śmiało użyć np. kaszy gryczanej. Smacznego! Jeśli lubicie dania z kaszy polecam moje kaszotto z dyni piżmowej. A może preferujecie inne dania jednogarnkowe? Zobaczcie: Przepis na krewetki w sosie maślano-czosnkowym Noodle z kurczakiem i cukinią w sosie curry Klasyczne danie ze szparagami, boczkiem i jajkiem Sos z maślaków – przepis ze świeżych grzybów Szybki przepis na cukinię – fit spaghetti napoli
A to pestkaserem korycińskim i gruszkami Sałatka z kurczakiem i pomarańczą Sałatka z mozzarellą, kurczakiem i prażonymi nerkowcami Sałatka z serem pleśniowym i awokado Sałatka ze szpinakiem, jajkami, fetą i sosem ziołowo-czosnkowym Sałatka z wędzonym kurczakiem, melonem i sosem serowo-szalotkowym Sałatka z tuńczykiem i ryżem Sałatka z kurczakiem, serem pleśniowym, jajkami i orzechami ziemnymi
My Chcemy Jeśćprzepis na moją pizzę już kiedyś podawałam,ale powtórzę wam dzisiaj,bo ostatnio odkryłam ,jak niesamowicie smakuje z rukolą i sosem balsamico-oczywiście kilka kropelek sosiku czosnkowego również się na niej znalazło-polecam gorąco bo jest naprawdę pyszna SKŁADNIKI: 500g mąki pszennej 250 ml gorącej wody(nie wrzątku!) 2 łyżki oliwy płaska łyżeczka soli pół łyżeczki cukru 40 g świeżych(...)grzałką dolną(jak kto ma,jak nie to tylko z termoobiegiem,ale 10 min) jak grube ciasto to pieczemy nawet 15 min po upieczeniu jeszcze tylko sosik czosnkowy ,rukola i sos balsamico i gotowe-naprawdę pychotka- Smacznego
Swojskie jedzonkopostawiłam na gnocchi , czyli rodzaj włoskich klusek, których tradycyjny, ziemniaczany smak kojarzy się z naszymi kopytkami. Podaje się je z przeróżnymi sosami. Ja postawiłam na klasykę czyli bardzo czosnkowy i bazyliowy sos pomidorowy z mięsem mielonym. Proste, a jakie pyszne! Składniki: 1 opakowanie gnocchi (u mnie smak naturalny) 1 puszka pomidorów z puszki 1 duża cebula 2 ząbki czosnku
Kitchens AlphabetCzosnkowa pasta do kanapek jest propozycją dla każdego fana czosnku, ale także dla każdego, kto jeszcze nie miał okazji skosztować tej pyszności. Czosnkowa pasta pasuje nie
Magiczny Garnekpoprzedniego obiadu dzięki czemu było szybciej) garść mrożonych warzyw typu mieszanka chińska 4 zamarynowane kotlety schabowe (przepis we wpisie z dnia 6 czerwca 2013 ) 1 łyżka masła czosnkowego 1/2 łyżeczki sosu sojowo-grzybowego Tao-Tao Przygotowanie: Warzywa przysmażamy przez chwilę na maśle czosnkowym. Masełko - też mężowej produkcji... ... a na masełku warzywa Dodajemy ugotowany na sypko ryż i skrapiamy sosem sojowym
Kuchnia po mojemumąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej sól Składniki na farsz: pół szkalnki soczewicy pół szklanki ryżu 2 cebule olej majeranek pieprz papryka słodka pieprz czosnkowy sól Składniki na sos pieczarkowy: 400 g pieczarek 250 ml bulionu warzywnego 250 ml śmietanki 8 % sól, pieprz, suszony koperek, pieprz czosnkowy 2 łyżki mąki pszennej Wykonanie: Ciasto: 1. Ziemniaki(...)gotowe pieczarki cały czas gotując wlewamy śmietanę, kiedy się zagotuje cały czas mieszając wlewamy nasz zagęszczacz (wymieszaną mąkę ze śmietaną), całość doprawiamy szczypta pieprzu czosnkowego, suszonego koperku, soli i pieprzu. 5. Zagotowany sos gotowy Na koniec wykładamy nasze cepeliny na talerz polewamy sosem i danie gotowe. :) Smacznego
Mój pomysł naugotowanej lub konserwowej i odsączonej połowa papryczki chilli 2 łyżki oleju 2 całe gałązki świeżej bazylii łyżka listków świeżego tymianku przyprawy: łyżeczka kminu rzymskiego łyżeczka mielonej kolendry 2 łyżki sosu sojowego łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki szczypta cukru sól i pieprz do smaku Czas przygotowania 30 minut Czas pieczenia 25 minut Liczba porcji 6 burgerów(...)minut. Po 15 minutach warto kotlety przewrócić na drugą stronę. Wege burgery podajemy od razu tak, jak te klasyczne, czyli w bułce z warzywami i sosem (świetnie pasuje tutaj sos jogurtowo-czosnkowy) lub w wersji solo z sałatką i sosem. Smacznego! Artykuł Wegetariańskie burgery pochodzi z serwisu Analiza Smaku
Analiza SmakuCzosnkowe grzanki idealnie sprawdzają się jako dodatek do wielu potraw choćby sałatek. Jednak mogą być także świetną przekąską albo lekką kolacją. Czosnkowe grzanki bardzo często są
