patelnie grillowa. Zarowno tacki aluminiowe jak i patelnie smarujemy odrobina oleju. Rybe grillujemy po okolo 3 minuty z kazdej strony. Szaszlyki doskonale pasuja do pieczonych ziemniakow i sosu czosnkowego. Smacznego
Przysmaki Karolkisolona zaraz po starciu. Wszystkie skladniki dokladnie laczymy i za pomoca lyzki wykladamy na patelnie z rozgrzana oliwa male placuszki. Smazymy z obu stron na zloty kolor. Podajemy z sosem czosnkowym lub tzatziki. Smacznego
Przysmaki KarolkiZapraszam na rybe pieczona w warzywach w sosie czosnkowo ziolowym Kroimy pieczarki, papryke, cukinie, brokuly kalafior I por Wrzucamy do naczynia zaroodpornego, na wierzch kladziemy dorsza. Sos czosnkowy- jogurt grecki ok 200 ml, smietana ok 200 ml, 4 zabki czosnku, ziola- majeranek, bazylia, oregano, tymianek I pietruszka. Mieszamy I dodajemy ok 100 gr sera mozzarella Zalewamy rybe. Pieczemy
Smaki EdytyPoszalejmy dzisiaj - na kolacje proponuje tosty :) Szykujemy wedline, cebule, pomidora, szczypiorek, ser, pieczarki. Obkladamy chleb - i zapiekamy. Ja podalam z kechupem i sosem czosnkowym- pycha :) Smacznego
Smaki Edytykółka . Robimy w środku wgłębienie na nadzienie. Smarujemy placki roztrzepanym jajkiem,koncentratem. Wykładamy farsz z cebuli. Odstawiamy na 15 minut do wyrośnięcia. Pieczemy na złoty kolor . Ja podaję z sosem czosnkowym . Idealne do zimnego piwka ! Polecam
Magiczne Życie MartyMałe podsumowanie SIERPNIA na moim blogu : 16 lubisiów FB 29 obserwujących 38 postów 9467 wyświetleń najpopularniejsze posty : Ogórki z chili Cebularze Sosy czosnkowe - moje trzy wersje Dziękuję za wszystko ! To dzięki Wam mam ochotę prowadzić tego mojego bloga
Magiczne Życie Martypogody na grilla niestety , ale zrobiłam szaszłyki na patelni. Tutaj podane będą z ryżem , ale z każdym dodatkiem smakują idealnie. Nawet same z sosem czosnkowym są świetne. Dzisiaj sobota więc mamy więcej czasu by poszaleć w kuchni. Składniki : * filet z kurczaka * papryka czerwona * cukinia * pieczarki * cebula czerwona * przyprawa do grilla * łyżka oleju rzepakowego Przygotowanie : Trzeba zamarynować fileta
Magiczne Życie MartyPrzepis na szybką przekąskę bądź ciepłą kolację. Najlepiej smakuje z ketchupem bądź sosem czosnkowym. Składniki : * 4 parówki z szynki * opakowanie ciasta francuskiego * tarty żółty ser * ulubione przyprawy * żółtko jajka * ketchup Przygotowanie : Ciasto francuskie kroimy na 4 części. Na każdy kawałek układamy parówkę, posypujemy serem i przyprawami. Rolujemy. Smarujemy żółtkiem i pieczemy na złoty kolor. Najlepiej smakują na ciepło
Magiczne Życie Martygdyby się kleiło - podsypać mąką. Wycinać koła od szklanki. Nadziewać zimnym farszem. Zlepić brzegi. Ułożyć na blaszce do wyrośnięcia. Posmarować żółtkiem i piec na z złoty kolor. Podawać z sosem czosnkowym
Magiczne Życie MartyCoś ostatnio często jem brokuły. Czy to do drugiego dania, czy z sosem czosnkowym. Chyba brakuje mi jakiś witamin a jak wiemy brokuł jest bogaty w witaminy C,A,B i beta karoten. Z soli mineralnych zawierają dużo wapnia, fosforu, żelaza i miedzi. Dlatego by nie traciły swoich wartości, najlepiej tylko krótko je obgotować. I tak powstała szybka zupa brokułowa
Magiczne Życie MartyOdstawić do wyrośnięcia. Rozwałkować na cienko. Przełożyć na blachę. Wyłożyć sos, mięso oraz cebulę. Posypać serem i piec w 250 stopniach przez około 15-20 minut. Podawać z sosem czosnkowym . W Wyzwaniu Blogerek i Blogerów wzięli udział : Paulina mojapasjasmaku.blogspot.com Monika papryczkaa.blogspot.com Magda - nie brała udziału, ale przygotowała banery wyzwania Gosia daylicooking.pl Iwona izioni-smaki.blogspot.com Kasia bakeandtaste.blogspot.com Ewa ewakuchennie.blogspot.com Justyna
Magiczne Życie Martyblaszkę. Piekarnik rozgrzać na max. U mnie to 250 stopni. Ciasto posmarować sosem pomidorowym, ułożyć dodatki, posypać żółtym serem. Piec 15-20 minut. Pizzę podawać gorącą. Idealnie smakuje z sosem czosnkowym
Magiczne Życie Martystraganach i stoiskach. I tak wpadłam na cukinię i szalotki, a więc na pyszne placki z ich udziałem! Placki są delikatne, zielone od dodanych warzyw. Wybornie smakują z sosem czosnkowym, jednak same równie dobrze się prezentują. Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćkawałki parówek. 3. Po zawinięciu układamy je na blaszkę posypaną mąką. Pieczemy ok. 20 min. w 200 stopniach. Powinny się lekko zrumienić. Podawać z ketchupem lub z sosem czosnkowym. * Moje paróweczki podzieliłam na 2 partie: jedną z nich wzbogaciłam o plastry sera, w które owinęłam parówki nim okleiłam je ciastem drożdżowym. ** Do ciasta dosypałam suszony granulowany czosnek - hot dogi
W kuchni Karmel-itkibazylii purpurowej. Na końcu udało się nam dorwać szefa i poprosić o pamiątkowe zdjęcie i podpisanie książek. Pozdrawiam Cię Kasiu! Jak i wszystkich czytelników. Karmel-itka. pyra z sosem czosnkowym, serem żółtym i szynką, czyli "pyra po lubońsku" , PS: Zdjęcia z pozostałych części imprezy będą dodawane w późniejszym czasie, na przemian z przepisami
W kuchni Karmel-itki