formując racuszki , przez ok. 4-5 min. z każdej strony. Po usmażeniu przekładamy na papierowy ręcznik, by pozbawić je nadmiaru tłuszczu. * Możemy zjadać solo lub z ulubionym sosem np. jogurtowo – czosnkowym
Ostra na Słodkośmietanką, solą i pieprzem. Zalać formę, wierzch posypać utartym żółtym serem. Zapiekać w temperaturze 180 stopni do lekkiego zrumienienia sera. Podawać z ulubionymi sosami. Ja przygotowałam czosnkowy i barbecue. Zapiekanka zniknęła w mgnieniu oka ;) Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennaBUŁECZKI SZEFA można podać z sosem koperkowo-czosnkowym Składniki: - 500g mąki pszennej - 3 jajka - 1 łyżeczka soli - 4 łyżeczki cukru - 125ml mleka - 3/4 margaryny - pół kostki drożdży - 300g parówek koktajlowych - 250g salami - 200g sera żółtego Sposób przygotowania: Na początek podgrzewamy mleko. Ciepłe mleko wlewamy do miski i w nim rozpuszczamy drożdże, dodajemy kolejno mąkę, jajka, sól i cukier
Mentor Smakumarchewka 500 g dyni 2 piersi z kurczaka sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czubrycy czerwonej Opcje podania: z ryżem naturalnym z grillowanymi ziemniaczkami z naszym ulubionym sosem (u mnie czosnkowy) Przygotowanie: Kurczaka pokroić w kostkę przyprawić solą i pieprzem. Odstawić na czas przygotowania warzyw. Cebulę pokroić w piórka podsmażyć na maśle, pod koniec smażenia dodać rozgnieciony czosnek. Wyłożyć
cooklifelubiany, nie musi być go dużo. Można podać na małych półmiseczkach np. duet śledziowy, 9. marynaty, czyli ogóreczki konserwowe, papryki, cebulki, małe kolby kukurydzy, pieczarki konserwowane, grzybki 10. sosy – np. tatarski, czosnkowy, chrzanowy 11. pieczywo i masło Jest to zestaw w zupełności wystarczający. Nikt nie będzie głodny. Oczywiście, jeżeli decydujemy się na tzw.wiejski stół, to zrezygnujemy z półmisków z wędliną
Kulinarny karnet Christopherakwasowość)...lekko solimy , dodajemy sporo świeżej bazylii...i dusimy pod przykryciem! Sos elegancko nam zgęstnieje. Międzyczasie gotujemy FUSILLI MALMA 9 minutek odcedzamy, wykładamy na talerz, dodajemy sosu zbójnickiego mocno czosnkowego i wędzonego...posypujemy świeżą bazylia ...i...smacznego
Z Kuchni Do Kuchnibrzegi do środka. Spinamy przy pomocy wykałaczek. Tak przygotowane krokiety obtaczamy w mleku i bułce tartej. Ponownie podsmażamy na złoty kolor. Powstałe krokiety najlepiej smakują na ciepło z sosem pieczarkowym lub czosnkowym. Smacznego
Kolizje Smakówdelikatnie olejem i piekłam ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Z podanych składników przygotowałam naprawdę duuużą porcję dla jednej osoby, którą podałam z keczupem i sosem jogurtowo-czosnkowym
Kulinarny PamiętnikPyszna przekąska, świetna zarówno na ciepło, jak i na zimno. Moje kruche pierożki podałam z domowym sosem jogurtowo-czosnkowym. Składniki: * na ciasto: 400 g mąki pszennej 200 g zimnego, posiekanego masła sól żółtko 55 ml zimnej wody * na farsz: 400 g mrożonego szpinaku - wykorzystałam brykiet (można też użyć świeżego) 1 mała cebula, pokrojona w kostkę 3 duże ząbki czosnku przeciśnięte
