Wstawiamy do piekarnika nastawionego na 180 C na opcję zapiekania. Wystarczy ok. 10 min i danie jest gotowe. Podajemy z surówką. Możecie też podać jakiś ulubiony sos w stylu tajskim czy np. czosnkowy. Życzymy smacznego. Pozdrawiamy i miłego weekendu
vegetaniemozzarelle kroimy w drobną kostkę, oliwki kroimy w krążki. Doprawiamy solą i pieprzem .Wszystko dobrze mieszamy. Oliwę mieszamy z wodą,dodajemy bazylie, wszystko razem mieszamy. Polewamy sosem surówkę. Mieszamy. Podajemy z pieczywem czosnkowym np. bagietkami
Z Majeczką w kuchnijako wspaniałe spoiwo. To nasza ulubiona pizza. Smak zdecydowanie odbiega od pizzy tradycyjnej, ale jedno pozostaje. Ona - jak i inne - zdecydowanie najlepiej smakuje z domowym dipem czosnkowym. Co prawda zastępuje on pomidorowy sos już od podstaw (przypominamy, że ciasto jest nim posmarowane), ale jest również (przynajmniej według nas) obowiązkową opcją również "od góry". Zresztą - czosnku nigdy dość! Pizza
Wypisz Wymalujwięc można się spodziewać? - wino! - oliwki - bagietki oraz sery (które, co ciekawe, we francuskich restauracjach oraz domach często traktowane są jako desery) - warzywka pokrojone w słupki - sosy (coby warzywkom smutno nie było): czosnkowe, hummus, guacamole - wędliny - pasztety... ...i wiele, wiele innych. Ja -pani domu z powołania- osobiście zakochałam się w tej formie przyjmowania gości, których chyba szczerze mówiąc za bardzo
Kitchens Alphabetnich jeszcze więcej słodyczy :-) 1 doniczka sałaty strzępiastej 10 truskawek 4 morele 1 łyżeczka KNORR Przyprawa orientalna grubo mielona 1 opakowanie Knorr Sos sałatkowy włoski 1 łyżeczka KNORR Przyprawa czosnkowa grubo mielona 100 g tofu wędzonego 2 gruszki 10 szparagów zielonych 50 ml oleju rzepakowego 3 łyżki octu winnego Sałatę myję, osuszam i układam na talerzu(...)dodaję dwie łyżki oleju, wsypuję KNORR Przyprawa czosnkowa grubo mielona i obtaczam w marynacie. Na rozgrzanym grillu układam połówki moreli, ćwiartki gruszki, posypuję KNORR Przyprawa orientalna grubo mielona. Dodaję tofu, szparagi które smaruję olejem i posypuję też KNORR Przyprawa orientalna grubo mielona. Grilluje około pięć minut. Do słoiczka wsypuję Knorr Sos sałatkowy włoski, wlewam trzy łyżki oleju i ocet
wesoła kuchniagruszką, truskawkami,morelą, szparagami. Wersja wege. 1 doniczka sałaty strzępiastej 10 truskawek 4 morele 1 łyżeczka KNORR Przyprawa orientalna grubo mielona 1 opakowanie Knorr Sos sałatkowy włoski 1 łyżeczka KNORR Przyprawa czosnkowa grubo mielona 100 g tofu wędzonego 2 gruszki 10 szparagów zielonych 50 ml oleju rzepakowego 3 łyżki octu winnego Sałatę myję, osuszam i układam(...)dodaję dwie łyżki oleju, wsypuję KNORR Przyprawa czosnkowa grubo mielona i obtaczam w marynacie. Na rozgrzanym grillu układam połówki moreli, ćwiartki gruszki, posypuję KNORR Przyprawa orientalna grubo mielona. Dodaję tofu, szparagi które smaruję olejem i posypuję też KNORR Przyprawa orientalna grubo mielona. Grilluje około pięć minut. Do słoiczka wsypuję Knorr Sos sałatkowy włoski, wlewam trzy łyżki oleju i ocet
wesoła kuchniasałatek, absolutny klasyk w kuchni francuskiej, król wszelakich świeżych sałatek, dań warzywnych. Skropiona nim pizza czy foccacia smakuje dla mnie obłędnie! podobnie jak oliwą czosnkową zrobioną w domowym zaciszu. Domowy najlepszy, najprostszy sos. Klasyczna wesja to dwa składniki: oliwa i sok z cytryny lub jasny ocet, np. winny, jabłkowy. Idealnie komponuje się z warzywami i sałatami rozmaitymi, wzbogaca smak, podkreśla
Zasmakuj KuchniWitajcie :) Co powiecie na pyszne kotleciki z indyka , pieczarek , sera żółtego i pysznych dodatków . Do kotletów dodałam Sos kebab - gyros firmy Folwark , oraz koncentrat czosnkowy i chilli firmy Proeco Polska . Kotlety wyśmienicie smakują z ziemniakami oraz sałatk ą z marchewki . Zapraszam :) Składniki : 1 mała pierś z indyka 4 średnie pieczarki 1 szklanka sera żółtego startego(...)jajka 2 , 3 łyżki mąki 1 łyżeczka koncentratu chili Proeco Polska 1 łyżeczka czosnku Proeco Polska 2 łyżki sosu kebab - gyros Folwark wegeta do kurczaka , pieprz do smaku 3 małe marchewki 1 cebula duża 1 łyżeczka ziół prowansalskich oliwa do smażenia Na surówkę z marchewki
