sos czosnkowy - 6423 przepisów (strona:289/429)

Ziemniaki Hasselback 80

pieczone, przyprawione ziemniaki, które dobrze jest podać w towarzystwie innych dodatków, by uzupełnić danie i uwydatnić jego walory. Pieczone ziemniaki będą się dobrze komponować z sosami, np. sosem Tzatziki lub z sosem jogurtowo-czosnkowym. Lubię też ziemniaki Hasselback w towarzystwie sałatki, np. z gotowanego buraka, fety i rukoli. Tylko trzy składniki, a smak wyśmienity. ZIEMNIAKI PIECZONE HASSELBACK Składniki

Wiszniówka
LANGOSZ 103

każdą z nich rozwałkowujemy na małe placki.  Każdy  placek smażymy w rozgrzanym głębokim oleju, z każdej strony na złoty kolor ( jak pączki).  Podawać można różnymi sosami, z masłem czosnkowym lub tradycyjnie, z kwaśną smietaną i tartym żółtym serem.  Smacznego

pieprzny smaczek
Pasztet z pstrąga 66

Znalazłam ten przepis w starej książce z 1961 roku. Bardzo mnie zaciekawił i postanowiłam wypróbować. Wyszło super, mogę Wam go polecić bez chwili zastanowienia. Podałam go z sosem tatarskim. Ryby wyfiltrować, obrać ze skóry. Małe ości mogą zostać, po zmieleniu nie będą wyczuwalne. Uzyskałam z tej ilości ryb 520 g czystej ryby. Bułki połamać na mniejsze kawałki i zalać mlekiem(...)nagrzać piekarnik góra – dół do 180 C i piec 60 minut. Zostawić pasztet w foremce aż całkowicie ostygnie. Pasztet smakuje super pokrojony w grube plastry z sosem tatarskim lub czosnkowym, jak i na chleb. Polecam, smacznego

Kuchnia Pokoleń
Pasztet z selera z orzechami 106

selera, pomimo tego że niektórzy już na sama myśl o tym warzywie się krzywią, smakuje naprawdę całkiem nieźle a idealnie już wprost gdy podamy go w towarzystwie ulubionego sosu np. pomidorowego, czosnkowego, curry. Jeśli lubicie warzywne pasztety, po więcej inspiracji zapraszam as do działy Pasztety-przepisy . PRZEPIS PASZTET Z SELERA Z ORZECHAMI Składniki: 1 kg selera korzeniowego 3 cebule 150g

Dorota Smakuje
Polędwiczki w sosie miodowo-czosnkowym 116

wróć – zanim polędwiczki trafią do piekarnika trzeba je wcześniej zalać sosem. I tu właśnie jest moment wymagający uwagi: przed wlaniem sosu, trzeba wrzucić na rozgrzaną patelnię i sekundę później dodać sos. Chodzi o to, żeby nie spalić czosnku, lecz by oddał cały aromat do sosu. W gruncie rzeczy sprawa jest bardzo prosta. Polędwiczki pieczone w miodzie można podawać(...)Zdejmij polędwiczki z patelni, odłóż, następnie podkręć temperaturę, żeby zredukować i odparować sos. Powinien on mieć konsystencję gęstego syropu. Włóż do sosu polędwiczki o obtocz w glazurze. Krok 6 Pokrój polędwiczki w plastry. Polej sosem. Podawaj z kaszą i brukselkami. Podawaj. Smacznego! Artykuł Polędwiczki w sosie miodowo-czosnkowym pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Kotleciki dyniowo-ziemniaczane z fetą 89

język chili. Kształtne i sycące wypełniają brzuchy samą przyjemnością i troskliwym, jesiennym ciepłem, a do tego szybko się je przyrządza. Można zajadać same, można podać z domowym sosem jogurtowo-czosnkowym i ulubioną zieleniną. Do kotlecików najlepiej wykorzystać dynię Hokkaido lub piżmową ze względu na ich mięsisty i zwarty miąższ, jeśli jednak użyjecie dyni o większej zawartości wody, możecie dodać

