minut w temperaturze 200 stopni C. W połowie przewrócić na drugą stronę. Polecam posmarować je z wierzchu niewielką ilością oleju rzepakowego - ładnie się zezłocą. ;) Najlepiej smakują z sosem jogurtowo-czosnkowym i sałatką. Smacznego
Kuchnia EllieCzebureki to tradycyjne danie regionalne Tatarów krymskich. Pierogi z pysznym farszem smażonego na głębokim tłuszczu. Podajemy z barszczem albo sosem pomidorowym czy czosnkowym. Składniki: 2,5 szklanki mąki 250 g twarogu 2 jajka łyżka oleju łyżka spirytusu lub octu pół łyżeczki soliFarsz: ok. 450 g pieczarek 2 cebule sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie Ser ucieramy z jajkami, octem
e-PrzepisyKulinarneZaplanowałam tym razem wegański fastfood: - pizze w dwóch odsłonach, w tym jedną bezglutenową, - hamburgery (2 rodzaje), - frytki z różnych warzyw, - sos serowy do pizzy, - majonez jako bazę do sosów: amerykańskiego i czosnkowego - lemoniadę. Zapraszam serdecznie. Więcej informacji przeczytacie na zdjęciu poniżej
Co na wege obiad?regionu Walencji, w którym gościliśmy. Żeby jednak było ciekawiej to w wersji z homarem. Czekając na ucztę zajadaliśmy się podanymi jako starter ciepłymi bułeczkami z 3-ma rodzajami sosów - najsmaczniejszy był czosnkowy i pomidorowy ( inny niż u nas, bo ze świeżych pomidorów ) Uważajcie! To pułapka! Są tak pyszne, że możecie najeść się już przed obiadem. Zwłaszcza, że jak znikną
Smaki Ewypędzone ogórasy , a dodatkowo oszczędza nasz cenny jak zawsze czas. Wystarczy tylko odkręcić pokrywkę , zlać sok i dodać łyżkę , albo dwie gęstego jogurtu , najlepiej greckiego ..i to wszystko sos gotowy . Wyraźnie czosnkowy , wystarczająco pikantny , no można sypnąć ciut pieprzu jeśli ktoś lubi , pasuje do wszystkiego Składniki na około 2 szt , 250 ml słoiczków : 6 ogórków gruntowych, średniej wielkości 4 duże
Ogrodnik w podróżyczosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki dodajemy do startej cukinii, doprawiamy solą oraz pieprzem. Niewielkie placuszki smażymy z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy z sosem mięsnym lub czosnkowym. (Inspiracja z przepisu s. Anastazji
Domowy Smak Jedzeniajedli świeżego (surowego) szpinaku. Zgadłam? Jeśli tak, to tym bardziej powinniście spróbować takiej tortilli. Świeży szpinak bardzo dobrze smakuje w sałatkach z dodatkiem sosu vinaigrette lub czosnkowego na bazie naturalnego jogurtu. Jakkolwiek go przygotujecie i zawiniecie w naleśnik, też będzie pysznie :) Gdybyście jednak woleli w naleśnikach szpinak w innej formie, to zerknijcie na naleśniki
Codzienna kuchnia niecodziennatajską. Mięso w bardzo chrupiącej panierce jest idealne na każdą okazję! Świetne na rodzinny obiad – np. z frytkami i ulubioną surówką. Świetne na imprezę – ze słodkim sosem chili albo czosnkowym. Świetne na romantyczną kolację czy też na przekąskę przed tv. Robi się go niezwykle szybko ze składników, które najczęściej mamy w kuchennych szafkach. Gwarantuję, że jest to jeden
Ostra na Słodkozimnej wodzie i uformować kotleciki. Ułożyć je na blaszce i piec około 30 min w nagrzanym na 180*C piekarniku. Podałam je w bułce z dynią, z sosem pomidorowym i czosnkowym, sałatą, cebulą i ogórkiem. Niestety nie zdążyłam zrobić zdjęcia w całej okazałości. Całkiem udany eksperyment :) Polecam
Jemy Pijemyposypałam serem i zapiekałam kolejne 10-15 minut aż ser się dokładnie roztopił, ale nie podpiekł. Ja podałam z surówką z kapusty pekińskiej z sosem koperkowo-czosnkowym. Wypróbujcie koniecznie
Kuchnia Prezydentowejbędą miękkie, soczyste i bardzo smaczne. Do przygotowania poniższego dania nie trzeba używać oleju, dzięki temu mięso nie będzie tłuste. Piersi kurczaka w krakersach możecie podać, np. z sosem jogurtowym lub czosnkowym i ulubioną sałatką. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 200 g jogurtu naturalnego 100 g krakersów solonych sól, pieprz przyprawa do kurczaka Pierś umyć, osuszyć i przekroić
Ugotowaćmakaron. Całość polałam sosem beszamelowym i zapiekłam. W efekcie powstało danie na dzisiejszy obiad. Przyprawiłam je dość mocno pieprzem (wolimy bardziej ostre potrawy) podałam z sałatą lodową w sosie śmietanowo-czosnkowym. Przy okazji zużyłam zalegający w szafce makaron bucatini kupiony przez pomyłkę, zamiast spaghetti. Przepis dodaję do akcji Ag Pe - Tylna ścianka Czytaj więcej
Wiem co jemzamiast obiadu. Bo jak tak ciepło to i jeść mniej się chce. Zimą zmagazynowałem dostatecznie duże zapasy sadła :) A jak przekąski to koniecznie z jakimś sosem. A jak sos to tylko czosnkowy! Zatem pomyślałem sobie, że skoro prawdopodobnie często będę go używał, może nawet tutaj na blogu, to jako osobny przepis go zamieszczę. Tak żeby potem jak będę go używał
Marder&Marder Manufacturelekkostrawne, bo pieczone bez dodatku tłuszczu. Podałam je z pieczonymi młodymi ziemniaczkami (przepis wkrótce pojawi się na blogu), sałatką z pomidorkami i słonecznikiem oraz pysznym, lekkim sosem jogurtowo-czosnkowym. Serdecznie polecam! Składniki : 1 podwójna pierś z kurczaka (ok. 0,5 kg) 2 szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych pół szklanki mleka/jogurtu jajko 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki czosnku
Kuchnia Elliezamykamy worek worek wkładamy do żaroodpornego naczynia i pieczemy w temp. 170 stopni przez około 30 minut (na ostatnie 10 minut włączyłam termoobieg) gotowe danie możemy podawać z sosem jogurtowym lub czosnkowym, jak kto woli ;) SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość