sos czosnkowy - 6423 przepisów (strona:293/429)

Afgańska frittata 122

minut. Następnie wstawić do piekarnika włączonego na opcji grill i piec, aż góra całkowicie się zetnie. Frittatę podawać pokrojoną na kawałki. Ja podaję do niej dodatkowo sos jogurtowo-czosnkowy i   sałatkę z pomidorów, albo dobry domowy ketchup. Jest doskonała na śniadanie, lekki obiad czy kolację. Na drugi dzień (jak zostanie, co nie jest takie pewne) można ją zabrać

Moja Mama Gotuje
Czebureki 120

Dzielimy ciasto na kulki wielkości jajka i rozwałkujemy. 7. Nakładamy plaster sera żółtego, przygotowany farsz i lepimy jak dużego pieroga. 8. Smażymy na głębokim oleju. Świetnie smakują z sosem jogurtowo-czosnkowym :) Smacznego

FITBUuK
Zupa z wołowiną i brokułami, pyszny i prosty przepis 168

litry rosołu 450 gram rozmrożonych brokułów  2 steki ( 400 gram rostbefu wołowego )  1 cm kawałek imbiru  3 ząbki czosnku  1 biała cebula czosnkowa 3 łyżki sosu sojowego  1 łyżka oleju sezamowego  1 łyżeczka sambal oelek ( nie przesadź bo to ostre jest )  ostra papryka szczypta ugotowany makaron azjatycki ( u mnie udon )    Wołowinę

Kuchnia na wzgórzu
Korba Kuchnia - Czy ktoś tu ma bzika? 139

carpaccio z ośmiornicy z orzechami w sosie serowo-śmietanowym. Sałatka z serem rougette, prażonymi orzechami w sosie miodowo-musztardowym. Sałatka z grillowanym kurczakiem, bekonem i grzankami oraz sosem jogurtowo-czosnkowym. * Korba Kuchnia | ul. Św. Mikołaja 18-20, Wrocław

Food Square
Placki z kiszonej kapusty 161

smażymy, formując nie za grube placuszki, aż do zrumienienia z obu stron. Można je podawać jako dodatek do choćby mięsnych potraw, albo jako samodzielne danie z ulubionym sosem, na przykład czosnkowym

Pichceniomania
Indyjski wege kebab 121

wlewamy olej na wysokość ok. 1 cm. Kebaby smażymy na złoty kolor z obu stron. Smakują wyśmienicie zarowno na ciepło, jak i na zimno. Idealne w duecie z sosem miętowym lub czosnkowym. Smacznego

Kuchnia od dwojga
Panierowane pieczarki 249

patelnie kapeluszem do góry. Smażymy z każdej ze stron na z ł oty kolor. Usmażone pieczarki odkładamy na papierowy ręcznik, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Podajemy z ulubionym sosem, u mnie czosnkowy. Smacznego

kulinarne odsłony pati
Pierogi z fetą, pomidorami i oliwkami 85

Aromatyczne pierogi z suszonymi pomidorami, oliwkami i serem feta. Farsz zamknięty w delikatnym cieście drożdżowym. Polecam np. z sosem koperkowo-czosnkowym na bazie jogurtu. Z podanych poniżej składników powstanie około 4o średniej wielkości pierogów. Ciasto: ok. 0,7 kg mąki pszennej 20 g drożdży pół szklanki mleka 2 łyżeczki cukru 3 łyżeczki soli szklanka letniej wody 2 łyżki oliwy

Bullio
BOCZEK PIECZONY Z SOSEM SOJOWYM I CZOSNKIEM 133

PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 90 MINUT (+ 12 GODZIN MARYNOWANIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 18 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-8 Składniki: Około 1-1 ,2 kg boczku surowego, 4 łyżki oleju czosnkowego, 2 łyżki sosu sojowego, 4 duże ząbki czosnku, łyżeczka pieprzu pomarańczowego, łyżeczka cząbru, łyżeczka bazylii, łyżeczka tymianku, 2 łyżeczki majeranku, 2 łyżeczki soli, 2 łyżeczki chili. Przygotowanie: Przygotowuję marynatę z oleju

JejKuchnia
Kotlety z bobu 176

wykorzystaniem. Powiem Wam, że w tej formie smakuje mi jeszcze bardziej. Kto nie lubi może się jednak przekona… Mąż się przekonał… chociaż trochę . Można podać z sosem tzatziki lub czosnkowym. Składniki: 500 g bobu jajko 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki bułki tartej garść papryki konserwowej 2 ząbki czosnku opcjonalnie 6 szt. mini mozzarelli przyprawy: sól, zioła prowansalskie

Mama z miasta
Udka potrójnie czosnkowe 206

amatorów czosnku – smakowita propozycja🙂 Składniki 1 kg udek 4 ząbki czosnku sos chili-czosnkowy czosnek suszony w płatkach sól, pieprz słodka papryka olej Sposób przygotowania Czosnek kroimy w plasterki, … Czytaj dalej Udka potrójnie czosnkowe

czarrna od kuchni
Dorada pieczona w soli 111

minut (w zależności od wielkości ryby). Gdy ryby będą gotowe, rozbić ostrożnie solną skorupę, zdjąć skórę ryb i podawać. Moja propozycja na dodatki do ryby to sos jogurtowo-czosnkowy z koperkiem, frytki z batatów i ulubiona tahini z siemienia lnianego

Kuchnia Bon Appetit
Naleśniki z piersią z kurczaka, z sosem majonezowo-czosnkowym 200

słodka papryka, czerwona ostra papryka, 1 łyżka oleju, 1 świeża czerwona papryka, 5 kawałków suszonych pomidorów, 1/2 szklanki mrożonej kukurydzy, 1 szklanka mrożonego groszku, 200g startego sera żółtego, Sos majonezowo-czosnkowy: 200ml jogurtu naturalnego, 4 czubate łyżki majonezu, 1 czubata łyżka pikantnego ketchupu, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz. Przygotowanie

W kuchni u Moniki
CORN - DOGI 157

długiej szklanki. Parówki obieramy z osłonki, przecinamy na pół i maczamy całe w cieśnie. Smażymy na rozgrzanym, głębokim oleju z jednej i drugiej strony. Podajemy ciepłe z sosami pomidorowym i czosnkowym.                                                     Polecam obejrzyeć

Kulinarne Fantazje Marioli
BABECZKI Z KURCZAKA Z JARMUŻEM 149

faszeruję babeczki. Na wierzch kładę ser żółty. Piekę w piekarniku przez 30 min Góra-dół w 180 stopniach.  Przekąskę podaję na ciepło lub zimno z dodatkiem sosu chilli lub czosnkowego

Gotowanie Patki

Proponowane wyszukiwania