sos czosnkowy - 6423 przepisów (strona:308/429)

Śledzie z kurkami marynowanymi 195

tylko. Gorąco polecam i życzę smacznego.   Śledź w roli głównej – przepisy na blogu: Śledzie iwasi w oleju, z różowym pieprzem Śledzie po japońsku Śledzie w sosie jogurtowo majonezowym Śledzie bazyliowo czosnkowe Śledzie w oleju Barszcz śledziowy Śledzik Wydrukuj przepis The post Śledzie z kurkami marynowanymi appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Krokiety z mięsem i orzechami 174

pieprzem i papryką chilli. Na naleśniki wyłożyć cienką warstwę farszu mięsno-orzechowego. Boki naleśników zawinąć do środka i zrolować. Smażyć na złoto z dwóch stron. Serwować z sosem pomidorowo-paprykowym lub czosnkowym. Krokiety serwuję bez panierki z jajka i bułki tartej. Taka wersja jest mniej kaloryczna i zdrowsza

Pyry na Gaz
Golonka pieczona 190

listków laurowych 7-8 kulek ziela angielskiego 2 łyżki soli morskiej woda Marynata: 0,5 l wywaru z golonek 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu worcester 1 łyżka soli czosnkowej 0,5 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/4 łyżeczki ostrej papryki Przygotowanie: Golonki oczyścić, umyć, włożyć do garnka i całe zalać wodą. Dodać listki laurowe, ziele angielskie

Ala piecze i gotuje
Pierożki Drożdżowe Z Jarmużem I Fetą 159

czasie jeszcze sobie podrosną ) Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Przed samym pieczeniem, smarujemy je białkiem.  Pieczemy przez około 25-30 minut do zrumienienia. Podajemy z sosami na bazie jogurtu np. czosnkowym. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Pizza z kurczakiem i mozzarellą 167

pokrojona na kawałeczki. Mozzarelle pokroić na kawałki, posypać nimi pizze i suszonym oregano. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180stC i piec ok 20 minut. Podajemy z dowolnym sosem.. ja podałam śmietanowo czosnkowy

Camilla w kuchni
Burgery z bobu 131

ulubione dodatki, u mnie: sałata, pomidor, czerwona papryka, rzodkiewka, awokado i ogórek małosolny (jeśli chcesz dowiedzieć się jak przygotować domowe ogórki małosolne koniecznie kliknij TUTAJ ). - ulubione sosy: u mnie  lekki dip czosnkowy . 1. Bób płuczemy, a następnie gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 20 minut. 2. W tym czasie na suchej patelni prażymy ziarna słonecznika do zrumienienia. 3. Ugotowany

Bez Cebuli
WEGETARIAŃSKIE NALEŚNIKI ZAPIEKANE Z SEREM 202

naleśniki w naczyniu. Wierzch możemy posypać suszonym majerankiem. Naczynie żaroodporne zakrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 15 min. Podajemy z sosem, np. pomidorowym, koperkowym lub czosnkowym, albo ketchupem

Kuchnia MagdaLeny
Makaronowa patelnia z mięsem mielonym 672

makaron już nie wchłonął całości). Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną słodkiej papryki w proszku. Podawać np. z sosem słodko-pikantnym Tao Tao, sosem słodko-kwaśnym lub czosnkowym . The post Makaronowa patelnia z mięsem mielonym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Pulled pork, czyli uczta dla mięsożerców 202

papryki 2 łyżki pieprzu cayenne 1 łyżka przyprawy garam masala 1 łyżka soli 1 łyżka cukru muscovado 1 łyżka brązowego cukru 2 łyżki sosu barbecue 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka oliwy czosnkowej 3 łyżki oliwy z oliwek 4 ząbki czosnku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wszystkie składniki marynaty połączyć ze sobą. Powinna wyjść dość gęsta, błyszcząca masa. Mięso umyć i osuszyć

DefinicjaSmaku
Burgery serowe z botwinką 188

ostudzić, pokroić i dodać do masy. Na rozgrzanej patelni układać burgery i smażyć z dwóch stron do zarumienienia. Podać z ulubioną surówką. Świetnie pasuje do burgerów również sos jogurtowo-koperkowy lub czosnkowy  z tego przepsiu . Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Zapiekane frytki z kurczakiem, pieczarkami i żółtym serem 486

startym serem. Potrawę zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka), aż ser się rozpuści. Podawać ciepłe. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Do sosu można dodać łyżeczkę musztardy czosnkowej. Słodką paprykę można zastąpić ostrą papryką lub chili w proszku, jeśli danie ma być bardziej pikantne. Żółty ser można zastąpić mozzarellą. Wraz z pieczarkami i kurczakiem można

Gospodyni Miejska
Grillowany łosoś w czosnkowej marynacie 173

Pogoda się poprawiła więc trzeba pogrillować. Polecam rozpływajacego się w ustach grillowanego łososia  w lekko pikantnej marynacie czosnkowej na bazie oliwy i sosu teriyaki. Łososia duży kawałek więc wystarczy dla 4 osób.  składniki: 1 kg filetu z łososia norweskiego bez skóry 8 łyżek oliwy 4-5 ząbków czosnku 4 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki słodkiej papryki

Monia miesza i gotuje
BUŁECZKI Z MASŁEM PIETRUSZKOWO-CZOSNKOWYM 318

Świetne bułeczki o mocno czosnkowym smaku. Idealne do mięsnych sosów czy grilla. Polecam :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU

Przepisy Aleksandry
Szparagi w cieście francuskim (z szynką / boczkiem i serem) 168

smaczna przekąska dla fanów szparagów i ciasta francuskiego. Składniki Ciasto francuskie 1 opakowanie Szparagi 8 szparagów Ser żółty 8 plasterków Boczek parzony 8 plasterków lub szynki Jajko Sos holenderski z miętą lub czosnkowy wg. przepisu na blogu Wykonanie: Szparagi obrać (jeśli to konieczne) i ułamać końce. Ugotować szparagi al dente w osolonej wodzie. […] The post Szparagi w cieście francuskim

Kulinarne Przeboje

Proponowane wyszukiwania