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Kubdari z jagnięciną 69

Smażyć kolejne 8 minut (także pod przykryciem), na 2 minuty przed końcem na zrumieniony placek położyć kawałek masła wielkości łyżeczki. Kubdari z jagnięciną podawać na ciepło np. z sosem jogurtowo-czosnkowym, można także posypać posiekaną kolendrą lub pietruszką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Kubdari z jagnięciną pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Francuski kurczak z 40 ząbkami czosnku oraz jesienna surówka 86

włoskich makaronów, np. spaghetti alla putanesca możecie nim także doprawić pasty kanapkowe na bazie roślin strączkowych, np. zrobić hummus albo pastę z grochu łuskanego   albo przygotować prowansalską zupę czosnkową Francuski kurczak z 40 ząbkami czosnku W dzisiejszym wpisie mam dla Was kolejny, bardzo smakowity przepis z czosnkiem w roli głównej. Jest to klasyczna, francuska potrawa -  Sauté de poulet(...)czyli kurczak z 40 ząbkami czosnku. Nie przestraszcie się jednak tą ilością, ponieważ długie gotowanie ząbków czosnku w bulionie z winem łagodzi ich ostry smak, tworząc przepyszny, maślano-czosnkowy w smaku sos.   Istnieje wiele wersji tego dania, w oryginalnym przepisie wykorzystuje się całego kurczaka pokrojonego na części. Ja jednak lubię upraszczać sobie życie, dlatego postanowiłam przygotować go na bazie

Chilli Czosnek i Oliwa
Pieczone frytki z fioletowych ziemniaków 98

piekarniku gazowym w 225°C przez około 30-35 minut. W połowie czasu pieczenia, frytki przełożyć na drugą stronę. Gotowe frytki muszą się lekko zarumienić. Podawać z ulubionym sosem, np. pomidorowym, czosnkowym.. Frytki podałam z pieczonym łososiem oraz warzywami na parze (fasolką szparagową i marchewką

Ugotować
Orientalny gulasz z ryżem 92

Aromatyczny gulasz z orientalnym smaczkiem Składniki biodrówka 1/2 kg pieczarki 30 dkg papryka czerwona 1/2 szt grzyby mun 1 garść cebula 1 szt czosnek 3 ząbki sos chili-czosnkowy 1 łyżka … Czytaj dalej Orientalny gulasz z ryżem

czarrna od kuchni
Pieczone placki ziemniaczane z sosem czosnkowym 82

jednego za dużo, tak mam. A może odchudzimy trochę placki i je upieczemy? Są tak samo dobre a tłuszczu mniej, znacznie mniej. Polecam zatem placki pieczone z ulubionym sosem, u mnie czosnkowy. Placki ziemniaczane. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pasztet z selera z pomidorami suszonymi 124

selera, pomimo tego że niektórzy już na sama myśl o tym warzywie się krzywią, smakuje naprawdę całkiem nieźle a idealnie już wprost gdy podamy go w towarzystwie ulubionego sosu np. pomidorowego, czosnkowego, curry. Jeśli lubicie warzywne pasztety, po więcej inspiracji zapraszam as do działy Pasztety-przepisy . PRZEPIS PASZTET Z SELERA Z POMIDORAMI SUSZONYMI Składniki: 1 kg selera korzeniowego 3 cebule

Dorota Smakuje
Kotlety mielone 92

większych i 10 mniejszych kotletów, Zazwyczaj robię podwójną porcję, ponieważ moja rodzina oprócz kotletów do obiadu w formie na ciepło często je kotlety mielone na kanapkę z dodatkiem sosu pomidorowego bądź czosnkowego. Mięso jakie wykorzystuje do przygotowania kotletów to zazwyczaj mieszanka szynki wieprzowej z łopatką wieprzową, Miele je za pomocą maszynki do mięsa na średnich oczkach. Jeśli mam możliwość

To Musisz Wiedzieć
Karczochy pieczone 66

spokrewnione są z ostem. Młode świeże karczochy można jeść na surowo. Starsze – takie kupujemy w sklepach- można gotować, piec, zapiekać faszerowane. Można podawać na zimno lub ciepło z sosami holenderskim, majonezowym, czosnkowym, vinaigrette... Należy kupować ciężkie zwarte główki. W lodówce można je przechowywać kilka dni. Gdy mamy świeże młode karczochy proponuję przygotować karczochy pieczone . 4 karczochy, sól, świeżo zmielony pieprz

królestwo garów
Chlebki naan z grillowanymi warzywami i tofu 75

grillowej patelni albo nadziać na patyczki na przemian i upiec na grillu. Podawać z chlebkami naan, posypane ziołami (pietruszka, kolendra). Można dodatkowo skropić je sokiem z limonki, polać sosem jogurtowo-czosnkowym - wg uznania. Smacznego

Obiad gotowy