sos czosnkowy - 6423 przepisów (strona:312/429)

Burger z kaczki 98

krążki. Bułki przekroiłem, wstawiłem do piekarnika na kilka minut, aby się podgrzały. Po wyjęciu posmarowałem sosem, dodałem sałatę, burgery z kaczki i pozostałe dodatki. Polałem sosem. Sos : wg uznania, co kto lubi: czosnkowy, tysiąca wysp np.  Tutaj każdy znajdzie coś dla siebie :  Folwark & Frisco

R'n'G Kitchen
Spring rolls 121

papier ryżowy na warzywa, do środka zakładamy górę i dół, a następnie zawijamy do środka.Można obwiązać szczypiorkiem (u mnie w tej roli kolendra).  Podajemy z sosem chilli lub dipem jogurtowo-czosnkowym. Smacznego

bistro mama
Nuggetsy z kurczaka w płatkach owsianych 177

dnej strony przewracamy je na drugą (smażymy kęski po około 2 minuty z każ dej strony). O dsączamy na papierowym ręczniku. Po dajemy z ulubionymi sosami ( u mnie z decy dowanie czosnkowy). Smacznego

ChilliJemy
chrupiące placki cukiniowo-ziemniaczane z mąką bio gorczycową i z sosem jogurtowym... 170

bardzo gorącym oleju smażyć nieduże porcje placków na rumiany kolor, odkładać na ręcznik papierowy jogurt wymieszać z pokrojoną drobno rzodkiewką, szczypiorkiem, do smaku dać soli czosnkowej - placki są bardzo smaczne z sosem jogurtowym i syte na smaczny obiad...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
SAŁATKA ZE SZPINAKIEM FETĄ I PIERSIĄ KURCZAKA 98

miski. Pomidor i paprykę umyłam , pokroiłam w paski ( z pomidora wydrążyłam pestki, których nie dodawałam do sałatki ), fetę pokroiłam w kostkę. Składniki wymieszałam z wcześniej przygotowanym sosem. Bardzo fajnie smakuje z grzankami czosnkowymi

Darcia w kuchni
Chleb drwalski zapiekany z cukinią i pomidorami. 132

Wstawiamy do piekarnika nastawionego na 180 C na opcję zapiekania. Wystarczy ok. 10 min i danie jest gotowe. Podajemy z surówką. Możecie też podać jakiś ulubiony sos w stylu tajskim czy np. czosnkowy. Życzymy smacznego. Pozdrawiamy i miłego weekendu

vegetanie
WŁOSKA SAŁATKA 160

mozzarelle kroimy w drobną kostkę, oliwki kroimy w krążki. Doprawiamy solą i pieprzem .Wszystko dobrze mieszamy. Oliwę mieszamy z wodą,dodajemy bazylie, wszystko razem mieszamy. Polewamy sosem surówkę. Mieszamy. Podajemy  z pieczywem czosnkowym np. bagietkami

Z Majeczką w kuchni
PIZZA BIAŁO-ZIELONA (m.in. ze szpinakiem / ciasto tradycyjne i bezglutenowe owsiane) 152

jako wspaniałe spoiwo. To nasza ulubiona pizza. Smak zdecydowanie odbiega od pizzy tradycyjnej, ale jedno pozostaje. Ona - jak i inne - zdecydowanie najlepiej smakuje z domowym dipem czosnkowym. Co prawda zastępuje on pomidorowy sos już od podstaw (przypominamy, że ciasto jest nim posmarowane), ale jest również (przynajmniej według nas) obowiązkową opcją również "od góry". Zresztą - czosnku nigdy dość! Pizza

Wypisz Wymaluj
A... Apéro-dÎner 218

więc można się spodziewać? - wino! - oliwki - bagietki oraz sery (które, co ciekawe, we francuskich restauracjach oraz domach często traktowane są jako desery) - warzywka pokrojone w słupki - sosy (coby warzywkom smutno nie było): czosnkowe, hummus, guacamole - wędliny - pasztety... ...i wiele, wiele innych. Ja -pani domu z powołania- osobiście zakochałam się w tej formie przyjmowania gości, których chyba szczerze mówiąc za bardzo

