sos czosnkowy - 6423 przepisów (strona:288/429)

PROSTE PLACUSZKI Z CUKINI 180

bardzo gęste, jeśli jest na tyle suche, że nie da się rozprowadzić mąki - dodaj odrobinę mleka. Ciasto nakładaj łyżką na lekko natłuszczoną patelnię. SMACZNEGO! Polecam zrobić do placuszków sos jogurtowo-czosnkowy :) Wartość energetyczna *: 175  kcal 8,2 g białka 3 g tłuszczów 35 g węglowodanów ogółem 6,2 g błonnika ŻELAZO

Vroblewska-fitlife
Pasztet z cukinii 227

pieczemy przez 60-70 minut. Gotowy pasztet studzimy, po czym wstawiamy do lodówki na 12 godzin. Pasztet podajemy z pieczywem. Świetnie pasuje do niego ketchup, sos jogurtowy bądź czosnkowy. Notatki * można pominąć ** można zastąpić oliwą by Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl

Wędrówki po kuchni
Zapiekana kasza gryczana z warzywami i kurczakiem. 181

Dusić przez chwilę, doprawić solą. Wymieszać delikatnie z ugotowaną kaszą.  Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać około 20 minut w temperaturze 180°C. Podawać z ulubionym sosem (u mnie czosnkowy), posypać natką pietruszki lub kolendrą

zadanie-gotowanie
Falafele buraczane (lub z botwinki) 214

każdej strony. Usmażone falafele przekładaj na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Falafele podawaj gorące w bułce pita czy też zawinięte w chlebowy placek razem z dodatkami - sosem tzatziki lub czosnkowym, cebulą, pomidorami, listkami botwinki czy inną ulubioną zieleniną.  Falafele możesz także przechowywać przez 2 dni w lodówce i odgrzać przez zjedzeniem w piekarniku lub mikrofalówce.  *** Jeżeli

Chilli Czosnek i Oliwa
Orientalny gulasz z ryżem 302

Aromatyczny gulasz z orientalnym smaczkiem Składniki biodrówka 1/2 kg pieczarki 30 dkg papryka czerwona 1/2 szt grzyby mun 1 garść cebula 1 szt czosnek 3 ząbki sos chili-czosnkowy 1 łyżka … Czytaj dalej Orientalny gulasz z ryżem

czarrna od kuchni
Grillowane warzywa 156

Przygotowanie : Olej wymieszać z oregano i pieprzem. Warzywa pokroić na dowolne kawałki i posolić. Wymieszać z olejem i odstawić na 15 minut. Grillować 7-8 minut. Podawać z sosem jogurtowym bądź czosnkowym

Magiczne Życie Marty
Pizza na wypasie z serem w bokach 157

kamieniu do pieczenia pizzy i piekę w nagrzanym piekarniku przez 15- 20 minut, do zrumienienia spodu i boków. Gotową pizze kroję na kawałki i podaję z sosem pomidorowym i czosnkowym. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Do dentysty chodzić trzeba... 165

rodzynkami KURCZAK W CURRY Z RODZYNKAMI 400 g piersi z kurczaka 4 cebule ziarenka smaku 1 kopiasta łyżeczka curry 1/3 szklanki oleju 3/4 szklanki keczupu (ja użyłam bazyliowo - czosnkowy) 2 łyżki sosu sojowego 100 g rodzynek czosnek granulowany pieprz Piersi kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy na niewielkie kawałki i układamy w żaroodpornym naczyniu. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w piórka. Dodajemy

peggiwkuchni
Sałatka z kiełbasą i schabem. 163

półmiska rwiemy sałatę lodową, układamy pokrojone na ćwiartki pomidorki, jajka, następnie dodajemy plasterki lub krążki rzodkiewek, układamy schab i kiełbasę, ozdabiamy rzodkiewką, Do sałatki można podać sos winegret lub czosnkowy, jak kto lubi-podajcie go w małym dzbanuszku(każdy doda sobie ile chce, a sałata zachowa chrupkość

Kuchnia Beaty
Orientalny omlet z kurczakiem 368

śniadanie :) Składniki 4 jajka 1/2 fileta z kurczaka 1 marchewka kawałek selera korzeniowego 1 łodyga selera naciowego 8 łyżek mąki sos sojowy sos chili-czosnkowy przyprawa do dań z … Czytaj dalej Orientalny omlet z kurczakiem

czarrna od kuchni
Orientalne pałki z indyka 255

Mięsko samo się robi i smakuje pysznie :) Składniki pałki z indyka na każdą pałkę: 1 łyżka sosu sojowego ciemnego 1 niepełna łyżka sosu chili-czosnkowego 1 łyżeczka przyprawy do dań … Czytaj dalej Orientalne pałki z indyka

czarrna od kuchni
Batatowe frytki z piekarnika. 122

około 15 min, po tym czasie blaszkę wyjmujemy a frytki odwracamy na druga stronę i znów pieczemy około 15 min. do momentu aż będą miękkie. Podajemy z sosem pomidorowym lub czosnkowym. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Empanadillas de atún y verduras verdes al horno - hiszpańskie pieczone pierogi z tuńczykiem i zielonymi warzywami 150

wykładamy na papier do pieczenia i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy ok. 20 minut w 200°C . Wyjmujemy i studzimy na kratce. Empanadillas  można wcinać solo lub z sosem (szczególnie polecam czosnkowy

Food Square
Pierogi z soczewica, calkiem jak z miesem :) 227

się niezbyt trudno.  Farsz jest pełen smaku i przyznam szczerze, że niejeden mięsożerca by się nabrał.  Smakują mięsem :) żeby nie były zbyt suche podałam je z sosem jogurtowo-czosnkowym. Pierogi z soczewica ciasto: 2 i 1/4 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. oleju 1/3 szkl. gorącej wody 10 g suszonych drożdży sól Wszystkie składniki wkładamy do miski i wyrabiamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Schabowe z papryką i żółtym serem 173

Składniki 2-4 kotlety schabowe 1/2 czerwonej papryki 1 jajko bułka tarta sól, pieprz Dodatki 1/2 opakowania ziemniaków ( u mnie ćwiartki ziemniaków z Lidla) Brokuły na ostro ulubiony sos u mnie czosnkowy Może wszyscy będą mieli mi za złe te ziemniaczki ale przyznam się że jest to najszybsza opcja obiadowa. Kotlety rozbijamy, najlepiej je owinąć folia spożywczą wówczas

Piekielna Kuchnia Pati