Tymiankowego używam do sałatek, a czosnkowego do sosu i ciasta na pizzę. Muszę przyznać, że jest to dość ciekawy pomysł, ale przepłacać naprawdę nie warto. Po pierwsze kupując w sklepie olej smakowy również nie nabywamy dużej butelki, a a większości(...)możemy użyć wielu innych przypraw, jak świeża lub suszona bazylia, czy papryczka chilli. Naprawdę polecam, ja już nie umiałabym o nich w kuchni zapomnieć. :) Na małą butelkę (po sosie sojowym) oleju czosnkowego potrzeba 3 dużych ząbków czosnku. Na tymiankowy dałam dwie duże gałązki

Kuchenna Kontrrewolucya
Placuszki z batatów 113

chrupiącą skórką placuszki z batatów, kaszy jaglanej i szpinaku w towarzystwie aromatycznych przypraw takich jak: kumin (kmin rzymski – nie mylić z kminkiem!), kolendra i kurkuma, polane domowym sosem jogurtowo-czosnkowym. Pyszne i bardzo zdrowe danie na obiad, lunch lub kolację. Do tego sałatka ze szpinaku i pomidorków z dressingiem na bazie octu balsamicznego, syropu z agawy (można zastąpić płynnym

Moja Delicja
Placuszki z batatów 120

chrupiącą skórką placuszki z batatów, kaszy jaglanej i szpinaku w towarzystwie aromatycznych przypraw takich jak: kumin (kmin rzymski – nie mylić z kminkiem!), kolendra i kurkuma, polane domowym sosem jogurtowo-czosnkowym. Pyszne i bardzo zdrowe danie na obiad, lunch lub kolację. Do tego sałatka ze szpinaku i pomidorków z dressingiem na bazie octu balsamicznego, syropu z agawy (można zastąpić płynnym

Moja Delicja
Ślimaki ziemniaczane 254

bogate w witaminy, są za to wyśmienite w smaku. Ślimaki z ziemniaków, mąki i parmezanu smażone na oleju rzepakowym. Chrupiące jak frytki, pyszne w środku idealne z sosem tzatziki lub czosnkowym. Fantastyczne jako dodatek do obiadu lub przekąska do filmu. Moje dzieci za nimi przepadają, Wy również w nich przepadniecie :) Czas przygotowania: 20 minut + czas na gotowanie ziemniaków Ilość porcji(...)około 1 cm). Wyciskamy ślimaki ziemniaczane na rozgrzany olej. Kiedy zaczną się rumienić przewracamy na drugą stronę. Po chwili wykładamy na ręczniki papierowe. Podajemy na ciepło z dodatkiem sosu np. czosnkowego lub koperkowego . Smacznego

Kolizje Smaków
brokuł z anchois bez soli 201

parmezan,lub dziugas ser,albo corregio ser Brokuł Wykonanie Zagotować w rondlu wodę .Do gotującej wody włożyć umyty i pokrojony na różyczki brokuł. Gotować 3-4 minuty,wyjąć. Sos jogurtowo-czosnkowy Składniki: ok. 150 ml gęstego jogurtu naturalnego 2-3 ząbki czosnku łyżka soku z cytryny łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka wody Wykonanie Jogurt wymieszać z posiekanym czosnkiem, dokładnie(...)Wszystko zakryć naleśnikami i zetrzeć na całość ser Piec w nagrzanym piekarniku 180 ° C około 15-20 minut-do roztopienia się sera na wierzchu. Podawać samo,lub polane sosem jogurtowo- czosnkowym:))-pomysł własny

w mojej kuchni
Chrupiące skrzydełka z kurczaka a’la KFC 853

szybkim tępie z talerza. Takie skrzydełka możemy podać na domówce, na obiad lub inne okazje. Podajcie do nich tylko miseczkę ulubionego sosu (u mnie czosnkowy). Mniam, mniam " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Post Chrupiące skrzydełka z kurczaka a’la KFC pojawił

Marta Gotuje
Szaszłyki z Oliwkami w Cieście Francuskim 257

Końcówki zlepiamy dociskając do siebie. Gotowe szaszłyki przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 15-20 minut do zrumienienia. Podajemy z dowolnymi sosami np. meksykańskim, czosnkowym lub ketchupem.         Moje posty

Słodka Strona
Pita 62

Pyszne i proste chlebki pita, które podasz do sosów, gulaszy, dipów, serów, do domowego kebaba.. Świetnie smakują z farszem z piersi kurczaka z warzywami. Tylko kilka podstawowych składników, które zazwyczaj mamy w domu. Pita z kieszonką wypełnioną sosem pieczarkowym smakuje obłędnie. Chlebki z tego przepisu wychodzą mięciutkie, z ładną kieszonką, którą dowolnie nafaszerujesz. Możesz przygotować je wcześniej i zamrozić(...)koloru. Możesz przed wstawieniem ich do piekarnika delikatnie skropić ciasto oliwą. Chlebki pita smakują z mięsem, warzywami, sałatami, sosami. Możesz nafaszerować ich mięsnym farszem, np. z kurczaka lub mięsem mielonym, dodać świeże sałaty, posiekane warzywa, polać sosem jogurtowym, pomidorowym, czosnkowym lub sosem tysiąca wysp . Powstanie super pyszne i kompletne danie obiadowe. Smacznego. Inspiracja przepisu: mniammniam.com

Zasmakuj Kuchni