również gotować na wolnym ogniu, bez przykrycia około 1,5 godziny, aż większość bulionu wyparuje. Podajemy dolmy na ciepło z sosem pozostałym w naczyniu lub na zimno z sosem jogurtowo – czosnkowym i pestkami granatu. Smacznego! Przepis zaczerpnięty z książki “ Kaukasis ” – Olia Hercules
Tajemnice Smakuciepło Amerykańska Fasolka Barbecue. Samo danie to dla mnie za mało, jednak jako półprodukt do zrobienia np. placków będzie znakomite. Zaczynamy zatem smażyć placki? Podałam je z sosem jogurtowo - czosnkowym i czipsami z chorizo, było pysznie. Placki z fasolką. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieułożyć na patelni "szwem" do dołu, smażyć z obu stron na średnim ogniu. Najlepiej smakuje na ciepło, gdy ser w środku jest ciągnący. Można podać z ulubionym sosem (np. czosnkowym, tysiąca wysp ). Smacznego
Obiad gotowygrzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Środkową półkę z wyposażenia piekarnika wykładam papierem do pieczenia. Szaszłyki piekę ok. 20-25 minut do ładnego złotego koloru. Podaję z sosem pomidorowym, czosnkowym lub ketchupem. Smacznego
Zasmakuj Kuchnicieście francuskim. Mimo, że obie potrawy robi się z tych samych składników to efekt końcowy jest zupełnie inny, a smak niepowtarzalny! Taki gyros szpinakowy można podawać z ulubionym sosem np. czosnkowym, tysiąca wysp czy z ketchupem. Gorąco polecam do wypróbowania! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 płat ciasta francuskiego około 300 g filetu z kurczaka 1 cebula 1/2 czerwonej papryki
Danka PichciPołącz składniki z obu misek (masa powinna być gęsta). Nakładaj masę za pomocą łyżki na rozgrzaną patelnię, posmarowaną olejem i smaż do zarumienienia z każdej strony. Podawaj z sosami, np. czosnkowym lub z ketchupem. Wartości odżywcze (sztuka): Kcal: 118 | Białko: 6 | Węglowodany: 11,9 | Tłuszcze: 5,3 Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie . Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu
Przepisy na widelcuDomowy kebab na patyku jak z kebabowni? Tak to możliwe. W dodatku zdrowy, bo bez sztucznych, gotowych mieszanek przyprawowych czy dań z torebki. Posiłek w domu
Bernika - moj kulinarny pamietnikprzygotowanym farszem wypełnić bataty, ponownie ułożyć w blaszce, posypać mozzarellą i zapiekać 15 minut w temp 200 stopni. Po upieczeniu posypać startym parmezanem. Można podawać z dodatkiem sosów np czosnkowy, pomidorowy. Smacznego:) Artykuł Pieczone Bataty pochodzi z serwisu
gotuj ze mnąulubione warzywa a tuńczyka zamienić na mięso. Żeby zaoszczędzić czas na obróbce mięsa, polecam wykorzystać gotowe wędzone mięsko. Na koniec możecie dodać odrobinę (lub więcej jak kto woli) sosu np. czosnkowego, oczywiście domowej roboty (jogurt+czosnek). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polecam przepis na NALEŚNIKOWE WRAPY Z KURCZAKIEM, które również idealnie sprawdzą się na obiad w upalne dni. LINK Wartości odżywcze
zdrowo i aktywnieSałatka z brokułem, jajkiem i parmezanem – świetnie nadaje się jako posiłek do pracy (chociaż niektórym może przeszkadzać zapach czosnku ;) ) lub jako sałatka na imprezę. Gorąco
Kulinarne PrzebojeSałatka z brokułem i groszkiem – prosta w wykonaniu sałatka, którą śmiało można wpakować w pudełeczko i zabrać jako danie do pracy. Możecie ją podawać ze swoim ulubionym sosem, np. czosnkowym, miodowo-musztardowym lub vinegrette. Jeśli lubicie The post Sałatka z brokułem i groszkiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojewymieszać. Kawałki kurczaka moczyć w cieście, następnie obtoczyć w płatkach kukurydzianych i smażyć w głębokim oleju, na średnim ogniu na złoty kolor. Nuggetsy podawać z dowolnym sosem np. czosnkowym , tysiąca wysp, chili bądź różowym dipem majonezowym . Smacznego
Moja kraina smakówkurczaka moczyć w cieście, następnie obtoczyć w płatkach kukurydzianych i układać na blasze. Posmarować niewielką ilością oleju. Piec około 15-20 minut. Nuggetsy podawać z dowolnym sosem np. czosnkowym , tysiąca wysp, chilli bądź różowym dipem majonezowym . Smacznego
Moja kraina smakówbabeczki mięsno-warzywne, które mogą stanowić ciekawy dodatek do obiadu albo smaczną przekąskę. Można je jeść zarówno na ciepło jak i na zimno. Świetnie smakują podane z domowym sosem tzatziki lub czosnkowym, na które przepisy znajdziecie tutaj: SOSY – klik Składniki: 1 pojedynczy filet z kurczaka 4-5 ziemniaków 3 jajka 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki
Blog z Apetytem