sos czosnkowy - 6423 przepisów (strona:297/429)

Piersi kurczaka w krakersach 230

będą miękkie, soczyste i bardzo smaczne. Do przygotowania poniższego dania nie trzeba używać oleju, dzięki temu mięso nie będzie tłuste. Piersi kurczaka w krakersach możecie podać, np. z sosem jogurtowym lub czosnkowym i ulubioną sałatką.  Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 200 g jogurtu naturalnego 100 g krakersów solonych sól, pieprz przyprawa do kurczaka Pierś umyć, osuszyć i przekroić

Ugotować
Bucatini z kurczakiem i warzywami pod beszamelem 176

makaron. Całość polałam sosem beszamelowym i zapiekłam. W efekcie powstało danie na dzisiejszy obiad. Przyprawiłam je dość mocno pieprzem (wolimy bardziej ostre potrawy) podałam z sałatą lodową w sosie śmietanowo-czosnkowym. Przy okazji zużyłam zalegający w szafce makaron bucatini kupiony przez pomyłkę, zamiast spaghetti. Przepis dodaję do akcji Ag Pe - Tylna ścianka Czytaj więcej

Wiem co jem
Sos czosnkowy 72

zamiast obiadu. Bo jak tak ciepło to i jeść mniej się chce. Zimą zmagazynowałem dostatecznie duże zapasy sadła :) A jak przekąski to koniecznie z jakimś sosem. A jak sos to tylko czosnkowy! Zatem pomyślałem sobie, że skoro prawdopodobnie często będę go używał, może nawet tutaj na blogu, to jako osobny przepis go zamieszczę. Tak żeby potem jak będę go używał

Marder&Marder Manufacture
Pieczone nuggetsy w płatkach kukurydzianych 372

lekkostrawne, bo pieczone bez dodatku tłuszczu.  Podałam je z pieczonymi młodymi ziemniaczkami (przepis wkrótce pojawi się na blogu), sałatką z pomidorkami i słonecznikiem oraz pysznym, lekkim sosem jogurtowo-czosnkowym. Serdecznie polecam! Składniki : 1 podwójna pierś  z kurczaka (ok. 0,5 kg)  2 szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych pół szklanki mleka/jogurtu jajko 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki czosnku

Kuchnia Ellie
Kuskus z kurczakiem i warzywami po włosku ;) 182

zamykamy worek worek wkładamy do żaroodpornego naczynia i pieczemy w temp. 170 stopni przez około 30 minut (na ostatnie 10 minut włączyłam termoobieg) gotowe danie możemy podawać z sosem jogurtowym lub czosnkowym, jak kto woli ;) SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Grillowane szparagi 161

talerzu. Próbowaliście wersje z grilla? Przepis jest banalny! Szparagi umyć i surowe położyć na rozgrzany grill. Grillować aż staną się miękkie i chrupiące. Do szpargów polecam sos jogutowy lub czosnkowy. Do tego kurczak z grilla w marynacie miodowo-musztardowej. Mmmm pycha! fot. Justyna Hącza  Continue Reading

Głodni Wrażeń - fit przepisy
Pierogi z fetą, pomidorami i oliwkami 104

Aromatyczne pierogi z suszonymi pomidorami, oliwkami i serem feta. Farsz zamknięty w delikatnym cieście drożdżowym. Polecam np. z sosem koperkowo-czosnkowym na bazie jogurtu. Z podanych poniżej składników powstanie około 4o średniej wielkości pierogów. Ciasto: ok. 0,7 kg mąki pszennej 20 g drożdży pół szklanki mleka 2 łyżeczki cukru 3 łyżeczki soli szklanka letniej wody 2 łyżki oliwy

Bullio
Pieczony pieróg pełnoziarnisty II z mięsnym nadzieniem, czyli ciepła kolacja dla spracowanego Męża 153

Resztę składników starłam na grubej tarce. Podzieliłam wyrośnięte ciasto na 2 części. Wywałkowałam. Posmarowałam pastą pomidorową i wyłożyłam nadzienie. Zalepiłam pierogi.  Znowu wyszły gigantyczne. Jeśli chodzi o sos pomidorowy i czosnkowy to odsyłam do poprzednich pizzowych wpisów , jako że nic się w ich względzie nie zmieniło. Również jeśli chodzi o wyrobienie ciasta i przygotowanie blachy także nie zmieniam sprawdzonej