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!świetnie, makarony Malma w niczym nie ustępowały tym z restauracji w Mediolanie, Florencji czy Wenecji. Polecamy! Znajdziecie u nas na blogu przepisy na pasty z tuńczykiem, jarmużem i sosem cytrynowo-czosnkowym , z łososiem i kaparami i z pieprznym sosem dyniowo-gruszkowym . Zróbcie je i spróbujcie dobrać do nich wina, tak by jak najlepiej do nich pasowały. Smacznego! Click to view
GRUBY WAŁEKpaszteciki, ale o niebo lepsze, miękkie i smaczne nawet następnego dnia. Świetnie smakują na ciepło, prosto z piekarnika, odsmażane na masełku lub zimne. Zrobiłam do nich jogurtowy sos koperkowo-szczypiorkowo-czosnkowy i myślę, że świetnie się razem komponują. Ciasto na pierogi około 50-60 sztuk: ok 560 gr mąki u mnie Luksusowa z Lubelli. 250 gr ciepłej wody lub mleka(...)rozgrzanym piekarniku przez 25-30 min bez termoobiegu, do złotego koloru, nie warto piec dłużej bo ciasto będzie bardziej suche. Po upieczeniu lekko przestudzić i pałaszować z sosem. Sos jogurtowy koperkowo-szczypiorkowo-czosnkowy 400 gr jogurtu greckiego 1/2 pęczka koperku 1/2 pączku szczypiorku 1 ząbek czosnku sól pieprz Koperek i szczypiorek posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki wymieszać. Gotowe
moj przepis napaszteciki, ale o niebo lepsze, miękkie i smaczne nawet następnego dnia. Świetnie smakują na ciepło, prosto z piekarnika, odsmażane na masełku lub zimne. Zrobiłam do nich jogurtowy sos koperkowo-szczypiorkowo-czosnkowy i myślę, że świetnie się razem komponują. Ciasto na pierogi około 50-60 sztuk: ok 560 gr mąki u mnie Luksusowa z Lubelli. 250 gr ciepłej wody lub mleka(...)rozgrzanym piekarniku przez 25-30 min bez termoobiegu, do złotego koloru, nie warto piec dłużej bo ciasto będzie bardziej suche. Po upieczeniu lekko przestudzić i pałaszować z sosem. Sos jogurtowy koperkowo-szczypiorkowo-czosnkowy 400 gr jogurtu greckiego 1/2 pęczka koperku 1/2 pączku szczypiorku 1 ząbek czosnku sól pieprz Koperek i szczypiorek posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki wymieszać. Gotowe
moj przepis napaszteciki, ale o niebo lepsze, miękkie i smaczne nawet następnego dnia. Świetnie smakują na ciepło, prosto z piekarnika, odsmażane na masełku lub zimne. Zrobiłam do nich jogurtowy sos koperkowo-szczypiorkowo-czosnkowy i myślę, że świetnie się razem komponują. Ciasto na pierogi około 50-60 sztuk: ok 560 gr mąki u mnie Luksusowa z Lubelli. 250 gr ciepłej wody lub mleka(...)piekarniku przez 25-30 min bez termoobiegu, do złotego koloru, nie warto piec dłużej bo ciasto będzie bardziej suche. Po upieczeniu lekko przestudzić i pałaszować z sosem. Sos jogurtowy koperkowo-szczypiorkowo-czosnkowy 400 gr jogurtu greckiego 1/2 pęczka koperku 1/2 pączku szczypiorku 1 ząbek czosnku sól pieprz Koperek i szczypiorek posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki wymieszać. Gotowe. *jeżeli
moj przepis napaszteciki, ale o niebo lepsze, miękkie i smaczne nawet następnego dnia. Świetnie smakują na ciepło, prosto z piekarnika, odsmażane na masełku lub zimne. Zrobiłam do nich jogurtowy sos koperkowo-szczypiorkowo-czosnkowy i myślę, że świetnie się razem komponują. Ciasto na pierogi około 50-60 sztuk: ok 560 gr mąki u mnie Luksusowa z Lubelli. 250 gr ciepłej wody lub mleka(...)piekarniku przez 25-30 min bez termoobiegu, do złotego koloru, nie warto piec dłużej bo ciasto będzie bardziej suche. Po upieczeniu lekko przestudzić i pałaszować z sosem. Sos jogurtowy koperkowo-szczypiorkowo-czosnkowy 400 gr jogurtu greckiego 1/2 pęczka koperku 1/2 pączku szczypiorku 1 ząbek czosnku sól pieprz Koperek i szczypiorek posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki wymieszać. Gotowe. *jeżeli
moj przepis nasalami 1 kulka mozzarelli Garść oliwek 4 łyżeczki sosu pomidorowego/ketchupu/koncentratu 2 łyżeczki ziół prowansalskich Przygotowanie : Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Bagietkę kroimy. Smarujemy masłem czosnkowym, a następnie sosem pomidorowym. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na bagietkę nakładamy salami, pokrojoną w plastry mozzarellę i oliwki pokrojone na pół. Całość posypujemy ziołami. Pieczemy przez
Czarnawisienka