sos czosnkowy - 6423 przepisów (strona:276/429)

Stripsy z kurczaka 253

tłuszczu podczas smażenia. 5. Gotowe stripsy powinny być mięciutkie i soczyste w środku i mieć chrupiącą panierkę. 6. Podawać wedle smaku z frytkami lub pieczonymi ziemniakami, surówką i sosem, np. czosnkowym . Smacznego!!! Źródło: Przy kuchennym stole

Kuchnia domowa Ani
Boczusiowe pieczarki 271

W ostatnim wynajmowanym przeze mnie i Magdę mieszkaniu nie było piekarnika - wszystko spoko, tylko jego brak. To nieco ograniczało moją wyobraźnię. Teraz jestem tydzień już w

Kuchnia moimi oczami
Miszmasz w cieście francuskim 212

każdy nakładamy farsz. Składamy w kopertę zlepiamy boki. Układamy na blaszce wyłożonej papier lub folią. Pieczemy ok 30 min w piekarniku nagrzanym do 200 st C. Podajemy z sosem jogurtowo czosnkowym. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
pieczone pierogi ze szpinakiem 223

układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy w 170 – 180 st. C. do zrumienienia (ok. 20 min). Podajemy na ciepło lub zimno z sosem np. czosnkowym

Domowy Smak Jedzenia
Cevapcici 155

możemy przystąpić do grillowania/smażenia – ja wcześniej obtoczyłem je jeszcze w mieszance ulubionych przypraw. Obracamy co kilka minut i równomiernie grillujemy z wszystkich stron. Można podawać w sosem (tzatziki, czosnkowym, chińskim słodko-kwaśnym itp), pieczywem i surówką, lub jako główne danie obiadowe. Artykuł Cevapcici pochodzi z serwisu Ugotuj

Ugotuj to sam ...
Kiełbaski z mięsa mielonego na grilla 146

układamy je na patelni grillowej. Grillujemy na niewielkim żarze, aż kiełbaski zaczną puszczać sok, a w środku nie będą surowe. Podajemy z frytkami lub świeżym pieczywem i sosami (polecam czosnkowy). Świetna alternatywa dla tradycyjnych kiełbasek

Kuchenna Kontrrewolucya
Wrapy z wędzonym łososiem i rukolą 307

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Placki tortilla z wędzonym łososiem, rukolą, pomidorem i ogórkiem. Są świetną przekąską do zabrania ze sobą z 

Marta Gotuje
Lazania z mięsem mielonym 178

każdą warstwę. Ostatnia  warstwa to sos beszamelowy i starty żółty ser. Danie zapiekamy ok. 40 min w temp. 180°. Podajemy gorące. Można podawać z sosem , np. czosnkowym SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Szybki obiad 326

talerz i posyp posiekaną szalotką i kozim serem. * Jeśli jesteś typowym mięsożercom do takiego szybkiego obiadu możesz dodać kawałek rybki lub indyka. * Możesz podać go również z sosem (np. czosnkowym) * Pamiętaj, żeby zawsze używać warzyw sezonowych i tych, które najbardziej ci smakują. Bardzo ważny jest również wybór różnych kolorów (nie dość, że warzywa różnego koloru mają inny smak, witaminy

Wielki apetyt
Domowa Pizza z Brokułami i Pieczarkami 209

plasterki pieczarki oraz różyczki brokułów.  Pizze pieczemy ok. 7-9 minut w temperaturze 250 stopni do lekkiego zrumienienia ciasta. Gotową pizzę podajemy z ketchupem i ulubionymi sosami, np. czosnkowym.  Moje posty

Słodka Strona
Grander z KFC 2300

znowu do mąki. Smażymy na głębokim oleju około 15 minut. Podajemy w opiekanej w tosterze bułce, chlebie, jak tylko Wam się podoba, u nas wersja z odrywanym chlebkiem, sosem jogurtowo czosnkowym, keczupem, kapustą pekińską i pomidorem. :) Smacznego! Skomentuj

MamaOskarka
Pstrąg w cieście solnym wg Magdy Gessler 444

Takim ciastem oblepić przygotowaną rybę. Piec w 160-180 °C przez około 20-30  minut.  Rybkę zjedliśmy ze pieczonymi świderkami ziemniaczanymi oraz brokułem w sosie śmietanowo- czosnkowym. Pycha:) Szkoda tylko, że tego ciasta nie da się zjeść

MarciochaKucharzy
Polędwiczki z kurczaka z brokułami i jakiem 160

smaki się przegryzły. Mięso podsmażyć na złocisty kolor. W tym czasie ugotować na parze różyczki brokuła i w osobnym garnku 2 jajka na twardo. Całość podać z sosem jogurtowo- czosnkowym z dodatkiem fety zamiast soli. Smacznego

MarciochaKucharzy
Rekin z pieczonymi batatami 151

Ekskluzywny Fish and chips Rekin z pieczonymi batatami SKŁADNIKI: 2 płaty rekina 1-2 bataty 2 jajka, bułka tarta sól, pieprz, kolendra, rozmaryn tymianek jogurtowy sos ziołowo- czosnkowy Rekina rozmnożyć, przepłukać i wysuszyć ręcznikiem papierowym. Oprószyć solą pieprzem, kolendrą i odstawić na pół godziny. Następnie rybę oprószyć mąką obtoczyć w roztrzepanym jajku i opanierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym

MarciochaKucharzy
Frytki z batatów i marchewki 180

Przygotowane warzywa piec w 210º C  przez 25-35 minut, co jakiś czas warzywa przerzucać na drugą stronę, aby całość równomiernie się zarumieniła. Podawać z ulubionym sosem, np. czosnkowym bądź samym jogurtem

Ugotować

Proponowane wyszukiwania