sos czosnkowy - 6423 przepisów (strona:313/429)

Masło czosnkowe z natką pietruszki 162

Post Masło czosnkowe z natką pietruszki pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
PLACKI Z CUKINII ( z jajkiem sadzonym i szczypiorkiem ) 168

utęsknieniem wypatruję tych pierwszych sztuk, z których będę mogła przygotować ulubione racuszki! Są świetnym zamiennikiem dla placków ziemniaczanych. Świetnie smakują zarówno solo, jak i np. z sosami : grzybowym, koperkowym czy też jogurtowo-czosnkowym. Są chrupiące i bardzo łatwe do zrobienia! Idealne na obiad! Polecam! SKŁADNIKI: * średnia, młoda cukinia – 1 szt * mąka pszenna – 4-5 łyżek * jajko – 1 szt * cebula(...)oraz mąkę – doprawiamy, mieszamy. Smażymy na rozgrzanym oleju przez ok. 4-5 min. z każdej strony. Po usmażeniu przekładamy na papierowy ręcznik, by pozbawić je nadmiaru tłuszczu. Oprócz sosu świetnym dodatkiem jest też jajko sadzone i świeżo posiekany szczypiorek! Smacznego

Ostra na Słodko
Schabowe roladki nadziewane pikantną kaszą, podane z sosem 182

schabu bez kości 70 g kaszy jaglanej (waga suchej) łyżeczka mielonej papryki ostrej 0/5 łyżeczki grubo mielonego pieprzu 2 łyżeczki przecieru pomidorowego   Ciemny Sos Uniwersalny Łowicz łyżka oleju rzepakowego cebula czosnkowa 3 ogórki kiszone łyżka posiekanego koperku Sparzoną i przepłukaną kaszę zalewamy podwójną ilością wody i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień, przykrywamy i czekamy 12 minut aż woda się wchłonie(...)woreczka do pieczenia. Woreczek zamykamy i układamy na blaszce do pieczenia. Mięso pieczemy przez 40 minut. Na patelni szklimy cebulę, dodajemy pokrojone w drobna kostkę ogórki kiszone oraz słoik Sosu Uniwersalnego Ciemnego Łowicz. Chwile dusimy, doprawiamy koperkiem. Upieczone roladki wkładamy do sosu i jeszcze chwilę dusimy, […] Artykuł Schabowe roladki nadziewane pikantną kaszą, podane z sosem pochodzi z serwisu Mienta

Mienta blog
Cebula - warzywo nie tylko do płaczu 106

wątroby, jelit, przy problemach ze zgagą, a także przy niewydolności serca. Cebula w kuchni ma wiele zastosowań dodawana do duszonych mięs idealnie z nimi harmonizuje; poprawia smak sałatek, sals, sosów; jest składnikiem marynat warzywnych i mięsnych; pokrojona w plastry i uduszona z niewielką ilością kiełbasy jest prostą i smaczna potrawą; z rybami, a zwłaszcza ze śledziami, tworzy pyszne dania, suche(...)stosować do wszystkich dań. Cebula cukrowa - bardzo delikatna w smaku, lekko słodkawa. Najlepiej sprawdza się na surowo. Cebula biała , nazywana też czosnkową z racji swojego delikatnie czosnkowego aromatu - idealna do sałatek, sals, delikatnych sosów, tatara. Jest łagodna i delikatna, jej biały kolor pięknie komponuje się w sałatkach i surówkach. Cebula czerwona , o delikatnie fioletowym kolorze - delikatna w smaku i aromacie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Naleśniki z mąki razowej z sałatą i kurczakiem 137

