sos czosnkowy - 6423 przepisów (strona:290/429)

Pizzerinki na cieście francuskim 168

wkładam do rozgrzanego do 170 stopni Celsjusza piekarnika i trzymam je tam 18 minut. Po tym czasie wyjmuję i dekoruję rukolą oraz pomidorkami papryczkowymi.  Proponuję podawać z sosem pomidorowym lub czosnkowym. Pasują do nich idealnie :) Smacznego! Pizzerinki na cieście francuskim Pizzerinki na cieście francuskim

Przepis na Dzień Dobry
Tortilla z ziemniaków i cukinii , hiszpańskie tapas 278

zostawiamy żeby wystygła . Wszystko zależy od tego czy ma to być danie obiadowe na ciepło , czy zimna przekąska – tapas do piwa . Doskonała z salsą lub jakimkolwiek sosem pomidorowym , choć czosnkowy ( nasz ulubiony ) też nie wydaje się profanacją . Smacznego ! Artykuł Tortilla z ziemniaków i cukinii , hiszpańskie tapas pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
DOMOWE BUŁKI DO BURGERÓW 162

burgery. Ostatnio do domowych burgerów upiekłam własnoręcznie małe bułeczki. Miękkie, puszyste, wyszły idealnie. Moje mini-burgery przełożyłam plastrami mielonych kotletów (zostały od obiadu), pomidorem, ogórkiem, czerwoną cebulą oraz sosem majonezowo-czosnkowym. Wyszło pysznie! 😉 Składniki: (na 10 małych bułeczek) 500 g mąki pszennej  2 płaskie łyżeczki cukru 150 ml ciepłego mleka 150 ml letniej wody 7g suchych drożdży

Walijskie Pichcenie
Smażone kalmary w panierce 118

sposób kalmary smażymy na mocno rozgrzanym oleju przez 30-60 sekund z każdej strony – powinny być złoto brązowe. Odkładamy na papierowy ręcznik. Kalmary podajemy z czosnkowym majonezem lub sosem jogurtowym.   Post Smażone kalmary w panierce pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Fit placuszki z cukinii 162

jedną wielką, jednolitą masę. Placuszki najfajniej smakują podane z keksem śmietany i posypane świeżą miętą. Lubisz cukinie? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Panierowaną cukinię z sosem serowo-czosnkowym . The post Fit placuszki z cukinii appeared first on MeCooks

mecooks
Kotleciki z łososia i kaszy jaglanej z sosem miętowo-czosnkowym 112

grzanie góra-dół. O kaszy jaglanej możecie poczytać w mojej recenzji książki „Jaglany detoks” . Bon apetit!     Artykuł Kotleciki z łososia i kaszy jaglanej z sosem miętowo-czosnkowym pochodzi z serwisu Kate's Kitchen

Kate's Kitchen
Makaronowe krokiety 143

Makaronowe krokiety to  moją propozycja na smaczny obiad. Do tego proponuję surówkę z pora i Wasz ulubiony sos. Ja dałam czosnkowy. Krokiety można przygotować z makaronu, który pozostał Wam z poprzedniego dnia. Są syte, smaczne i szybkie do zrobienia. Jeśli przygotowaliście coś Państwo z moich przepisów, to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Z góry bardzo dziękuję

O kuchni z uczuciem
NALEŚNIKI FASZEROWANE PIECZONYMI UDKAMI 128

następnie zawijam według uznania.  Każdy naleśniki posypuję serem żółtym i wkładam do piekarnika na ok 3 minuty w 200 stopniach by ser się roztopił. podaje z sosem tzatziki lub czosnkowym

Gotowanie Patki
Cukinia smażona w cieście naleśnikowym 178

niewielką ilość oleju i smażymy cukinie z obydwu stron na złoty kolor. Po usmażeniu placki układamy na ręcznik papierowy aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Smażoną cukinię podajemy np. z sosem pomidorowym lub czosnkowym (przepis znajdziesz  tutaj

Qchnia po prostu
Frytki z batatów 131

Lżejsza wersja frytek znanych na mieście. Moje pieczone frytki z batatów, lekkie, nie chrupiące podaję z domowymi dipami, najczęściej świeżym czosnkowym na jogurcie, sosem tzatziki lub ostrym pomidorowym. Domowa i zdrowa pieczona przekąska gotowa, podaję ją od razu, znika szybko! Składniki: 2 duże bataty sól, pieprz, ostra papryka olej Przygotowanie: Bataty obieram, kroję w słupki. Skrapiam olejem i przyprawiam. Wstawiam

Zasmakuj Kuchni
Placki z warzyw korzeniowych 114

jedno jajko. Powinna mieć dość zwięzłą konsystencję. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy niewielkie placki aż będą rumiane. Gotowe odsączamy z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Podajemy z sosem koperkowym lub czosnkowym. Smacznego

Życie ze smakiem
Siekane placuszki z kurczaka 120

moim domu na pierwszym miejscu zawsze były standardowe placki ziemniaczane podawane z gulaszem. Potem przyszła kolej na coś lżejszego, czyli placki z kalafiora , które wraz z sosem koperkowym lub czosnkowym goszczą na moim stole latem. Kolejną propozycją na danie tego typu są siekane placuszki z kurczaka, sera żółtego i pieczarek. Mięciutkie, dobrze doprawione i po prostu rozpływające się w ustach

Życie ze smakiem
,,Szaszłyki z oliwkami w cieście francuskim’’ 119

zlepiamy dociskając do siebie. Tak przygotowane szaszłyki przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 15-20 minut do zrumienienia. Podajemy z dowolnymi sosami np. meksykańskim, czosnkowym lub ketchupem

Podróż w kulinaria
Kolorowy talerz 161

skórce, pokrojone na plasterki Kiszone rzodkiewki Kiszone papryki Kiszona kapusta Pomidorek Brokuł - wodę zagotowujemy, wkładamy różyczki brokuła, od zagotowania gotujemy 5 minut - przecedzamy Fasola Jaś Karłowy - ugotowana Sos koperkowo-czosnkowy  - do naczynia, np słoika wkładamy pęczek koperku, 5 łyżek słonecznika, 2 ząbki czosnku, zalewamy dowolnym olejem tłoczonym na zimno - blendujemy

Szkrab Je Sam
Ziemniaki faszerowane pieczarkami i serem 1138

Ziemniaki faszerowane pieczarkami i serem to wyśmienite, bezmięsne danie na obiad. Podajemy je z ulubioną surówką, sosem tzatziki czy czosnkowym albo z barszczem czerwonym. Składniki: 4 duże ziemniaki 300 g pieczarek cebula 150 g sera żółtego garść natki pietruszki jajko sól, pieprz Przygotowanie Ziemniaki szorujemy i gotujemy w mundurkach na półmiękko. Studzimy, obieramy ze skóry i przekrawamy wzdłuż na pół

e-PrzepisyKulinarne

Proponowane wyszukiwania