sos czosnkowy - 6423 przepisów (strona:287/429)

Pieczone ziemniaki 79

obiadu ! Pierś kurczaka z piekarnika Pieczone ziemniaki są wspaniałym dodatkiem do mięs obiadowych, np kotleta schabowego . Podaję je także jako samodzielna potrawa. Polewam je wówczas śmietaną lub ulubionym sosem np chrzanowo czosnkowym . Na 5 minut przed końcem pieczenia, możesz także posypać ziemniaczki startym serem żółtym. Smakują obłędnie i nie znam osoby, która by się im oparła. Kto raz spróbuje nieziemskiego

Ania gotuje
Kotlety z ciecierzycy i cukinii 50

siemieniem lnianym, z ziołami, może kiedyś zaryzykuję z brokułem, zieloną papryką. Ostropest? Brukselka? Czemu nie. Napiszę Wam o tym, kiedy coś wyczaruję. Z czym podałam kotlety? Z sosem jogurtowo-czosnkowym. Świetnie do nich pasował. Żeby jednak nie było zawsze tak samo, następnym razem chyba zrobię do nich jakąś surówkę. Chodzi za mną surówka z kiszonego ogórka. Lecę ją zapisać. Oczywiście

Kardamonovy
Quesadilla z kurczakiem 92

stopni), aby pozostały ciepłe. Dla bardziej wprawionych i wyposażonych w kuchni jest też opcja działania na 2 lub 3 patelnie. Quesadillę podajemy ze świeżą salsą, guacamole, sosem pomidorowym lub czosnkowym. Smacznego! Artykuł Quesadilla z kurczakiem pochodzi z serwisu Analiza Smaku

Analiza Smaku
Zapiekane naleśniki z kurczakiem 392

posmarowanego olejem. Gotowe naleśniki posypać pozostałym serem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Pieczemy ok. 20 minut, aż ser ładnie się zarumieni.  Podawać z ulubionym sosem. U mnie czosnkowy. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub mnie na Facebooku Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego

Kulinarne przygody
Sos paprykowo czosnkowy z jabłkami Adżika (Adżyka) do słoików 194

Sos Adżika jest doskonałym dodatkiem do zup, sosów, mięs, potraw z grilla, serów i właściwie z czym tylko Wam posmakuje. Pochodzi z rejonu Kaukazu, używają go gospodynie z Turcji, Armenii, Rosji, no i oczywiście Gruzji. Podstawą tego sosu jest papryka i czosnek, resztę można dodać w zależności od potrzeby smaku. Ja dodałam jabłka. Sos jest mocno czosnkowy i delikatnie pikantny

Bułka z Chlebem
Sałatka z grillowanych warzyw i polędwiczki wieprzowej 73

plastry, smażymy na grillu około 2-3 minuty z każdej strony, dodajemy do warzyw i całość delikatnie  mieszamy. Sałatka smakuje na ciepło i na zimno podana z sosem balsamicznym lub czosnkowym. Smacznego

Andzia Pichci
Kofty z grilla 55

przygotowania koft użyłam mielonej łopatki wieprzowej; wystarczy wymieszać mięso z przyprawami, uformować i nadziać na patyczki. Dosłownie kilka minut i pyszne mięsne danie gotowe. Kofty podajemy z sosem jogurtowo-czosnkowym. Kofty z grilla Kofty z grilla   Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 500 g mielonej łopatki wieprzowej  1/2 małej cebuli 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka kolendry 1 łyżeczka

Kulinarne przygody Gatity
Pieczone frytki z cukinii w panierce 68

Kawałki cukinii zanurzyć w jajku i obtoczyć w bułce z serem, ułożyć na blasze. Piec ok 20 minut w temp 200stC (góra+dół lub termoobieg). Podawać z ulubionym sosem (np jogurtowym, czosnkowym, tzatziki). Smacznego

Obiad gotowy
Drobiowe kotleciki szu szu 68

upieczenia bezików . Takie kotleciki z piersi kurczaka są bardzo delikatne i miękkie. Będą idealne z ziemniakami albo frytkami i chrupiącą surówką z kapusty. Świetnie pasują do nich różne sosy, na przykład czosnkowy lub koperkowy. Jeśli macie pomysł, skąd wzięła się ich nazwa, dajcie znać w komentarzach :) Smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej moich pomysłów na kurczaka :) Polecam również mojego kurczaka zapiekanego

Lekcje w kuchni
Kokosowe stripsy z kurczaka 71

smażyć na piękny złoty kolor. Łyżką cedzakową ostrożnie wyjmować gotowe stripsy z kurczaka na papierowy ręcznik. Stripsy  można podawać z ulubionymi dodatkami: ryż, sałata, słodko-kwaśny sos chili, sos curry, majonez czosnkowy. Miłego gotowania! Stripsy z kurczaka

Moja Książka Kucharska
Pieczona pierś z kurczaka nadziewana serem i warzywami 105

albo mieszanka suszonych ziół. Pieczona pierś z kurczaka z serem i warzywami świetnie smakuje z ziemniakami, ryżem, kuskusem i prostą sałatką. Możecie też podać do niej ulubione zimne sosy, na przykład czosnkowy lub koperkowy. Smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów na kurczaka :) Polecam również kurczaka pieczonego pod pierzynką: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Pieczona pierś z kurczaka

Lekcje w kuchni
Pomidory pod pierzynką 72

pomidorów. Dobrze wiedziałam, która będzie miała większe wzięcie. Pomidorowa. Ta z groszku w sumie trochę mnie rozczarowała (aczkolwiek zjedzona na drugi dzień była dużo smaczniejsza). Pokroiłam dojrzałe pomidory, potem sos, przyprawy, ser i szczypiorek (dla odmiany cienki) i dobra, biorę się za zdjęcia. Tak, siak, z dołu, z góry, na parapecie, na dworze (lało jak z cebra). Ostatecznie poprosiłam Zuzkę(...)świeżo mielony pieprz. Mieszamy i odstawiamy. Pomidory myjemy, cienko kroimy i układamy na talerzu. Ser ścieramy na tarce na średnich oczkach. Pomidory doprawiamy solą i pieprzem, polewamy je sosem jogurtowo-czosnkowym, posypujemy serem żółtym i poszatkowanym szczypiorkiem. Artykuł Pomidory pod pierzynką pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Grillowany kurczak Shoarma (Shawarma) 69

całych nasion i przed zmieleniem uprażyć je na suchej patelni, albo mielonych, co jest szybsze i łatwiejsze.  Połączenie gorącego grillowanego kurczaka ze schłodzoną sałatką izraelską z ziołami i sosem tzatziki jest niesamowicie orzeźwiające, lekkie i pyszne. Grillowany kurczak Shoarma (Shawarma)  Shoarma - minimum składników, maksimum smaku - pokochacie tego grillowanego kurczaka.      Do przygotowania Shoarmy można użyć filetu(...)oliwy  1/4 łyżeczki cayenne 1-2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka mielonego imbiru 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego 1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego Dodatki, które mogą Ci się spodobać: sos tzatziki lub czosnkowy sałatka izraelska grillowana tortilla, chlebki pita hummus ryż Basmati Grillowany kurczak Shoarma - przepis: Krok 1. Filety z kurczaka oczyścić z błonek i kostek, następnie pokroić w równe kawałki

Moja Książka Kucharska

Proponowane wyszukiwania