sos czosnkowy - 6423 przepisów (strona:305/429)

Pyszna kanapka z kurczakiem 367

bagietkę. Dodajemy ser żółty i kurczaka. Nakładamy drugą część bagietki na wierzch i gotowe;) Kanapkę tą możemy serwować również na ciepło lub w wersji z różnymi sosami, np. musztardowym, czy czosnkowym. Smacznego

Kuchnia Pełna Pasji
Sałatka a'la Cezar 293

kroimy w mał ą kostkę. Smażymy grzanki na oliwie posypując czosnkiem i dużą ilością ziół prowansalskich. Sałatkę doprawiamy,skrapiamy oliwą i po ostudzeniu dodajemy grzanki. Podajemy z sosem Cezar lub dipem czosnkowym

Moje Kuchenne Rewelacje
Jajko w bułce. 120

powstało dzisiejsze śniadanie. Składniki: bułka jajko troszkę masła podsmażona wędlina kurki pomidory z solą morską i szczypiorkiem firmy Skworcu Odkrawamy "wieczko" bułki i wydrążamy środek. Na dno położyłam sos pomidorowo-paprykowo-czosnkowy, który został mi z wcześniej przygotowanej pizzy co nadało fajnej ostrości. Następnie dodałam podsmażone kawałki wędliny (notabene będącej na granicy zepsucie, stąd decyzja o zesmażeniu), kilka kurek, troszkę

Brzuszki Łakomczuszki
SZASZŁYKI, CZYLI ZDROWY I SZYBKI OBIAD 6130

Szaszłyki można przygotowywać nie tylko latem, ale przez cały rok na domowych grillach elektrycznych lub w piekarniku. To szybkie danie podawaj z różnymi sosami (mój ulubiony to czosnkowy ) i kolorowymi sałatami. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło

Przepisy Aleksandry
Zapiekanka 414

wysmarowaną tłuszczem i pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. 10 minut przed końcem pieczenia posypujemy utartym serem i chwilę zapiekamy. Zajadamy na samo lub z ulubionymi sosami - u mnie ukochany czosnkowy :) Smacznego

Sajkofanka smaku
Panierowane parówki - szaszłyki 180

tartą wymieszać z ziołami i obsypać szaszłyki. Czynność powtórzyć żeby parówki dobrze obtoczyć w bułce. Smażyć na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor. Podawać ciepłe z ulubionym sosem. U mnie z czosnkowym z dodatkiem ketchupu

Magiczne Życie Marty
Fasolka szparagowa w pikantnym sosie pomidorowym z posypką z chleba i chipsami z czosnku 115

gotować kilka minut aż będzie miękka, ale wciąż al dente. Odcedzić. Sos pomidorowy doprawić ziołami, solą, papryczką  chili, cukrem i pieprzem. Powinien być wyraźnie czosnkowy i pikantny. Fasolkę przełożyć do sosu i przemieszać, aż pokryje się pomidorami. Wyłożyć na talerz. Na wierzch przełożyć resztę sosu. Tuż przed podaniem posypać smażonymi okruchami chleba i chipsami z czosnku. Na wierzch zetrzeć

olalacooking
Sałatka „prawie” Cesar 161

Cesar. Prawdziwa sałatka zawiera ściśle określone składniki, choć przepisów jest wiele :) Nasza sałatka to połączenie delikatnej sałaty, z szynką szwarcwaldzką, parmezanem i sosem musztardowym. Wszystkie składniki się idealnie łączą ze sobą tworząc pyszne danie :) Całość smaku podkreśla czosnkowe grzanki . Sałatkę „prawie” Cesar przygotujemy dosłownie w 5 minut. Spróbujcie, poniżej znajdziecie przepis… Składniki na sałatkę (2 porcje) 200g(...)całe masło. Przepis na sałatkę „prawie” Cesar Na talerzu układamy sałatkę, a następnie podzieloną na mniejsze kawałki szynkę szwarcwaldzką. Całość polewamy sosem musztardowym, posypujemy po wierzchu tartym parmezanem i na górze układamy grzanki czosnkowe . Smacznego! Artykuł Sałatka „prawie” Cesar pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pyszny Wrap Czosnkowy 131

Bardzo często robię zdrowe Wrapy. Uwielbiam mieszać składniki i sosy. Dziś na rynku można spotkać wiele różnych smaków Tortilli ja dziś użyłam czosnkowej.  Pyszny Wrap Czosnkowy   Składniki: 1 Filet z Kurczaka 6 Tortilli-ja użyłam czosnkowych 1 Cebulę Białą 1 Pomidor Szpinak Surowy  Kilka liści sałaty Lodowej Rukola Sos ja użyłam słodko-kwaśny  Sposób Przygotowania(...)według przepisu --- Chrupiący Kurczak 2. Tortillę kładę na talerz   2. Na Czosnkową Tortillę kładę drobno pokrojoną cebulę.   3. Następnie kładę plastry pomidora.  4. Dodaję Rukolę  5. Dodaję Szpinak  6. Dodaję sałatę lodową.   7. Dodaję Kurczaka.     8. Całość polewam sosem. Ja dałam słodko kwaśny.   ZAWIJANIE TORTILLI

Gotowanie Patki
Fasola z mięsem z indyka zamiast spaghetti bolognese? Oczywiście, że tak! :) 135