Kuchnia po mojemu
Quesadilla z kurczakiem, czyli pszenna tortilla jako domowa przekąska idealna na ciepło i na zimno 266

ciepło. Równie dobrze smakują na ciepło jak i na zimno. Nadzienie można dowolnie komponować z ulubionych (lub akurat dostępnych) składników ;) Tak przyrządzone tortille doskonale smakują z meksykańskim sosem salsa, dipem czosnkowym lub musztardowo - miodowym - w zależności od nadzienia i gustu.  Przepis bierze udział w konkursie POTRAVEL. Szczegóły na stronie http://potravel.pl/2013/09/25/konkurs/

Kuchnia po mojemu
Krokiety ziemniaczane z brokułem i kurczakiem 322

kluski, a ja przygotowuję krokiety ziemniaczane na kolację. Czasami z samymi ziemniakami, czasami dodaję kiełbaskę z cebulką, a dzisiaj warzywnie, brokułowo i z kurczakiem. To tego sos na przykład czosnkowy albo Wasz ulubiony. Takie krokiety świetnie nadają się na przystawkę lub imprezę :) Składniki: 500 g ziemniaków 1 marchewka 1 pierś kurczaka ok 500 g brokuła 1 czerwona cebula

Niezły Młynek
Pyszne warzywne placuszki (47 kcal) 192

placuszki z marchewki, cukinii i ziemniaków pieczone w piekarniku. Jeden to tylko 47 kcal, więc można się objadać do woli. Uwielbiam je Można je podać z dowolnym sosem, ja preferuję czosnkowy. Składniki (na ok 9 placuszków): dwie marchewki (250 g) cukinia (250 g) 2 ziemniaki (200 g) mała cebula jajko 2 łyżki mąki rozmaryn, tymianek sól, pieprz łyżeczka oleju Przygotowanie

e-PrzepisyKulinarne
PIZZERIA FRONTIERA (POZNAŃ) 137

ważne - żadnych sosów, na stolikach stoją doniczki świeżego rozmarynu, butelki z oliwą. Klasycznie, po włosku. Gdy idę do jakiegoś lokalu i widzę pizzę z podanym sosem... Nie wiem, czosnkowym, czy jakimś innym.. Ugh. Przecież to nie tak! Nie po to zamawiam pizzę, by nie czuć jej smaku! No, chyba, że jest tak beznadziejna, że tylko to ją ratuje

W kuchni Karmel-itki
Sezon na zioła czas zacząć! 204

właśnie ona była dziś u mnie na obiad. Oregano ma bardzo szerokie zastosowanie. W mojej kuchni jest to składnik ziół, sosów i marynat do mięsa. Świetnie współgra z sosem pomidorowym i czosnkowym . Olejkiem z oregano możemy posiłkować się gdy chcemy złagodzić zapalenie oskrzeli, gardła, nieżytu nosa, kaszlu. Pomoże nam również na problemy z trawieniem. MIĘTA Mojito :) Jeden w moich ulubionych

cooklife
Zdrowe burgery z warzywnymi frytkami 845

patelni odstawiamy na przynajmniej minutę i dopiero wtedy podajemy w towarzystwie pieczonych warzyw. Smacznego! PS. A do takiego obiadu koktajl marchewka-pomarańcza :) PPS. Następnym razem zrobię jeszcze domowy sos ziołowo-czosnkowy! Że też ja wcześniej na to nie wpadłam, a dopiero przy jedzeniu. Pasowałby idealnie

Ratunku obiad
Domowa pizza 182

łyżeczki octu winnego sól mielony czarny pieprz Sposób przygotowania: Wszystkie składniki włożyć do rondla i zagotować. Na małym ogniu gotować bez przykrycia ok. 15 minut, często mieszając. Sos śmietanowo-czosnkowy: 200 g  gęstej śmietany 18 proc. 100 g majonezu 1 duży ząbek czosnku Sposób przygotowania: Śmietanę dokładnie wymieszać z majonezem. Dodać drobno posiekany ząbek czosnku, wymieszać i odstawić

W SMAK