sos czosnkowy - 6423 przepisów (strona:299/429)

Pyszny kurczak w czosnku – marynata czosnkowa do kurczaka 135

marynat z dodatkiem czosnku mają niepowtarzalny, jedyny w swoim rodzaju smak i aromat. Warto zatem, aby na niedzielnym stole zagościł przepyszny, czosnkowy kurczak marynata czosnkowa do kurczaka Przepis marynata czosnkowa do kurczaka można znaleźć w niejednej książce kucharskiej. Ich niezliczona ilość znajduje się też na internetowych blogach kulinarnych. Przyrządzenie tej marynaty nie jest skomplikowane, można ją przygotować w parę minut(...)oliwy z pięcioma ząbkami obranego i przeciśniętego przez praskę czosnku. Następnie należy dodać łyżkę musztardy oraz dwie łyżki jasnego sosu sojowego. Na koniec sos trzeba przyprawić świeżo mielonym pieprzem. Wystarczy odczekać około 10 minut, aby marynata czosnkowa do kurczaka nadawała się natarcia mięsa. Tak przyrządzony kurczak z pewnością będzie doskonałym daniem dla całej rodziny. Doskonale smakuje podany z ziemniakami

sierotka maRysia w kuchni
Polędwiczki w sosie śmietanowo serowym o nucie czosnkowej z popcornem z kaszy gryczanej 187

cała kasza mogła się w nim zanurzyć). Kiedy kasza się upraży to przesypujemy ją na papierowy ręcznik, aby odsączyć z nadmiaru oleju. Na talerzu układamy polędwiczki w sosie śmietanowo serowym o nucie czosnkowej,  posypujemy koperkiem, dodajemy popcorn i podajemy z brokułami gotowanymi na parze (bez soli). Rada: popcorn można przygotować przed przygotowaniem sosu z polędwiczkami. Polędwiczki obtoczone w czosnku

Moniki Smakołyki
Oliwa czosnkowa 110

Oliwa czosnkowa, domowa, aromatyczna, idealna do sałatek, pieczonych warzyw, pizz czy innych wytrawnych wypieków typu focaccia czy nadziewane bułeczki. Dla mnie idealna. Na bazie oliwy czosnkowej

Zasmakuj Kuchni
Sos tzatziki ze słonecznika 121

względów zdrowotnych), dzięki któremu sos będzie bardziej puszysty i delikatny. Ja jestem wielkim fanem czosnku. Najlepiej zacząć od mniejszych ilości i stopniowo go dodawać – czosnek czosnkowi nie jest równy. Sos wychodzi znacznie gęstszy i twardszy od tego wykonanego z tofu, ale jest naprawdę dobry. Czy na pewno sos tzatziki jest taki pyszny? Moja dziewczyna tak bardzo rozsmakowała się

Blendman
Sos tzatziki ze słonecznika 125

względów zdrowotnych), dzięki któremu sos będzie bardziej puszysty i delikatny. Ja jestem wielkim fanem czosnku. Najlepiej zacząć od mniejszych ilości i stopniowo go dodawać – czosnek czosnkowi nie jest równy. Sos wychodzi znacznie gęstszy i twardszy od tego wykonanego z tofu, ale jest naprawdę dobry. Moja dziewczyna tak bardzo rozsmakowała się w tym sosie, że zajada go na wszelkie możliwe

Blendman
Chlebki naan 81

jogurcie to super pomysł na dodatek do curry, mięs, sosów, sałatek, jako zamiennik pieczywa do śniadania, kolacji. Chlebki naan możesz zajadać z wszelakimi sosami, gulaszami, także warzywnymi, szaszłykami, potrawami z grilla.. Smakują same jako zamiennik pieczywa. Pasują do sałatki z rukoli . Idealne polane delikatnie oliwą, np. oliwą czosnkową oraz posypane mieszanką ziół: oregano, ziołami prowansalskimi, słodką lub ostrą papryką(...)Chlebki naan możesz maczać w domowych sosach, np. tysiąca wysp lub czosnkowym . Poniżej dokładny opis wykonania krok po kroku oraz dwie możliwości przygotowania: smażenie lub pieczenie. Zapraszam po super uniwersalny i sprawdzony przepis na chlebki naan. Chlebki naan SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej – 310 g 80 g gęstego jogurtu naturalnego łyżka oliwy płaska łyżeczka cukru płaska łyżeczka soli

Zasmakuj Kuchni
Rolady drobiowe z farszem z salami, ziemniaków i żółtego sera 151

Proste, smaczne i wyjątkowo aromatyczne rolady drobiowe - wszystko to dzięki włoskiemu czosnkowemu salami i szałwii. Podczas gotowania, sos pomidorowy przechodzi ich aromatem i po polaniu rolad smakuje po prostu nieziemsko. Pychota! Rolady wypełniłam farszem z ziemniaków, cebuli i czosnkowego salami. Dla związania farszu dodałam troszkę startego żółtego sera, zaś dla aromatu nieco suszonej szałwii. Wszystko gotowałam w sosie(...)pokrój w maleńką kosteczkę ok. 120 g salami o smaku czosnkowym, ściągnij skórkę i pokrój w półplasterki lub drobniej jeśli wolisz, np. w kosteczkę. Jeśli nie masz czosnkowego salami, możesz spróbować połączyć zwykłe salami ze świeżym czosnkiem. 4 duże szczypty startego na drobnych oczkach żółtego sera lub więcej jeśli wolisz 1 cebula, obierz i pokrój drobniutko sól, pieprz, ostra