nudne. Proste do wykonania naleśniki z mąki razowej, są doskonałą alternatywą dla wrapów, które nie zawsze mamy pod ręką. Oczywiście jeżeli lubimy tego typu dania z sosami, można śmiało je dodać. Polecam szczególnie czosnkowy lub gyros. Najpierw przygotować ciasto na naleśliniki. Do miski wbić jajko roztrzepać, wlać jogurt, olej i mleko. Dodać szczyptę soli. Następnie cały czas ubijając, dodawać mąkę(...)smażyć mięsa zbyt długo, żeby się nie wysuszyło. Bedzie wtedy twarde i łykowate. Na wcześniej usmażone naleśniki, nakładać porwaną sałatę, mango, kawałki kurczaka i kukurydzę. Zrolować. Dla opcji z sosem, przed nałożeniem składników na naleśnik, najpierw należy posmarować go sosem - a dopiero później układać dodatki. Inspiracja: zdrowenienudne.pl linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
Paprykowe bułeczki z warzywami i wędzoną szynką 161

pszennej 150 ml ciepłej wody 20 g świeżych drożdży spora szczypta soli łyżka mielonej słodkiej papryki Galeo pół łyżeczki czosnku Galeo pół łyżeczki cukru łyżka oliwy sos: 150 ml passaty pomidorowej pół cebuli czosnkowej łyżeczka mielonej słodkiej papryki Galeo malutki kawałeczek posiekanej papryczki chili łyżka posiekanej bazylii łyżka posiekanego drobnego szczypiorku łyżeczka oliwy dodatki: mały zielony ogórek 3 łyżki kukurydzy(...)niej mokre składniki oraz rozpuszczone drożdże. Wyrabiamy na gładkie ciasto i odstawiamy aż podwoi objętość. W tym czasie posiekaną cebule podsmażamy na odrobinie oliwy. Dodajemy resztę składników na sos i dusimy aż […] Artykuł Paprykowe bułeczki z warzywami i wędzoną szynką pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Pierś z kurczaka z masłem czosnkowym serem i zapiekanymi ziemniakami 186

Smaczne, wyraziste, a zarazem rozpływają się w ustach. Składniki: 1duża podwójna pierś z kurczaka, bułka tarta, jajko, mąka, ser żółty, 3 duże łyżki masła, 2 ząbki

Kuchnia Pełna Pasji
Pstrąg z patelni z masłem czosnkowym, surówką z kapusty oraz pieczonymi ziemniaczkami 139

surówka z kiszonej kapusty – najlepszy zestaw. Składniki (na 2 porcje): 2 pstrągi (oczyszczone) 1 spora cytryna mąka sól pieprz ok. 1-2 łyżki sosu sojowego przyprawa do ryb (opcjonalnie) masło klarowane (do smażenia) Masło czosnkowe: ok. 2-3 łyżki masła 2 ząbki czosnku Surówka: ok. 300 g kiszonej kapusty 1 średnia marchew 1 nieduży por (biała część) sól cukier pieprz(...)posypujemy pieprzem (w środku i na zewnątrz), skrapiamy sosem sojowym i wcieramy. Możemy doprawić pstrąga przyprawą do ryb. Na koniec delikatnie oprószamy mąką (tylko na zewnątrz) i smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanym maśle, aż skórka stanie się złocista i chrupiąca (po 5-10 minut na każdą stronę). Masło czosnkowe: Masło umieszczamy w miseczce, dodajemy 2 przeciśnięte przez praskę

MyCookBook.pl
Jak prawidłowo spreparować i przygotować węgorza do podania - węgorz na sposób chiński 161

necie) 1 łyżka siekanego czosnku 1,5 łyżeczki cukru (oryginalnie trzcinowego) 1 łyżeczka oleju sezamowego 1/2 łyżeczki ciemnego (gęstego) sosu sojowego (dark soya saus) 1 łyżka jasnego sosu sojowego (light soya saus) 1 łyżeczka wina Shaoling 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej zmieszana z 1 łyżką zimnej wody 10 całych ząbków czosnku trochę (tyle ile się mieści w 2 palce) suszonej skórki(...)można czosnku podsmażyć zbyt mocno bo stanie się gorzki. Jasnozłoty czosnek wyłowić z oleju łyżką cedzakową i odstawić. Oleju również nie wylewać bo ma teraz apetyczny czosnkowy aromat. W misce połączyć razem: jasny sos sojowy, posiekany czosnek,pastę z brązowej fasoli, cukier, mąkę z wodą, wino, olej sezamowy i szczyptę pieprzu do smaku. Składniki wymieszać i włożyć do niej rybę