Kitchens Alphabet
Vege sałatka z grilla z owocami 43

nich jeszcze więcej słodyczy :-)   1 doniczka sałaty strzępiastej 10 truskawek 4 morele 1 łyżeczka  KNORR Przyprawa orientalna grubo mielona  1 opakowanie Knorr Sos sałatkowy włoski 1 łyżeczka KNORR Przyprawa czosnkowa grubo mielona 100 g tofu wędzonego 2 gruszki 10 szparagów zielonych 50 ml oleju rzepakowego  3 łyżki octu winnego Sałatę myję, osuszam i układam na talerzu(...)dodaję dwie łyżki oleju, wsypuję KNORR Przyprawa czosnkowa grubo mielona i obtaczam w marynacie. Na rozgrzanym grillu układam połówki moreli, ćwiartki gruszki, posypuję KNORR Przyprawa orientalna grubo mielona. Dodaję tofu, szparagi które smaruję olejem i posypuję też  KNORR Przyprawa orientalna grubo mielona. Grilluje około pięć minut. Do słoiczka wsypuję Knorr Sos sałatkowy włoski, wlewam trzy łyżki oleju i ocet

wesoła kuchnia
Sałatka z gruszką i szparagami 49

gruszką, truskawkami,morelą, szparagami. Wersja wege. 1 doniczka sałaty strzępiastej 10 truskawek 4 morele 1 łyżeczka  KNORR Przyprawa orientalna grubo mielona  1 opakowanie Knorr Sos sałatkowy włoski 1 łyżeczka KNORR Przyprawa czosnkowa grubo mielona 100 g tofu wędzonego 2 gruszki 10 szparagów zielonych 50 ml oleju rzepakowego  3 łyżki octu winnego Sałatę myję, osuszam i układam(...)dodaję dwie łyżki oleju, wsypuję KNORR Przyprawa czosnkowa grubo mielona i obtaczam w marynacie. Na rozgrzanym grillu układam połówki moreli, ćwiartki gruszki, posypuję KNORR Przyprawa orientalna grubo mielona. Dodaję tofu, szparagi które smaruję olejem i posypuję też  KNORR Przyprawa orientalna grubo mielona. Grilluje około pięć minut. Do słoiczka wsypuję Knorr Sos sałatkowy włoski, wlewam trzy łyżki oleju i ocet

wesoła kuchnia
SOS WINEGRET 82

sałatek, absolutny klasyk w kuchni francuskiej, król wszelakich świeżych sałatek, dań warzywnych. Skropiona nim pizza czy foccacia smakuje dla mnie obłędnie! podobnie jak oliwą czosnkową zrobioną w domowym zaciszu. Domowy najlepszy, najprostszy sos. Klasyczna wesja to dwa składniki: oliwa i sok z cytryny lub jasny ocet, np. winny, jabłkowy. Idealnie komponuje się z warzywami i sałatami rozmaitymi, wzbogaca smak, podkreśla

Zasmakuj Kuchni
Siekane kotlety z indyka . 201

Witajcie :) Co powiecie na pyszne kotleciki z indyka , pieczarek , sera żółtego i pysznych dodatków . Do kotletów dodałam  Sos kebab - gyros firmy Folwark  , oraz koncentrat czosnkowy i chilli firmy Proeco Polska . Kotlety wyśmienicie smakują z ziemniakami oraz sałatk ą z marchewki  . Zapraszam :) Składniki : 1 mała pierś z indyka 4 średnie pieczarki 1 szklanka sera żółtego startego(...)jajka  2 , 3  łyżki mąki  1 łyżeczka koncentratu chili  Proeco Polska   1 łyżeczka czosnku  Proeco Polska   2 łyżki sosu kebab - gyros  Folwark   wegeta do kurczaka , pieprz do smaku   3 małe marchewki 1 cebula duża  1 łyżeczka ziół prowansalskich  oliwa do smażenia  Na surówkę z marchewki

Sama słodycz i szczypta chili
Pieczony camembert na sałacie 242

żartuję, w niecałą godzinę przygotowałem pyszne danie, którego głównym składnikiem jest aksamitny, miękki ciepły i ciągnący się ser camembert, a dodatkami prosta sałatka z pysznym sosem i bagietka z masłem ziołowo-czosnkowym. Do przygotowania dania użyłem: 2 krążków sera camembert (po 120 gram), 300 gram pomidorów koktajlowych, 1 sałaty rzymskiej, 100 gram zielonych oliwek, 1 bagietki, 50 gram masła

Wyprawy kulinarne
Włochy, czyli mule a'la marinara 250

celu zredukowania ilości płynu na patelni. W międzyczasie 150 gram masła roztarłem z pozostałymi dwoma ząbkami czosnku, niewielką ilością soli i pieprzu przygotowując masło czosnkowe, którym posmarowałem pokroją w kromki bagietkę. Po lekkim zgęstnieniu sosu dodałem do niego posegregowane wcześniej mule, zwiększając jednocześnie ogień pod potrawą. Całość gotowałem około 8 minut, od czasu do czasu mieszając. Na 5 minut przed(...)powodzeniem można użyć również oregano suszonego, wtedy powinno wystarczyć 1,5 łyżeczki. Na sam koniec dołożyłem do sosu również niewielką ilość - 50 gram masła. Tak przygotowane danie nałożyłem na talerze, udekorowałem plasterkiem limonki i gałązką świeżego oregano. Podałem z bagietką posmarowaną masłem czosnkowym i białym winem. Polecam do przygotowania w domu i życzę smacznego

Wyprawy kulinarne