świeżej bazylii. Oczywiście nadal w takich sytuacjach szukam dobrych rozwiązań na małą, zdrową, rewolucję na talerzu i padło na białą fasolę zamiast makaronu i aromatyczny sos, który, głównie dzięki podsmażanej cebuli i czosnkowi oraz świeżej bazylii, zaspokoił w pełni moje kubki smakowe. Oczywiście sos, znacznie się różnił od klasyka Kropką nad i w tym daniu stała się też niewielka ilość

Eat me! Fit me!
Kurczak w sosie szpinakowym 58

Piersi z kurczaka z sosem szpinakowym to pomysł na obiad , który posmakuje każdemu. Sos szpinakowy jest kremowy i lekko czosnkowy w smaku, przez co łączy się idealnie z grillowanym mięsem. Co niektórzy kurczaka w sosie szpinakowym robią na jednej patelni. Najpierw podpiekają mięso, później dodają szpinak i śmietankę i kontynuują gotowanie. Ja lubię robić sos szpinakowy na osobnej patelni

MeCooks
Buraki Jabłka Ketchup Czosnkowy Faceta w Kuchni 58

skąd pochodzi ketchup ❓. Ketchup pochodzi od chińskiego słowa Hokkien, kê-tsiap, nazwy sosu otrzymywanego ze sfermentowanych ryb. Uważa się, że kupcy przywieźli sos rybny z Wietnamu do południowo-wschodnich Chin. Brytyjczycy prawdopodobnie napotkali ketchup w Azji Południowo-Wschodniej, wrócili do domu i spróbowali odtworzyć sfermentowany ciemny sos. Prawdopodobnie wydarzyło się to pod koniec XVII i na początku XVIII wieku(...)miękki. 🛠️ Następnie włóż go do blendera, dodaj cukier, sos sojowy i ocet, zmiksuj. 🛠️ Teraz wlewaj powoli oliwę z oliwek i cały czas miksuj, aż uzyskasz piękny czosnkowy ketchup. 🛠️ Czas na dresing, wymieszaj sos sojowy, cukier, ocet i oliwę. 🛠️ Połącz teraz buraki, jabłka i wlej dresing, delikatnie wymieszaj. 🛠️ Nałóż sałatkę, dodaj kilka kropel czoskowego ketchupu i listki cudownie zielonej i pachnącej

RafalCook
Chile to nie tylko wino 120

limonki, czosnek, cebula szalotka, kolendra (nie za bardzo rozdrobiona) oraz łosoś. Marynować 6 – 12 godzin (co 2 godziny mieszając). Danie proste i dobre. Przegrzebki zapiekane w czosnkowej oliwie z oliwek z zielonym sosem pebre . Muszle Św. Jakuba otworzyć, oczyścić, wyjąć, wykroić białe mięso. Marynata: oliwa extra vergine, oliwa czosnkowa, papryka wędzona. Do tego wino Trisquel, Sauvignon Blanc 2012 – Aresti. Idealne

królestwo garów
Kuchnia gruzińska 306

zwijany, grillowany bakłażan. Badrijani nigvzit to przepyszne, wegetariańskie danie, jedno z najlepszych jakie jadłam w Gruzji. Posmakuje każdemu – no chyba, że nie lubicie bakłażana. Grillowany bakłażan i lekko czosnkowa pasta z orzechów włoskich - pycha Sałatka gruzińska Sałatka pomidorowo-ogórkowa. Jest dosłownie wszędzie! Pomidory, ogórki, czerwona cebula i mnóstwo zieleniny (pietruszka, kolendra). To podstawowa sałatka gruzińska, która towarzyszyła nam podczas(...)jest na wiele sposobów. Tradycyjnym daniem jest kurczak marynowany i pieczony w mleku z bardzo dużą ilością czosnku. Kurczak w wersji fusion (nie tradycyjny) - w sosie sojowym z sokiem granatu   Tradycyjny kurczak czosnkowy - marynowany i pieczony w mleku Cielęcina – na jednym zdjęciu w śmietanowym sosie z pieczarkami, posypana papryką, na drugim pieczona w folii z mnóstwem kolendry

Poezja smaku
Menu na tydzień: 5 dań z maks 5 składników 142

Dania z 5 składników to: polędwiczki w czosnkowej glazurze, filety francoises w sosie cytrynowym, zielone curry z krewetkami, błyskawiczny ryż z kurczakiem po chińsku, makaron z pieczonym kalafiorem. 5 dań na pięć dni tygodnia, każde maksymalnie z pięciu składników. 3X5:) „The simpler the better” – to hasło przewodnie menu na ten tydzień. Dania są nieskomplikowane, a raczej po prostu proste(...)tajska ma jedną niesamowitą przyprawę: curry. Jest ostra, ale raczej rozgrzewająca niż piekąca, aromatyczna i wyrazista. Pikantny smak łagodzi mleko kokosowe oraz warzywa. Zobacz przepis Wtorek: Filety francaise w sosie winnym Kurczak po francusku przypomina nieco kurczaka milanese, ale tylko na pozór. Inna jest metoda panierowania, zupełnie niesamowita, bo najpierw idzie mąka, a potem jajko. I na tym koniec. Filety

Niedzielny kucharz