Kulinarny Pamiętnikpowstałą mieszanką obsypałam ziemniaczki z każdej strony. Ułożyłam na blaszce i piekłam ok. 45-60 minut w piekarniku rozgrzanym do 250 stopni. Podawałam z keczupem i domowym sosem jogurtowo-czosnkowym
Kulinarny Pamiętnikkotleciki i nakładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Polecam podawać je z pikantnym ketchupem lub sosem jogurtowo-czosnkowym. Smacznego
Truskawkowa Fiestawejściem za bar - mamy nadzieję, że nic się poważnego nie stało. Pizza chłopska z boczkiem i wiejską kiełbasą jest idealna w ten zimowy czas. Do pizzy dostałyśmy dwa sosy - meksykański i czosnkowy. Meksykański był bardziej jak pomidorowy a czosnkowego nie próbowałam, bo lubię ten mój, domowy. Ogólnie pozytywnie, szczególnie że byłam tam pierwszy raz. * zima nadal trwa * nasz niedzielny spacer
Magiczne Życie Martyłyżeczka, cebula podsmażona 2 sztuki średnie + 2 łyżki oleju do podsmażenia, jajka 4 sztuki "M" masło 200 gram, papryka ostra 1 łyżeczka, papryka słodka 2 łyżki sos: sok pomidorowy 1 litr, sól czosnkowa 2 łyżeczki, papryka ostra 1/2 łyżeczki Kiszoną kapustę ugotować z kminkiem, cukrem, olejem do miękkości i wylać na sito, z kapusty włoskiej wyciąć głąb, włożyć(...)grzanie góra/dół, piec pod przykryciem 45 minut, następnie bez przykrycia na termoobiegu w 140C z 10 minut, gdy przestygnie koić porcje zapiekanki. Na sos użyłam 1 litr soku pomidorowego, do smaku sól czosnkowa, papryka ostra i tylko krótko zagotować, podawać wystudzony - bardzo dobry pomysł na kapuścianą zapiekankę z farszem do gołąbków, smakuje wyśmienicie i na ciepło
W Mojej Kuchni LubięPyszna rybka z masełkiem czosnkowym, podana na ciepło z sosem salsa. Naprawdę warta do wypróbowania, gorąco polecam. Rybę do tego dania można użyć dowolną, ale najlepiej, aby to była ryba morska, wtedy będzie smakować lepiej. Składniki: Ryba 100 g masła 4 ząbki czosnku natka pietruszki sok z cytryny sos salsa Przygotowanie: Miękkie masło rozcieramy z posiekanym czosnkiem i pietruszką. Rybę(...)posypujemy solą, opryskujemy sokiem z cytryny i nacieramy masełkiem czosnkowym, pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 45 min. Rybę serwujemy z sosem salsa. Smacznego
Kuchnia Łukaszaskrzydełka z kurczaka Buffalo pieczone w piekarniku, z pikantnym, oryginalnym sosem Franka Red Hot i miodem. Skrzydełka Buffalo podawane z chrupiącym selerem naciowym, słupkami z marchewki o sosem z sera pleśniowego. Super chrupiące pieczone skrzydełka Buffalo - łatwy i wypróbowany przepis. Sos Buffalo to połączenie tylko 3 głównych składników: oryginalnego sosu Franka, miodu i masła. Skrzydełka Buffalo - fantastyczny pomysł na przekąskę(...)będą złocistobrązowe i chrupiące. Krok 3. Przygotować pikantny sos Franca: W rondelku rozgrzać masło, dodać oryginalny sos franka i miód. Podgrzewać chwilę i zdjąć z ognia. Upieczone skrzydełka zanurzyć w przygotowanym sosie Franka. Do skrzydełek podajemy dip z sera pleśniowego, słupki marchewki oraz selera naciowego. Więcej wypróbowanych przepisów na kurczaka, które mogą Ci się spodobać: Balsamiczne, pieczone filety z kurczaka
Moja Książka Kucharska