Sztuka gotowania w/g Samiry
Skrzydełka marynowane w Sosie Hoisin (pieczone) 125

autorski (mój). W moim domu bardzo lubimy Sos Hoisin. Przeważnie używam go do przyrządzenia różnych części kurczaka oraz żeberek. Jego słodko-pikantny i lekko czosnkowy aromat sprawia, że idealnie sprawdza się jako składnik marynat oraz sos do potraw smażonych i pieczonych. Wspaniale komponuje się też z owocami morza, daniami z ryżu i makaronu. Tu przedstawiam Wam prostą propozycję ze skrzydełkami

Di gotuje
Pierś z kurczaka z brokułem i nutką cytryny 192

autorski (mój). (3 porcje) 300g piersi z kurczaka 200g brokuła 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 150 ml śmietanki (użyłam 12%) 3/4 łyżki sosu rybnego (*) 1/4-1/3 łyżeczki startej skórki cytrynowej (świeżej) pieprz cytrynowy sól olej (użyłam czosnkowego) Dodatkowo: makaron (około 150g; wg gustu) Umytą i osuszoną pierś pokroić w kostkę. Posmarować sosem rybnym, oprószyć pieprzem cytrynowym, wymieszać i wstawić

Di gotuje
Sos do warzyw i dań z grilla 113

Lubicie grillowane warzywa lub szaszłyki? Ja uwielbiam. Ale takie dania smakują jeszcze lepiej w towarzystwie domowych sosów. Dziś polecam Wam prosty i naprawdę pyszny sos do warzyw i dań z grilla. Mocno bazyliowy, lekko czosnkowy i… tak właściwie w wersji light, bo oparty na naturalnym jogurcie i łyżce oleju. Proste połączenia, które od lat się sprawdza. Taki sos podaję

Słodkie okruszki
Boczniaki w mięsnej marynacie (wegańskie, keto) 126

Przepis na boczniaki w mięsnej marynacie Składniki opakowanie boczniaków (250 g) pół cebuli (50 g) marynata 2 łyżki oleju (20 g) świetnie nada się olej czosnkowy łyżka octu balsamicznego (15 g) 2 łyżki sosu sojowego (28 g) ząbek czosnku (7 g) łyżka cukru lub słodzika (7 g) 2 łyżeczki papryki wędzonej łyżeczka papryki ostrej Czas przygotowania:  30 minut

WegePrzepis
Char Kway Teow 71

którzy w dzień łowili sercówki, rozdaj małż, aby zarobić więcej, przygotowywali wieczorem i sprzedawali proste, tanie, tłuste i zarazem niesamowicie pyszne danie, właśnie z makaronu ryżowego, czosnku, jajek, szczypiorku czosnkowego, kulek ryżowych, chińską kiełbasą lub boczkiem. Char Kway Teow powinno być przygotowywane w woku na wolnym ogniu, by wysoka temperatura, fantastycznie przypalała danie i dawała mu wędzony posmak i podane(...)drobno posiekane Chorizo 150 gram – w originale chińska kiełbasa Lup Chong Paluszki Surimi 150 gram – w originale ciasto rybne Szczypiorek – w originale Szczypiorek czosnkowy Kiełki fasoli mung Jajka 2 sztuki Sos Ciemny sos sojowy 3-5 łyżek Jasny sos sojowy 3-5 łyżek Sos ostrygowy 1-3 łyżki Pasta z krewetek 0/5 łyżeczki Oliwa chili

RafalCook

Proponowane wyszukiwania