Sama słodycz i szczypta chiliżartuję, w niecałą godzinę przygotowałem pyszne danie, którego głównym składnikiem jest aksamitny, miękki ciepły i ciągnący się ser camembert, a dodatkami prosta sałatka z pysznym sosem i bagietka z masłem ziołowo-czosnkowym. Do przygotowania dania użyłem: 2 krążków sera camembert (po 120 gram), 300 gram pomidorów koktajlowych, 1 sałaty rzymskiej, 100 gram zielonych oliwek, 1 bagietki, 50 gram masła
Wyprawy kulinarnecelu zredukowania ilości płynu na patelni. W międzyczasie 150 gram masła roztarłem z pozostałymi dwoma ząbkami czosnku, niewielką ilością soli i pieprzu przygotowując masło czosnkowe, którym posmarowałem pokroją w kromki bagietkę. Po lekkim zgęstnieniu sosu dodałem do niego posegregowane wcześniej mule, zwiększając jednocześnie ogień pod potrawą. Całość gotowałem około 8 minut, od czasu do czasu mieszając. Na 5 minut przed(...)powodzeniem można użyć również oregano suszonego, wtedy powinno wystarczyć 1,5 łyżeczki. Na sam koniec dołożyłem do sosu również niewielką ilość - 50 gram masła. Tak przygotowane danie nałożyłem na talerze, udekorowałem plasterkiem limonki i gałązką świeżego oregano. Podałem z bagietką posmarowaną masłem czosnkowym i białym winem. Polecam do przygotowania w domu i życzę smacznego
Wyprawy kulinarneJedna z moich ulubionych sałatek. Dużo zielonego, smażony kurczak, słodkie mango i słodko-ostry sos. I do tego, pyszne, chrupiące, pełnoziarniste, czosnkowe grzanki. 'sałatka z kurczakiem i mango' Składniki (1 porcja): - 1 pierś z kurczaka (usmażona bez panierki lub ugotowana) - 0,5 świeżego mango - 1 kromka pełnoziarnistego pieczywa - 0,5 średniej cebuli (najlepiej czerwonej) - 1 ząbek czosnku - ulubiona mieszanka
CookYourselfPolecamy :) Składniki 1 kg skrzydełek kurczaka 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka granulowanej cebuli 2 łyżki soli czosnkowej 50 ml octu z białego wina 250 ml ketchupu 60 ml sosu sojowego 600 g ananasów z puszki 50 g cukru trzcinowego Przygotowanie Rozgrzałem piekarnik do 200 stopni C. Skrzydełka umyłem, osuszyłem. Ułożyłem(...)natłuszczonej blasze. W miseczce wymieszałem imbir, paprykę, cebule i sól czosnkową, dodałem ocet. Połową mieszaniny posmarowałem skrzydełka, piekłem 15 minut. Odwróciłem mięso, posmarowałem mieszaniną z drugiej strony, piekłem kolejne 15 minut. Sos: wymieszałem ketchup z sosem sojowym, posiekanymi ananasami i cukrem. Polałem skrzydełka i piekłem jeszcze 30 minut. Pod koniec pieczenia włączyłem termoobieg, aby skórka się bardziej spiekła
R'n'G Kitchenmają bardzo delikatne mięso, które nie wymaga długiego smażenia czy pieczenia. Składniki: pstrąg tęczowy łososiowy (filet) masło czosnkowe pół cytryny do skropienia ryby pomidory suszone w zalewie sól, pieprz makaron tagliatelle (u mnie szpinakowe) Sos: 1/5 szklanki mleka 2% łyżka serka topionego starty żółty ser (u mnie ementaler) ser parmezan gałka muszkatołowa(...)cytryny. Pstrąg łososiowy jest tak pyszną rybą, że naprawdę nie potrzeba więcej składników. Ma wierzchu układamy kilka paseczków masła czosnkowego oraz 5-6 suszonych pomidorów z zalewy pokrojonych w kosteczkę. Rybę zapiekamy w 180 stopniach około 25 minut. Sposób przyrządzenia sosu: Do garnka wlewamy 1/5 szklanki mleka. Gotujemy chwilkę, a następnie dorzucamy łyżkę serka topionego śmietankowego oraz ścieramy
upichcicSkładniki: udka kurczaka 2 sztuki duże, woda do gotowania 1 litr, masło klarowane 2 łyżki, sól czosnkowa 1 łyżka, pieprz mielony 1 łyżeczka, papryka słodka 1 łyżeczka sos szpinakowy: masło klarowane 2 łyżki, cebula 1 sztuka mała, ząbki czosnku 4 sztuki, cukier 1 łyżeczka, szpinak mrożony 1 opakowanie, kostka rosołowa 1 sztuka, śmietana 12% 200 gram, mąka pszenna(...)natrzeć solą czosnkową, pieprzem mielonym, papryką słodką i smażyć na rumiano z każdej strony na maśle klarowanym. W garnku na maśle klarowanym zeszklić pokrojoną cebulę i ząbki czosnku z cukrem, dodać odmrożony szpinak ( mam swój mrożony w liściach cały ), dodać kostkę rosołowa, smażyć z 5 minut mieszając. Na koniec dodać śmietanę słodką, wsypać mąkę i blenderem zmiksować, sos gotowy, podać
W Mojej Kuchni Lubię