Szybko Szybkowar
Czosnkowe supełki 106

czosnkowych supełków z knajpki stworzyłam ich moją domową wersję. Najsmaczniejsze są jeszcze cieplutkie aromatyczne zaraz po upieczeniu, najlepiej podane z jakimś dobrym dipem (polecam przepis na słodki sos chili lub dip czosnkowy ) . Mniam! ? ? To pyszna sycąca przekąska – idealna do piwa, na imprezę, na piknik lub nawet jako dodatek do barszczyku. Polecam!? Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka(...)Polecam Wam również inne dania : – Tarta z cukinią – Pasta do pieczywa jajko-makrela – Serowe kulki – Krakersy z pastą z tuńczyka – Jajka w sosie tatarskim – Sałatka z brokułami i szynką

Kulinarne S.O.S.
Sałata z białą kapustą i dodatkami 145

marchewką - sałata radicchio i cykoria endywia. - 200 g 150 g kukurydzy 2 pomidorki pół czerwonej papryki 250 g creme fraiche 38% lub śmietana 22 % do sałatek 1 sos sałatkowy grecki (ziołowo - czosnkowy) Wykonanie: 1. Miks sałat przepłukujemy i wkładamy do salaterki 2. Kukurydzę odcedzamy i dodajemy do sałat 3. Pomidorki i paprykę myjemy, kroimy w kostkę i dodajemy do sałat

Mój pomysł na
Cannelloni z mięsem mielonym zapiekane pod beszamelem 150

wilgotności. Można je przygotować na tak wiele sposobów, a dobrze skomponowane składniki i delikatny sos gwarantują sukces w kuchni :) Dzisiejsza propozycja jest mocno pomidorowa, paprykowa i czosnkowa, a całości delikatności dodaje sos beszamelowy. Takie połączenie z mięsem mielonym i makaronem smakuje wyśmienicie!  Cannelloni z mięsem mielonym zapiekane pod beszamelem    Składniki: 500 g mięsa mielonego  4 pomidory

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
ZUPA KREM Z DYNI 84

lekkim bulionie warzywnym. Zupa z dyni doprawiona musztardą, octem jabłkowym, zaprawiona śmietanką. Kremowa i wyrazista zupa z dyni posypana sezamem z odrobiną sosu balsamicznego. Zupa krem z dyni ma piękny złoty kolor i świetnie smakuje z czosnkowymi grzankami z bagietki. Można ją ulepszać na wiele sposobów, dodając np. marchewkę, ziemniaki i ulubione przyprawy. To jest prosty, klasyczny przepis na zupę(...)smaku. Zupę z dyni zaprawić śmietanką. Gotową zupę z dyni rozlać do ogrzanych miseczek, każdą porcję posypać posiekaną zieleniną, nasionami sezamu lub uprażonymi pestkami dyni. Można podać sos balsamiczny oraz chrupiące grzanki czosnkowe.  Miłego gotowania! Zupa krem z dyni

Moja Książka Kucharska
Wegetariański obiad po śląsku 966

mała cebulka,  4 plasterki wędliny sojowej o smaku salami (polsoja),  3 łyżki musztardy ( ja użyłam sarepskiej) sól, sól ziołowa, pieprz, papryka słodka, przyprawa maggi olej czosnkowy folia spożywcza składniki na sos:  2 cebule 3 ząbki czosnku 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka cukru 1 łyżka oliwy z oliwek bulion warzywny ( ja użyłam(...)przygotowane roladki wykładamy do naczynia wysmarowanego oliwą. Roladki posypujemy lekko solą ziołową, pieprzem i papryką słodką i polewamy lekko olejem czosnkowym.  8. Wstawiamy do piekarnika 190 stopni na 30 min. Wyjmujemy kiedy góra będzie spieczona.  Sos al'a pieczeniowy 1. 2 cebule kroimy w piórka, czosnek w plasterki, najpierw lekko poddusić, podlewając odrobiną wody oraz doprawiamy

Mój pomysł na
Ryba duszona z warzywami i sosem sojowym 200

prostej i szybkiej potrawy, którą zaproponowała Paulina - to danie z jej rodzinnego domu. Z pewnością zagości u mnie jeszcze nie raz. Ryba z warzywami i sosem sojowym, podana z zapiekaną z ziołowo-czosnkowym masłem pszenną bułką niezwykle smakowała mojej Mamie. Powiedziała, że chce tylko spróbować, tymczasem zjadła tę porcję widoczną na zdjęciu, co dwa kęsy wykrzykując: "Ale to dobre!" ;) Dziękuję(...)mnie spory kawałek) pietruszka 2 sztuki  (u mnie 1) ryba (z kostki mintaja, albo dorsza, ok. 4 kostki) 5 łyżek sosu sojowego (jasnego) 1 łyżka sosu rybnego - dałam od siebie Bułka ziołowo-czosnkowa: 1 bułka wrocławska, albo paryska (z braku takowej, kupiłam bagietkę) 1/2 kostki masła, a do masła:  2 roztarte ząbki czosnku zioła: tymianek, bazylia, oregano, majeranek

Kuchnia Prezydentowej
Naleśniki z warzywami 154

Naleśniki nadziewane warzywami można zrobić używając swoich ulubionych warzyw. Mogą być zarówno z dodatkiem kurczaka, innego mięsa jak i bez dodatku mięsa. Również sos może być dowolny, ja lubię czosnkowy. Ilości dodatków dodajemy według własnego gustu. Składniki: naleśniki sos: jogurt naturalny 2 - 3 ząbki czosnku sól pieprz dodatki: kapusta pekińska pomidorki koktajlowe papryka kukurydza kurczak tymianek sól pieprz Wykonanie: Jogurt

Mama Gotuje

Proponowane wyszukiwania